Dodaj do ulubionych

Język hiszpański

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 09:46
Poszukuję osoby, która dobrze mówi po hiszpańsku. Sprawa jest bardzo pilna.
Pozdrawiam i czekam
Obserwuj wątek
    • Gość: Donata Re: Język hiszpański IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 25.06.02, 10:46
      Gość portalu: Donata napisał(a):

> Poszukuję osoby, która dobrze mówi po hiszpańsku. Sprawa jest bardzo pilna.
      > Pozdrawiam i czekam

Czyżby nikt w naszym pięknym grodzie nie mówił po hiszpańsku. Bardzo proszę
      ludzie odezwijcie się.
      Czekam niecierpliwie
      • Gość: skks Re: Język hiszpański IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 10:51
        odzywam się:)) ale donoszę uprzejmie, że nie znam hiszpańskiego, włoskiego też:)
        :-))) skks
      • stokrotka83 hola 25.06.02, 10:52
        hola guapa ,
        que quieres
        niestety moj jezyk jest raczej sredni i na dodatek nawet jezeli ,jak mowia
        znajomi mam swietna wymowe to w pisowni jestem kiepska.
        sorry, jezeli chodzi o jakies pismo urzedowe to ci nie pomoge.

un beso
        • viking73 Re: hola 25.06.02, 10:56
          Polakom chyba nie tak trudno mieć przyzwoitą wymowę hiszpańską skoro zarówno w
          polskim jak i w hiszpańskim akcentowana jest przedostatnia sylaba...
      • stokrotka83 Re: J&# 281;zyk hiszpa&# 324;ski 25.06.02, 10:54
        pero si quieres,

jezeli chodzi o niemiecki lub anglielski to sluze do uslug ;)
        • mikolaj7 Re: J&# 281;zyk hiszpa&# 324;ski 25.06.02, 10:55
          stokrotka83 napisał(a):

> pero si quieres,
          >
          > jezeli chodzi o niemiecki lub anglielski to sluze do uslug ;)

heh, jak wiekszosc ludzi na forum ;-)
          • stokrotka83 Re: J&# 281;zyk hiszpa&# 324;ski 25.06.02, 11:03
            mikolaj7 napisał(a):

> stokrotka83 napisał(a):
            >
            > > pero si quieres,
            > >
            > > jezeli chodzi o niemiecki lub anglielski to sluze do uslug ;)
            >

tyle ze ja mowie rowniez po francozku i japonsku , chociaz nie biegle
            a w niemczech mieszkam od 12 lat
            > heh, jak wiekszosc ludzi na forum ;-)

• stokrotka83 Re: J&# 281;zyk hiszpa&# 324;ski 25.06.02, 11:04
              dobra niepotrzebnie sie przechwalam , sorry

• Gość: peteen Re: J&# 281;zyk hiszpa&# 324;ski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 19:15
                stokrotko, fantastycznie szybko sie rozwijasz !!!
                aha, i masz świetny tytuł postu...
                :c)
    • Gość: Donata Re: Język hiszpański IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 18:59
      Oj już mi o wiele lepiej. Nareszczcie ktoś się odezwał. Szkoda tylko, że nie
      mówcie podobnie zresztą jak ja po hiszpańsku. Nie tracę jednak nadziei i czekam
      nadal.
      Pozdrawiam
    • orka Re: Język hiszpański 25.06.02, 19:53
      Encontraste! Espanol es la lengua que conozco bueno y bastante bueno.

No to znalazłaś. napisz na priva o co chodzi!
      • Gość: Donata Re: Język hiszpański IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 20:47
        A jednak doczekałam się!!!!
        Dziękuję za ujawnienie się. Czekam niecierpliwie na informacje od Ciebie.
        • Gość: b14 Re: Język hiszpański IP: 212.163.50.* 26.06.02, 10:04
          Gość portalu: Donata napisał(a):

> A jednak doczekałam się!!!!
          > Dziękuję za ujawnienie się. Czekam niecierpliwie na informacje od Ciebie.

Piszesz, ze nie znasz hiszpanskiego, wiec odpowiem po polsku. Jesli konieczny
          jest kontakt osobisty w Krakowie, to odpada, bo pisze z Madrytu. Natomiast jesli
          sprawe da sie zalatwic mailem, to OK.
          P.S.
          "orka" ujawnila sie jako osoba wladajaca hiszpanskim, zamieszczajac takie oto
          zdanie:
          "Encontraste! Espanol es la lengua que conozco bueno y bastante bueno."
          Zarowno skladnia jak i formy gramatyczne w nim uzyte, wskazuja na osobe majaca
          bardzo bladziutkie pojecie o jezyku Cervantesa mimo, ze "orka" pisze o dobrej
          jego znajomosci...
          Gdyby Cie interesowal kontakt, to odpowiedz na ten post i wysle Ci maila.
          saludos

• Gość: Donata Re: Język hiszpański IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 26.06.02, 11:35
            Gość portalu: b14 napisał(a):

> Gość portalu: Donata napisał(a):
            >
            > > A jednak doczekałam się!!!!
            > > Dziękuję za ujawnienie się. Czekam niecierpliwie na informacje od Ciebie.
            >
            > Piszesz, ze nie znasz hiszpanskiego, wiec odpowiem po polsku. Jesli konieczny
            > jest kontakt osobisty w Krakowie, to odpada, bo pisze z Madrytu. Natomiast jesl
            > i
            > sprawe da sie zalatwic mailem, to OK.
            > P.S.
            > "orka" ujawnila sie jako osoba wladajaca hiszpanskim, zamieszczajac takie oto
            > zdanie:
            > "Encontraste! Espanol es la lengua que conozco bueno y bastante bueno."
            > Zarowno skladnia jak i formy gramatyczne w nim uzyte, wskazuja na osobe majaca
            > bardzo bladziutkie pojecie o jezyku Cervantesa mimo, ze "orka" pisze o dobrej
            > jego znajomosci...
            > Gdyby Cie interesowal kontakt, to odpowiedz na ten post i wysle Ci maila.
            > saludos
            >

Bardzo dziękuję za Twoje zainteresowanie ale niestety potrzebuję nawiązać kontakt
            z kimś w Krakowie.
            Co do orki to mam nadzieję, że się mylisz bo jak dotąd jest to jedyna osoba,
            która może mi tutaj pomódz.
            Pozdrawiam

• Gość: viking73 Re: Język hiszpański IP: 149.156.184.* 26.06.02, 12:08
              Przyszło mi teraz do głowy, że możesz spróbować wywiesić ogłoszenie w Instytucie
              Iberystyki (Collegium Paderevianum, al. Mickiewicza 9/11 , VII piętro). Może
              odezwie się ktoś naprawdę kompetentny. Powodzenia!
              • Gość: Donata Re: Język hiszpański IP: *.chello.pl / *.chello.pl 26.06.02, 12:53
                Gość portalu: viking73 napisał(a):

> Przyszło mi teraz do głowy, że możesz spróbować wywiesić ogłoszenie w Instytuci
                > e
                > Iberystyki (Collegium Paderevianum, al. Mickiewicza 9/11 , VII piętro). Może
                > odezwie się ktoś naprawdę kompetentny. Powodzenia!

Masz rację to bardzo dobry pomysł, tyle tylko że już wakacje. Spróbuję jednak,
                może jeszcze nie wszyscy błogo wypoczywają. Nadal jednak mam nadzieję, że dogadam
                się z orką.

Wszystkim Wam bardzo dziękuję za tak liczny odzew i zainteresowanie.
    • Gość: Donata Re: Język hiszpański IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.06.02, 16:56
      Orka dlaczego nie odpowiadasz na moje maile? Wysłałam dwa i nic. Proszę daj
      jakąkolwiek odpowiedź.
      Czekam
      • Gość: orka Re: Język hiszpański IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 20:48
        Posłąłam Ci już dwie odpowiedzi na priva. Daj znać, czy otzrymałaś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka