Gość: Matthew IP: *.238.117.39.adsl.inetia.pl 05.02.05, 16:47 SZKIELTOR :) - czy wg Ciebie miał być? Co sądzisz o nim? Niezorientowanych poinformuję, że to słynny wiezowiec przy Rondzie Mogilskim (niedokonczony...) Proszę o opinie i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Matthew szkielEtor, szkieletor :-) IP: *.238.117.39.adsl.inetia.pl 05.02.05, 16:48 Odpowiedz Link Zgłoś
piter_vel_pior Re: szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 16:59 a o co chodzi?? mnie zaskoczyło to, iz ostatnio zainstalowano na jego szczycie pulsujące czerowne światła-nowość!! żeby samoloty w niego nie uderzały buhahahaha a tak na marginesie mają go przecież zburzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 17:15 esz... ciekawe czy jeszcze da sie tam wejsc ? fajna miniprzygoda lazic po tych ruinach a potem popytalać schodkami na 25tę pięterko... Odpowiedz Link Zgłoś
serta szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 17:15 ... zmniejszyc,nie zburzyc.Ale podejrzewam,ze zainteresowanie zagranicznych inwestorow szybko im przejdzie,bo miasto Krakow zamiast sie cieszyc,ze ktos chce ta ruine od nich kupic i cos z tym zrobic,stwarza problemy.A mial byc X lat temu ponoc najnowoczesniejszym budynkiem w naszym miescie - wiezowiec biurowy polaczony z czescia hotelowa ... tylko cos nie wyszlo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piter_vel_pior Re: szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 17:25 to ze ma on isc do rozbiórki jest pewne. Kupili go Angole i planują postawić tam nowy podobnej wielkości. Wejśc sie da, ale raczej jest to miejsce niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: szkielEtor, szkieletor :-) IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:34 piter_vel_pior - wiadomo kiedy. Wow zginie cos co towarzyszylo mi od dziecinstwa- fajnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik szkielEtor, szkieletor :-) IP: *.238.117.39.adsl.inetia.pl 05.02.05, 17:45 Króluje nad Krakowem wśród chmur strasząc swoim wyglądem ludzi i przelatujące ptaki. Jest jak wskazówka olbrzymiego zegara słonecznego - odmierzając ruchem swojego cienia czas nad miastem Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 17:46 szkieletor precz, a fe! Odpowiedz Link Zgłoś
serta szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 17:58 Kinia,moze i jest fe,ale stal sie swego rodzaju takze symbolem naszego miasta.Niezbyt chlubnym,ale mimo wszystko ... ;) To tak jak np.przyzwyczailam sie do wizerunku naszego bylego,"super" dworca PKS ... jakos dziwnie to wszystko teraz wyglada,tyleee miejsca sie nagle zrobilo,pewnie powstana tam ktoregos dnia piekne obiekty,ale ... zaluje,ze nie porbilam zdjec na pamiatke.Musze w takim razie chociaz szkieletora uwiecznic! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 18:01 sertuniu kochana: zdjęcia owszem, ale on naprawdę jest tragiczny i psuje panoramę i żadne sentymenty mi tu nie pomogą. fuf fuj a co do dawnego dworca pks, to chyba sobie żartujesz.... w ogóle z okolic dworca to żal mi jedynie baru "Smok" Odpowiedz Link Zgłoś
serta szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 18:07 przeciez napisalam "super" dworzec,a nie super ... tez uwazam,ze byl straszny (to i tak za slabe okreslenie) - chodzi mi o to,ze nagle w tym miejscu wszystko sie tak potwornie zmienilo.Bylam przyzwyczajona do wizerunku tego paskudztwa w srodku miasta,a tu nagle ... nie poznaje tego miejsca! A co dopiero za jakis czas ... :) tylko szkoda,ze nie mam zdjec sprzed rozbiorki.Byloby pozniej fajne porownanie :) A szkieletor - tez paskuda,ale czasem wydaje mi sie,ze jakby sie wtopil juz w nasze miasto ... Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 18:11 ciekawe, czy znikną też na dobre stoły z dzwoniącymi budzikami i szczekającymi pieskami, wszechobecne przed rozpoczęciem prac.... Odpowiedz Link Zgłoś
serta szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 18:12 ooo,ja nic na ten temat nie wiem :> szkieletora np. podziwiam zawsze zjezdzajac z gorki do miasta ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro siedziba NOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 18:16 Szkieletor miał być siedzibą Naczelnej Organizacji Technicznej wraz z centrum kongresowym i hotelem. Odpowiedz Link Zgłoś
serta :) 05.02.05, 18:19 otoz to ... byl kiedys nawet na ten temat bardzo ciekawy artykul w dzienniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matthew Serta - artykuł w dzienniku??? IP: *.238.117.39.adsl.inetia.pl 05.02.05, 18:32 :) podoba mi sie :) pisze referat o tym 8. cudzie swiata, dzieki za opinie - zacytuje :D Serta - wspomnialas o artykule - w Dzienniku Polskim? poszukam w archwium, ale jak sie nawiniesz na niego, to podeslij linka, albo date wydania :/ dzieki i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
serta :( 05.02.05, 21:31 oj,ten artykul czytalam strasznie dawno temu,na pewno z pol roku ... trudno okreslic,bo czas tak szybko mija,czasem sie nawet nie zwraca uwagi na pewne rzeczy.Ale byl ... pisano w nim o tym,czym ten budynek mial niegdys byc,jakie teraz sa wobec niego plany ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma szkieletor IP: *.238.117.39.adsl.inetia.pl 05.02.05, 19:10 mysle, ze to budynek tak bardzo wrosniety w Krakow, ze trudno go wyrwac bez bolu :) pz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istna Re: szkieletor IP: *.chello.pl 05.02.05, 19:19 To tak jak z zepsutym zębem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek21 Re: SZKIELTOR :) - czym wg Ciebie miał być? Co są IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 05.02.05, 22:00 Witam. Szczerze mowiac to wali mnie czy mial byc, wazne jest czym jest teraz. A czym jest? ciezko znalesc dobre slowo - zal bierze jak sie mysli, ze w centrum Krakowa - miasta znanego za granica i tlumnie odwiedzanego przez turystow stoi takie badziewie - jakby bylo malo to mam na to paskudztwo okna - ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanillia SZKIELETOR :) - był pożyteczny IP: *.net.autocom.pl 06.02.05, 00:33 Przysłużył się on licznej rzeszy studentów AE , kórych przerósł trud studiowania... szkieletor służył wtedy swymi najwyższymi piętrami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SZKIELTOR :) - czym wg Ciebie miał być? Co są IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 06.02.05, 11:31 Jak to czym miał być ? AKADEMIKIEM AE ! ! ! ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanilia Re: SZKIELTOR :) - czym wg Ciebie miał być? Co są IP: *.net.autocom.pl 06.02.05, 18:32 Szkielteor jak wiadomo od lat jest najnowszym zabydkiem miasta krakowa, studenci AE po nie udanych sesjach - opowiadała mi otym moja kuzynka- chodzili z niego skakać- dopiero po jakimś czasie ograniczyli do niego dostęp- niw iem jak jest teraz. Ps. Za moich całkiem niedawnych czasów studenckich skakali z akademików Agh na miasteczku. Odpowiedz Link Zgłoś
cracoviana Ambasada!!! 06.02.05, 12:39 może to nieukonczona ambasada Związku Radzieckiego? Oni mieli ambicje, żeby być wysooooooko (PKiN w Warszawie czy te cale loty kosmiczne <rotfl>) kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesira Re: Ambasada!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.02.05, 13:06 Wejsc sie da ale tylko do ktoregos pietra bo dalej schody rozwalone, poza tym w nocy pilnuje straznik z psem (wiadomosci z wrzesnia zeszlego roku). Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: Ambasada!!! 07.02.05, 13:59 A ja słyszałam, że ma zostać zaadaptowany na jakieś cudo dla AE z salami wykładowymi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: SZKIELTOR :) - czym wg Ciebie miał być? Co są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:47 tym budynkiem mieliśmy otwierać oczy niedowiarkom i mówić - to jest nasz wieżowiec, przez nas zbudowany i to nie jest nasze ostatnie słowo... Odpowiedz Link Zgłoś
marvellous2005 Re: SZKIELTOR :) - czym wg Ciebie miał być? Co są 07.02.05, 18:44 No dobra, mówicie, że te ochydctwo wykupiła jakaś brytyjska firma i że zamierza na jego miejscu postawić taki sam biurowiec. Tylko kiedy to zamierzają zrobić, ktoś wie ??? Odpowiedz Link Zgłoś