Dodaj do ulubionych

Do refleksji

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.04.05, 08:50
www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005040520
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Do refleksji IP: *.teleton.pl 05.04.05, 09:02
      Smutne ale prawdziwe.
      Zawodził mnie wielokrotnie
      ale ostatnie zachowanie spowodowało że straciłam resztkę sympatii dla Jego osoby.
      • Gość: lilka Re: Do refleksji IP: *.chello.pl 05.04.05, 09:21
        ...długoletnim współpracownikiem tego "lichego pisma" był przecież Karol
        Wojtyła...

jak z ust Prymasa mogły popłynąć takie słowa...

brak mi słów...
        • Gość: m Komunistyczne judzenie IP: *.crowley.pl 05.04.05, 09:44
          Dajecie się nabierać bolszewickim agitatorom. Instytucje kościelne nie
          aktualizują stron internetowych bo nie ma kto tego robić, nie ma sztabu
          fachowców. To nie są portale. Poza tym zajmują się modlitwą a nie zabawą w to,
          która strona www ma więcej tekstów o Papieżu.
          Nie pamiętacie już o tym co Trybuna pisała niedawno o Ojcu Świętym? Zostali
          nawet skazani wyrokiem sądu za jego obrazę. A teraz judzą...
        • Gość: te.monk Panta rhei IP: 216.127.82.* 05.04.05, 10:13
          Jedynie "Trybuna Ludu" wciąż taka sama.

Gość portalu: lilka napisała:
          > ...długoletnim współpracownikiem tego "lichego pisma" był przecież Karol
          > Wojtyła...

To tylko świadczy o tym, że nawet najlepsze pismo można zepsuć.

> jak z ust Prymasa mogły popłynąć takie słowa...

A jak z ust Bonieckiego mogły popłynąć w tej chwili jakiekolwiek oskarżenia? Nie
          mógł z tym zaczekać? Swoimi posunięciami "Tygodnik Powszechny" przestał mieć
          prawo do krytykowania "polskiego piekła", bo sam bierze udział w jego
          rozpętywaniu. To zresztą drugi przykład z ostatnich miesięcy, że katolewica nie
          potrafi uszanować zmarłego, wszczynając wokół smutnej okoliczności kolejną
          karczemną pyskówkę.
    • Gość: ja Re: Do refleksji IP: *.autocom.pl 05.04.05, 09:31
      Krótka reflesja dotycząca ostatnich słów z artykułu "O wiele bardziej wysilił
      się prezydent Aleksander Kwaśniewski, który przez kilkanaście minut wygłaszał
      swoje wystąpienie. Dłuższe od kościelnego oświadczenie wydał nawet prawosławny
      metropolita warszawski i całej Polski Sawa." - czyli rozumiem im dłuższe tym
      lepsze? A gdzie znaczenie słów? A gdzie szczerość wypowiedzi? Prawdziwy żal?
      Mówić byle co byle długo? O to chodzi?
      • Gość: jacek więc lewica tez przezywa refleksje IP: 62.121.129.* 05.04.05, 09:37
        nad prtoblemami małostkowości człowieczej

w zwiazku z odejsciem Wielkiego Człowieka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka