Dodaj do ulubionych

KKS PROKOCIM w pucharze Polski

IP: *.client.attbi.com 26.05.02, 23:05
Wlasnie mi sie przypomnialo. Bedac malym chlopczykiem bylem na meczu pucharowym
na stadionie przy ul.Na Wrzosach. Grali z Gornikiem Zabrze z Gorgoniem na czele.
Gornik byl w I lidze a Prokocim w III lub w A klasie. Nie pamietam juz.
Niestety przegralismy chyba 5:1 ale nie ma sie co wstydzic, z taka druzyna.
Wszyscy chcieli zobaczyc Gorgonia. Pamietam "trybuny" byly pelne jak nigdy
wczesniej. Tyle ludzi na meczu Prokocimia nigdy wczesniej nie widziano.
Milo powspominac.
Obserwuj wątek
    • Gość: peteen Re: KKS PROKOCIM w pucharze Polski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 23:12
      wiesz, ja kibicowałem całe lata wandzie nh, z której wywodzili się: iwan,
      bukalski, koźmiński...
      dziś już tylko wspomnienia
      :)))
      • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM w pucharze Polski IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 23:15
        Widzisz, peteen też tak mówi
      • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM w pucharze Polski IP: *.client.attbi.com 26.05.02, 23:27
        Gość portalu: peteen napisał(a):

> wiesz, ja kibicowałem całe lata wandzie nh, z której wywodzili się: iwan,
        > bukalski, koźmiński...
        > dziś już tylko wspomnienia
        > :)))

Lubie Wande. Bylem na zuzlu wiele razy.
        Pozdr.
    • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM w pucharze Polski IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 23:12
      Zapomnij o tych czasach, one nie wrócą, żyj realiami i powróc na ziemię.
      • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM w pucharze Polski IP: *.client.attbi.com 26.05.02, 23:32
        Gość portalu: rita napisał(a):

> Zapomnij o tych czasach, one nie wrócą, żyj realiami i powróc na ziemię.

Dlaczego zapominac? Prokocim to byl 100% amatorski klub. Ludzie normalnie
        pracowali a w pilke grali dla przyjemnosci. Mieli ducha i to bylo wspaniale a
        Gornik to byla druzyna zawodowcow.
        W tenisa tez gralem z Bogdanem Wywialem na boisku liceum. Chyba raz ale bawilismy
        sie dobrze. Zapytaj Go.
        • Gość: peteen Re: KKS PROKOCIM w pucharze Polski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 23:35
          a cóż ta rita taka kasandra vel pytia się zrobiła, hę ?
          wieszczy i wieszczy...
          dla mnie bomba właśnie są wspomnienia i jara mnie mocno to, że prokocim pamięta
          takie historie!!!
          • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM w pucharze Polski IP: *.client.attbi.com 26.05.02, 23:46
            Gość portalu: peteen napisał(a):

> a cóż ta rita taka kasandra vel pytia się zrobiła, hę ?
            > wieszczy i wieszczy...
            > dla mnie bomba właśnie są wspomnienia i jara mnie mocno to, że prokocim pamięta
            >
            > takie historie!!!

Pamietam bo czesto chodzilem ogladac Prokocim. Nie tylko prokocimianie
            przychodzili ale i Biezanow tam byl, Nowy Prokocim i Kozlowek. Bylismy jedna
            caloscia, przynajmniej na meczu.
            Raz piorun wywalil w wielkie drzewo zaraz obok jednego z wejsc. Chyba lezy tam do
            tej pory. Fajnie bylo, wchodzilem na mecz za darmo. Moj sasiad stal na bramce i
            zawsze mnie wpuszczal. Pan Chytkowski, zawsze Go lubilem.
            Pozdr.
            • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM w pucharze Polski IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 22:18
              Masz rację pan Chytkowski dalej chodzi na mecze i bardzo się udziela - ale to
              nie to co myślisz teraz to dno.
              Bogdan osobiście cię pozdrawia i pozdrawia również twoją żonę i dwóch synów.
              Przekonany jest że wszystko to posiadasz. My tu żyjemy innym życiem, twoi
              koledzy również więc nie licz na spotkanie ich na forum i trzymaj się
              tutejszych forumowiczów bo są na wysokim poziomie co udowodnili to kilka razy.
              Muszę ci powiedzieć że nie dorastam im do pięt. Cieszę się że mnie nie
              ignoprują.
              Aha w Prokocimiu postawili pomnik lotników, cała świta z Krakowa była, a w
              pałacyku w parku był bankiet - całkowita komuna.
              • Gość: PROKOCIM Re: KKS PROKOCIM w pucharze Polski IP: *.client.attbi.com 29.05.02, 23:06
                Gość portalu: rita napisał(a):

> Masz rację pan Chytkowski dalej chodzi na mecze i bardzo się udziela - ale to
                > nie to co myślisz teraz to dno.
                > Bogdan osobiście cię pozdrawia i pozdrawia również twoją żonę i dwóch synów.
                > Przekonany jest że wszystko to posiadasz. My tu żyjemy innym życiem, twoi
                > koledzy również więc nie licz na spotkanie ich na forum i trzymaj się
                > tutejszych forumowiczów bo są na wysokim poziomie co udowodnili to kilka razy.
                > Muszę ci powiedzieć że nie dorastam im do pięt. Cieszę się że mnie nie
                > ignoprują.
                > Aha w Prokocimiu postawili pomnik lotników, cała świta z Krakowa była, a w
                > pałacyku w parku był bankiet - całkowita komuna.

Chytkowski to chyba Andrzej a ja myslalem o jego ojcu. Andrzej tez fajny facet i
                lubie Go. Pozdrow Bogdana i powiedz mu ze ja nadal kawaler. Zadnej zony i dzieci
                tymbardziej. Wolny jestem. A krakowscy forumowicze sa fajni i wiekszosc lubie.
                Posprzeczac sie czasami lubie, taka mam nature. Wazne zeby podchodzic na luzie do
                tych rozmow. Wiem, ze skks czy jak mu tam lubi poprzedni ustroj wiec trzeba bylo
                sie troche popstrykac. Ja mam swoj poglad, on ma swoj. Bardziej nie podobalo mi
                sie pojawienie dzisiaj paru "lizotylkow". No coz, tak juz bywa.
                A gdzie ten pomnik, tak dokladnie.
                Pozdr
                • Gość: rita Re: KKS PROKOCIM w pucharze Polski IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 23:18
                  Pomnik stoi przy szkole zawodowej ale nie zawodowej , już tam jest dom kultury,
                  przy wejściu do parku, yuż przy stadionie.
                  Stary pan Chytkowski już nie żyje, Andzrzej godnie go zastępuje.
                  Nie wiem co jest z skks-em, coraz mniej ma postów, lubię jego czytać , te posty
                  są trafne, bystre i prowokujące.
                  Marzę, by na tym forum odbyła się taka prowokująca rozmowa dwóch godnych siebie
                  przeciwników. Skks reprezentował by Kraków i jakiegoś Warszawiaka.
                • mikolaj7 Re: KKS PROKOCIM w pucharze Polski 30.05.02, 09:28
                  Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):

> Gość portalu: rita napisał(a):
                  >
                  > > Masz rację pan Chytkowski dalej chodzi na mecze i bardzo się udziela - ale
                  > to
                  > > nie to co myślisz teraz to dno.
                  > > Bogdan osobiście cię pozdrawia i pozdrawia również twoją żonę i dwóch synó
                  > w.
                  > > Przekonany jest że wszystko to posiadasz. My tu żyjemy innym życiem, twoi
                  > > koledzy również więc nie licz na spotkanie ich na forum i trzymaj się
                  > > tutejszych forumowiczów bo są na wysokim poziomie co udowodnili to kilka r
                  > azy.
                  > > Muszę ci powiedzieć że nie dorastam im do pięt. Cieszę się że mnie nie
                  > > ignoprują.
                  > > Aha w Prokocimiu postawili pomnik lotników, cała świta z Krakowa była, a w
                  >
                  > > pałacyku w parku był bankiet - całkowita komuna.
                  >
                  > Chytkowski to chyba Andrzej a ja myslalem o jego ojcu. Andrzej tez fajny facet
                  > i
                  > lubie Go. Pozdrow Bogdana i powiedz mu ze ja nadal kawaler. Zadnej zony i dziec
                  > i
                  > tymbardziej. Wolny jestem.

bo nikt Cie nie chcial :P

> A krakowscy forumowicze sa fajni i wiekszosc lubie.

no ja mysle!!!

> Posprzeczac sie czasami lubie, taka mam nature. Wazne zeby podchodzic na luzie
                  > do
                  > tych rozmow. Wiem, ze skks czy jak mu tam lubi poprzedni ustroj wiec trzeba byl
                  > o
                  > sie troche popstrykac. Ja mam swoj poglad, on ma swoj.

no nie powiedzialbym, ze on lubi stary ustroj - raczej lubi
                  wspominac.

Bardziej nie podobalo mi
                  >
                  > sie pojawienie dzisiaj paru "lizotylkow".

kto niby?

No coz, tak juz bywa.
                  > A gdzie ten pomnik, tak dokladnie.
                  > Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka