Dodaj do ulubionych

SKUTY NA ODWAGE

20.05.02, 13:02
Odnosnie artykulu "Skuty za odwagę" to juz lekka przesada azeby policja
traktowala owego pana skuwajac go kajdankami jak potencjalnego przestepce. A
czemu nie? przeciez ZYJEMY W POLSCE takie rzeczy to normalka. Rozumiem ze
policjant tez czlowiek ale "nieznajomosc prawa nie wytlumacza" co nieprzeczy
temu iz policjant na sluzbie zlamal prawo za postój na pasach oraz powinien
ponownie przejsc instruktaz postepowania podczas pracy w drogowce.
Obserwuj wątek
    • Gość: mikołaj3 Re: SKUTY NA ODWAGE IP: 168.143.113.* 20.05.02, 16:15
      Policja to fajne chłopaki - i nikogo nie kują. Jak
      przyjadą na Strusia suką, to zaraz się kłaniają
      chłopakom na ławce i nawet sprzątają po nich butelki
      po piwie. Nigdy nikogo nie legitymowali - nawet nie
      próbowali. Nigdy nikogo nie złapali po rozróbach,
      bójkach czy wybijaniu szyb w klatkach ( ok. 23.00 ).
      Są cisi i grzeczni. To zwykła potwarz aby tak
      szkalować policję krakowską. Oni naprawdę chętnie
      służą młodzieży - nawet odgonią starszych aby nie
      próbowali zajmować ławek kumpli.
      To chyba był temat dla Dańki - ale pewnie się spóźnił.
      • Gość: pagore Re: SKUTY NA ODWAGE IP: 213.25.103.* 20.05.02, 22:16
        dziękuję wszystkim za wszystkie "za" i "ale może nie" dla mnie.
        fajnie że chociaż ktoś zauważył co się dzieje
        a co do głosów "za policją" - jasne, tylko że to ja ty i każdy z nas ich
        zatrudnia płaci i określa co jest a co nie jest prawem. Tak myślę.
        co do dokumentów - kto popełnia wykroczenia przestaje być władny żądać ich ode
        mnie itd itd kilka jeszce fajnych numerów Pan Policjant wtedy wymyślił o
        których szkoda pisać - genearlnie pogubił się bo on co innego akurat robi w
        policji niż patrolowanie policji więc mu dlatego poradziłem żeby wezwał takiego
        co się na tym zna paWeł goreCki pagore@interia.pl
        • kuba203 Re: SKUTY NA ODWAGE 21.05.02, 11:06
          Jeśli chodzi Ci o mój post, to ja wyraźnie napisałem, że nie jestem za nikim,
          bo nie widziałem sytuacji i wolę nie oceniać. Ja jestem osobą miłującą święty
          spokój, i z taką właśnie motywacją pokazałbym im te dokumenty, a potem
          poskarżył się komuś wyższemu rangą. Pozwoliłoby to uniknąć wielu
          nieprzyjemności.
    • mikolaj7 Re: SKUTY NA ODWAGE 20.05.02, 17:26
      przeczytalem przed chwila o tym w internecie. po prostu
      skandal. ne dziwie sie temu facetowi, ze zaklal. policjant
      mysli, ze jest alfa i omega i panem miasta.
      • kuba203 Re: SKUTY NA ODWAGE 20.05.02, 17:51
        Wiecie co, ale tak potępiacie tych policjantów, a może facet rzeczywiście
        dziwnie się zachowywał, może był np niezbyt trzeźwy, ja się wolę w takich
        kwestiach nie wypowiadać, bo nie widziałem tej sytuacji, więc nie wiem, kto tak
        naprawdę ma rację.
        Ale że nie powinni stać na pasach to prawda, ja też pewnie bym im coś
        powiedział, gdyby mi to przeszkadzało, ale czy nie lepiej byłoby im dla
        świętego spokoju pokazać dokumentów? Wtedy policjant również musi pokazać
        legitymację służbową, dzięki czemu można się poskarżyć jego przełożonemu.
      • Gość: peteen Re: SKUTY NA ODWAGE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 18:22
        policjant, to jest alfą i... amebą !
        :)))
        • mikolaj7 Re: SKUTY NA ODWAGE 20.05.02, 18:51
          Gość portalu: peteen napisał(a):

> policjant, to jest alfą i... amebą !
          > :)))

a jak jest ich dwoch to mysla, ze juz bija pantofelka na
          glowe...

nie powiem, ze wyplawka, bo bym naszego
          wspolforumowicza jeszcze obrazil :)
          • muzaaa Re: SKUTY NA ODWAGE 20.05.02, 18:58
            W ogole to szkoda ze ta polska policja to takie siuski. Jakbyscie zobaczyli ta
            amerykanska to wtedy nikomu by sie z nich nie chcialo zartowac. Polacy sa tylko
            i wylacznie celem kpin itd. i w ogole wygladaja w tych swoich mundurkach tak
            zalosnie. Mozna z nimi zrobic wszystko, nawet okrzyczec ze stoja na pasach.
            Dobrze ze tego kogos skuli, troche respektu by sie przydalo, ale to sami
            policjanci powinni sobie na niego zapracowac.
            • mikolaj7 Muzaaa 20.05.02, 19:08
              muzaaa napisał(a):

> W ogole to szkoda ze ta polska policja to takie siuski. Jakbyscie zobaczyli ta
              > amerykanska to wtedy nikomu by sie z nich nie chcialo zartowac. Polacy sa tylko
              >
              > i wylacznie celem kpin itd. i w ogole wygladaja w tych swoich mundurkach tak
              > zalosnie. Mozna z nimi zrobic wszystko, nawet okrzyczec ze stoja na pasach.
              > Dobrze ze tego kogos skuli, troche respektu by sie przydalo, ale to sami
              > policjanci powinni sobie na niego zapracowac.

zanim powiesz, ze dobrze, ze kogos stlukli przeczytaj za
              co.

wejdz na krakowski dzial gazety.pl

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=krk00

tam jest o tej sprawie. dalej uwazasz, ze dobrze zrobili?
              • kuba203 Re: Muzaaa 20.05.02, 19:10
                mikolaj7 napisał(a):

> dalej uwazasz, ze dobrze zrobili?

A ja dalej podtrzymuję to, co napisałem kilka postów wyżej.
                • Gość: PROKOCIM Re: Muzaaa IP: *.client.attbi.com 20.05.02, 19:17
                  kuba203 napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
                  >
                  > > dalej uwazasz, ze dobrze zrobili?
                  >
                  > A ja dalej podtrzymuję to, co napisałem kilka postów wyżej.

Ja tez jesli chodzi o hamerykanska polizei. To sa chlopy, przecietna waga 150
                  kilogramow. Zreszta nic dziwnego skoro spedzaja pol dnia w Dunkin Donuts.
                  • kuba203 Re: Muzaaa 20.05.02, 19:19
                    Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):

> Ja tez jesli chodzi o hamerykanska polizei. To sa chlopy, przecietna waga 150
                    > kilogramow. Zreszta nic dziwnego skoro spedzaja pol dnia w Dunkin Donuts.

Eeee nie, nasi to jeżdżą do McDonalda :)))
                    • Gość: PROKOCIM Re: Muzaaa IP: *.client.attbi.com 20.05.02, 19:22
                      kuba203 napisał(a):

> Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):
                      >
                      > > Ja tez jesli chodzi o hamerykanska polizei. To sa chlopy, przecietna waga
                      > 150
                      > > kilogramow. Zreszta nic dziwnego skoro spedzaja pol dnia w Dunkin Donuts.
                      >
                      > Eeee nie, nasi to jeżdżą do McDonalda :)))

Blokowac przejcia dla pieszych zeby narod sie nie objadal. hehe
        • Gość: kiwi Re: SKUTY NA ODWAGE IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 18:55
          Gość portalu: peteen napisał(a):

> policjant, to jest alfą i... amebą !
          > :)))

Pod warunkiem że rozróżnia alfabet grecki od alfy romeo - bo nie każdy to potrafi.
          Zaparkowanie w grudniu o godz 18.30 dwoma kołami na chodniku ( powód - bankomat )
          może utudniać przejście matkom z wózkiem które tędy często chodzą z dziećmi na
          spacery. ( A pmiętacie Misia - " A gdyby wasza matka tędy przechodziła ..... "

• Gość: VlaD Re: SKUTY NA ODWAGE IP: *.kim.pl / 10.0.2.* 21.05.02, 12:00
          > i... amebą !

Jak któren. Ci z prewencji to jak dla mnie ostrygi: też brak mózgu i też
          opancerzone ;)
          • Gość: KRAKUS Re: SKUTY ZA AROGANCJE IP: *.bci.net.pl 21.05.02, 13:11
            Panowie, takie sa przepisy, kazdy jadacy w radiowozie jezeli jest zatrzymany musi
            byc w kajdankach. Policjanci moga jedynie go albo jescze przypiac dodatkowo w
            samochodzie, albo nie. ten byl tylko w kajdankach. Gosc sie nie chcial
            wylegitymowac. Wowczas policjanci maja obowiazek zawiezc go na komisariat do
            wyjasnienia. Takie sa przepisy. skad moga wiedziec kim jes pieniacz, moze szuka
            zaczepki. Inna sprawa to parkowanie na pasach. Absolutnie nie powinni tego robic.
            Ale policjant to tez czlowiek. Ja sam jak chce szybko cos kupic to czasami
            zaparkuje na minutke, gdzies gdzie sie nie powinno.Jezeli nie stanowi to
            zagrozenia. Ten co zwrocil uwage sam szukal zaczepki.Postali by chwilke i by
            pojechali. Oczywiscie mogli stanac 2 ulice dalej, ale gdyby bylo wezwanie to
            wowczas musieli by biec do radiowozu i pozniej przyjechali by komus na pomoc. Ta
            sytuacja jest smieszna, poniewaz oni nic az tak zlego nie zrobili, tym bardziej
            ze jeden z nich byl w radiowozie, a awanturnik - przechodzien na przyszlosc
            zastanowi sie nad swoim postepowaniem, mogl sie wylegitymowac i byl by swiety
            spokoj

• Gość: @ni@ Re: SKUTY ZA WŁASNA AROGANCJE IP: *.bci.net.pl 21.05.02, 13:20
              Jezeli ktos podchodzi do funkcjonariuszy i wymawia wulgarne wyrazy to nalezy mu
              sie mandat za obraze i uzywanie niecenzuralnych slow. Nawet podczas zwracania
              uwagi nalezy zachowac kulture. Wina lezy po srodku. Zachowanie policjantow w
              stosunku do zwracajacego uwage bylo sluszne. Policjanci maja na sobie gwiazdy z
              numerem i nie sa anonimowi. Facet tez powinien sie przedstawic, jezeli tego sobie
              zazyczyli. A ten chodzil za jednym do sklepu, za drugim do radiowozu szukal
              zaczepki. Rzecz jasna nie bylo by calej afery gdyby gliniarze prawidlowo
              zaparkowali.
              • Gość: VlaD Asertywność i chamstwo ;) IP: *.kim.pl / 10.0.2.* 21.05.02, 13:36
                Po przeczytaniu głosów KRAKUSA i @ni przypomniał mi się taki jeden stary,
                gorzki i obrzydliwie prawdziwy dowcip:
                Czym się różni chamstwo od asertywności???
                Chamstwo to powiedzieć skurwysynowi że jest skurwysynem; asertywność to
                powiedzieć skurwysynowi że jest skurwysynem i nie dostać w mordę.
                Taaak, macie rację, ten facet był chamem... nie uciekł w porę... ;)
              • mikolaj7 Re: SKUTY ZA WŁASNA AROGANCJE 21.05.02, 19:06
                Gość portalu: @ni@ napisał(a):

Policjanci maja na sobie gwiazdy z
                >
                > numerem i nie sa anonimowi.

to takie nalecialosci z dziekiego zachodu, czy nowa moda ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka