Gość: Graffi IP: *.net.autocom.pl 12.01.05, 00:05 Czy to jest zgodne z prawem drogowym? Ponoć za brak pasow odpowiada jednak podrozny, nie kierowca. Na zasadzie, ze kazdy placi za siebie. Chyba, ze sie myle. Oswieccie mnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JA Re: Akcja policji drogowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 01:51 Nie mam nic przeciwko tej akcji, pod jednym warunkiem, ze bedzie dotyczyla ona rowniez policjantow. Zaczne placic mandaty pod warunkiem, ze policja zacznie uzywac pasow bezpieczenstwa. Policjanci w calej Polsce pasow bezpieczenstwa nie uzywaja. Niech ktos z Komendy Glownej Policji wreszcie sie tym zajmie, bo polcjanci lamia pod tym wzgledem prawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jezeli potrzebne sa na to dowody to prosze spojrzec na polskie ulice. A moze niech KGP kupuje samochody bez pasow bezpiczenstwa, beda tansze dla budzetu, przeciez i tak ich (pasow nie samochodow) policjanci nie uzywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lis Re: Akcja policji drogowej IP: *.chello.pl 12.01.05, 11:17 Czy zdajesz sobie sprawę że z obowiązku zapinania pasów niektórzy są zwolnieni? Zdaje się taksówkarze w czasie przewozu pasażerów, instruktorzy nauki jazdy, kobiety w ciąży, może i policjanci też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Akcja policji drogowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 05:38 O jakim obowiazku ty mowisz? Kodeks drogowy nie rozroznia rownych i rowniejszych. Pasy ma obowiazek zapinac zarowno kierowca jak i policjant. Zdaje sie to chyba Bethoven umarl. Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec Re: Akcja policji drogowej 12.01.05, 13:25 Policjanci, Strażnicy Miejscy są zwolnieni z tego obowiązku odrębnymi przepisami jak się nie mylę od początku pasów bezp. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Akcja policji drogowej IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.01.05, 20:05 Są zwolnieni, ale tylko w szczególnych okolicznościach. A wówczas gdy patrolują rewir, to już powinni mieć zapięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Akcja policji drogowej IP: *.server.ntli.net 12.01.05, 22:20 a to ciekawe, z teoretycznego punktu widzenia, ze ktos z obowiazku zapinania pasow jest zwolniony - wiec chyba pasy bezpieczenstwa nie gwarantuja bezpieczenstwa skoro nie sa potrzebne; --- a w Nowej Hucie nadal bandytyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Akcja policji drogowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 05:45 O jakich ty odrebnych przepisach mowisz. Nie ma takowych. A skoro mialy by byc to ja dopisuje sie do tej listy i w razie kontroli drogowej bede sie na niego powolywal. Tylko powiedz mi ktory to przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vidi Re: Akcja policji drogowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 15:43 Służby ratownicze (straż,policja,pogotowie,straż miejska) zwolnieni są z obowiązków zapinania pasów jeżeli pojazd znajduje się w "akcji" nie ma definicji co uważamy za "akcję" miożn pod to podciągnąć również patrolowanie.Akcja jest bardzo słuszna pasy ratują życie, nie mówię już o fotelikach!Jeżeli dorosła osoba nie zapina się w pasy O.K sam wydaje na siebie wyrok śmierci,ale nie zabezpieczająca dziecka w podróży to morderca(jestem pracownikiem pogotowia więc znam to z autopcji) Odpowiedz Link Zgłoś