Dodaj do ulubionych

Kurtka puchowa czy ktoś wie jak prać

IP: *.autocom.pl 09.02.05, 20:08
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: Kurtka puchowa czy ktoś wie jak prać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 20:16
      do pralni zaniesc.
      • Gość: gwiazdka Re: Kurtka puchowa czy ktoś wie jak prać IP: *.autocom.pl 09.02.05, 20:22
        ktoś mi poradził żeby prać w pralce z piłkami do tenisa-zapobiegną zbijaniu
        się pierza może ktoś próbował?
        • anula36 Re: Kurtka puchowa czy ktoś wie jak prać 09.02.05, 20:24
          probowal a potem zalowal -pierze sie zbilo i tak niedosuszylo i cala kurtka
          teraz pachnie stechlizna.
          • gandzia13 Re: Kurtka puchowa czy ktoś wie jak prać 10.02.05, 23:44
            a ja wypralam wczoraj w rekach,pewna ze nic sie nie stanie:)po czym doznalam
            szoku jak z kurtki zrobil sie worek,a raczej kurtka wiatrowka:)wpadlam w
            panike,chcialam zaniesc do pralni ale byla pozna godzina:)wiec kurtke
            odwirowalam w pralce,a pozniej na kaloryfer,naszczescie super grzeja,wiec dzis
            kurtka doszla juz prawie do swoich rozmiarow:)pierze zaczelo schnac i powiekszac
            objetosc,jutro bedzie juz ok,wiec niepotrzebnie tak sie przestraszylam.w pralni
            bedzie to samo,tyle ze maja suszarki ktore przyspiesza,i kase skasuja:)pozdrawiam
    • hm_tak Re: Kurtka puchowa czy ktoś wie jak prać 09.02.05, 20:35
      Do pralni, do pralni. Nawet jeśli puch oszukiwany i dodano talku - niektóre
      kombinatory tak praktykują - to nie powinno zaszkodzić.Piorę w pralniach od lat.
      • Gość: Robert Re: Kurtka puchowa czy ktoś wie jak prać IP: 213.238.116.* 10.02.05, 10:02
        A co zrobic jak napisane jest " NIE PRAC Chemicznie" ?
        • hm_tak wiem 10.02.05, 17:38
          Zapytać sprzedawcę, co wam tak naprawdę sprzedał.
    • Gość: Ania Bzdury piszecie. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.05, 23:51
      Pierze się normalnie w pralce automatycznej w niskiej temperaturze - 30 lub 40
      stopni i normalnie odwirowuje. Ważne jest nie pranie tylko SUSZENIE! Po
      wypraniu trzeba ją dobrze wytrzepać i SZYBKO wysuszyć, najlepiej w suszarce
      bębnowej, a jeśli takiej nie mamy to rozwiesić na krześle i dmuchać w nią
      farelką.
      • ziemniakk Re: Bzdury piszecie. 10.02.05, 09:37
        w pralce, 30-40 stopni - to się zgadzam. ale bez wirówki!!!
        • Gość: *** Re: Bzdury piszecie. IP: *.autocom.pl 10.02.05, 09:46
          w pralce piore z wirowka!! mam biala puchowa,szkoda tylko ,ze zacieki zostaja
          jakies takie zolte.w pralni powiedzieli ,ze nie biora odpowiedzialnosci za
          biale kurtki.po co wogole robia biale?????jak i tak sie spieprzy w praniu!
        • Gość: fikk Re: Bzdury piszecie. IP: 62.121.129.* 10.02.05, 09:46
          ja piore normalnie w pralce , 30 stopni, nie za duzo proszku, plukanie
          powtorzone 2-3 razy zeby detergent sie dobrze wypłukał,
          bez wirowania,
          suszenie w ciepłym, przewiewnym miejscu, rozwieszona, czesto obracam,
          wyczuwalne palcami pod materialem kurtki zbitki wilgotnego pierza rozdrabniam
          jak sie da najdokladniej i dalej susze...
          • Gość: G Tez tak piore IP: *.chello.pl 10.02.05, 10:20
            i nic sie nie dzieje,podczas suszenia piora zbite trzeba palcami rozdzielac i
            bedzie ok.
            • pinkpanther Re: Tez tak piore 11.02.05, 12:18
              ja też w poralce, bo mojej nie można chemicznie, z 6 piłeczkami do pingponga.
              potem rozkładam ją na płasko. po ostatnim poraniu zrobiłam eksperyment i
              suszyłam kurtklę na mrozie. po dwóch dniach była sucha, pierze się świetnie
              rozłożyło, a na dofdatek ładnie się przewietrzyła!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka