Dodaj do ulubionych

Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych

IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 18.01.05, 18:49
Czy wiecie cos blizej odnosnie ogrodzenia? Czy to juz jest koniec budowy? I ta
siatka za blokami zostanie juz na zawsze? No i co z instalacja domofonowa?
Jutro zamierzam zadzwonic do spoldzielni w tej sorawie. Ale moze ktos juz cos
wie na ten temat? No i czy piloty do bramy mozna odebrac pozniej? Ok. 19.00.
Do 19.00 niestety robimy na to ogrodzenie no i na ogrodzenie dla Lazarskiego,
oczywiscie tez.
Obserwuj wątek
    • myszeki Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych 18.01.05, 22:02
      Witaj, rozmawiałam z kobietą ze spółdzielni która koordynuje budowę ogrodzenia.
      I zabiła mi ćwieka. Interesowały mnie przede wszystkim projekty ogrodzenia, bo
      z moich informacji wynikało, że będzie na podmurówce i taki miał być kosztorys.
      Ale spółdzielnia twierdzi, że sami zaakceptowaliśmy taki projekt i
      podpisaliśmy. W związku z tym pilnie poszukuję osoby która faktycznie widziała
      projekt. Byłam na większości zebrań i zawsze była mowa o podmurówce. Węszę
      szwindel. A swoją drogą za taki chłam chcą ponad 70 tyś?!
      Siatkę mają zlikwidować na wiosnę.
      Proszę o kontakt osoby, które widziały i zaakceptowały projekt ogrodzenia.
      Pozdrawiam!
      Aga.
      • Gość: olka_krakow Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 18.01.05, 22:15
        To prawda, tez slyszalam o podmurowce, bo regularnie chodzilam na te zebrania.
        Moze ktos kto jutro bedzie rozdawal klucze i piloty do bramy bedzie cos na ten
        temat wiedzial.

A swoja droga, co z instalacja domofonowa? Bo jak na razie jej nie widac.
      • axina Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych 18.01.05, 22:21
        taki projekt ogrodzenia został ponoć przedstawiony na zebraniu, które
        zorganizowano w garażu w bloku nr 3 ( wtedy było tam biuro SM).
        Odbyło się ono w któryś z poniedziałków dawno, dawno temu ( ubiegłej wiosny
        chyba ?) o godz. 16 - ze względu na godzinę spotkania było na nim zaledwie
        kilka osób. Z tego co wiem to niestety taki projekt wówczas został
        przedstawiony i nikt nie wyrażał sprzeciwu.

Czy pani ze SM mowiła coś o rozliczeniu tego knota? I kiedy mają zamiar zamknąć
        bramą osiedle ? No bo instalacji domofonowej to chyba jeszcze nie kładli ?
        • Gość: olka_krakow Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 19.01.05, 23:12
          > taki projekt ogrodzenia został ponoć przedstawiony na zebraniu, które
          > zorganizowano w garażu w bloku nr 3 ( wtedy było tam biuro SM).
          > Odbyło się ono w któryś z poniedziałków dawno, dawno temu ( ubiegłej wiosny
          > chyba ?) o godz. 16 - ze względu na godzinę spotkania było na nim zaledwie
          > kilka osób. Z tego co wiem to niestety taki projekt wówczas został
          > przedstawiony i nikt nie wyrażał sprzeciwu.

Otoz nieprawda, ja bylam na tym zebraniu. Wtedy zaden projekt nie zostal
          przedstawiony. Nawet nie wiadomo bylo czy zaczna budowac to ogrodzenie, bo
          osoby, ktore przyszly na to zebranie byly w wiekszosci przeciwne budowie
          ogrodzenia, a przede wszystkim przeciwni temu, iz za ogrodzenie kazdy ma placic
          "od metra mieszkania", a nie "od drzwi".
          Wtedy p. Lazarski powiedzial zastanowic sie czy w ogole chcemy miec ogrodzenie i
          wlasnie dlatego byly ponownie zbierane podpisy.
    • axina Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych 19.01.05, 15:07
      pan ze SM
    • axina Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych 19.01.05, 15:19
      cd :)
      Pan ze SM udzielił mi kilku arcy ciekawych informacji:
      1) kwestia kupna pilotów : jutro bedzie wiedział kiedy piloty bedą ponownie
      rozprowadzane , bo dzisiaj od wykonawcy ogordzenia dowie się ilu mieszkańców
      piloty nabyło, i kiedy podobna akcja ma być powtórzona ewentualnie

2) kwestia zamknięcia osiedla : mają to zrobić najprawdopodobniej już w
      przyszłym tygodniu ( pod pewnymi warunkami - patrz niżej)

3)instalacji domofonowej dodatkowej w mieszkaniach nie będzie - ta co jest ma
      obsłużyć i domofony w blokach i przy bramce

a teraz z serii Alternatywy 4:

- jeśli piloty nie zostaną kupione przez wszystkich mieszkańców, to osiedle nie
      zostanie jeszcze "zamknięte" w przyszłym tygoniu

- domofony które mamy w domach na chwilę obecną otwierają jedynie furtkę .
      kwestia otwierania bramy przez domofon nie została jeszcze rozwiązana - nie
      wiadomo bliżej jak wykombinuje to wykonawca

- pytanie "to jak otworzyć z mieszkania bramę wjazdową przyjezdnym nie
      posiadającym pilota ?" - odp.: " trzeba wyjść na zewnątrz i otworzyć..."

- na chwilę obecną również nie wiadomo czy bramę wjazdową będzie można otworzyć
      w ogóle nie posiadajac pilota ( czyli np. kluczem, po sforsowaniu furtki
      od "środka" osiedla ??? )

na razie tyle, pozdrawiam Sąsiadów
      • Gość: olka_krakow Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 19.01.05, 23:19
        > - jeśli piloty nie zostaną kupione przez wszystkich mieszkańców, to osiedle nie
        > zostanie jeszcze "zamknięte" w przyszłym tygoniu

Sadze ze nawet jak wszyscy dostana piloty, to bramy i tak nie beda zamykac, bo
        nie bedzie im sie chcialo czekac az ta brama sie otworzy i korkowac cala ulice.
        Nie od dzis rowniez wiadomo, iz furtki w ogrodzonych osiedlach tez zwykle nie sa
        zamkniete, przykladem moze byc, chociazby, blok Obozowa 59.
        A wiec, moim zdaniem, caly ten wydatek na ogrodzenie jest na nic. Nie mowiac juz
        o tym, iz wieksza czesc mieszkancow jeszcze nawet nie pomyslala o uiszczeniu
        oplaty za ogrodzenie i nie wiadomo kiedy pomysli.
        Pozdrawiam.
      • Gość: polo Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 19.01.05, 23:21
        - jeśli piloty nie zostaną kupione przez wszystkich mieszkańców, to osiedle nie
        >
        > zostanie jeszcze "zamknięte" w przyszłym tygoniu

A moim skromnym zdaniem, to piloty powinni otrzymac tylko ci mieszkancy, ktorzy
        wplacili pieniadze za ogrodzenie.
        • axina Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych 20.01.05, 00:21
          A moim skromnym zdaniem, to piloty powinni otrzymac tylko ci mieszkancy, ktorzy
          > wplacili pieniadze za ogrodzenie.

no wiesz, zgodnie z prawem to nie jest mozliwe...

a tak w ogóle to wiesz za co zapłaciłeś?
          widziałeś kosztorys, rozliczenie inwestycji ?
          • Gość: polo Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 20.01.05, 22:48
            > a tak w ogóle to wiesz za co zapłaciłeś?
            > widziałeś kosztorys, rozliczenie inwestycji ?

A jak wplacalas na mieszkanie w trakcie budowy, wiedzialas za co placisz?
            Widzialas rozliczenie inwestycji?
            • axina Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych 21.01.05, 09:41
              jest chyba różnica między mieszkaniem a ogrodzeniem.. Bo podpisując umowę
              widziałam przynajmniej projekt . Tutaj mieszkańcy zostali posatwieni przed
              faktem dokonanym - postawiliśmy wam badziewie , a wy nam teraz 70 tysięcy do
              kieszeni bez gadania zapłaćcie..

czy akceptując projekt ogrodzenia wiedziałeś o tym, że aby ktoś do ciebie mógł
              przyjechać będziesz zmuszony wyjść na zewnątrz, no w najlepszym wypadku
              pogimnastykowac się na balkonie z pilotem ???

albo, że otwierając furtkę otwierasz w tym samym czasie drzwi w bloku , i
              odwrotnie ?

• Gość: polo Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 21.01.05, 21:19
                > jest chyba różnica między mieszkaniem a ogrodzeniem.. Bo podpisując umowę
                > widziałam przynajmniej projekt .

To ze nie widzialas projektu ogrodzenia, to jest po czesci Twoja wina. Na jednym
                z zebran, dotyczacych budowy ogrodzenia pytali kto chce reprezentowac
                mieszkancow przy omawianiu projektu budowy ogrodzenia. Zgodzilo sie 3 osoby, po
                1 z kazdego bloku. Z nimi mozna bylo sie kontaktowac w tej sprawie. Ja, np.
                pamietam, kto z mojego bloku sie zgodzil

Na zebraniach, jakos nikt nie mowil o tym, ze kazdy mieszkaniec, ktory sie
                zgadza na budowe ogrodzenia ma podpisac oswiadczenie o tym, ze wyraza zgode. Tak
                sie robi na innych osiedlach.

Sprawa domofonu:
                Na zebraniu, tym ostatnim, w biurze spoldzielni, byla o tym mowa. Tylko ze wtedy
                wykonawca zapewnial, ze podprowadzi instalacje tak, ze nie bedzie to sie
                otwieralo jednoczesnie. Moze tak bedzie? Kto wie?

> czy akceptując projekt ogrodzenia wiedziałeś o tym, że aby ktoś do ciebie mógł
                > przyjechać będziesz zmuszony wyjść na zewnątrz, no w najlepszym wypadku
                > pogimnastykowac się na balkonie z pilotem ???

Wjazd na teren osiedla dozwolony jest tylko dla mieszkancow (znak juz obowiazuje
                od dawna) ze wzgledu na to, iz ilosc miejsc na parkingach przy blokach jest
                ograniczona. Wiec tu akurat nie widze problemu. A jak ktos chcial zeby do niego
                znajomi pod blok przyjezdzali, to nie trzeba bylo walczyc o budowe ogrodzenia.
                Dla mnie ono jest calkowicie bez sensu.

Ale 2 raty zaplacilem. A jak ktos za niego nie zaplaci, to komornik zawita.
                Pozdrawiam
                • axina Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych 22.01.05, 09:13
                  >A jak ktos za niego nie zaplaci, to komornik zawita.

oooo to chyba nie jesteś na bieżąco
                  • Gość: polo Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 22.01.05, 16:00
                    A jakie widzisz inne rozwiazanie?
    • Gość: olka_krakow Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 02.02.05, 22:27
      No i kiedy zaczniemy te brame zamykac? Wszyscy juz maja piloty?
    • Gość: Ogłoszenie Nowe Forum SM Dom dla Młodych IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.02.05, 22:56
      Nowe forum dla obecnych i przyszłych mieszkańców SM Dom Dla Młodych:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25682
    • olka_krakow Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych 13.02.05, 18:32
      Czy ktos dzwonil do spoldzielni w sparwie rozliczenia za ogrodzenie?
    • ks222 Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych 14.02.05, 11:38
      Olu a jak tam z przedszkolami w okolicy.
      • ruczaj.x Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych 14.02.05, 11:55
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24990&w=20440456
        pozdr.
      • olka_krakow Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych 19.02.05, 14:36
        Niestety niema tu wielu przedszkoli w okolicy. Ja widzialam tylko jedno, na
        Szuwarowej w bloku, chyba jest beznadziejne, bo malutkie.
        • Gość: bk Re: Ogrodzenie-Obozowa- SM Dom dla Mlodych IP: 212.244.43.* 20.02.05, 11:03
          Są 3 przedszkola w tej okolicy, na Szuwarowej ( 50 dzieci), na Drukarskiej i
          Obozowej - są to prywatne przedszkola. Termin składania podań upływa w kwietniu
          na rok 2005/2006.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka