Dodaj do ulubionych

SZKIELTOR :) - czym wg Ciebie miał być? Co sądzisz

IP: *.238.117.39.adsl.inetia.pl 05.02.05, 16:47
SZKIELTOR :) - czy wg Ciebie miał być? Co sądzisz o nim?
Niezorientowanych poinformuję, że to słynny wiezowiec przy Rondzie Mogilskim
(niedokonczony...)

Proszę o opinie i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Matthew szkielEtor, szkieletor :-) IP: *.238.117.39.adsl.inetia.pl 05.02.05, 16:48
      • piter_vel_pior Re: szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 16:59
        a o co chodzi??
        mnie zaskoczyło to, iz ostatnio zainstalowano na jego szczycie pulsujące
        czerowne światła-nowość!! żeby samoloty w niego nie uderzały buhahahaha a tak
        na marginesie mają go przecież zburzyc.
        • wolfgang87 Re: szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 17:15
          esz...
          ciekawe czy jeszcze da sie tam wejsc ?
          fajna miniprzygoda lazic po tych ruinach a potem popytalać schodkami na 25tę
          pięterko...
        • serta szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 17:15
          ... zmniejszyc,nie zburzyc.Ale podejrzewam,ze zainteresowanie zagranicznych
          inwestorow szybko im przejdzie,bo miasto Krakow zamiast sie cieszyc,ze ktos
          chce ta ruine od nich kupic i cos z tym zrobic,stwarza problemy.A mial byc X
          lat temu ponoc najnowoczesniejszym budynkiem w naszym miescie - wiezowiec
          biurowy polaczony z czescia hotelowa ... tylko cos nie wyszlo ;)
          • piter_vel_pior Re: szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 17:25
            to ze ma on isc do rozbiórki jest pewne. Kupili go Angole i planują postawić
            tam nowy podobnej wielkości. Wejśc sie da, ale raczej jest to miejsce
            niebezpieczne.
            • Gość: Foxy Re: szkielEtor, szkieletor :-) IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:34
              piter_vel_pior - wiadomo kiedy. Wow zginie cos co towarzyszylo mi od
              dziecinstwa- fajnie!!!!
    • Gość: studencik szkielEtor, szkieletor :-) IP: *.238.117.39.adsl.inetia.pl 05.02.05, 17:45
      Króluje nad Krakowem wśród chmur strasząc swoim wyglądem ludzi i przelatujące
      ptaki. Jest jak wskazówka olbrzymiego zegara słonecznego - odmierzając ruchem
      swojego cienia czas nad miastem
      • pinkpanther Re: szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 17:46
        szkieletor precz, a fe!
        • serta szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 17:58
          Kinia,moze i jest fe,ale stal sie swego rodzaju takze symbolem naszego
          miasta.Niezbyt chlubnym,ale mimo wszystko ... ;) To tak jak np.przyzwyczailam
          sie do wizerunku naszego bylego,"super" dworca PKS ... jakos dziwnie to
          wszystko teraz wyglada,tyleee miejsca sie nagle zrobilo,pewnie powstana tam
          ktoregos dnia piekne obiekty,ale ... zaluje,ze nie porbilam zdjec na
          pamiatke.Musze w takim razie chociaz szkieletora uwiecznic! :)
          • pinkpanther Re: szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 18:01
            sertuniu kochana: zdjęcia owszem, ale on naprawdę jest tragiczny i psuje
            panoramę i żadne sentymenty mi tu nie pomogą. fuf fuj
            a co do dawnego dworca pks, to chyba sobie żartujesz....
            w ogóle z okolic dworca to żal mi jedynie baru "Smok"
            • serta szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 18:07
              przeciez napisalam "super" dworzec,a nie super ... tez uwazam,ze byl straszny
              (to i tak za slabe okreslenie) - chodzi mi o to,ze nagle w tym miejscu wszystko
              sie tak potwornie zmienilo.Bylam przyzwyczajona do wizerunku tego paskudztwa w
              srodku miasta,a tu nagle ... nie poznaje tego miejsca! A co dopiero za jakis
              czas ... :) tylko szkoda,ze nie mam zdjec sprzed rozbiorki.Byloby pozniej fajne
              porownanie :) A szkieletor - tez paskuda,ale czasem wydaje mi sie,ze jakby sie
              wtopil juz w nasze miasto ...
              • pinkpanther Re: szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 18:11
                ciekawe, czy znikną też na dobre stoły z dzwoniącymi budzikami i szczekającymi
                pieskami, wszechobecne przed rozpoczęciem prac....
                • serta szkielEtor, szkieletor :-) 05.02.05, 18:12
                  ooo,ja nic na ten temat nie wiem :> szkieletora np. podziwiam zawsze
                  zjezdzajac z gorki do miasta ... ;)
    • Gość: daro siedziba NOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 18:16
      Szkieletor miał być siedzibą Naczelnej Organizacji Technicznej wraz z centrum
      kongresowym i hotelem.
      • serta :) 05.02.05, 18:19
        otoz to ... byl kiedys nawet na ten temat bardzo ciekawy artykul w dzienniku
        • Gość: Matthew Serta - artykuł w dzienniku??? IP: *.238.117.39.adsl.inetia.pl 05.02.05, 18:32
          :) podoba mi sie :) pisze referat o tym 8. cudzie swiata, dzieki za opinie -
          zacytuje :D

Serta - wspomnialas o artykule - w Dzienniku Polskim? poszukam w archwium, ale
          jak sie nawiniesz na niego, to podeslij linka, albo date wydania :/
          dzieki i pozdrawiam :)
          • serta :( 05.02.05, 21:31
            oj,ten artykul czytalam strasznie dawno temu,na pewno z pol roku ... trudno
            okreslic,bo czas tak szybko mija,czasem sie nawet nie zwraca uwagi na pewne
            rzeczy.Ale byl ... pisano w nim o tym,czym ten budynek mial niegdys byc,jakie
            teraz sa wobec niego plany ...
    • Gość: Ma szkieletor IP: *.238.117.39.adsl.inetia.pl 05.02.05, 19:10
      mysle, ze to budynek tak bardzo wrosniety w Krakow, ze trudno go wyrwac bez
      bolu :) pz
      • Gość: istna Re: szkieletor IP: *.chello.pl 05.02.05, 19:19
        To tak jak z zepsutym zębem:)
    • Gość: kubek21 Re: SZKIELTOR :) - czym wg Ciebie miał być? Co są IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 05.02.05, 22:00
      Witam. Szczerze mowiac to wali mnie czy mial byc, wazne jest czym jest teraz. A
      czym jest? ciezko znalesc dobre slowo - zal bierze jak sie mysli, ze w centrum
      Krakowa - miasta znanego za granica i tlumnie odwiedzanego przez turystow stoi
      takie badziewie - jakby bylo malo to mam na to paskudztwo okna - ech...
      • Gość: wanillia SZKIELETOR :) - był pożyteczny IP: *.net.autocom.pl 06.02.05, 00:33
        Przysłużył się on licznej rzeszy studentów AE , kórych przerósł trud
        studiowania... szkieletor służył wtedy swymi najwyższymi piętrami...
    • Gość: xxx Re: SZKIELTOR :) - czym wg Ciebie miał być? Co są IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 06.02.05, 11:31
      Jak to czym miał być ? AKADEMIKIEM AE ! ! ! ! ! !
      • Gość: Wanilia Re: SZKIELTOR :) - czym wg Ciebie miał być? Co są IP: *.net.autocom.pl 06.02.05, 18:32
        Szkielteor jak wiadomo od lat jest najnowszym zabydkiem miasta krakowa,
        studenci AE po nie udanych sesjach - opowiadała mi otym moja kuzynka- chodzili
        z niego skakać- dopiero po jakimś czasie ograniczyli do niego dostęp- niw iem
        jak jest teraz.

Ps. Za moich całkiem niedawnych czasów studenckich skakali z akademików Agh na
        miasteczku.
    • cracoviana Ambasada!!! 06.02.05, 12:39
      może to nieukonczona ambasada Związku Radzieckiego? Oni mieli ambicje, żeby być
      wysooooooko (PKiN w Warszawie czy te cale loty kosmiczne <rotfl>) kto wie...
      • Gość: nesira Re: Ambasada!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.02.05, 13:06
        Wejsc sie da ale tylko do ktoregos pietra bo dalej schody rozwalone, poza tym w
        nocy pilnuje straznik z psem (wiadomosci z wrzesnia zeszlego roku).
        Pozdrowionka!
        • cereusfoto Re: Ambasada!!! 07.02.05, 13:59
          A ja słyszałam, że ma zostać zaadaptowany na jakieś cudo dla AE z salami
          wykładowymi itp.
    • Gość: miś Re: SZKIELTOR :) - czym wg Ciebie miał być? Co są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:47
      tym budynkiem mieliśmy otwierać oczy niedowiarkom i mówić - to jest nasz
      wieżowiec, przez nas zbudowany i to nie jest nasze ostatnie słowo...
    • marvellous2005 Re: SZKIELTOR :) - czym wg Ciebie miał być? Co są 07.02.05, 18:44
      No dobra, mówicie, że te ochydctwo wykupiła jakaś brytyjska firma i że zamierza
      na jego miejscu postawić taki sam biurowiec. Tylko kiedy to zamierzają zrobić,
      ktoś wie ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka