Gość: ewa2 IP: *.chello.pl 19.04.05, 08:57 czy już popodglądaliście troszkę bocianki? Jeśli nie to zajrzyjcie :www.bociany.kalinski.pl Mają 1 jajo i za okolo 32 dni powinien być mały bocianek! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dudek Re: bociany......... IP: *.chello.pl 19.04.05, 10:33 a czy bedzie drugie jajo ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: bociany......... IP: *.chello.pl 19.04.05, 12:01 nie wiem.Spytaj pani Klekotkowej........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2Z Re: bociany......... IP: *.chello.pl 19.04.05, 22:49 ha! ha! czujesz wiosnę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: bociany......... IP: *.chello.pl 21.04.05, 09:24 dopiero teraz poczułam wiosnę - tylko trochę zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: już maja 3 jaja..... IP: *.chello.pl 22.04.05, 07:05 zajrzyjcie,bo warto: www.bociany.kalinski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kremoofka Re: już maja 3 jaja..... 22.04.05, 14:56 czy Ty masz na celu bodbijanie statystyki osób odwiedzających tą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: do "kremówki" /czy z Wadowic?/ IP: *.chello.pl 22.04.05, 15:23 zamiast pisać o rodzeniu na okulistyce,w Narutowiczu itp. lepiej popatrzeć na bociany ............Jak by nie było mamy wiosnę ! Odpowiedz Link Zgłoś
kremoofka Re: do "kremówki" /czy z Wadowic?/ 22.04.05, 15:33 jasne, tylko żeby od tego oglądania się nie "teleportować" np. do rzeczonego Narutowicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: do "kremówki" /czy z Wadowic?/ IP: *.chello.pl 22.04.05, 16:18 mam jeża w ogródku ale nie mam zamiaru zakładać mu kamerki.Mieszka u mnie juz kolejny rok i co roku ma "małe jeże".A istota zwana człowiekiem ma rozum i wolną wolę - więc teoretycznie powinna wiedzieć co robi.Żałosne są teksty "o sąsiadach wydających odgłosy" ,tudzież wiele innych typu szukam żony,żona śpi a ja czekam itp. Najciekawsze momenty bocianowe już za Wami.Trzeba było widzieć jak boćki szykowały gniazdo.A jaja też znoszą nie od razu "trzy" - tylko co kilka dni po jednym.Pozdrawiam wiosennie .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: bociany.... IP: *.chello.pl 24.04.05, 08:39 dzisiaj mamy jeszcze jedno czyli 4 jajo !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: boćki mają już 5 jaj !!! IP: *.chello.pl 26.04.05, 12:34 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re : bociany IP: *.chello.pl 10.05.05, 07:02 jeszcze około 11 dni i będą pierwsze małe bocianiątka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: Re : bociany IP: *.chello.pl 22.05.05, 07:52 Są już dwa malutkie bocianki............3 jajka jeszcze są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: Re : bociany IP: *.chello.pl 23.05.05, 08:30 a teraz juz są 3 pisklaki.Jeszcze 2 jajka całe. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: bociany......... 23.05.05, 10:09 REWELACJA! Dzięki Ewa, za tego linka :) W mojej okolicy latają bociany i chętnie sprowokowałabym jakiegoś do osiedlenia się naszym słupie energetycznym, który góruje nad starą jabłonią. Ale nie wiem jak to zrobić. Może autor strony coś nam doradzi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: bociany......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 10:28 spotkaly sie 3 bociany. no co tam u ciebie, pyta jedne drugiego? aaa, sprawilem radoche starszemu malzenstwu-przynioslem im coreczke. ten na to: no, milo, ja za to przynioslem synka mlodemu malzenstwu-cieszyli sie jak diabli. na to ten trzeci: i czym tu sie chwalic? ja zrobilem sobie jaja i straszylem przez miesiac dwoje studentow... Odpowiedz Link Zgłoś
the.songless.bird Re: bociany......... 23.05.05, 12:52 Urocze...:)) bociany.au.poznan.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: bociany......... 24.05.05, 00:51 Urocze jest też to, że kamera w nocy działa na podczerwień i widać, że oba boćki są w gnieździe :) W dzień, albo jeden, albo drugi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: bociany......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:36 juz wiem skad ta nieprzespana noc... Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Jak zwabić bociana? 24.05.05, 09:55 To niesamowite!! Dziś rano na łące pod naszymi oknami paradował PO RAZ PIERWSZY, odkąd tu mieszkamy, BOCIAN!! Najprawdziwszy! Mam w ogrodzie, tuż przy wielkiej, starej jabłoni, gustowny słup energetyczny. Gdyby tak zechciał założyć na nim gniazdo, widok mielibyśmy wspaniały :) Jak to zrobić? Poradźcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: Jak zwabić bociana? IP: *.chello.pl 24.05.05, 13:42 gniazdo bociana jest dość ciężkie.Sam słup nie wystarczy.Należałoby przygotować "podstawę" pod gniazdo.Ułozyć tam troche patyków grubszych,cieńszych .....po prostu zrobić dobry początek.Zapewniam Cię ,że prawie wszystkie myszy w okolicy bedą wyłapane.Bo wbrew opinii bociek nie samymi żabkami sie żywi.Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: bocianiątka........ IP: *.chello.pl 24.05.05, 20:02 juz są cztery malutkie /4/ Odpowiedz Link Zgłoś