Dodaj do ulubionych

Akcja policji drogowej

IP: *.net.autocom.pl 12.01.05, 00:05
Czy to jest zgodne z prawem drogowym? Ponoć za brak pasow odpowiada jednak
podrozny, nie kierowca. Na zasadzie, ze kazdy placi za siebie. Chyba, ze sie
myle. Oswieccie mnie!
Obserwuj wątek
    • Gość: JA Re: Akcja policji drogowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 01:51
      Nie mam nic przeciwko tej akcji, pod jednym warunkiem, ze bedzie dotyczyla ona
      rowniez policjantow. Zaczne placic mandaty pod warunkiem, ze policja zacznie
      uzywac pasow bezpieczenstwa. Policjanci w calej Polsce pasow bezpieczenstwa
      nie uzywaja. Niech ktos z Komendy Glownej Policji wreszcie sie tym zajmie, bo
      polcjanci lamia pod tym wzgledem prawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jezeli potrzebne
      sa na to dowody to prosze spojrzec na polskie ulice. A moze niech KGP kupuje
      samochody bez pasow bezpiczenstwa, beda tansze dla budzetu, przeciez i tak ich
      (pasow nie samochodow) policjanci nie uzywaja.
      • Gość: Lis Re: Akcja policji drogowej IP: *.chello.pl 12.01.05, 11:17
        Czy zdajesz sobie sprawę że z obowiązku zapinania pasów niektórzy są zwolnieni?
        Zdaje się taksówkarze w czasie przewozu pasażerów, instruktorzy nauki jazdy,
        kobiety w ciąży, może i policjanci też?
        • Gość: JA Re: Akcja policji drogowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 05:38
          O jakim obowiazku ty mowisz? Kodeks drogowy nie rozroznia rownych i
          rowniejszych. Pasy ma obowiazek zapinac zarowno kierowca jak i policjant. Zdaje
          sie to chyba Bethoven umarl.
      • zaholec Re: Akcja policji drogowej 12.01.05, 13:25
        Policjanci, Strażnicy Miejscy są zwolnieni z tego obowiązku odrębnymi
        przepisami jak się nie mylę od początku pasów bezp. :))
        • Gość: Stefan Re: Akcja policji drogowej IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.01.05, 20:05
          Są zwolnieni, ale tylko w szczególnych okolicznościach. A wówczas gdy
          patrolują rewir, to już powinni mieć zapięte.
          • Gość: eeeee Re: Akcja policji drogowej IP: *.server.ntli.net 12.01.05, 22:20
            a to ciekawe, z teoretycznego punktu widzenia, ze ktos z obowiazku zapinania
            pasow jest zwolniony - wiec chyba pasy bezpieczenstwa nie gwarantuja
            bezpieczenstwa skoro nie sa potrzebne;

---
            a w Nowej Hucie nadal bandytyzm
        • Gość: JA Re: Akcja policji drogowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 05:45
          O jakich ty odrebnych przepisach mowisz. Nie ma takowych. A skoro mialy by byc
          to ja dopisuje sie do tej listy i w razie kontroli drogowej bede sie na niego
          powolywal. Tylko powiedz mi ktory to przepis.
          • Gość: Vidi Re: Akcja policji drogowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 15:43
            Służby ratownicze (straż,policja,pogotowie,straż miejska) zwolnieni są z
            obowiązków zapinania pasów jeżeli pojazd znajduje się w "akcji" nie ma
            definicji co uważamy za "akcję" miożn pod to podciągnąć również
            patrolowanie.Akcja jest bardzo słuszna pasy ratują życie, nie mówię już o
            fotelikach!Jeżeli dorosła osoba nie zapina się w pasy O.K sam wydaje na siebie
            wyrok śmierci,ale nie zabezpieczająca dziecka w podróży to morderca(jestem
            pracownikiem pogotowia więc znam to z autopcji)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka