Gość: wawiak IP: *.hwr.arizona.edu 21.04.01, 20:38 Tylko rynek wyglada w miare dobrze, a dookola juz tylko syf. A ta zadyma z kulturalna stolica Polski czy z europejskim miastem kultury 2000 to wielkie nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emti Warszawa to zacofana prowincja... IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 22.04.01, 18:12 Sam mówisz, że nasz rynek wygląda jako tako alę ... w waszej parszywej stolycy nawet takiego RYNKU nie ma i wara od KRAKOWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krak Re: Warszawa to zacofana prowincja... IP: *.whitemouse.com.pl 23.04.01, 22:33 Czlowieku, nie bede nawet nic od siebie mowil, ale..... Ktos juz za mnie powiedzial: "Czy polacy wiedzą, że mają najbrzydszą stolicę w Europie?" Całkowicie się z nim zgadzam, bywałem w Warszawie wiele razy. Te nowoczesne drapacze chmur w sąsiedztwie starych kamieniczek wyglądają po prostu obrzydliwie. Czym był spowodowany ten atak na Kraków? Może jakiś kompleks niższości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filar Re: Warszawa to zacofana prowincja... IP: *.shef.ac.uk 24.04.01, 13:45 Moze jakis kompleks nizszosci....nie moze,to jest dosyc oczywiste. Zaczyna od Krakowa ktora jest stolica kultury polskiej, a dlaczego nie cala Polska ? Napewno w Arizonie odnajdzie swoja ojczyzne,u Yanksow znajdzie ta wlasciwa kulture. Kulture debilow ktory caly swiat widzi na codzien !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal100 Re: Warszawa to zacofana prowincja... IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.06.01, 08:36 sama stolica to nic ale ci ludzie. brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYCZLIWI Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.public.uconn.edu 24.04.01, 23:51 Gość portalu: wawiak napisał(a): > Tylko rynek wyglada w miare dobrze, a dookola juz tylko syf. A ta zadyma z kult > uralna stolica Polski czy > z europejskim miastem kultury 2000 to wielkie nieporozumienie. WAWIAK , POCALUJ MISIA W PUPE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: 47.9.50.* 30.04.01, 19:13 Wawiak wsadz se kaktusa w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.home.cgocable.net 01.05.01, 15:25 Kocham Krakow, uwazam ,ze jest to najpiekniejsze miasto w Polsce. Mieszkalam tam przez cale moje dziecinstwo i niestety musze przyznac ,ze to prawda -SYF. Co z tego ,ze sa perelki architektury, slodkie zakatki itd jezeli wszedzie na plPlantach smierdzi psimi odchodami. Kosze na smieci sluza jako wyznacznik odleglosci na chodniku, bramy zabytkowych kamienic sluza za pisuary i nos wykreca gdy trzeba przez nie przejsc. Przepraszam ,jezeli ktos poczul sie urazony ale popatrzcie dookola i zrobcie cis z tym. pozdrowienia. ps: obraz miasta z przed trzech lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azaziz Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.xtra.pl 05.05.01, 16:12 sory ale nawet rynek obesrany przez golebie nie wyglada pieknie pozatym w krakau wszystko jest przez te "piekne" ptaki obesrane no tak macie sie czym chwalic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olw Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.bci.net.pl 05.05.01, 17:45 Akurat w temacie ptaków poprawiło się. Pogonili je z Plant i już tam nie śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.gwiazdy.net.pl 06.05.01, 17:55 to wy smierdzicie rumuni z krakowa !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.dhcp212-198-87.noos.fr 02.06.01, 12:06 jak te golebie pogonili , prezydent wywisil karte " a sio " ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.proxy.aol.com 06.05.01, 18:36 Zapominacie, ze golebie to symbol Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAWA Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 08.05.01, 11:26 Gość portalu: killer napisał(a): > Zapominacie, ze golebie to symbol Krakowa. Ładny mi symbol. Dawno temu J.I. Sztaudunger, "był napisał": Gołębiami brukowany Kraków, Gówno ma z tych ptaków. A Ci z Kongresówki niech pilnują swego spadku po Carach i od CK się od...(czepią). WAWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeus Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.ists.pl 07.05.01, 14:13 Gość portalu: wawiak napisał(a): > Tylko rynek wyglada w miare dobrze, a dookola juz tylko syf. A ta zadyma z kult > uralna stolica Polski czy > z europejskim miastem kultury 2000 to wielkie nieporozumienie. O zesz ty w morde kopany bambusie ! Ty w dupe jechany przeszczepie ! Powiem krotko bo nie mam czasu dla ciebie smieciu: Bylem raz w Warszawie i takiej bandy wiesniakow-kretynow nigdzie nie widzialem. Wolal bym juz mieszkac kurwa na Syberii niz w Warszawie. I pamietaj cieciu ze dawniej, kiedy liczyla sie atmosfera miasta , Krakow byl stolica polski. A Warszawa byla tylko kiblem, do ktorego wszyscy jezdzili sie wysrac. Warszawa to kupa czlonie pokrzywiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heb a czyja to wina ??????? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.05.01, 15:22 jesli warszawiak tak sadzi .... ok Kraków zawsze cechowała kultura.... ( w tym wypowiedzi !! )tolerancja ... - to że jest hmm.... mały ;P - a które śliczne miejsce na ziemi jest wielkie ;P? mamy historię... dużą starą - tu wszystko jest oryginałem .... - nie podróbką jak w warszawie.... .... wszyscy się tu cieszą - że tu mieszkają .... Ps. nikt tu nam nie czesał głowy nigdy !!! kraków poza rozbiorami nigdy niestał się czyjąś własnością , a umówmy się że za c.F.jozef'a zrobiono b.dużo dobrego.. i na miły bóg niemiałbym nic przeciwko temu by szprechać sobie teraz po niemiecku w polko-austro-węgrach ( a były takie plany ) .... bo paczcie kto ma lepiej.... my - czy austriacy ? ------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papika Re: wnioski IP: 149.232.21.* 08.05.01, 08:57 Cześć Krakówek i Warszawka :) Jeżeli skupimy się na zabytkach i sięgniemy wstecz pamięcią jaką rolę spełniał kiedyś Kraków a jaką Warszawa to nie oszukujmy się ale Kraków jest górą, oczywiście stolica goni krakówek nowy dzwon (większy od Zygmunta) :)) a wcześniej nowy zabytek (Zamek Królewski)Jeżeli weźmiemy pod uwagę syf na ulicach to jest remis :) Natomiast przyglądnijmy się sytuacji w lidze polskiej to rzecz też jest oczywista Wisła jest lepsza no ale dopóki piłka w grze :)) Skupmy się teraz na pracy i tutaj sytuacja też jest oczywista Warszawka bije Kraków na głowe :) Tak więc reasumując najlepszy jest Wrocław bo tam ludzie nie mają kompleksu niższości czy też wyzszości :)) Ale tak poważnie to najlepsze są te miejsca których nie ma na mapie :) Pozdrawiam jednych i drugich:) a szczególnie gorąco Wrocław :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Moze juz niedlugo! :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 17:51 Jesli powstanie Nowe Miasto i wejda Amerykanie, a narodowcy-zacofancy zetchaenowscy itd. pojda na zielona trawke, to powinno sie skonczyc i moze Krakow zacznie dazyc w kierunku, w jakim poszedl Wieden! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocoment Re: Przepraszam za niego... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 20:58 Gość portalu: wawiak napisał(a): > Tylko rynek wyglada w miare dobrze, a dookola juz tylko syf. A ta zadyma z kult > uralna stolica Polski czy > z europejskim miastem kultury 2000 to wielkie nieporozumienie. Słuchajcie Krakowianie, przepraszam za niego... Widać za długo jest w Arizonie i dawno nie widział Krakowa. Wśród Warszawiaków wasze miasto ma zdecydowanie pozytywne opinie (szkoda tylko, że bez wzajemności:)). Pozdrawiam Kraków NO COMMENT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Przepraszam za niego... IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 11:20 Mogę coś napisać, bo jestem a Wawy, a w Krakowie mieszkam czwarty rok. Przed przeprowadzką nic nie wskazywalo na to, ze bedzie mi się tu źle mieszkac. Sliczny rynek, fajne knajpy. Tylko ludzie chamscy. Zieja nienawiscia do warszawiakow. O co chodzi? Warszawa jest stolica dluzej, niz Krakow kiedykolwiek byl. Wiec o co ten krzyk? Jakis kompleks macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Przepraszam za niego... IP: *.hwr.Arizona.EDU 03.06.01, 10:51 wawiak byl w Krakowie w kwietniu 2001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.06.01, 22:01 glupi buc z Ciebie wawiak, popatrz jak wyglada palac kultury i aleje w warszawce a dopiero potem gadaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocoment Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.01, 11:58 Gość portalu: koala napisał(a): > glupi buc z Ciebie wawiak, popatrz jak wyglada palac kultury i aleje w > warszawce a dopiero potem gadaj.... Moje klasyczne pytanie: Co to jest "warszawka"? Jakaś miejscowość pod Wrocławiem? Bo nazwa podobna jak Warszawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.wmid.amu.edu.pl 02.06.01, 15:24 Poznań całkowicie popiera Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afal100 Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.06.01, 08:40 a Kraków Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 17:04 warszawka to pieszczotliwie warszawa... jest taka biedna, ze nie chcac robic jej przykrosci mowimy zdrobniale..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: Co to jest warszawka, było:Krakow to zacofana prowincja... IP: 213.25.149.* 02.06.01, 23:27 Gość portalu: nocoment napisał(a): > Moje klasyczne pytanie: Co to jest "warszawka"? Jakaś miejscowość pod Wrocławie > m? > Bo nazwa podobna jak Warszawa... Ujmę to tak: pewnego razu byłem w sanatorium, gdzie wraz ze mną przy stoliku w jadalni siedział starszy pan z Warszawy oraz dwóch panów z okolic mniej znanych (sam jestem z Krakowa). Któregoś razu rzucili hasło - no, jak to jest z tym, że warszawiacy nie lubią krakowian i wice wersa? Mnie sie troche głupio zrobiło a tu słyszę od tego pana: warszawiacy? jacy warszawiacy? Ilu nas po Powstaniu zostało? Sto tysięcy? A teraz niby dwa miliony. No więc ten (około) milion dziewięćset tysięcy przyjednych co zaraz po przeprowadzce niżej sufitu patrzeć nie potrafią - to właśnie jest warszawka. A niestety chyba tak jest, że z im wiekszej dziury ktoś się do Warszawy sprowadził, tym bardziej "dumny" z tego, że może o sobie powiedzieć: Warszawiak. I tym bardziej cała reszta Polski jest be i syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: 195.116.48.* 02.06.01, 22:46 Ludzie! Czy wy widzieliście prawdziwą Warszawę? Czy tylko Dworzec Wschodni i Stadion X-lecia?- mówie tu o ludziach nie mieszkających w W-wie. Jeżeli nie, to przyjedzcie i zobaczcie Żoliborz, Stary Mokotów, Śródmieście Pd., Pragę, Wolę, a dopiero później się wypowiadajcie. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kili Re: Krakow to zacofana prowincja... 02.06.01, 16:50 jej czy Wy faktycznie nie macie innych ciekawszych teamtów??? czemu w was tyle wzajemnej zawiści? zazdrości? mam wielu znajomych w roznych czesciach Polski w Warszawie tez :o) i sa to normalni ludzie :o) a ze "co kraj to obyczaj" taka prawda...ale kłocenie sie czyje miasto lest lepsze? ludzier opamietajcie sie mieskzam w Krakowie od urodzenia i Tu mi sie podoba....ale i Poznań zwiedzilam i Wrocław i Warszawe.i kazde miasto ma swoj urok Odpowiedz Link Zgłoś
crack66 Re: Krakow to zacofana prowincja... 03.06.01, 10:09 Wawiak, co racja to racja... Nawet gdybt ktoś znalazł pieniądze na odrestaurowanie tych wszystkich, skądinąd pięknych kamieniczek poza Rynkiem to nigdzie nie ma tyle pieniędzy, by odrestaurować krakowskie umysły. A te są dopiero odrapane i zapyziałe jak pokazała sprawa z jakimś tam "cudownym" kamieniem. A swoją drogą w tej katedrze (jak i w innych) ZABOBON jest także na ołtarzu. Czemu i jego nie zasłonią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Krakow to zacofana prowincja... IP: 194.209.228.* 30.07.01, 21:37 sam jestes zacofane. moze miales na mysli nowa hute albo czyzyny. ja mieszkam na obrzezu krakowa gdzie jest naprawde pieknie, mianowicie na woli justowskiej i o niej nie masz prawa mowic ze jest syf.!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś