Dodaj do ulubionych

Smieszne tablice rejestracyjne

IP: *.client.attbi.com 13.05.02, 01:14
Dzisiaj widzialem samochod z tablicami "NA KACU".
Rozbawilo mnie to.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piter Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: *.sp / 192.168.5.* 13.05.02, 10:15
      Ze starych: GAY, GAR. Z nowych BABCIA7 PSYCHO1 i BZIKiles tam
      • Gość: mtq Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 12:56
        Ze starych: BUC
        Z nowych: KLI Mxxx
        Z dowolnych : K0 TUNIS
        • Gość: Joseph Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 13.05.02, 14:21
          Ja widziałem ostatnio w Warszawie JOSEPH1.Cholerni plagiatorzy!!!
          • kriss.forum Re: Smieszne tablice rejestracyjne 06.08.02, 21:01
            Gość portalu: Joseph napisał(a):

> Ja widziałem ostatnio w Warszawie JOSEPH1.Cholerni plagiatorzy!!!

To chyba miałeś jakieś zwidy, bo tablice indywidualne mogą mieć max 5 liter na
            życzenie.

--
            Kriss.
            • kilroy_was_here Re: Smieszne tablice rejestracyjne 07.08.02, 19:00
              Ten wątek rozpoczął się od przykładu "NA KACU", który w naszych warunkach też
              jest niemożliwy (drugi znak to powinna być cyfra, a jeśli liczyć tylko to, co
              dalej, to za długie). Ale myślę, że to mogła być rejestracja zagraniczna. Poza
              tym czasem w salonach przypinają na samochody coś takiego rejestracjopodobnego.

A jeśli mowa o samochodach zagranicznych, to raz widziałem brzydkie słowo, ale
              nie będę tu pisał jakie, bo wszyscy pomyślą, że sam to sobie wymyśliłem.
              • Gość: Bartek Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 08.08.02, 02:17
                kilroy_was_here napisał:

> A jeśli mowa o samochodach zagranicznych, to raz widziałem brzydkie słowo,
                > ale nie będę tu pisał jakie, bo wszyscy pomyślą, że sam to sobie wymyśliłem.

A czy jestes pewien ze dobrze przetlumaczyles sobie to zagraniczne slowo?
                Uzywanie slow wulgarnych na personalnych tablicach rejstracyjnych jest
                niedozwolone.
                • kriss.forum Re: Smieszne tablice rejestracyjne 08.08.02, 11:15
                  Gość portalu: Bartek napisał(a):

> A czy jestes pewien ze dobrze przetlumaczyles sobie to zagraniczne slowo?
                  > Uzywanie slow wulgarnych na personalnych tablicach rejstracyjnych jest
                  > niedozwolone.

Wiadomo, że nie wolno, ale słyszałem, że młodzi Polacy mieszkający np. w
                  Niemczech mieli rejestracje takie jak DU-PA, albo CH-UJ.

--
                  Kriss.
                  • Gość: mtq Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 11:20
                    Trzeba być kretynem albo niepełnosprytnym, żeby sobie
                    takie rzeczy robić. To ich podnieca, wzbogaca duchowo czy
                    jak?
                    • Gość: Bartek Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: *.tnt2.anchorage.ak.da.uu.net 09.08.02, 08:16
                      Gość portalu: mtq napisał(a):

> Trzeba być kretynem albo niepełnosprytnym, żeby sobie
                      > takie rzeczy robić. To ich podnieca, wzbogaca duchowo czy
                      > jak?

Niedenerwuj sie. Wynika to z ukladu liter w danym kraju. U mnie na przyklad
                      jedzi 999 dup. DUPA 001 do DUPA 999. Ta DUPA ma wiele odmian. Pozmieniaj tylko
                      ostatnie literki. To samo bylo z CHUJ a za niedlugi czas wejdzie literka H, tu
                      dopiero bedzie kombinacji.
                • kilroy_was_here Re: Smieszne tablice rejestracyjne 08.08.02, 12:43

> A czy jestes pewien ze dobrze przetlumaczyles sobie to zagraniczne slowo?
                  > Uzywanie slow wulgarnych na personalnych tablicach rejstracyjnych jest
                  > niedozwolone.

Słowo było brzydkie po naszemu, a tablica była zagraniczna.

Skoro już kriss.forum wyskoczył z przykładami, to powiem, że to nie był żaden
                  z tamtych dwóch - było to HU-JE, a samochód może brytyjski, może holenderski,
                  nie wiem, ale było czarno na żółtym. A tablice wyglądały na zwykłe, nie
                  indywidualne.
                  Sądzę, że był to wynik przypadku. Kombinacja liter prawdopodobnie wynikła z
                  zasad używanych w tamtym kraju, gdzie nikt nie będzie sobie przecież zawracał
                  głowy analizowaniem, czy kilka liter nie tworzy wulgaryzmu po polsku, fińsku,
                  węgiersku itd.
            • Gość: mtq Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 22:54
              Prawdopodobnie bylo J0(zero)SEPH1
              • kilroy_was_here Re: Smieszne tablice rejestracyjne 07.08.02, 23:01

> Prawdopodobnie bylo J0(zero)SEPH1

Chyba żadne województwo nie ma J.
                Zajrzałem na www.republika.pl/henryk_gwardak/tablice.html
                • Gość: mtq Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 23:38
                  Może to jakaś specjalna litera (jak chyba M dla policji)
                  • kriss.forum Re: Smieszne tablice rejestracyjne 08.08.02, 11:21

> Może to jakaś specjalna litera (jak chyba M dla policji)

Dla milicji jest H, a nie ma województwa z rejestracją na "J".

--
                    Kriss.
                    • mtq Re: Smieszne tablice rejestracyjne 08.08.02, 11:25
                      Na pewno nie jest to jakaś specjalna litera? A może można
                      sobie załatwić J na początku jak ktoś chce?
                      • kriss.forum Re: Smieszne tablice rejestracyjne 09.08.02, 11:45
                        mtq napisał:

> Na pewno nie jest to jakaś specjalna litera? A może można
                        > sobie załatwić J na początku jak ktoś chce?

Nie. Jak mieszkasz w Krakowie, to indywidualną masz K0, K1, K2, itd. i
                        maksymalnie 5 literek. Jeśli chcesz mieć w treści indywidualnej jakąś liczbę,
                        może ona mieć max. 2 cyfry i musi być umieszczona na końcu (np. tak ma
                        właściciel burdelu na Warszawskiej (Omega II) - K0 ADAM0 --> AdamZERO a nie "O")

--
                        Kriss.
                        • kilroy_was_here O i zero 09.08.02, 12:06
                          a czy istnieje jakieś dodatkowe ograniczenie, żeby nie istniały równocześnie
                          rejestracje K0 ADAM0 i K0 ADAMO ?
                          Przecież, chociaż formalnie 0 i O trochę się różnią, wielu ludzi, np. świadków
                          ewentualnego wypadku, może nie wyłapać takiego niuansu.
                          • kriss.forum Re: O i zero 09.08.02, 15:21
                            kilroy_was_here napisał:

> a czy istnieje jakieś dodatkowe ograniczenie, żeby nie istniały równocześnie
                            > rejestracje K0 ADAM0 i K0 ADAMO ?
                            > Przecież, chociaż formalnie 0 i O trochę się różnią, wielu ludzi, np.
                            świadków
                            > ewentualnego wypadku, może nie wyłapać takiego niuansu.

Nie, nie ma takich ograniczeń. Poza tym nie ma z tym problemu, bo mało
                            prawdopodobne jest, żeby tak podobne rejestracje występowały na identycznych
                            numerach.
                            Jest jedna nieciekawa sprawa - w Polsce identyczne numery rejestracyjne mogą
                            być wydawane motorowerom (do 50 cm3) i motocyklom. Jedyna różnica pomiędzy
                            takimi tablicami to ich rozmiary. Rejestracja motorynki jest o kilka
                            centymetrów niższa i węższa. Wystarczy, że ktoś ukradnie identyczną tablicę jak
                            Twoja (tylko większą albo mniejszą) i wykorzysta ją do celów niezgodnych z
                            prawem (np. zatankuje niezapłaciwszy), a już trafiasz na 48 godzin do "hotelu".
                            Fajnie, nie?

:-)

--
                            Kriss.
      • kriss.forum Re: Smieszne tablice rejestracyjne 06.08.02, 21:02
        Gość portalu: Piter napisał(a):

> Z nowych BABCIA7 PSYCHO1

Chyba byłeś pijany :-) Takie rejestracje są niemożliwe.
    • kuba203 Re: Szkaradne tablice rejestracyjne... 13.05.02, 18:43
      Raczej KLI.
      Czy chcecie, czy nie, musicie mieć na początku K jak Kraków. Hehe...
      • kilroy_was_here Re: Smieszne tablice rejestracyjne... 01.09.02, 20:05
        KOLT 999
    • kuba203 Re: Szkaradne tablice rejestracyjne... 13.05.02, 19:18
      W takim razie jak wyjaśnisz R jako Kraków? Skoro K nie ma z nim nic wspólnego?
      Kujawsko-pomorskie chyba nie ma jednej stolicy, nie?
      • Gość: Clint Re: Szkaradne tablice rejestracyjne... IP: 2.2.STABLE* 08.08.02, 12:13
        jezdzi w Kraku stare BMW z czarnymi tablicami rejestracyjnymi zaczynajacymi
        sie na AP !!! Wiem ze to niepolskie, robione identyczna czcionka co nasze
        stare.
        • kriss.forum Re: Szkaradne tablice rejestracyjne... 09.08.02, 11:25
          Gość portalu: Clint napisał(a):

> jezdzi w Kraku stare BMW z czarnymi tablicami rejestracyjnymi zaczynajacymi
          > sie na AP !!! Wiem ze to niepolskie, robione identyczna czcionka co nasze
          > stare.

Widziałem to auto. Na takich rejestracjach jeździ kilka starych rozsypujących
          się samochodów. Coś jakby tureckie, czy coś, kolesie którzy jeżdżą tymi autami
          mają arabskie rysy. Zawsze się takim autom przyglądam, i jeszcze żaden nie miał
          nalkejki z kodem państwa :-/

--
          Kriss.
          • magazyn1 Re: Szkaradne tablice rejestracyjne... 10.08.02, 01:51
            Ja nie o tablicach ale tez w temacie samochodowym.
            Proksio, nie zaanonsowales kolezenstwu ostatniej nowinki ze stanu Illinois
            prawnie usankcjonowanej wiec poinformooye:
            Od kilku tygodni(4?) gdy policja zatrzyma auto a kierowca bedzie persona bez
            "prawa jazdy" zabranego lub zatrzymanego czasowo za jazde po pijaku(DUI-
            drajwing ander influens - driving under influence,czyli doslownie "pod
            wplywem", bo moga to byc tez narkotyki) zabiera delikwentowi auto definitywnie
            i sprzedaje na aukcji,a pieniazki ida na programy szkoleniowe alkoholikow.
            W srode 7-ego zlapali kobitke w Glenvue czy Northbrook,400 metrow od hacjendy i
            szlus,po aucie, jakis tam rzech z 1988r. A kobicina zapuszkowana, (wypuszczona
            za kaucja - teraz chyba $5.ooo, tyle, ze trzeba wplacic minimum 10% i
            odpowiadasz z "wolnej stopy".Ale sprubuj sie migac!?
            Illinois ma najbardziej restrykcyjne prawo w calych Stanach, w szczegolnosci
            zas tepia pijanych kierowcow.A wiecie dlaczego i Ty Proksio wiesz? Bo dzieje
            sie tak od niedawna,a konkretnie od czasu gdy gubernatorem jest George
            Ryan,ktorego matka zginela w wypadku samochodowym spowodowanym przez pijanego
            kierowce.
            I jeszcze jedna "perelka". Wkrotce zostanie podpisana przez gubernatora ustawa
            dotyczaca jazdy bez waznego ubezpieczenia. 3 razy "bez" i masz z glowy prawo
            jazdy na jakis czas.A odzyskanie nie jest wcale takie proste,o nie.
            Wiem cos w tem temacie!
            Trzeba bedzie sie gdzies przeprowadzic.
            Pozdrawiam wesolutko.
            • prokocim1 Re: Szkaradne tablice rejestracyjne... 10.08.02, 02:08
              magazyn1 napisał:

> Ja nie o tablicach ale tez w temacie samochodowym.
              > Proksio, nie zaanonsowales kolezenstwu ostatniej nowinki ze stanu Illinois
              > prawnie usankcjonowanej wiec poinformooye:
              > Od kilku tygodni(4?) gdy policja zatrzyma auto a kierowca bedzie persona bez
              > "prawa jazdy" zabranego lub zatrzymanego czasowo za jazde po pijaku(DUI-
              > drajwing ander influens - driving under influence,czyli doslownie "pod
              > wplywem", bo moga to byc tez narkotyki) zabiera delikwentowi auto
              definitywnie
              > i sprzedaje na aukcji,a pieniazki ida na programy szkoleniowe alkoholikow.
              > W srode 7-ego zlapali kobitke w Glenvue czy Northbrook,400 metrow od hacjendy
              i
              >
              > szlus,po aucie, jakis tam rzech z 1988r. A kobicina zapuszkowana,
              (wypuszczona
              > za kaucja - teraz chyba $5.ooo, tyle, ze trzeba wplacic minimum 10% i
              > odpowiadasz z "wolnej stopy".Ale sprubuj sie migac!?
              > Illinois ma najbardziej restrykcyjne prawo w calych Stanach, w szczegolnosci
              > zas tepia pijanych kierowcow.A wiecie dlaczego i Ty Proksio wiesz? Bo dzieje
              > sie tak od niedawna,a konkretnie od czasu gdy gubernatorem jest George
              > Ryan,ktorego matka zginela w wypadku samochodowym spowodowanym przez pijanego
              > kierowce.
              > I jeszcze jedna "perelka". Wkrotce zostanie podpisana przez gubernatora
              ustawa
              > dotyczaca jazdy bez waznego ubezpieczenia. 3 razy "bez" i masz z glowy prawo
              > jazdy na jakis czas.A odzyskanie nie jest wcale takie proste,o nie.
              > Wiem cos w tem temacie!
              > Trzeba bedzie sie gdzies przeprowadzic.
              > Pozdrawiam wesolutko.

A ja sie nie dziwie bo w usa kazdego roku ginie ok 16000 ludzi przez pijanych
              kierowcow (bylo dzisiaj w CNN).
              Jesli chodzi o jazde bez waznego ubezpieczenia to jestem zwolennikiem
              wszystkich kar (prawie 80% meksykanow tak jezdzi).
              Mam kolege (tez meksykanina) ktoremu rozwalil auto inny meksykanin nie
              ubezpieczony. Moj kumpel mial insurance na jedna strone (wiesz co pisze) gdyz
              auto raczej niezbyt wartosciowe. Jednak dlatego ze tamten nie mial
              ubezpieczenia moj kumpel musial isc do sadu. Sad zasadzil 50 dolarow
              miesiecznie przez jakis czas ale co z tego jak tamten nie ma pracy, konta w
              banku poprostu nic. To sie nazywa dupa zbita.
              • magazyn1 Re: Szkaradne tablice rejestracyjne... 10.08.02, 19:38
                Do Prokocimia: "...to sie nazywa doopa zbita". Sprawiedliwosc jednak
                triumfowala,a tak jest w panstwach demokratycznych i podejrzewam nawet
                TOTALITARNYCH,daleko nie trzeba szukac,wystarczy sie obejrzec np.14 lat
                nad Wisla i Odra.
                A poszkodowany w twojej relacji to chyba jakis dziwny muchacho, machnal reka na
                tego cwaniaczka?Wiadomo,ze tamten travachuje na czarno.Czy nie moze kogos
                znalezc ktory "dobrym slowem" postara sie dluznika przekonac, ze pieniazki
                jednak trzeba oddawac i to nawet szybciej niz mowil "jego wysokosc sad?"
                A na zly humor,mooy Proksiu, najlepszy sen wczesniej wypiwszy szklaneczke
                dobrze cieplego mleka! M L E K A !
                Pozdrawia w dobrym nastroju bedacy M1.
    • kilroy_was_here Re: Smieszne tablice rejestracyjne 05.08.02, 12:03
      A mnie niezmiennie bawią... sprzedawcy kry.
      Jeżdżą sobie po Krakowie i mają tabliczki:

KRA 90GR
      KRA 55GR

(ceny przykładowe, nikogo nie faworyzuję, choć myślę,
      że im większy upał, tym większy popyt na krę - byłby).
    • Gość: tomCrac Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 12:12
      WTC -okolice Warszawy, teraz juz raczej malo smieszna.
    • kilroy_was_here Re: Smieszne tablice rejestracyjne 06.08.02, 20:35
      Dziś widziałem jedną z tych indywidualych rejestracji, a więc litera
      województwa, cyfra i to, co sobie właściciel zażyczy dalej. Tych pierwszych
      dwóch znaków nie zapamiętałem, ale to, co dalej, to było JHWH.

Zastanawiam się, czy to nie miało być przypadkiem YHWH, czyli (cytuję):

cztery spółgłoski hebr. zwane z grecka Tetragrammatonem, wg tradycji żyd.
      objawione Mojżeszowi jako imię Boga (wg uczonej konwencji wymawiane jako Jahwe)
    • kriss.forum Re: Smieszne tablice rejestracyjne 06.08.02, 21:08
      Dzisiaj na Basztowej widziałem dużego dostawczaka z rejestracją D9 CZART.
      A, i jeszcze jedna ciekawostka. Kilka tygodni temu w Auto Świecie testowano
      Porsche na poznańskich rejestracjach indywidualnych. Indywidualna treść
      brzmiała "RSCHE", ale przed tym widniało P0 (nie "O", tylko zero), tak więc
      rejestracja wyglądała jak cały napis Porsche. Koleś miał farta, że auto jest
      zarejestrowane akurat w Poznaniu, bo inaczej nic z tego by nie było.
      Czasami widuję Opla Kadetta Cabrio K0 MAJA7 - koszt indywidualnej rejestracji
      (1000 zł) to jakieś 7 % wartości tego auta - mało opłacalne :-)

--
      Kriss.
    • kriss.forum Re: Smieszne tablice rejestracyjne 06.08.02, 21:10
      Dzisiaj na Basztowej widziałem dużego dostawczaka z rejestracją D9 CZART.A, i
      jeszcze jedna ciekawostka. Kilka tygodni temu w Auto Świecie testowano Porsche
      na poznańskich rejestracjach indywidualnych. Indywidualna treść
      zarejestrowane akurat w Poznaniu, bo inaczej nic z tego by nie było.Czasami
      widuję Opla Kadetta Cabrio K0 MAJA7 - koszt indywidualnej rejestracji (1000 zł)
      to jakieś 7 % wartości tego auta - mało opłacalne :-)

--
      Kriss.
    • kriss.forum Re: Smieszne tablice rejestracyjne 06.08.02, 21:12
      Dzisiaj na Basztowej widziałem dużego dostawczaka z rejestracją D9 CZART.A, i
      jeszcze jedna ciekawostka. Kilka tygodni temu w Auto Świecie testowano Porsche
      na poznańskich rejestracjach indywidualnych. Indywidualna treść
      zarejestrowane akurat w Poznaniu, bo inaczej nic z tego by nie było.Czasami
      widuję Opla Kadetta Cabrio K0 MAJA7 - koszt indywidualnej rejestracji (1000 zł)
      to jakieś 7 % wartości tego auta - mało opłacalne :-)

--
      Kriss.
      • kriss.forum Re: Smieszne tablice rejestracyjne 06.08.02, 21:13
        Sorry za potrójny wpis.

--
        Kriss.
      • kilroy_was_here Indywidualne rejestracje - koszt (?) 07.08.02, 13:11
        kriss.forum napisał:

> koszt indywidualnej rejestracji (1000 zł)

Nie chciałbym rozsiewać plotek, bo nie wiem tego dokładnie, ale słyszałem,
        że problem z tymi indywidualnymi rejestracjami jest jeszcze jeden: kiedy
        się zmienia auto, nie można jej zatrzymać.

Albo nie można wcale, albo trzeba od nowa płacić.
        Jak ktoś wie, jak to jest, to niech napisze.
        • kriss.forum Re: Indywidualne rejestracje - koszt (?) 07.08.02, 17:12
          kilroy_was_here napisał:

> kriss.forum napisał:
          >
          > > koszt indywidualnej rejestracji (1000 zł)
          >
          >
          > Nie chciałbym rozsiewać plotek, bo nie wiem tego dokładnie, ale słyszałem,
          > że problem z tymi indywidualnymi rejestracjami jest jeszcze jeden: kiedy
          > się zmienia auto, nie można jej zatrzymać.
          > Albo nie można wcale, albo trzeba od nowa płacić.
          > Jak ktoś wie, jak to jest, to niech napisze.

To prawda, trzeba oddać. Nie można do nowego auta dać starej rejestracji. Jeśli
          Ci ktoś ukradnie nawet jedną tablicę to musisz mieć nowy zestaw tablic (inny,
          identycznego NIET!).
          Aha, w praktyce płaci się ok. 1050 zł, bo do tego dochodzą jeszcze jakieś
          opłaty.
          • prokocim1 Re: Indywidualne rejestracje - koszt (?) 07.08.02, 21:24
            kriss.forum napisał:

> kilroy_was_here napisał:
            >
            > > kriss.forum napisał:
            > >
            > > > koszt indywidualnej rejestracji (1000 zł)
            > >
            > >
            > > Nie chciałbym rozsiewać plotek, bo nie wiem tego dokładnie, ale słyszałem,
            > > że problem z tymi indywidualnymi rejestracjami jest jeszcze jeden: kiedy
            > > się zmienia auto, nie można jej zatrzymać.
            > > Albo nie można wcale, albo trzeba od nowa płacić.
            > > Jak ktoś wie, jak to jest, to niech napisze.
            >
            > To prawda, trzeba oddać. Nie można do nowego auta dać starej rejestracji.
            Jeśli
            >
            > Ci ktoś ukradnie nawet jedną tablicę to musisz mieć nowy zestaw tablic (inny,
            > identycznego NIET!).
            > Aha, w praktyce płaci się ok. 1050 zł, bo do tego dochodzą jeszcze jakieś
            > opłaty.
            >
            >
            • Gość: Bartek Re: Indywidualne rejestracje - koszt (?) IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 08.08.02, 02:13
              prokocim1 napisał:

> U nas tablice sa przypisane do danej osoby a nie samochodu. Jak sprzedaje
              > samochod to tablice odkrecam i moge je przejestrowac na nowy.
              > Specjalne tablice (z wlasnymi literami lub numerami) kosztuja chyba niecale
              > 100 dolarow.

Domyslam sie ze stukasz z US. A wiec kazdy stan ma wlasne regulacje i wlasne
              ceny. W wiekszosci stanow mozesz tablice zabrac ze soba, ale sa takie stany
              gdzie tablica jest przypisana do samochodu na stale. Cena tez jest rozna w
              zaleznosci od stanu, od 35$ do 75$.
              Z ciekawszych tablic o polskim podlozu widzialem w US:
              nazwy polskich miast w zaleznosci od stanu od 6 do 9 znakow,
              polskie imiona, j/w
              polskie kluby sportowe, j/w
              po ulicach Chicago jezdzi PIJAK, KUTAS, SZABER, QRWA, ONIONA, MILICJA, w
              niektorych z tych przypadkow komus sie udalo tylko dlatego ze urzednik
              przyjmujacy zgloszenie nieznal polskiego. Wedlug regulacji uzywanie slow
              wulgarnych jest niedozwolone.
              • prokocim1 Re: Indywidualne rejestracje - koszt (?) 08.08.02, 02:23

> prokocim1 napisał:
                >
                > > U nas tablice sa przypisane do danej osoby a nie samochodu. Jak sprzedaje
                > > samochod to tablice odkrecam i moge je przejestrowac na nowy.
                > > Specjalne tablice (z wlasnymi literami lub numerami) kosztuja chyba niecal
                > e
                > > 100 dolarow.
                >
                > Domyslam sie ze stukasz z US. A wiec kazdy stan ma wlasne regulacje i wlasne
                > ceny. W wiekszosci stanow mozesz tablice zabrac ze soba, ale sa takie stany
                > gdzie tablica jest przypisana do samochodu na stale. Cena tez jest rozna w
                > zaleznosci od stanu, od 35$ do 75$.
                > Z ciekawszych tablic o polskim podlozu widzialem w US:
                > nazwy polskich miast w zaleznosci od stanu od 6 do 9 znakow,
                > polskie imiona, j/w
                > polskie kluby sportowe, j/w
                > po ulicach Chicago jezdzi PIJAK, KUTAS, SZABER, QRWA, ONIONA, MILICJA, w
                > niektorych z tych przypadkow komus sie udalo tylko dlatego ze urzednik
                > przyjmujacy zgloszenie nieznal polskiego. Wedlug regulacji uzywanie slow
                > wulgarnych jest niedozwolone.

W Chicago mozna miec 7 znakow. na razie wiecej nie ma. Jak juz pisalem na samym
                poczatku widzialem kiedys "NA KACU" i to mnie rozbawilo. Jednak najbardziej
                bawia tablice typowo amerykanskie. Jest bardzo duzo i wiele bardzo smiesznych.
                • Gość: mtq Re: Indywidualne rejestracje - koszt (?) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 10:58
                  Jaki mają wzór?
                  • Gość: PROKOCIM TABLICE W USA IP: *.client.attbi.com 09.08.02, 01:48

> Jaki mają wzór?

A prosze bardzo. Poprzednio podstawowe byly "1983" teraz mam taka jak "2002".
                    Na stronie sa wzory tablic blank czyli bez numerow. Mozna tez zamowic specjalny
                    wzor jak ponizej pokazane. Z ptaszkiem czy ryba itp. Te tablice sa drozsze.

www.rtbrandon.com/blankplates/il/index.html
                    a tutaj sa wzory tablic z calego kraju

www.rtbrandon.com/blankplates/usa.html
                    • Gość: Zeb Re: TABLICE W USA IP: *.tnt2.anchorage.ak.da.uu.net 09.08.02, 08:06
                      Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):

> a tutaj sa wzory tablic z calego kraju
                      >
                      > <ahref="http://www.rtbrandon.com/blankplates/usa.html"target="_blank">www.rtbr
                      > andon.com/blankplates/usa.html</a>

Tylko dla twojej informacji. Niewiem jak jest z innymi stanami, bo
                      niemozliwoscia jest pamietanie wszystkich tablic z wszystkich stanow, ale
                      powiem ci ze ta strona niezawiera wszystkich aktualnych tablic stanu Alaska.
                      Podobnie moze byc z innymi stanami.

Dziekuje za link i pozdrawiam.
                      • Gość: PROKOCIM Re: TABLICE W USA IP: *.client.attbi.com 09.08.02, 18:28
                        Gość portalu: Zeb napisał(a):

> Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):
                        >
                        > > a tutaj sa wzory tablic z calego kraju
                        > >
                        > > <ahref="www.rtbrandon.com/blankplates/usa.html"target="_blank"&#
                        > 62www.rtbr
                        > > andon.com/blankplates/usa.html</a>
                        >
                        > Tylko dla twojej informacji. Niewiem jak jest z innymi stanami, bo
                        > niemozliwoscia jest pamietanie wszystkich tablic z wszystkich stanow, ale
                        > powiem ci ze ta strona niezawiera wszystkich aktualnych tablic stanu Alaska.
                        > Podobnie moze byc z innymi stanami.
                        >
                        > Dziekuje za link i pozdrawiam.

Niestety nie ja ta strone organizuje ale mysle ze i tak jest dosc dobra
                    • kriss.forum Re: TABLICE W USA 09.08.02, 11:37
                      Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):

> <a
                      href="http://www.rtbrandon.com/blankplates/il/index.html"target="_blank">www
                      > .rtbrandon.com/blankplates/il/index.html</a>
                      > a tutaj sa wzory tablic z calego kraju
                      >
                      > <a
                      href="http://www.rtbrandon.com/blankplates/usa.html"target="_blank">www.rtbr
                      > andon.com/blankplates/usa.html</a>

Hehe Prokocimku, chyba nie zauważyłeś napisu na stronie:

"Please do not link to any of the images on this page.
                      Thank you."

--
                      Kriss.
                      • Gość: mtq RE: TABLICE W USA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 15:34
                        Ale jaki jest wzór?? AAA 1111 czy jaki?
                        • Gość: PROKOCIM Re: RE: TABLICE W USA IP: *.client.attbi.com 09.08.02, 18:25

> Ale jaki jest wzór?? AAA 1111 czy jaki?

Ja mialem kiedys ABC 123, obecnie mam A123 123
                      • Gość: PROKOCIM Re: TABLICE W USA IP: *.client.attbi.com 09.08.02, 18:29
                        kriss.forum napisał:

> Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):
                        >
                        >
                        > > <a
                        > href="http://www.rtbrandon.com/blankplates/il/index.html"target="_blank">www
                        > > .rtbrandon.com/blankplates/il/index.html</a>
                        > > a tutaj sa wzory tablic z calego kraju
                        > >
                        > > <a
                        > href="http://www.rtbrandon.com/blankplates/usa.html"target="_blank">www.rtbr
                        > > andon.com/blankplates/usa.html</a>
                        >
                        > Hehe Prokocimku, chyba nie zauważyłeś napisu na stronie:
                        >
                        > "Please do not link to any of the images on this page.
                        > Thank you."
                        >
                        > :-)
                        >
                        > --
                        > Kriss.

Ja sie uczylem rosyjskiego w szkole
            • kriss.forum Re: Indywidualne rejestracje - koszt (?) 01.09.02, 12:34
              prokocim1 napisał:

> U nas tablice sa przypisane do danej osoby a nie samochodu. Jak sprzedaje
              > samochod to tablice odkrecam i moge je przejestrowac na nowy.
              > Specjalne tablice (z wlasnymi literami lub numerami) kosztuja chyba niecale
              100
              >
              > dolarow.

U nas niestety tak nie ma, ale można jakoś temu zaradzić. Kiedyś po Krakowie
              jeździł Passat 5 z rejestracją K0 ROBEK. A przedwczoraj widziałem chyba Sharana
              (albo Alhambrę, nie pamiętam) z rejestracją K1 ROBEK - jeśli masz rzadką treść
              indywidualną, to możesz sobie przy zmianie gabloty zmienić jedynie cyferkę
              przy "K" a treść masz tą samą. Inna kwestia to to, że znowu płacisz za to ponad
              1000 zł...

--
              Kriss.
              • kriss.forum Re: Indywidualne rejestracje - koszt (?) 01.09.02, 12:38
                Aha, uważajcie na "Robka" - nigdy nie przepuszcza, myśli że jest sam na drodze,
                jest "chamskim kierowcą".

--
                Kriss.
    • kriss.forum Re: Smieszne tablice rejestracyjne 07.08.02, 18:27
      Widziałem kiedyś piździka (motorynkę) z rejestracją "SEX ....", był to stary
      typ tablicy.

--
      Kriss.
    • Gość: Gatsby Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 07.08.02, 23:09
      Mi sie najbardziej podobało, jak z piskiem opon na skrzyżowanie wpadł wyjący
      rzęch marki FSO z napisem MASSIVE ATTACK :)))
    • Gość: Yaskier Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: 213.77.2.* 08.08.02, 10:43
      Parę razy na parkingu przy Biprostalu stało BMW z rejestracją D0 ITNOW
    • Gość: Misiulka Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: *.chello.pl / *.chello.pl 08.08.02, 16:43
      Ja raz widziałam czarne BMW, nie pamietam jakie mialo litery ale cyfry mialo
      666. robilo wrażenie :)
    • bluetab70 Re: Smieszne tablice rejestracyjne 09.08.02, 20:59
      w okolicach wadowic KWA Hxxx i KWA Sxxx.
      A dziś widziałam W0 (zero)DZIKI
      • kilroy_was_here Re: Smieszne tablice rejestracyjne 20.08.02, 11:38
        bluetab70 napisała:

> w okolicach wadowic KWA Hxxx i KWA Sxxx.

A KWA Kxxx to nie śmieszne?
        KWAK - to w okolicy Wadowic. W okolicy Wieliczki jest KWIK.
    • hubar Re: Smieszne tablice rejestracyjne 11.08.02, 01:02
      Jadąc raz w Poznaniu widziałem tablice z napisem "BABCI", w kombinacji z
      poznańskimi "PO" fajnie to brzmi ;-)
    • Gość: Sławek KOL KLIMA -żenada IP: *.aries.com.pl 30.08.02, 20:14
      Nie tyle śmieszna co najbardziej żenująca tablica rejestracyjna jaką w zyciu
      widziałem.K O L oznacza małopolska -Olkusz,a sama tablica widniała na srebrnej
      Carismie.
      Chyba jakiś koleś podniecony nagłym napływem gotówki i marzący od dziecka o
      klimatyzacji mógł sobie pozwolic na coś tak żenującego...

pozdrawiam
      • kilroy_was_here Re: KOL KLIMA -żenada 01.09.02, 20:11
        Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Nie tyle śmieszna co najbardziej żenująca tablica rejestracyjna jaką w zyciu
        > widziałem.K O L oznacza małopolska -Olkusz,a sama tablica widniała na
        srebrnej

Klima to może być nazwisko ;)

(poza tym pewnie nie KOL, tylko K0)
    • Gość: zuzelman Re: Smieszne tablice rejestracyjne IP: *.centrumc.krakow.pl 01.09.02, 21:50
      KWI K ;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka