Dodaj do ulubionych

Co sadzisz o IX L.o w Krakowie?

02.12.04, 05:04

temat mowi sam za sibie chcialabym dowiedziec sie zdan pozytywnych i
negatywnych ludzi ktorzy wiedzac cokolwiek o tym L.O.

Obserwuj wątek
    • lucy215 Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? 02.12.04, 08:27
      wiele nie wiem bo tam nie chodziłam, ale słyszalam kilka opinii, i mam kilka
      obserwacji (koleżanka mieszka obok). znajomi twierdzili że to kiepskie liceum,
      że tam się schodzą ludzie którzy nigdzie indziej sie nie dostali albo nie
      przeszli z klasy do klasy. Że to szkoła dla dresów i panienek z tipsami. A moje
      obserwacje- bada rozwrzeszczanych tipsiar od razu po wyjsciu zapala szluga,
      przeklinają ohydnie-same K** i J** i H **. Za nimi wybiega banda dresów,
      słownictwo to samo, mało inteligentne wyrazy twarzy. ale to tylko moje pobieżne
      spostrzeżenia..:p
      • vizga Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? 02.12.04, 09:24
        Kurcze, przykro mi to czytać...Czy naprawdę jest aż tak źle?
        • Gość: lucy215 Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.blich.krakow.pl 02.12.04, 13:16
          czy tak żle to nie wiem, to jest moja wybitnie subiektywna opinia.
          • Gość: kana Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 14:56
            Skonczylam to liceum w tym roku. Ponad 4 lata temu jak tam szlam to zgodze sie
            ze tak bylo. Jednak jakies dwa lata temu wssytko sie zmienilo, nowa dyrekcja.
            Ja mialam od samego poczatku bardzo dobra kadre nauczycieli, bardzo wymgajaca i
            nie zgodze sie z tym co napisalas. Bylo momenatmi bardzo ciezko, ale mozna sie
            bylo dogadac. Takie ewenementy jak dresy czy laseczki wyzej opisane zdarzaja
            sie niestety wszedzie :/ Nie tak znowu latwo bylo sie tam teraz dostac z tego
            co sama widzialam i o czym opowiadali nauczyciele. Kazdy moze rozne rzeczy
            pisac opierajac sie na swoich obserwacjach. Ja milo wspominam ta szkole i
            ciesze sie ze akurat do niej trafilam, ale dopiero teraz po jej skonczeniu
            dostrzega sie wsyzstkie plusy i minusy, pozdrawiam!
        • Gość: łże-Vizga Witaj Vizga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 15:12
          heja !
          • vizga Re: Witaj Vizga ! 02.12.04, 15:57
            heya, heya! :o)
    • Gość: licealistka Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.12.04, 16:12
      w tym roku zdaje w tym lo marure................uwazam ze jest to nienarmalna
      szkoła z wieloma patologiami.mam wredna wychowawczynie(starą panna)która wyzywa
      sie na nas i jest fanatyczka:(swojego przedmiotu.bardzo niski poziom nauczania
      j angielskjieg0............koszmar a do tego siatka godzin nieadekwantna do
      danego profilu.Wiekszosc nauczycieli jest rypnietych
      drugi raz nie poszlabym tam

ps.a kolesie....porazka
    • Gość: M.C Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:55
      Chętnie i ja się podziele swoimi spostrzeżeniami na temat tej szkoły.Otóż
      miałem okazję uczęszcz.. do tej szkoły przez rok(I klasa).Zdecydowałem się na
      tą szkołę, po odwiedzinach pana dyrektora,który zachwalał tę szkołę na lewo i
      prawo.Pomyślałem czemu nie,tymbardziej,ze nie miałem jakoś sprecyzowanej szkoły
      do której bym chciał chodzić.Jak pomyślałem,tak zrobiłem...Złożyłem papiery i
      się dostałem,co wcale nie było łatwą sprawą.Moją klasa była klasa z poszerzonym
      językiem niemieckim.Miałem to szczęście,że trafiłem na najlepszą nauczycielke
      niemieckiego(pani W).Ona jest wogóle najlepszą nauczycielką według mnie w
      szkole.Tak jak ona porafi uczyć to żada dotychczas nie potrafiła,a musze
      powiedzieć ze miałem już dużo pań od tego przedmiotu.Jednak co się okazało to
      jedyna nauzycielka, o której można mówic w superlatywach....Miałem to
      nieszczęscie,że trafiłem na gościa od matematyki,który delikatnie mówiąc nie
      potrafi nikogo nauczyć niczego(pan K)Gośc jako człowiek to jest bardzo
      sympatyczny,ale to taki pajac.Przez cała lekcje błaznuje,nic nie nauczy,a
      wymaga jak na uniwerku.Fakt,przez to na lekcjach jest luźno,śmiesznie,ale do
      pory do czasu.Przestaje być zabawnie podczas klasyfikacji,a u niego oceny
      poprawić nie jest łatwo...Na fizyka trafić to zgroza(pan S).Gość jest z innej
      epoki.FIzyka za sprawą tego gościa jest bardziej zamotana niż wydawać się
      może.Ja ledwo u niego 2 miałem.O reszcie nie będe pisał.Bo nie warto.Pan od
      angielskiego(pan G)to porażka,jak można kogoś nauczyć języka czytając gazete
      wyborczą na lekcji,albo popijając kawe jedną za drugą??Pani od biologi(pani K)
      ma zwichrowaną psychike.Za byle co,potrafi wewac rodzicow i nudzić jak baba w
      ciąży.Moich starych chciała na rozmowe za to,że powiedziałem kiedyś na
      lekcji,że się "chyba powiesze"bo nie chciala mnie zapytać mimo moich usilnych
      próśb.Wolała pytać dziewczyny.Dyskryminacja chłopów czy co??Jeszcze na uwage
      zasługuje pan od WOKu(nie pamiętam jak sie nazywa),ale jest to przemiły
      człowiek,taki otwarty dla uczniów.Nie warto wspominać o pani od
      przedsiębiorczości(pani N)bo nie cholera bierze jak sobie dziś o niej pomysle.
      Już nie mam okazji odwiedzać tego IX zakładu,bo się po roku przepisałem.Teraz
      kończe inne liceum,i bede miał po nim lepsze wspomnienia.POZDRAWIAM
      • Gość: Gość: Arek Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.biblos.pk.edu.pl 06.12.04, 13:17
        W jaki Lo teraz jesteś? Napisz coś o tej szkole.
        • Gość: misiaczek18 Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.12.04, 15:14
          musze stanac w obronie pana g od anglika.to nir prawda ze nie umie uczyc.jak na
          moj gust jest bardzo dobrym nauczycielem.przez rok uczyla mnie pani W i to
          dopiero byla porazka!!!!!!!!!!!przez pol roku alfabet a przez 2 semesr liczenie
          do 100!!!!!!!a do tego jedynki sypaly sie za wszystko.ale cuz mozna wymagac od
          kobiety ktora w tej samej szkole uczyla ruskiego!jest jeszcze jedna
          nauczycielka ktora niepasuje do katow pedagogicznych tego lo:pani H od chemii
          jest super!!co do pana od fizyki to gosc sam nie za bardzo kapuje co do nas
          mowi.po kartkowce jak klasa sie pyta jak trzeba bylo rozwiazac jakies zadanie
          to twierdzac ze bylo TRYWIANIE proste mota sie w nim do konca lekcji..hehe ale
          i takkazdsy ma to gdzies co sie dzieje na tej lekcji bo gotowce na kartkowkach
          sa rzecza normalna.zal mi zony tego psora.dziwna ta szkola na serio:((
          • Gość: WisłaKraków Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 08.12.04, 20:09
            Teraz ja - pierwszak...
            Ponad 150 punktów na egzaminie uczyniło, że stałem się uczniem tego Liceum. Po
            kilku miesiącach nauki nie wiem co powiedzieć...
            Rygor straszny - od 5 h. nieusparwiedliwionych nagana wychowawcy (o czym
            dobitnie się przekonało już 2 kolegów z mojej klasy), zakaz chodzenia w
            klubowych barwach do szkoły. Nauczyciele trafili się wymagający i naprawdę
            sporo czasu spędzam przy książkach. Młoda nauczycielka od j.polskiego wybija
            się ponad wszystkich nauczycieli (wymagająca, ale przy tym miła i
            wyorozumiała). Pani od Historii także wymaga sporo, przy czym jest sympatyczna.
            Pan od Geografii wybrał sobie kilka osób spośród klasy, które męczy pytaniem i
            trzeba przyznać, że zbyt wesoło to one nie mają. Pani od Biologii
            b.sympatyczna. Angielski rzeczywiście na poziomie nienajlepszym i łatwo można
            wyłapać 1 za byle co (zmieniono mojego nauczyciela, zatem może coś się zmieni).
            Fizyczka sympatyczna, przy czym staroświecka i troszkę jakby zamknięta we
            własnym świecie. O matematyczce usłyszalem tylko, że jej nauki przyniosą nam w
            przyszłości bardzo dużo dobrego, jednak w tej chwili panicznie się jej boimy,
            gdyż sadzi 1 na prawo i lewo. Ciężko mi jest przyjąć jakieś stanowisko odnośnie
            mojej szkoły. Pan od WOKu to rzeczywiście bardzo otwarty i serdeczny gość (aż
            żałuje się, że po 1szej klasie przedmiot odpada) Napewno nauki jest sporo (może
            tylko przy mojej kadrze)
    • Gość: uczennica Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.bci.net.pl 11.12.04, 22:39
      Jestem uczennica tej szkoły, chodzę do klasy biologiczno- niemieckiej i im
      dłuzej uczęszczam do tej szkoły tym bardziej jestem przekonana że to jest
      świetna szkoła!!! Co prawda jak w każdym LO zdarzają sie panienki z tipsami i
      chłopcy w dresach ale to jest nieuniknione, chyba trudno wskazać szkołę gdzie
      nie ma takich osób ... Jeśli chodzi o nauczycieli to sa w porzadku moze poza
      pania od matematyki która koniecznie ,musi na poprawę swojego humoru zepsuc
      humor jakiegoś ucznia .. ale to jest sporadyczny przypadek ;-) Bardzo dużą
      uwagę przywiazuje sie tu do obecnosci i usprawiedliwień i śmiało mogę
      stwietwierdzić że pod tym wzgledem rygor jest gorszy niż w V LO czy I LO!!!
      Nauczyciele za cel obierają sobie wychować nas na świetnich polaków majacych
      cokolwiek wiedzy i radzacych sobie w dzisiejszych czasach czego przykładem jest
      np. profesor od WOKU!!! Bardzo duzo trzeba sie uczyć i przy odpowiedziach
      dokładnie dobierać słowa bo nauczyciele zwracają na to szczególną uwagę. Żeby
      przekonać się jak jest w tej szkole trzeba po prostu w niej być a nie opowiadac
      jakieś wymyślone ploty często autorstwa ludzi z nowodworku czy V mających się
      za 8 cud świata!!!! Jeśli chodzi o maturę to grono nauczycielskie jest dobrze
      wyszkolone na nowa maturę.Sporo nauczycieli zasiada w Okregowej Komisji
      Egzaminacyjnej tym lepiej przygotowując nas !!!
      • Gość: terka Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: 217.153.194.* 15.12.04, 20:43
        dziewczyno, ty masz jakieś kompleksy czy coś? czemu porównujesz wszystko do
        piątki i nowodworka? "...a nie opowiadac
        jakieś wymyślone ploty często autorstwa ludzi z nowodworku czy V mających się
        za 8 cud świata "- ja osobiście jestem z piątki, i powiem ci tyle: ploty o
        różnych szkołach może wymyslac każdy, nie rozumiem czemu mówisz tak akurat o
        ludziach z tych szkół.Poza tym jak widzisz sama tworzysz "ploty" -czemu mówisz,
        że uwazamy się za 8 cud świata? Nawet jak znasz kogoś takiego, to nie
        uogólniaj, proszę Cię bardzo.A co do dziewiątki, to słyszałam wiele opinii,
        zarówno dobrych jak i złych, od ludzi którzy tam uczęzczali (tak więc
        żadne "ploty"), i niestety tych drugich było więcej....
      • Gość: dziewiatkowiczka Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.chello.pl 16.12.04, 16:24
        hej uczennica!a dlaczego skreslasz "panienki z tipsami" i dresów
        jestes bardzo nietolerancyjna.Uwazasz ze dziewczyna z tipsami jest gorsza??
        osobiscie ich nie mam ale znam wiele wartosciowych dziewczyn ktore je maja....
        i chodza do 9 i wiesz co??ucza sie nieraz lepiej od tzw "szarych myszek" jestes
        chyba nieco zakompleksiona..pozdr.
        • Gość: uczennica Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.bci.net.pl 17.12.04, 21:44
          Porównywanie do 5 czy 1 Lo oraz panienki z tipsami wzięłam z wczesniejszych
          wypowiedzi isą one w formie cytatu!!!!!!! To jest SPROSTOWANIE!!!!!!!! NIE MAM
          NIC PRZECIWKO RÓŻNYM SUBKULTUROM ITP!!!!!!!!! TO BYŁA ODPOWIEDZ NA WCZESNIEJSZE
          KOMENTARZE!!!!!
    • Gość: kasia Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.bci.net.pl 17.12.04, 19:49
      Zarabista szkoła,mam zaszyt do niej chodzić i nie rozumiem niektórych
      komentarzy .. wydaje mi sie, ze nie ma szkoły bez "panienek z tipsami i
      chłopaków w dresach..", a to porównywanie ciagle do V i I jest już
      nudne,dopiero po nowej maturze wyjdzie która szkoła jak uczy ... Z moich
      obserwacji to w 9 jest własnie większy rygor niz w tych najlepszych liceach,
      uczniowie wiecej sie uczą i nauczycielą bardziej zalezy na wykształcunie
      naprWDĘ madrych obywateli. Jesli chodzi o nauczycieli ta są świetni może poza
      paroma wyjątkami ale chyba nie ma szkoły bez paru naUCZYCIELI KTÓRZY WSTAWIAJAC
      1 poprawiają sobie nastrój ;-) Nauczycielom bardzo zalezy byśmy napisali mature
      jak najlepiej, sporo osób z grona pedagogicznego jest w Komisji Egzaminacyjnej
      i dlatego wiedza jak i czego nas uczyć. Ja jestem w klasie o rozszerzonym j.
      niemieckim i jestem bardzo zadowolona. Uczy mnie nauczyciel, który jest z
      pochodzenia autrijakiem i przez to naucza nas nie tylko wiedzy podręcznikowej
      ale takze praktycznej. Posdumując to szkoła ta jest najlepsza do jakiej mogłam
      trafić!!!
    • Gość: paw Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.play-internet.pl 18.09.13, 20:51
      Mam zaszczyt powiedziec, iz ta szkola jest straszna. Zwlaszcza moja wychowawczyni, zamiast uczyc, patrzy na nas spojrzeniem pt. NIE UFAM WAM!!!! I straszy karami statutowymi praktycznie co lekcje. Jak ktos ma cos nieusprawiedliwionego, to jest przestepca. Czuje sie jak podejrzany morderca w tej szkole. Unikac.
      • Gość: xxx Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 20:23
        Nie ma to jak odświeżyć temat po prawie 10 latach. Tak jak Ty, chodzę teraz do tej szkoły. Jak dla mnie szkoła ujdzie, jest trochę nauki ale w każdej szkole tak jest. Nauczyciele nawet ok, są chyba tylko 3 osoby za którymi nie przepadam. Klasa ujdzie. W sumie jest ok. Jedyne co mnie wkurza w tej szkole to tak jak piszesz te głupie NIEOBECNOŚCI. Wychowawczyni dzwoni do rodziców jeżeli dany uczeń w miesiącu ma poniżej 90% obecności. Wychowawczyni usprawiedliwia te godziny, ale jak nie usprawiedliwisz to masz, że tak to napiszę lipę. Nawet usprawiedliwione godziny sprawiają, że frekwencja upada. Nie wiem co im tak ta frekwencja przeszkadza. Ogólnie może być. Mnie jako osobę dojeżdżającą męczą dojazdy. Jakbym miała bliżej i wymieniono by mi jednego nauczyciela to z pewnością chodziłabym z uśmiechem do szkoły.

Szkoła warta uwagi jak ktoś nie wagaruje i lubi się uczyć (tak, nawet z tych przedmiotów co potem nie przydadzą Ci się na maturze - nauczyciele myślą, że z niczego się nie musisz uczyć).

PS Jest jeszcze jeden minus tej szkoły. SZATNIE !
    • Gość: paw psh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.13, 15:46
      dokładnie, gdyby nie paru dziwnych nauczycieli i to patrzenie na frekwencję, szkoła by była w porządku.
      Ale naprawdę. Miałam chyba 2 nieusprawiedliwione nieobecności w zeszłym roku i od razu patrzyli na mnie jak na zdrajcę narodu, odebrali wszystkie przywileje i grozili że mnie wyrzucą.
      Może ta szkoła ma jakąś czarną przeszłość? że ktoś kiedyś czegoś nie usprawiedliwił i np w tym czasie co szkoła była za niego odpowiedzialna miał jakiś wypadek i nie daj boże nie przeżył? Bo ja innego wytłumaczenia tego nie widzę.

No tak, szatnie. I kolejki w szatniach. Mogliby zrobić normalne otwarte szatnie, ludzie i tak wchodzą do szatni jeśli chcą więc to żadna "ochrona mienia" xD
    • Gość: uczennica opinie o ix lo krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.13, 12:19
      Szkoła tragiczna. Jestem teraz w klasie maturalnej i nikomu nie polecam tej szkoły. Poziom nauki taki sobie (b. niski jesli chodzi o angielski, bez korepetycji nie da się zdać matury na dobrym poziomie), nauczyciele też jacyś nie za rewelacyjni. Oczywiście są wyjątki (polski, biologia, wf) to zalezy od tego na kogo traficie. Niestety, poziom matematyki też nie jest rewelacyjny (nie uczy mnie pani G ). Dodatkowo przestrzegam was przed panią W. (j. niemiecki). Tragedia. Nic sie nie nauczycie,a możecie być niedopuszczeni do matury. Żałuje, że nie poszłam do technikum.
      • Gość: paw Re: opinie o ix lo krakow IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.14, 18:02
        Oj, muszę się absolutnie zgodzić co do pani W.
        Faworyzuję jedną osobę w klasie bez powodu od pierwszego dnia, innych traktuje jak kompletnych idiotów i wmawia im że mają się nie uczyć bo i tak się nie nauczą. Już nie mówiąc o tym, że swojej dozgonnej faworytce udostępnia darmowe pomoce naukowe (daje jej swoje książki), żeby się "dobrze nauczyla do matury", co wg mnie jest bardzo nie fair co do innych osób (nie wydaje mi się żeby wszystkich było stać na takie książki). Przyszłam na jej lekcje jako pasjonatka niemieckiego z certyfikatem DSD, umiejąc wszystko. Po pół roku byłam tak zdemotywowana, że umiałam mniej niż klasa, i szczerze mówiąc cieszyłam się z tego. Jakiś czas temu zarwałam cały tydzień żeby nauczyć się całego włoskiego i przenieść na włoski. Sukces. Pani O. od włoskiego bardzo miła, i prowadzi lekcje w bardzo sympatyczny sposób. :3
        (O kurde, teraz dyrekcja wie kim jestem. )
      • Gość: Pandora [...] IP: *.play-internet.pl 12.03.15, 16:25
        Treść postu jest niedostępna.
        • Gość: miki Re: opinie o ix lo krakow IP: *.centertel.pl 26.06.15, 23:58

Od razu widać, że jesteś trolem, pewnie z 8 albo 2 :-8 Dla mnie zdrowe układy i odpowiednie podejście do motywowania. Tylko skrajny agregat nie żałują aby w systemie usprawiedliwiać na czas.
    • Gość: Prawdziwy gość Gó... z psycholami a nie szkoła IP: *.zax.pl 02.12.13, 16:49
      Witam! Krótko: jestem uczniem tej szkoły i powiem tyle polecam szkołę dla ludzi, którzy lubią zadupcać 24/7, a wiedzy nie mieć żadnej. Jest to mój największy do tej pory błąd życiowy jaki popełniłem. Matematyka: uczy mnie podstarzała psychopatka, która owszem uczyć umie ale jak nie drze pyska jak porąbana, co się rzadko zdarza. Jej lekcje to wieczny strach, już nie mówie jak weźmie pod tablice. Po prostu psycha klęka. Dyrekcja: dyrektorka wygląda na komunistkę i mówi jak komunistka, nie polecam do rozmowy wgl., normalniejszy jest wice dyrektor. Niemiecki: paranoja nie zdaje tego zaborczego języka a i tak muszę sie na to gó... uczyć więcej niż na inne maturlane przedmioty choćby angielski... Angielski: POZIOM ZEROWY PO PROSTU TOTALNA BIEDA. Historia i Wos spoko. Geografia - totalne dno dla tej Pani liczy się to, że ona to rozumie, i że temat został odwalony i wpisany do dziennika. Wf- mega słabo, ale w sumie nie ma nawet warunków w tej szkole, ponieważ na podwórku powinni kartofle sadzić i byłby z tego większy pożytek niż to co jest teraz. Fizyka,Chemia - (patrz geografia). JEDNYM SŁOWEM NIE POLECAM BO SIĘ KTOŚ ZAMĘCZY A NIE POTRZEBNIE BO INNE SZKOŁY LEPIEJ UCZĄ I Z MNIEJSZYM WYSIŁKIEM
      • Gość: Beliar Re: Gó... z psycholami a nie szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.13, 16:55
        PROPSUJE NA PEŁNEJ !
        • Gość: zasmucony Re: Gó... z psycholami a nie szkoła IP: *.pool.ukrtel.net 02.12.13, 20:53
          A cóż to za prymitywny greps? I ty, dziecino nieboga, masz być niebawem absolwentem krakowskiego liceum?
          O tempora, o mores!
          • Gość: paw Re: Gó... z psycholami a nie szkoła IP: *.play-internet.pl 06.01.14, 02:33
            O poziomie komentarza nie bede sie wypowiadac. Zastanowcie sie, co piszecie czasem. D
    • Gość: Śmieszny Pan Brawo dla pseudomądrych IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.14, 20:11
      Gość dobrze mówi i po co ma pisać niesamowitą składnią skoro widać, że jest wkurzony swoim błędem. Błagam skończcie z tymi pseudo mądrościami, bo gość dał swoją opinię jak chciał a wam nic do tego...
      • Gość: paw Re: Brawo dla pseudomądrych IP: *.play-internet.pl 15.01.14, 11:14
        Dokladnie. Przynajmniej gosc ma swoje zdanie a nie powtarza po nauczycielach jakie to krakowskie licea wspaniale (zwlaszcza 9 xD ).
    • Gość: paw Re: opinia ix lo IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.14, 14:36
      No wlasnie to smianie sie i przepychanie w szatniach JEST tragedia. Caly czas jakas jedna osoba stoi i blokuje, podajac numerki swoich znajomych, albo panna da numerek i sobie pojdzie, co tez spowalnia sprawe, bo biedna pani nie wie, co ma robic. Zazwyczaj spedzam czas w szatni od 10 minut do nawet pol godziny. Dobrze, ze mam autobus czesto. Ale sa takie osoby, ktore nie maja.
      Juz nie mowiac o tym, ze jak jest taki straszny tlum, a w nim jakis idiota sie przepycha- nie trudno o takie rzeczy jak rozbicie okularow, zerwanie paska od torby, czy inne, takie jak po prostu kradziez. A jak sie ma szczescie to nawet obrazenia fizyczne.
    • Gość: uczen pkt IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.14, 21:13
      Ile trzeba miec pkt zeby dostac sie do liceum ?
      • aklem1 Re: pkt 28.03.14, 15:24
        teraz 100 pkt
    • Gość: xennna Nie nie i nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.14, 14:11
      Najlepszą rzeczą jaką można zrobić w życiu, to nie wybrać tej szkoły. Przeniosłam się z niej po roku, nie byłam w stanie znieść tych nadętych od pieniędzy dzieciaków i psycholi. OSTRZEGAM NOWY ROCZNIK, NIE IDŹCIE TAM.
      To nie jest szkoła w której można czuć się dobrze, nauczyciele w większości polują na twoje złe zachowanie. Lubiłam tylko Pana od edb, który patrzył na mnie zawsze oczami pełnymi litości, jedyny sympatyczny nauczyciel tam, ewentualnie mogłabym też powiedzie coś dobrego o Pani od historii. Nauczycielka włoskiego tępi słabszych, zajmuje się tylko tymi lepszymi, kogoś słabszego "niewidocznie poniża".
      Do tej szkoły opłaca się iść tylko wtedy, gdy zna się kogoś "sławnego" ze starszych klas i ma się zamiar imprezować co tydzień, inaczej ciężko o pozytywne przyjęcie przez społeczeństwo.
    • tosia.z.uroczyska Re: Nie nie i nie 06.02.15, 20:21
      To chyba coś się zmieniło albo "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma". Uczęszczałam do tej szkoły w latach 90. i muszę powiedzieć, że przedmioty profilowe (np. w humanistycznej - humanistyczne) w danej klasie były prowadzone naprawdę b. dobrze. Ale fakt - angielski kulał już wtedy - tragedia.
      • Gość: uczennica Re: Nie nie i nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.15, 19:28
        powiem tak - nie wybrała bym ponownie tej szkoły :/ dyrektorka - jak komunistka, jak to ktoś napisał, nadęta i z innej epoki, lepiej by pasowała w katolickiej szkole żeńskiej z zaostrzonym rygorem :p angielski - tragedia. majca - jeszcze większa tragedia. muszę się uczyć sama, bo jeśli nie masz wrodzonego talentu do matematyki to nic nie zrozumiesz. w ogóle nauczyciele traktują uczniów jako kogoś gorszego, rzeczywiście się w tej szkole zapie..., ale to dlatego, że prawie nikt nie umie dobrze tłumaczyć ;/ jedynie to lubię nauczycielkę od polaka i nowego gościa od chemii.
        naprawdę NIE WARTO wybierać się do tej szkoły, chyba, że chce się być ochrzanianym cały czas za nic nawet przez szatniarkę, i jeśli chce się wam uczyć do matury z majcy i ang samemu (bo z lekcji NIC się nie wyniesie).
        jestem osobą o silnych nerwach, ale ostatnio mam sam stres, nieraz już płakałam w domu z bezsilności ;/
        a uczniowie? teraz co przyszli gimbusi to masakra. u mnie w klasie - wyścig szczurów i zero empatii i wzajemnej pomocy.
        a i zapomniałabym - w kiblach KOMORA GAZOWA Z DYMU PAPIEROSOWEGO :) jeśli nie palisz to szykuj się na to że jeśli chcesz skorzystać z wc to musisz to wdychać.
        jakieś plusy ix lo? szczerze? nie wiem. cieszę się, że kończę tą szkołę. nie wiem jak ktokolwiek może wypisywać tu plusy i zachwalać.
        • Gość: dziadek sądząc po twojej żenująco słabej ortografii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.15, 17:30
          to rzeczywiście musi być kiepska szkoła...
          • Gość: absolwent Re: sądząc po twojej żenująco słabej ortografii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.15, 23:14
            Moim zdaniem ta szkoła była zajebista! Poszedłbym do niej jeszcze raz i tak są minusy ale jest też dużo plusów. Uczniowie docenią jak ją skończą i zatęsknią. Skończyłem tą szkołę i chętnie bym się tam wrócił razem z moją klasą.
    • Gość: uczeń Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.15, 20:19
      Są wady i zalety. Dyrektorka to jakiś dramat, vice dyrektor nierozgarnięty nie potrafi uczyć geografii, nowy facet od chemii nie potrafi uczyć, nie potrafi dogadać się z uczniami, uważa się z nie wiadomo kogo, jest niesprawiedliwy i wgl z nim to jest jakaś tragedia, babka od niemieckiego dobrze uczy ale jest strasznie wymagająca i potrafi niszczyć uczniów. W toaletach śmierdzi papierosami. Jest kilku dobrych nauczycieli. Babka od polskiego dobrze uczy, są też dobrzy nauczyciele z matematyki i angielskiego. Pedagog szkolna jest bardzo dobra, zawsze staje po stronie uczniów, da się z nią porozmawiać i można jej zaufać.
      • Gość: maturzysta Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.15, 20:01
        Ależ broń Boże nie można jej zaufać, ani panu R nie możnabyło zaufać.
        NIE UFAĆ IM. (wiem że to śmiesznie brzmi, ale przejechałam się na tym, i chcę ostrzec innych, i obecnej i poprzedniemu pedagogowi się z czegoś zwierzyłam, cała klasa się ze mnie śmiała, a drugi raz dowiedziała się moja mama i wychowawczyni i w sumie też klasa, zniszczyło to moje życie w tej szkole.)
        • Gość: uczeń Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.15, 20:42
          Poprzedniemu pedagogowi owszem nie można było ufać a co do obecnego to się nie zgodzę, zaufałam jej i naprawdę mi pomogła, jest fajną osobą z którą można pogadac na każdy temat. Alee każdy może mieć własne zdanie :)
    • Gość: uczen Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.15, 22:38
      Jeśli chodzi o szkołe to kompletnie nie polecam, jestem tutaj rok i wiem że nie zostanę tu dłużej. Szkoła to kompletne dno. Zacznę od dyrektorki, która jest niczym jak za komuny, no po prostu liczy sie tylko rygor, nie zrozumiem tego raczej. Vicedyrektor jest miły ale uczyc geografi podobno nie umie. Z nauczycielami różnie bywa. Zdarzają się wymagający, których cenię, np. od polskiego, historii, wosu i także z matematyki (trafiłam na panią G.). Reszta nauczycieli to porażka. W sklepiku szkolnym także jest drogo w porównaniu z innymi. Nie wiem czy wszyscy chcą tak przepłacać codziennie. Jeśli mam byc szczera, nie polecam szkoły nikomu.
    • smi10 Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? 10.06.17, 12:14
      Witam a co sadzicie o pani N. jezyka wloskiego/?
    • Gość: michał Re: Co sadzisz o IX L.o w Krakowie? IP: *.net.cybernetwmw.com 17.01.22, 09:30
      Nieporozumienie. Szczególne nauczyciele od języków: polskiego i niemieckiego. Wychowawcy często pierwsi wyżywają się na uczniach, zamiast pomoc im rozwiązywać problemy z innymi nauczycielami. Niektórzy nie powinni dostać w ogóle wychowawstwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka