Gość: PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 04.05.02, 01:11 Wlasnie pomyslalem sobie o czerwonym barszczu. Uwielbiam barszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 4klasa Re: Ulubiona zupa IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 08:09 Nic nie przebije pomidorowej z makaronem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Ulubiona zupa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 08:09 A gdyby tak jeszcze ukraiński ten barszczyk to mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_k Re: Ulubiona zupa IP: *.gemini.net.pl / 192.168.5.* 04.05.02, 08:25 nie!!! barszczyk jest najlepszy na wszystko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ulubiona zupa 04.05.02, 09:24 Tylko barszczyk, najlepiej z jajkiem i wędliną, albo z fasolką, mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Ulubiona zupa IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 09:28 kuba203 napisał(a): > Tylko barszczyk, najlepiej z jajkiem i wędliną, albo z fasolką, mniam! Tylko tylko Ogórkowa!!!!!!!!!Ale barszczyk też ok! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ulubiona zupa 04.05.02, 09:32 Ogórkowa, to już zależy. Jak moja mama robi, to ok, ale nigdzie poza domem bym się jej nie tknął, bo czasem w knajpie taką śmierdzącą robią, że się brzydzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Ulubiona zupa IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 09:34 kuba203 napisał(a): > Ogórkowa, to już zależy. Jak moja mama robi, to ok, ale nigdzie poza domem bym > się jej nie tknął, bo czasem w knajpie taką śmierdzącą robią, że się brzydzę. Moje ogórkowe są extra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Ulubiona zupa IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 09:45 kuba203 napisał(a): > Sam gotujesz? niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ulubiona zupa 04.05.02, 14:15 Hmmm, to przykre :( Ale z drugiej strony zawsze masz na obiad to, co lubisz... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Ulubiona zupa IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 14:21 kuba203 napisał(a): > Hmmm, to przykre :( Ale z drugiej strony zawsze masz na obiad to, co > lubisz... :) Nikt mi nie umarł:)Tylko już sam mieszkam:) Naleśniki z serem.Bon apetit:) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ulubiona zupa 04.05.02, 14:25 Gość portalu: Mikołaj napisał(a): > Nikt mi nie umarł:) Wcale nie to miałem na myśli :))) Przykre jest to, że musisz robić to sam, i wkładać w to swój wysiłek, zamiast leżeć wygodnie na kanapie i czekać aż Ci podadzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Ulubiona zupa IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 14:27 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: Mikołaj napisał(a): > > > Nikt mi nie umarł:) > > Wcale nie to miałem na myśli :))) Przykre jest to, że musisz robić to sam, i > wkładać w to swój wysiłek, zamiast leżeć wygodnie na kanapie i czekać aż Ci > podadzą... Uczę się być jak Winnetou.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Ulubiona zupa IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 14:31 kuba203 napisał(a): > Survival? raczej nie:) Za 10 lat może wyjade na dziki zachód i o mnie usłyszysz:) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ulubiona zupa 04.05.02, 14:34 Będę słuchał uważnie wszystkich wiadomości :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Ulubiona zupa IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 14:35 kuba203 napisał(a): > Będę słuchał uważnie wszystkich wiadomości :P To dobrze.Chcerz chechać ze mną Old Shaterhandzie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ulubiona zupa 04.05.02, 14:37 Może najpierw posłucham tylko wiadomości :) Jak powiedzą, że niedźwiedź zjadł turystę, to wspomnę Twoje słowa, że mieli o tobie mówić w telewizji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Ulubiona zupa IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 14:39 kuba203 napisał(a): > Może najpierw posłucham tylko wiadomości :) Jak powiedzą, że niedźwiedź zjadł > turystę, to wspomnę Twoje słowa, że mieli o tobie mówić w telewizji :) Dziękuje turystą nie bedę.Będe Kowbojem!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Ulubiona zupa IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 14:41 kuba203 napisał(a): > Aha, to na co czekamy, jedziemy? Muszę nabrać dośwaczczenia w jażdzie konno i ujężdzaniu dzikich mustangów!:) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ulubiona zupa 04.05.02, 14:42 W sumie ja też... A złota nie będziemy czasem szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Ulubiona zupa IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 14:49 kuba203 napisał(a): > W sumie ja też... A złota nie będziemy czasem szukać? Nuggetów:) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ulubiona zupa 04.05.02, 11:12 barszczyk jest pycha... taki z uszkami np... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Ulubiona zupa IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 11:13 mikolaj7 napisał(a): > barszczyk jest pycha... taki z uszkami np... :))) Z uszkami męsnymi.Mniam:).Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Ulubiona zupa 04.05.02, 11:34 Chwileczkę, o boski kapuśniaczek nikt się nie upomni?!! Albo żurek? A botwinka? Och. A ja mam jeszcze koleżankę - wegetariankę, która robi taką boską zupę ze wszystkiego, zdaje się na bazie kalafiora i każdej zieleniny, jaka jej pod rękę podleci. Przezornie robi cały wielki sagan, bo natychmiast wszyscy jej przyjaciele pojawiają się w pobliżu, znacząco kłapiąc szczękami ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Ulubiona zupa IP: *.sp / 192.168.5.* 04.05.02, 11:38 TYLKO KOPERKOWA :)))))))))))))))))))))))))) -NAJLEPIEJ DUUUUUŻO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuen Re: Ulubiona zupa IP: *.ha3.agh.edu.pl 04.05.02, 12:01 Co wy tam wiecie o zupach! Najlepszy na świecie jest żurek, taki na wywarze z wędzonych żeberek. A w tym żurku wkrojone: te właśnie żeberka, jajka i kiełbasa swojska. Moja mama gotowałą taki tylko na wielkanoc. Ja gotuję sobie taki w chwilach gdy mam pieniądze. Ale barszczyk z uszkami z mięsem też jest OK. Pozdrawiam. wuen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Ulubiona zupa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 13:36 Jak do tej pory barszczyk górą,wróciłam z bazaru i za chwilę biorę się do dzieła,będzie ukraiński,już mi ślinka cieknie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Ulubiona zupa 05.05.02, 13:16 boście nie próbowali mojej boskiej zupy gulaszowej ! a uszka do barszczu, mikołaju, MUSZĄ być z prawdziwków ( mięso w ogóle nie wchodzi w rachubę ) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ulubiona zupa 05.05.02, 17:16 peteen napisał(a): > boście nie próbowali mojej boskiej zupy gulaszowej ! > a uszka do barszczu, mikołaju, MUSZĄ być z prawdziwków ( mięso w ogóle nie > wchodzi w rachubę ) > :))) no wreszcie ktos napisal o uszkach z grzybow. ja tez nie jem z miesem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking1 Re: Ulubiona zupa IP: 217.99.217.* 05.05.02, 22:26 OOO tak żurek jest najlepszy dnia drugiego!!!! I to z jajkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuter Re: Ulubiona zupa IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 06.05.02, 11:37 jottka napisał(a): > Chwileczkę, o boski kapuśniaczek nikt się nie upomni?!! ja sie upomne prawie o kazda byle duuuuuuuuuzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Ulubiona zupa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 17:35 dlaczego za miesiac juz jest,usmiecha sie na straganach mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: Ulubiona zupa 05.05.02, 17:38 Uwzieliscie sie na ten barszczyk, ale ja nie bede zbyt oryginalna i powiem ze tez przpadam za para "barszcz z krokietem". Gdzie mozna teraz zjesc takie danie w Krakowie? Macie jakies typy? A tak naprawde to nie przepadam za zupami. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ulubiona zupa 05.05.02, 20:12 muzaaa napisał(a): > Uwzieliscie sie na ten barszczyk, ale ja nie bede zbyt oryginalna i powiem ze > tez przpadam za para "barszcz z krokietem". > Gdzie mozna teraz zjesc takie danie w Krakowie? Macie jakies typy? A tak > naprawde to nie przepadam za zupami. barszcz z krokietem... um... pycha. szkoda, ze krokiet z uszkami sie nie laczy zbytnio ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ulubiona zupa IP: *.client.attbi.com 05.05.02, 22:41 mikolaj7 napisał(a): > muzaaa napisał(a): > > > Uwzieliscie sie na ten barszczyk, ale ja nie bede zbyt oryginalna i powiem > ze > > tez przpadam za para "barszcz z krokietem". > > Gdzie mozna teraz zjesc takie danie w Krakowie? Macie jakies typy? A tak > > naprawde to nie przepadam za zupami. > > barszcz z krokietem... um... pycha. szkoda, ze krokiet z > uszkami sie nie laczy zbytnio ;))) Chociaz raz musze sie z toba zgodzic. Barszcz z uszkami lub z krokietem to delicja. Nie lubie zup ale barszcz czerwony uwielbiam. Czasami lubie zjesc zurek, pomidorowa lub grzybowa. Najbardziej nie lubie rosol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Ulubiona zupa IP: 217.99.217.* 05.05.02, 22:59 ale kiedy chorujesz, to tłuściutki rosołek, z pięknymi okami i ugotowanymi jarzynami stawia cię na nogi w trymiga ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ulubiona zupa IP: *.client.attbi.com 05.05.02, 23:19 Gość portalu: peteen napisał(a): > ale kiedy chorujesz, to tłuściutki rosołek, z pięknymi okami i ugotowanymi > jarzynami stawia cię na nogi w trymiga ! > :))) Nic z tego, nie bylem u lekarza dobre 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Ulubiona zupa IP: 217.99.217.* 05.05.02, 23:56 ale w godzinie choroby ( obyś jej nie zaznał, lecz statystyki są bezlitosne ) wspomnisz moje słowa - tłusty rosół !!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ulubiona zupa IP: *.client.attbi.com 06.05.02, 00:19 Gość portalu: peteen napisał(a): > ale w godzinie choroby ( obyś jej nie zaznał, lecz statystyki są bezlitosne ) > wspomnisz moje słowa - tłusty rosół !!! > :))) Nie lubie rosolu. Jednak pamietam, jak bylem dzieckiem i chorowalem to rodzice serwowali mi rosol z indyka. Nie pamietam czy pomogl ale smakowal lepiej niz z kury. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ulubiona zupa 06.05.02, 11:20 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Nie lubie rosolu. No wiesz? Mmmmm, pyszności... Odpowiedz Link Zgłoś
pingwin2809 Re: Ulubiona zupa 06.05.02, 11:34 Teraz na wiosenkę tylko szczawiowa... z ryżem i jajkami . Szczaw koniecznie zbieramy we własnym zakresie (taki młodziutki i delikatny) A do zupki Lyżczka świezego masełka.... MMMMnnniaaammm -:))0 Odpowiedz Link Zgłoś
dora5 Re: Ulubiona zupa 06.05.02, 11:49 Witajcie! a ja mam inną propozycję na wiosną kiedy nic nie ma. Ziemniaki w kostke + Vegeta (jak masz to cebula stara, świezy lubczyk etc.)jak miekkie to dodaj grubo pokrojone zielsko z rzodkiewek. troszke jeszcze pogotuj + śmietana na końcu. U nas sie to nazywa zupa badylowa pozdr. Dora Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ulubiona zupa 06.05.02, 18:19 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > muzaaa napisał(a): > > > > > Uwzieliscie sie na ten barszczyk, ale ja nie bede zbyt oryginalna i p > owiem > > ze > > > tez przpadam za para "barszcz z krokietem". > > > Gdzie mozna teraz zjesc takie danie w Krakowie? Macie jakies typy? A > tak > > > naprawde to nie przepadam za zupami. > > > > barszcz z krokietem... um... pycha. szkoda, ze krokiet z > > uszkami sie nie laczy zbytnio ;))) > > Chociaz raz musze sie z toba zgodzic. zaczyna mnie to martwic, bo zgadzasz sie ze mna juz drugi raz. Barszcz z uszkami lub z krokietem to > delicja. Nie lubie zup ale barszcz czerwony uwielbiam. > Czasami lubie zjesc zurek, pomidorowa lub grzybowa. > Najbardziej nie lubie rosol. zurek latwo jest wbrew pozorm zepsuc, pomidorowej nie lubie... grzybowa i roso sa dobre, nawet bardzo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ulubiona zupa IP: *.client.attbi.com 06.05.02, 22:55 mikolaj7 napisał(a): > zaczyna mnie to martwic, bo zgadzasz sie ze mna juz drugi > raz Do trzech razy sztuka, pozniej bedzie wojna. > zurek latwo jest wbrew pozorm zepsuc, pomidorowej nie > lubie... grzybowa i roso sa dobre, nawet bardzo :))) Rosol to wielkie g... Nie cierpie tej zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ulubiona zupa 06.05.02, 23:26 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > zaczyna mnie to martwic, bo zgadzasz sie ze mna juz drugi > > raz > > Do trzech razy sztuka, pozniej bedzie wojna. zwlaszcza jak bedziesz prezydentem, a ja separatysta :]]] > > > > zurek latwo jest wbrew pozorm zepsuc, pomidorowej nie > > lubie... grzybowa i roso sa dobre, nawet bardzo :))) > > Rosol to wielkie g... > Nie cierpie tej zupy. no co Ty. na choobsko, jakpisal peteen, z makaronem takim fajnym, z okami i z kurczakiem, kura... nie taka z karfura! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Ulubiona zupa 07.05.02, 00:26 bo też ci gówno podawano, a nie rosół przyjedź, przypomnij się, to coś dla ciebie zrobimy ! rosół - dobrze przyrządzony - to więcej niż zupa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ulubiona zupa IP: *.client.attbi.com 07.05.02, 01:01 peteen napisał(a): > bo też ci gówno podawano, a nie rosół > przyjedź, przypomnij się, to coś dla ciebie zrobimy ! > rosół - dobrze przyrządzony - to więcej niż zupa... > :))) Trzymam cie za slowo. Kiedys sie upomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Ulubiona zupa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 01:34 a ja sie nie wypieram, czekam ! Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Ulubiona zupa 08.05.02, 17:20 Peteenie widzę, że znasz się na żarciu. Nie ma nic lepszego niż dobry rosołek taki żółty z oczkami, makaronem i pietruszką. No w drodze wyjątku może być grzybowa na swiezych grzybach w ostateczności pieczarkowa. Jestem skłonny zachwycić się jeszcze pomidorową z makaronem. nie znoszą ryżu. A żurek to tylko na króliku. :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
kraktom Re: Ulubiona zupa 09.05.02, 10:49 ŻUREK! ŻUREK! ŻUREK! :) pozdrawiam Tomasz B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joseph Re: Ulubiona zupa IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 09.05.02, 11:51 Pokrojoną w cienkie wiórki cebulę zrumienić na masełku i zalać rosołem (może być z kostki), gotować ok. 15 min., a na końcu dodać odrobinę białego wina rozmieszanego ze śmietaną. Podawać posypane tartym serem i grzankami. Pyyycha! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ulubiona zupa 09.05.02, 16:04 Gość portalu: Joseph napisał(a): > Pokrojoną w cienkie wiórki cebulę zrumienić na masełku i zalać rosołem (może > być z kostki), gotować ok. 15 min., a na końcu dodać odrobinę białego wina > rozmieszanego ze śmietaną. Podawać posypane tartym serem i grzankami. Pyyycha! brzmi zachecajaco :))) Odpowiedz Link Zgłoś