yogy 01.06.02, 11:57 Bardzo proszę, forumowiczów, o wytypowanie najlepszego wg nich/Was programu antywirusowego, który ja następnie ściągne z netu. Wśród wszystkich Nortonów, przypominam, że jest również KasperskyLab. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: peteen Re: najlepszy Antivir IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 12:18 ja mam i polecam nortona antywariata 2002 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzaj Re: najlepszy Antivir IP: *.krakow.pl 01.06.02, 12:53 Mam to co wyżej i jestem zadowolony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: najlepszy Antivir IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 13:38 Norton debeściak jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathy38 Re: najlepszy Antivir IP: *.chello.pl / *.chello.pl 01.06.02, 18:47 Mam Mks_vir, demo ściągnęte z internetu. Jakiś dziwny on jest. Po pierwsze nie chce mi skanować poczty pochodzącej z gazeta.pl, po drugie jest jakiś ślepy. Tzn. wszystkie podejrzane maila przesyłam sobie na swoje drugie konto, a tam jest mocny skaner antywirusowy i wykrywa wirusy, których moje demo nie znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: najlepszy Antivir 01.06.02, 18:50 MKS vir podobno robi czasami fałszywe alarmy. Ale też używam tego demka, tylko co miesiąc muszę ściągać nowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathy38 Re: najlepszy Antivir IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 01.06.02, 18:53 Wolałabym chociaż te fałszywe alarmy. Najgorsze jest, że on alarmów nie robi i przepuszcza mi wirusy. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: najlepszy Antivir 01.06.02, 18:57 Tzn mnie się jeszcze fałszywy alarm nie zdarzył, ale słyszałem, że to jest bardzo możliwe, że kiedyś się zdarzy. Co do przepuszczania, to nie wiem dokładnie, bo nie używam żadnego innego antywira, ale nic mi się z kompem nie dzieje dziwnego, stąd wnioskuję, że mi niczego nie puścił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathy38 Re: najlepszy Antivir IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 01.06.02, 19:01 Ja dostaję dziwne przesyłki właśnie na konto z gazety. Zwykle je kasuję, ale dziś mi się zachciało przy nich pogrzebać. Jak już wspomniałam przesłałam je sobie na swoje drugie konto i dostałam informację o wirusach: trzy razy był to Klez i raz jakiś inny. A Mks nic. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: najlepszy Antivir 01.06.02, 19:10 Ja na konto w Gazecie jeszcze nigdy nie dostałem nic podejrzanego, ale na moje drugie owszem, i zaraz się pojawiał komunikat o wirusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathy38 Re: najlepszy Antivir IP: *.chello.pl / *.chello.pl 01.06.02, 19:13 No a ja dostaję :( od dziewczyny, która złapała wirusa. Ale gazeta.pl nie ma skanera i to już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: najlepszy Antivir 01.06.02, 19:19 Takie maile z wirusami, które same się rozsyłają, zwykle można łatwo rozpoznać i wywalić. Gorzej, jak ktoś złośliwie Ci wyśle i zamaskuje... Najlepszy sposób na wirusy, które same się rozsyłają do wszystkich, których masz w książce adresowej: nie prowadzić książki adresowej. Ja nie mam, i dezięki temu nic się ode mnie nie roześle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: najlepszy Antivir IP: *.client.attbi.com 01.06.02, 19:30 kuba203 napisał(a): > Takie maile z wirusami, które same się rozsyłają, zwykle można łatwo rozpoznać > i wywalić. Gorzej, jak ktoś złośliwie Ci wyśle i zamaskuje... > Najlepszy sposób na wirusy, które same się rozsyłają do wszystkich, których > masz w książce adresowej: nie prowadzić książki adresowej. Ja nie mam, i > dezięki temu nic się ode mnie nie roześle. :) Nie zawsze, ja mialem takiego ktory sam wyszukiwal adresy i wysylal wkolo ameryki. Z mojej ksiazki adresowej nikt nie dostal. Nawet mnie AOL zawiesilo, musialem dzwonic i sie tlumaczyc. Wyczyscilem kompa z McAfee i jak narazie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: najlepszy Antivir 01.06.02, 19:43 kuba203 napisał(a): > Takie maile z wirusami, które same się rozsyłają, zwykle można łatwo rozpoznać > i wywalić. ja dostaje takie shitu ok. 10 dziennie na skrzynke na interii. tam maja skaner antywirusowy? a na gazete nie dostalem dotad nic podejrzanego. zawsze mozna antyspamera wlaczyc, ale nie wiem, czy wiele pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathy38 Re: najlepszy Antivir IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 01.06.02, 23:26 mikolaj7 napisał(a): > kuba203 napisał(a): > > > Takie maile z wirusami, które same się rozsyłają, zwykle można łatwo rozpo > znać > > i wywalić. > > ja dostaje takie shitu ok. 10 dziennie na skrzynke na interii. > tam maja skaner antywirusowy? > Interia ma podobno niezły skaner antywirusowy. Może to jest tylko zwykły spam. I zaśmieca skrzynkę - nieszkodliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: najlepszy Antivir 01.06.02, 23:30 Gość portalu: kathy38 napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > kuba203 napisał(a): > > > > > Takie maile z wirusami, które same się rozsyłają, zwykle można łatwo > rozpo > > znać > > > i wywalić. > > > > ja dostaje takie shitu ok. 10 dziennie na skrzynke na interii. > > tam maja skaner antywirusowy? > > > > Interia ma podobno niezły skaner antywirusowy. Może to jest tylko zwykły spam. > I > zaśmieca skrzynkę - nieszkodliwie. > moze zwykly spam, ale i tak uciazliwy, bo nie da sie zlikwidowac, oni nie maja chyba antyspamera. przenioslem sie na gazete i watpie, czy to byla dobra decyzja... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: najlepszy Antivir 02.06.02, 12:43 Gość portalu: kathy38 napisał(a): > Interia ma podobno niezły skaner antywirusowy. Może to jest tylko zwykły spam. > I > zaśmieca skrzynkę - nieszkodliwie. > Podobno ma, ale nie zawsze działa to to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: najlepszy Antivir IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 14:37 A ja mam filtry antywirusowe na wp, filtry antyspamowe u siebie w kliencie i ksiazke adresowa i od roku nie dostalem wirusa i nie wyslalem wirusa. Aha, no i mam też Maca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: najlepszy Antivir IP: *.client.attbi.com 01.06.02, 19:16 kuba203 napisał(a): > Ja na konto w Gazecie jeszcze nigdy nie dostałem nic podejrzanego, ale na moje > drugie owszem, i zaraz się pojawiał komunikat o wirusie. Jak juz ktos wczesniej pisal to Norton jest chyba najlepszy i jeszcze McAfee. A z firewall ja preferuje Tiny personal firewall, dziala mi pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: najlepszy Antivir IP: *.chello.pl 02.06.02, 15:09 No to popiszcie jak se ściągnąć tego free'owego Nortonka? :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: najlepszy Antivir IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 02.06.02, 15:11 No to popiszcie jak se ściągnąć tego free'owego Nortonka? :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś