Dodaj do ulubionych

Krakow i okolice ?

IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 26.06.02, 19:27
Co warto zobaczyc w Krakowie i jego okolicach w lipcu (druga polowa) tego roku ?
Chodzi oczywiscie o to czego nie ma w przewodnikach
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigniew Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 19:33
      Gość portalu: ak napisał(a):

> Co warto zobaczyc w Krakowie i jego okolicach w lipcu (druga polowa) tego roku
      > ?
      > Chodzi oczywiscie o to czego nie ma w przewodnikach

Mam taki Plan Krakowa i okolic w ramach których jest wymieniona Nowa Huta. Więc
      może Nowa Huta :))
      • Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 20:03
        jak dalekie okolice ? ok. 35 km od Krakowa bardzo malowniczy szlak: lanckorona,
        kalwaria, stryszów, zakrzów... kościoły, klasztory, dwory, a wsztystko w
        górskiej scenerii
        • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 26.06.02, 21:43
          Brzmi ciekawie. Moze dopisz cos blizszego na ten temat. Moze sa jakies linki w
          Internecie?
          • Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 21:58
            a moze i są, tylko ja w te klocki mało biegły, ale zaraz nam jakis kolo z forum
            coś napisze
            lanckorona to jedno z najbardziej odjazdowych miejsc w okolicy, z mnóstwem
            starych i nowych wilii, pęknych pagórków - jeździ tam mnóstwo polskich
            artystów, kalwaria - wiadomo, stary klasztor, piękna droga krzyżowa, słynne
            dróżki, a na dole słynne meble, stryszów - dwór szlachecki z XVII wieku z
            wystawą wnętrz dworu polskiego, tamże najsłynniejszy klub cuklotrialowy w
            Polsce - aquila z niezmordowanym andrzejem kramarczykiem na czele, parę
            kilometrów dalej, w zakrzowie dwór 'senator'z miejscami noclegowymi i bardzo
            dobrą restauracją, całkiem niedaleko skawce i możliwość zamoczenia nóg w
            płytkiej w tym miejscu skawie, w okolicy najwyższy szczyt - leskowiec, z
            pięknym podejściem przez las
            wszystko wymieniłem bardzo chaotycznie, tak jak wspominałem własne wędrówki
            sprzed lat ( pamietaj, że te tereny były miejscem największych walk
            konfederacji barskiej )
            pzdr
            • Gość: PROKOCIM Re: Krakow i okolice ? IP: *.client.attbi.com 26.06.02, 22:10
              A gora (chyba) Parkowa w Myslenicach?
              Bylem tam pare razy w lecie. Byl wyciag krzeselkowy posrodku drzew a na samej
              gorze mozna bylo sobie pochodzic wsrod drzew, poopalac sie.
              Fajnie tam bylo.
              • Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 22:13
                wyciąg krzesełkowy ( najdłuższy w Polsce ), znajduje się w myślenicach na górze
                chełm, dwa kroki od zarabia i taniutkiego noclegu ( z zajebistym żarciem ) w
                wojskowym ośrodku w osieczanach...
                • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.06.02, 23:41
                  Troche powedrowalem po roznych watkach i mam coraz wiekszy apetyt ( na to
                  zarcie o ktorym pisal peteen tez ). Widze juz ze zabawie u was dluzej i bede
                  robil wypady tu i tam
                  Pozdro
    • Gość: polonus Re: Krakow i okolice ? IP: 198.138.227.* 26.06.02, 22:40

> Co warto zobaczyc w Krakowie i jego okolicach w lipcu (druga polowa) tego roku
      > ?

z okolic Krakowa mnie absolutnie najbardziej sie podobal Ojcowski Park po prostu
      czad, w Vieliczce niestety nie bylem...
      • Gość: PROKOCIM Re: Krakow i okolice ? IP: *.client.attbi.com 26.06.02, 22:44
        Gość portalu: polonus napisał(a):

> Gość portalu: ak napisał(a):
        >
        > > Co warto zobaczyc w Krakowie i jego okolicach w lipcu (druga polowa) tego
        > roku
        > > ?
        > > Chodzi oczywiscie o to czego nie ma w przewodnikach
        >
        >
        > z okolic Krakowa mnie absolutnie najbardziej sie podobal Ojcowski Park po prost
        > u
        > czad, w Vieliczce niestety nie bylem...

W Wieliczce to ja bylem wiele razy ale w kopalni tylko raz. Jeszcze jako dziecko
        i tylko tyle pamietam, ze wszystko tam lizalem zeby sprawdzic czy to z soli.
        Szczerze mowiac sciany z kamienia nie byly zbyt smaczne. brrr
    • Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 22:48
      samemu czy z rodziną ?
      aha - możesz zapisać się na spotkanie forumowiczów, które dość często
      organizują nasi forumowicze. Trzymaj się peetena, Zbigniewa, no i oczywiście
      skks, dora5, bonzaj Mikolaj7 i wielu innych , są sprawdzeni.
      • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 27.06.02, 00:17
        z rodzina :), wiec spokojnie , przewaga panow 3:1 ((: dzieki za wskazowki
        • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.06.02, 23:43
          Troche powedrowalem po roznych watkach i mam coraz wiekszy apetyt ( na to
          zarcie o ktorym pisal peteen tez ). Widze juz ze zabawie u was dluzej i bede
          robil wypady tu i tam
          Pozdro
    • Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 20:28
      Czy zadowoli cię gra w tenisa na kortach z sielskim i pięknym krajobrazem.
      Uprzedzam ,że zdechł kot w okolicy i trochę zajeżdzało rozkładającym się ciałem.
      • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 30.06.02, 00:27
        sielsko, anielsko, piekne widoki
        • Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 19:16
          przyjeżdżaj, daj znać kiedy, spotkamy się przy piwku, wszystko ci objaśnię...
          • Gość: skks Re: Krakow i okolice ? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 30.06.02, 20:39
            Forumowicze piszą dość znanych okolicach Krakowa:)
            A na wschód od N. Huty leży Nowe Brzesko!!! /Nowe!!!!/ z przepięknym
            klasztorem! Jak tylko mam czas to zajeżdzam tam by podziwiać te perełkę
            architektury. A zaraz za N. Hutą ciekawe wykopaliska w Igołomii, też warto
            zobaczyć. Ale to nie to co Hebdów- Nowe Brzesko.
            W powrotnej drodze warto jechać przez Zabierzów Bocheński, Puszczę
            Niepołomicką i same Niepołomice! W niepołomickim Zamku jest też Czakram:).
            Odnaleziono Go gdy zwariował dyr. Zbiorów na Wawelu i odpowiednią ścianę
            odgrodził od ludzi:( / idiota/.
            :-))) skks
            A to link do Hebdowa i klasztoru:
            www.malopolska.mw.gov.pl/kultura/mddk/hebdow.htm
            • jottka Re: Krakow i okolice ? 30.06.02, 20:43
              w puszczy niepołomickiej som kleszcze :(( i komary :(( trzeba ostrzec
              nieświadomego przybysza :)

a darmowy brukowiec właśnie ostrzega, że do żubrów turystów też się nie
              dopuszcza, chociaż foldery tym własnie tamże ich mamią

a w ogóle to koniecznie do Wiśnicza :))
            • mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 30.06.02, 20:44
              Gość portalu: skks napisał(a):

W niepołomickim Zamku jest też Czakram:).
              > Odnaleziono Go gdy zwariował dyr. Zbiorów na Wawelu i odpowiednią ścianę
              > odgrodził od ludzi:( / idiota/.

a gazecie pisali, ze tam stoi starznik, ktory odpedza od
              tego miejsca turystow - debilizm !
              • jottka Re: Krakow i okolice ? 30.06.02, 20:46
                skupić się w większą grupę i odpędzić strażnika :)))
                • mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 30.06.02, 20:56
                  jottka napisał(a):

> skupić się w większą grupę i odpędzić strażnika :)))

a jak ma kolegow za kolumna pochowanych? z wladza sie
                  nie dyskutuje ! zwlaszcza umundurowana i uzbrojona (no
                  chyba), powinnas o tym wiedziec a nie namawiac innych do
                  gwalcenia prawa :-)))
                  • jottka Re: Krakow i okolice ? 01.07.02, 20:23
                    z całą pewnością czakram będzie po naszej stronie, a z siłą nadprzyrodzoną
                    strażnik nie wygra :)))
            • Gość: skks Re: Krakow i okolice ? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 30.06.02, 20:54
              cos sie link nie zaniebieszczył:(
              www.malopolska.mw.gov.pl/kultura/mddk/hebdow.htm
              :-))) skks
            • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 30.06.02, 21:00
              Klasztor wyglada ciekawie, dzieki.
              Peteen z tym piwkiem moze cos wyjdzie, ale dzisiaj jeszcze nie moge podac daty
              przyjazdu, bo nie jest ustalona do konca trasa. Powiedz, jesli chodzi o ten
              osrodek, to masz na mysli dom wypoczynkowy, czy osrodek szkol-wypoczynkowy ?
              • Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 21:13
                A co z tenisem, może jakiś obóz kondycyjny na korcie. Postawię już to piwko !
                • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 30.06.02, 21:33
                  Gość portalu: rita napisał(a):

> A co z tenisem, może jakiś obóz kondycyjny na korcie. Postawię już to piwko !

No nie, jedno nie wyklucza drugiego, tylko jak mi sie wydaje, kondycji wystarczy
                  mi wylacznie do podawania pilek. Nie gralem juz 11 lat.
              • Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 20:51
                o który ośrodek pytasz ?
                mam troche info o różnych ( jeśli o wojskowy w osieczanach, to nawet
                najświeższe )
    • Gość: malop PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 22:17
      Proponuję własne 101 (pózniej będzie więcej) miejsc
      godnych do zobaczenia .Wybór jest subiektywny ale..
      republika.pl/malopolska/www/perelki.html
      proszę o uwagi
      • mikolaj7 Re: PERŁY MAŁOPOLSKI 30.06.02, 22:24
        na pozycji 29. jest zwierzyniec - dzielnica Krakowa, czy
        miasto jakies?

no i kopiec kosciuszki to jednak nie jest czesc lasu
        wolskiego :-)

troche sie czepiam, ale musze sie podniesc na duchu, bo
        polowy wymienionych nie znam :-)
        • Gość: malop Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 22:33
          wiem.onet.pl/wiem/006883.html
          Zwierzyniec, miasto w województwie lubelskim, nad Wieprzem, na Roztoczu
          Środkowym, na terenie Roztoczańskiego Parku Narodowego (siedziba dyrekcji
          parku). 3,7 tys. mieszkańców (2001).

• mikolaj7 Re: PERŁY MAŁOPOLSKI 30.06.02, 22:39
            Gość portalu: malop napisał(a):

> <a href="http://wiem.onet.pl/wiem/006883.html"target="_blank">wiem.onet.pl/wiem
            > /006883.html</a>
            > Zwierzyniec, miasto w województwie lubelskim, nad Wieprzem, na Roztoczu
            > Środkowym, na terenie Roztoczańskiego Parku Narodowego (siedziba dyrekcji
            > parku). 3,7 tys. mieszkańców (2001).
            >

dzieki, juz myslalem, ze moja dzielnice polecasz... dzisiaj
            odkrywalem jej wady :-)

ladne otoczenie tego kosciola na wyspie. jakis park, czy
            cos, ale na zdjeciu wyszlo interesujaco, ciekawe jak w
            rzeczywistosci...
            • Gość: ak Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 01.07.02, 19:09
              mega dzeiki, mozna na was liczyc. peteen gdzie na to piwo ? rita, gdzie na te
              korty ? a moze wirtualnego tenisa (tu moze ???) mam szanse ?
              Pozrdowienia
              • Gość: peteen Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 20:52
                pisz, kiedy będziesz, resztą sie nie przejmuj...
                :c)
      • Gość: peteen Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 21:02
        a gdzie perełki drewnianych kościółków, gdzie dębno i obidowa, pęksowy brzysek
        z cmentarzem, gdzie cystersi z huty i jędrzejowa,gdzie grań jana pawła II,
        gdzie ojców z przecudna dolina prądnika, bramą krakowską, zamkiem i grotą
        łokietka, gdzie nowa słupia, krzemionki opatowskie, nie pamietam czy widziałem
        u ciebie tyniec, o terenach słynnych z konfederacji barskiej ( pisałem w wątku
        wyżej ) nie wspominam: stryszów, zakrzów, kalwaria, lanckorona, a gdzie zamek w
        suchej ( też mały wawel )...
        ale lista ładna - widać, że to kochasz i że się napracowałeś ( wpadniesz kiedyś
        do Krakowa na spotkanie ? )
        • Gość: malop Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 21:43
          Gość portalu: peteen napisał(a):

> a gdzie perełki drewnianych kościółków, gdzie dębno i obidowa, pęksowy brzysek
          > z cmentarzem,
          Nie ma ale to napewno będzie

gdzie cystersi z huty
          Nie ma - chyba będą

i jędrzejowa,

gdzie grań jana pawła II,

> gdzie ojców z przecudna dolina prądnika, bramą krakowską, zamkiem i grotą
          > łokietka,
          Jest ogólnie na 42 pozycji ale będzie więcej

gdzie nowa słupia,
          do zastanowienia

krzemionki opatowskie,
          są na 89 pozycji ale będzie więcej
          nie pamietam czy widziałem
          > u ciebie tyniec(będzie), o terenach słynnych z konfederacji barskiej ( pisałem
          w wątku
          > wyżej ) nie wspominam: stryszów, zakrzów,

kalwaria (poz 8)
          , lanckorona, a gdzie zamek w
          >
          > suchej ( też mały wawel )...
          będzie
          > ale lista ładna - widać, że to kochasz i że się napracowałeś ( wpadniesz kiedyś
          >
          > do Krakowa na spotkanie ? )
          > :c)

cieszę sie z tych uwag ,
          czas a zwłaszcza jego brak .......
          • Gość: rita Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 21:48
            A Niedzica - całkiem inna niż w Olsztyńskim.
            • Gość: peteen Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 21:51
              a bo jedna jest nie-, a druga jest ni-
              ale poza tym słusznie ! pienińskie zamki ( bo pamietajmy też o czorsztynie ) sa
              urocze...
              • Gość: rita Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 21:53
                Masz całkowitą rację, ależ jestem głupia
                • Gość: peteen Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 21:58
                  riiitko, jak możesz tak pisac o sobie... przecież doskonale wiesz, że to
                  nieprawda, może na mapce źle wydrukowali, a może literka odskoczyła w bok, jak
                  piłka tenisowa naszym seniorkom ;c)
                  a propos, czujesz, że wimbledon w tym roku smętny i prawie nikogo nie kręci ?
                  • Gość: PROKOCIM Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.client.attbi.com 01.07.02, 22:04

> riiitko, jak możesz tak pisac o sobie... przecież doskonale wiesz, że to
                    > nieprawda, może na mapce źle wydrukowali, a może literka odskoczyła w bok, jak
                    > piłka tenisowa naszym seniorkom ;c)
                    > a propos, czujesz, że wimbledon w tym roku smętny i prawie nikogo nie kręci ?

A czy wiecie, ze w Prokocimiu jest ul.Jasinskiego a w Starym Biezanowie ul.
                    Jasienskiego. Ile ludzi sie mylilo to juz trudno zliczyc. W tamtym stale ktos
                    wynajmowal mieszkanie a do mnie przychodzili chetni. Nawet poczta wiele razy
                    sie "rypla" mimo podanego kodu..........
                  • mikolaj7 Re: PERŁY MAŁOPOLSKI 01.07.02, 22:04

> riiitko, jak możesz tak pisac o sobie... przecież doskonale wiesz, że to
                    > nieprawda, może na mapce źle wydrukowali, a może literka odskoczyła w bok, jak
                    > piłka tenisowa naszym seniorkom ;c)
                    > a propos, czujesz, że wimbledon w tym roku smętny i prawie nikogo nie kręci ?

w ogole o nim nie mowia...

z tego, co uslyszalem w trojce to siostry williams ida jak
                    burza...

a poza tym - zero !
                    • Gość: rita Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 22:47
                      Prokocim jest sprawa do ciebie - załuż wątek Prokocim i go trzymaj, sąsiad
                      Czubin wraca do Ameryki i szuka z tobą kontaktu. Dałam mu namiar na nasze forum
                      i lada dzień może się pojawić. Tyle
                      Z tą ulicą masz rację, ja jestem jedynym drogowskazem a jeszcze gorszą zrobili
                      numerację z twoimi blokami.
                      Przepraszam ak z Olsztyna za prywatną wstawkę.
                      • Gość: PROKOCIM Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.client.attbi.com 01.07.02, 22:51

> Prokocim jest sprawa do ciebie - załuż wątek Prokocim i go trzymaj, sąsiad
                        > Czubin wraca do Ameryki i szuka z tobą kontaktu. Dałam mu namiar na nasze forum
                        >
                        > i lada dzień może się pojawić. Tyle
                        > Z tą ulicą masz rację, ja jestem jedynym drogowskazem a jeszcze gorszą zrobili
                        > numerację z twoimi blokami.
                        > Przepraszam ak z Olsztyna za prywatną wstawkę.

Daj znac jak tu przyjedzie. Tylko nie wiem kto to Czubin? Sorry ale nie pamietam,
                        jedynie Czubinski. To juz tyle lat.
                        zawsze moze do mnie napisac na prokocim1@gazeta.poczta.pl
                        • Gość: PROKOCIM poprawka IP: *.client.attbi.com 01.07.02, 22:53
                          prokocim1@poczta.gazeta.pl
                  • Gość: rita Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 22:38
                    dzięki za tak wyszukane wytłumaczenie tego błędu. Wimblendon marny, ale mam
                    lipiec wolny i mogę zrobić go na kortach przy pomocy forumowiczów.
                    • mikolaj7 Re: PERŁY MAŁOPOLSKI 01.07.02, 22:42

> dzięki za tak wyszukane wytłumaczenie tego błędu. Wimblendon marny, ale mam
                      > lipiec wolny i mogę zrobić go na kortach przy pomocy forumowiczów.

ze niby my bysmy grali? hehe :-)
                      • Gość: rita Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 22:49
                        A co by wam się stalo, trochę potu nie zaszkodzi.
                        Boże , znów zrobiłam bład w poprzednim poście, przepraszam
                        • mikolaj7 Re: PERŁY MAŁOPOLSKI 01.07.02, 22:51

> A co by wam się stalo, trochę potu nie zaszkodzi.
                          > Boże , znów zrobiłam bład w poprzednim poście, przepraszam

ja wcale nie mowie nie, kiedys sobie gralem :-)

ale z serwowaniem u mnie cieniutko :-)
                          • Gość: ak Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.07.02, 19:58
                            Ja z serwowaniem jakos chyba dam rade, ale reszta, lepiej nie mowic.
                            Rita nic nie szkodzi ze sa zmiany tematu. To tez troche ozywia.
                            Caly czas szukam jeszcze ciekawostek i ogladam to o czym wspominali tutaj
                            forumowicze.
                            Co do innego watku ktory jest juz na oslej lawce, moge tylko powiedziec ze
                            i "moje" IP pojawilo sie tam wiecej niz jeden raz. Tym nie mniej oswiadczam, ze
                            moje posty podpisuje moim wlasnym "ak", Stac mnie na to zeby zlozyc wlasny
                            podpis pod wlasnymi wyrazonymi pogladami. Zreszta ta wypowiedz u gory to nie
                            calkiem moj styl. IP-Name "mcbone.net / *.pppool.de" to dostep tak dla stalych
                            klientow, jak i w trybie InternetByCall a ze freenet jest trzecim co do
                            wielkosci providerem na tutejszym rynku, w gre wchodzi kilkadziesiat milionow
                            mozliwosci. Wyciaganie wnioskow co do przynaleznosci tekst do osoby na tej
                            podstawie w wiekszosci wypadkow nie ma sensu.
                            Pozdrawiam
    • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.vit.de / 172.16.2.* 04.07.02, 07:52
      Kochani, ja juz cos nie cos zalazlem, aczkolwiek sa tez inne glosy - co wy na
      to ?

Gość portalu: yorick napisał(a):

> Pytanie jest dobre
      >
      > i faktycznie jest też na krakowskim
      >
      > a co wkurza najbardziej, nigdzie nie ma konkretnych odpowiedzi na nie, a
      > szkoda, bo sam bym przeczytał.
      >
      > myslę, że warto zobaczyć zamki jury, cmentarz żydowski i liczne knajpy na
      samej
      >
      > starówce.
      > ale to zdanie ignoranta, nie-krakowiaka.
      > pzdrv
      • Gość: trudny Druga połowa lipca... IP: *.sp / 192.168.5.* 04.07.02, 08:12
        Nie przypuszczałem, że trafię na ten wątek. To pytanie tyle samo dobre co żadne-
        przeprazam autora. Bo co znaczy "co można zobaczyć w drugiej połowie lipca w
        Krakowie".
        Zważając na to, że miejsce określasz jako Kraków i okolice , a szczególnie
        precyzujesz czas, kiedy chcesz to coś zobaczyć, to wypada Cię skierować do
        ciągle aktualizowanego terminarza imprez. Ja nie wiem ale możesz trafić np. na
        koncertującego N. Kennedy'ego i trudno powiedzieć , że nie warto. Możesz trafić
        na ciekawe spotkanie w Centrum Mangha, na Zawody balonowe albo zakończenie
        sypania Kopca Kościuszki...
        Możesz trafić na narodziny wilka grzywiastego w krakowskim ZOO, albo jeszcze
        kilka innych byc może dla Ciebie atrakcyjnych wydarzeń.
        Jeśli zajmujesz lub interesujesz się np. fotografią możesz zastać świetne
        światło w rejonie Collegium Maius od Gołębiej ok. 5,00 - 5,45 rankiem. Możesz
        znaleźć świetne światło w Tyńcu tuż przd zachodem słońca. Klasztor na Bielanach
        też...itd.
        Stąd jeśli tylko rozmaite atrakcje w takim terminie Cię obchodzą to proponuję
        terminarz imprez. Jeśli konkrety, to musisz sprecyzować co.
        Życzę mimo wszystko spotkania czego oczekujesz , a moze nawet coś więcej..
        trudny;-)))
        • Gość: rita Re: Druga połowa lipca... IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 20:52
          trudny - zapomniałeś o ogrodzie botanicznym, może kwitnie tam coś o tej porze,
          ale reszta była wspaniała, gratulacje
        • Gość: ak Re: Druga połowa lipca... IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 04.07.02, 22:38
          Witaj trudny.
          >To pytanie tyle samo dobre co żadne-przeprazam autora. Nie mam urazy
          To bylo celowe pociagniecie z mojej strony. Bylem ciekaw, co zostanie mi
          zaproponowane wlasnie bez precyzowania zainteresowan, bo to po czesci tak jakby
          podpowiadalo sie pytanemu odpowiedz. Ale teraz juz moge. Chcemy troche
          pozwiedzac - wiadomo Wawel, starowka, kopalnia w Wieliczce, troche przyrody,
          ale takze nieco poleniuchowac, odpoczac od codziennego kolowrotu. Pozyc choc
          troche innym rytmem. Strzelic troche fotek (kiedys z tego zylem). Mozliwosci
          jest sporo a wybor trudny :))
          Pozdro
    • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: 213.54.196.* 06.07.02, 12:36

> o który ośrodek pytasz ?
      > mam troche info o różnych ( jeśli o wojskowy w osieczanach, to nawet
      > najświeższe )

Wlasnie o ten. W krakowie bede chyba od 14-go lub 15-go, a ze nie mam nic
      zarezerwowanego na oku dobrze byloby troche wiecej wiedziec.
      Pozdrowienia
      • faciu Re: Krakow i okolice ? 06.07.02, 12:54
        Niedaleka Krakowa ?? - to zapraszam w Beskid Wyspowy - od Rabki poprzez
        Limanową Nowy Sącz....
      • Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 13:39
        po niedzieli wstukam w ten wątek adres, telefony i info o dojeździe...
        • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: 213.54.197.* 06.07.02, 14:54
          :))))))
        • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 07.07.02, 13:28
          Z tego co czytalem tu i tam, Krakow nie jest wolny od klopotow komunikacyjnych.
          Czym najlepiej poruszac sie w miescie ? Czy jest cos takiego jak np. tygodniowe
          karty na komunikacje miejska (i czy jest ona alternatywa do samochodu ?), lub
          tzw. tutystyczne - cos takiego mozna dostac w wielu miastach Europy i to nie
          koniecznie tylko w Paryzu lub Londynie, ale w miejscowosciach nieco mniejszych.
          Tam uprawniaja one do kozystania ze srodkow komunikacji, wstepu na wystawy czy
          do muzeum - wszystko za jednym zamachem. Istnieje cos takiego, czy tez wszystko
          trzeba oddzielnie ? Pozdrowienia
          • mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 07.07.02, 13:42
            mozesz kupic karte jedno albo dwutygodniowa... ale czemu
            ja jej cholera nie widze w biuletynie mpk przed soba?!

sa najkrotsze miesieczne, ale cos mi sie nie wydaje, zeby
            tak bylo naprawde.

taki bilet obowiazuje we wszystkich tramwajach i
            autobusach dziennych.

z tramwajami jest taki problem, ze wiele ma teraz
            zmieniona trase, bo sa remonty...
            • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 07.07.02, 13:50
              zmienione trasy nie takie mi straszne, bo i tak wszystkie dla mnie nowe. A jak
              ma sie sprawa z samochodem. Warto o tym mayslec - czy jest gdzie parkowac, zeby
              nie odjechalo ?- czy wygoniej tram lub busem ?
              • mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 07.07.02, 14:00

> zmienione trasy nie takie mi straszne, bo i tak wszystkie dla mnie nowe. A jak
                > ma sie sprawa z samochodem. Warto o tym mayslec - czy jest gdzie parkowac, zeby
                >
                > nie odjechalo ?- czy wygoniej tram lub busem ?

mozesz miec problemy z zostawieniem samochodu, ale ja
                nie jestem tu specjalista...

sam korzystalem z mpk i bylo dobrze /teraz nie ma juz
                potrzeby jezdzic nigdzie :-)/
                • Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 14:09
                  nie ma teraz problemów z parkowaniem na parkingach strzeżo..., pardon,
                  strzyżonych, kosztyje to od 4 do 7 (!) zetów za godzinę
                  wygodniejsze jest mpk, jesli zamieszkacie w osieczanach, to dojeżdżacie do
                  Krakowa busem prywatnym ( dosłownie parę zetów )lub pks-em, możecie wtedy
                  wysiąść np przy karmelickiej, albo kleparzu i juz jesteście w centrum...
                  • mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 07.07.02, 14:14

> nie ma teraz problemów z parkowaniem na parkingach strzeżo..., pardon,
                    > strzyżonych, kosztyje to od 4 do 7 (!) zetów za godzinę
                    > wygodniejsze jest mpk, jesli zamieszkacie w osieczanach, to dojeżdżacie do
                    > Krakowa busem prywatnym ( dosłownie parę zetów )lub pks-em, możecie wtedy
                    > wysiąść np przy karmelickiej, albo kleparzu i juz jesteście w centrum...

centrum i tak jest tak male, ze zeby sie po nim poruszac nie
                    trzeba jezdzic mpk...
                • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 07.07.02, 14:17
                  OK, smacznego mieska i popitki. Szkoda ze nie spotykacie sie za tydzien. W maju
                  bylem w Olsztynie (moje rodzinne) na piwnym spotkanku z kol. z olsztynskiego
                  forum i bylo ciekawie. Potem byly obchody 50-lecia naszej starej szkolki i bylo
                  jeszcze ciekawiej. Mimo ze mieszkelem 100 m. od szkoly dowiedzialem sie o wielu
                  sprawach, o ktorych wczesniej nie slyszalem. No ale na usprawiedliwienie -
                  szkolka jest sporo starsza niz ja.
                  Sciagnelem z www.komunikacja.krakow.pl plany komunikacyjne i informacje o
                  przebudowach i bedziemy kombinowali "jak kon szmaciaza pod gorke" jak dojsc lub
                  dojechac. Jak mi jeszze peteen da namiary o ktorych wspomnial bedzie dobrze.
                  • kuba203 Re: Krakow i okolice ? 07.07.02, 15:46
                    msi.mpk.krakow.pl/mapa/mapa.html

Pod tym adresem jest mapka wszystkich linii MPK (dziennych i nocnych),
                    uwzględnia wszystkie remonty, jest aktualizowana co tydzień (jeśli się coś
                    zmienia oczywiście).
                    Bilety można kupić tygodniowe, dwutygodniowych nie ma :))) Są też "krakowskie
                    karty turystyczne", podobno można jeździć z nimi MPK i wchodzić do muzeów itp
                    ze zniżką, ale nie wiem, jak to działa w praktyce...
                    Samochód w centrum zdecydowanie odradzam...
                    • Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 21:14
                      Pozdrawiam wszystkich czytajacych.
                      • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 08.07.02, 21:32

> Pozdrawiam wszystkich czytajacych.

Rita, dziekuje szczegolnie. :-)))

Peteen zyjesz ?
                        • Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 21:40
                          telefon: 12/ 272-01-59
                          wojskowy dom wypoczynkowy osieczany k/myślenic
                          nocleg z wyżywieniem ( pełnym ) 45 zł
                          dojazd: zakopianka do myślenic, na skrzyżowaniu ze światłami ( jedynym )
                          skręcić w lewo ( na bochnię ), prosto ok.1 km, skręcić w prawo na most na
                          rabie, pierwsza ulica za mostem w prawo, drogą ok.2 km ośrodek po obu stronach
                          ulicy, ale recepcja po lewej stronie od kierunku jazdy...
                          jak mnie zrozumiałes, odbiór !!!
                          • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 08.07.02, 23:34
                            Ja brzoza, ja brzoza, sosna zrozumialem. Bez odbioru.
                            (ale to tylko dzisiaj juz bez odbioru) .
                            Dzieki
                            • Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 23:49
                              i stała się jasność...
                              • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.vit.de / 172.16.2.* 10.07.02, 12:01

> i stała się jasność...

Wszedl Szatan - i stala sie ciemnosc.
                                Wszedl Bog - i stala sie jasnosc.
                                Znowu wszedl Szatan - i znowu stala sie ciemnosc.
                                I znowu wszedl Bog - i stala sie jasnosc.
                                Nagle wchodzi Sw. Piotr i mowi: -
                                Panowie, odpi*...*cie sie od tego wylacznika!

Dam znac co i jak,
                                Pozdrowienia
                          • Gość: Iwona Dom wypoczynkowy k/Myślenic IP: *.itpp.pl 10.07.02, 14:24
                            Przepraszam, że się wtrącam, ale czy z tego domu można jakoś komunikacją dojechać
                            do Krakowa? Jak? A jaki jest tam standard? Wybieram się pod koniec lipca do
                            Krakowa i szukam czegoś do przenocowania, jak również do pozwiedzania.

Pozdrawiam

Iwona
                            • Gość: ak Re: Dom wypoczynkowy k/Myślenic IP: 213.54.197.* 10.07.02, 17:19
                              Gość portalu: Iwona napisał(a):

> Przepraszam, że się wtrącam, ale czy z tego domu można jakoś komunikacją dojech
                              > ać
                              > do Krakowa? Jak? A jaki jest tam standard? Wybieram się pod koniec lipca do
                              > Krakowa i szukam czegoś do przenocowania, jak również do pozwiedzania.
                              >
                              > Pozdrawiam
                              >
                              > Iwona

Nic nie szkodzi,
                              bede tam juz w przyszlym tygodniu i postaram sie odpisac na forum

• Gość: rita Re: Dom wypoczynkowy k/Myślenic IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 22:43
                                ak -jak dasz znać że jesteś w Krakowie. Będziesz w kontakcie przez forum
                                • Gość: ak Re: Dom wypoczynkowy k/Myślenic IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 10.07.02, 23:01
                                  Halo Rita, przez forum moze byc niepewnie, bo nie wiem kiedy na urlopie dotre
                                  do internetu. Podaj jakis namiar na adres olsztyn@tiscali.de. To adres zes
                                  strony ze zdjeciami z 50-lecia SP7. Peteen odezwij sie rowniez. Sprawdze jutro
                                  komunikacje e-mailem.
                              • Gość: Iwona Re: Dom wypoczynkowy k/Myślenic IP: *.itpp.pl 11.07.02, 10:01

Dobrze, to będę czekać na informację.

Pozdrawiam
                                Iwona
    • emperor ciekawe miejsca w okolicach..... 11.07.02, 11:13
      1. klub Epsilon - Izdebnik,
      2. klub Energy 2000 - Przytkowice,
      3. klub Blue Star - Sulkow,

szalej dusza ile pragniesz...:)))

Gość portalu: ak napisał(a)

> ?
      • Gość: rita Re: ciekawe miejsca w okolicach..... IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 22:29
        ak - jaka jest strona www
        • Gość: ak Re: ciekawe miejsca w okolicach..... IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 11.07.02, 22:51

> ak - jaka jest strona www

Wystarczy e-mail na adres ktory podalem, ale jesli masz ochote zobaczyc zdjecia z
          imprezy siodemkowiczow to polecam home.tiscali.de/rootebene/
          potem punkt "4 - 50-lecie 7-ki". Zobaczysz jd i jeszcze paru innych, poza tym
          troche dzielnicy nad jez. Dlugim.
          Pozostale strony sa w trakcie budowy, ktora niestety zaniedbalem z braku czasu.

Pozdrowienia
      • Gość: ak peteen ??? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 12.07.02, 20:57
        peteen, to ze masz wszystko gdzies do mnie dotarlo, ale na jak dlugo ?
        • mikolaj7 Re: peteen ??? 12.07.02, 21:12

> peteen, to ze masz wszystko gdzies do mnie dotarlo, ale na jak dlugo ?

ej, nie - nie wszystko, na pewno tez nie Ciebie :-)
          • Gość: rita Re: peteen ??? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 22:43
            ak - czy mółbyś przysłać tą stronę do mnie na pocztę - jestem całkowity laik
            komputerowy. Fajna jest.
            • mikolaj7 Re: peteen ??? 12.07.02, 22:49

> ak - czy mółbyś przysłać tą stronę do mnie na pocztę - jestem całkowity laik
              > komputerowy. Fajna jest.

rita, masz w ogole maila?

swiat jest beznadziejny, trzeba stad uciec....
              • Gość: rita Re: peteen ??? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 23:05
                Mikolaj - zdejmuj ten gipsy, on ci chyba na głowę uderza.
            • Gość: ak Re: peteen ??? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 12.07.02, 23:54

> ak - czy mółbyś przysłać tą stronę do mnie na pocztę - jestem całkowity laik
              > komputerowy. Fajna jest.

Patrz mail :-)

Do Mikolaja7 - no chyba ma ten adres, bo jak wyslalem to nic nie wrocilo. A moze
              to czarna dziura, albo strajk poczty ?

• mikolaj7 Re: peteen ??? 12.07.02, 23:57

> Gość portalu: rita napisał(a):
                >
                > > ak - czy mółbyś przysłać tą stronę do mnie na pocztę - jestem całkowity la
                > ik
                > > komputerowy. Fajna jest.
                >
                > Patrz mail :-)
                >
                > Do Mikolaja7 - no chyba ma ten adres, bo jak wyslalem to nic nie wrocilo. A moz
                > e
                > to czarna dziura, albo strajk poczty ?
                >

eee... to niezle. zawsze sie kryla ze swoim mailem ;-)
                • Gość: ak peteen IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 13.07.02, 19:01
                  Minuta ciszy minela.
                  18-tego przekonam sie co jest pawda a co mitem
                  Pozdrowienia
    • Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 21:29
      Peteen wyjechał na nagły urlop, zastępcą peteena jest skks.
      • mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 13.07.02, 21:40

> Peteen wyjechał na nagły urlop, zastępcą peteena jest skks.

ktory rowniez wybyl :-)
        • Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 21:45
          Co my teraz zrobimy forumowicz przyjeżdza w wladz nie ma.
          • mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 13.07.02, 21:49

> Co my teraz zrobimy forumowicz przyjeżdza w wladz nie ma.

wladze w rece ludu :-)
            • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 14.07.02, 00:14
              mikolaj7 napisał:

> Gość portalu: rita napisał(a):
              >
              > > Co my teraz zrobimy forumowicz przyjeżdza w wladz nie ma.
              >
              > wladze w rece ludu :-)
              Czy we "wladze" to "e" mialo miec ogonek ? Bo jesli nie, to jestem za,
              a jesli tak, to jest to czysta anarchia. Moze tez nie zle.
              • mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 14.07.02, 11:08

> mikolaj7 napisał:
                >
                > > Gość portalu: rita napisał(a):
                > >
                > > > Co my teraz zrobimy forumowicz przyjeżdza w wladz nie ma.
                > >
                > > wladze w rece ludu :-)
                > Czy we "wladze" to "e" mialo miec ogonek ? Bo jesli nie, to jestem za,

to bylby samosad wtedy ;-)))

> a jesli tak, to jest to czysta anarchia. Moze tez nie zle.

no wlasnie... my bez nich jestesmy jak bez przewodnika..
                troche serio tez mowie :-)
          • Gość: Iwona Re: Krakow i okolice ? IP: *.itpp.pl 16.07.02, 10:56

No właśnie, a za tydzień przyjeżdża kolejny forumowicz i co? Co ja ze soba
            pocznę?
            • mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 16.07.02, 21:09
              Gość portalu: Iwona napisał(a):

>
              > No właśnie, a za tydzień przyjeżdża kolejny forumowicz i co? Co ja ze soba
              > pocznę?

moze tez po prostu przyjedziesz ?
              • Gość: Iwona Re: Krakow i okolice ? IP: *.itpp.pl 17.07.02, 15:37

Przyjadę, pewnie, że przyjadę. A potem?
                Słyszałam, że jest w Krakowie jakaś spora impreza na stadionie Korona. Trwa
                cały lipiec i sierpień. Może ktoś wie coś więcej?
                • kathy38 Re: Krakow i okolice ? 18.07.02, 08:26
                  krakow.naszemiasto.pl/imprezy/szczegoly/20180.html
                  Pozdrawiam
    • Gość: arkadioosh Re: Krakow i okolice ? IP: *.v9.pl 17.07.02, 18:56
      Krakow jest fajny bo fajny jest Krakow ( ale jeszcze fajniejszy to jest
      Tarnow )
      • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: 212.160.153.* 19.07.02, 19:59
        Do zobaczenia na Rynku o 17-tej.
        Jak dotad jest super
        • Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 21:07
          pod 6 w niedzielę
        • peteen Re: Krakow i okolice ? 21.07.02, 17:37
          czyś jeszcze w Krakowie ?
          a do kiedy ?
          pzdr
          • Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 23:44
            Jeszcze jest w Osieczanach. Złaziłam cały Kazimierz, było wspaniale. Chciał się
            z tobą skontaktować i myślał, że przyjdziesz na spotkanie.
            Jeśli chcesz mogę podać ci numer telefonu ak.
            • Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.nowysacz.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 13:06

> Jeszcze jest w Osieczanach. Złaziłam cały Kazimierz, było wspaniale. Chciał
              się
              >
              > z tobą skontaktować i myślał, że przyjdziesz na spotkanie.
              > Jeśli chcesz mogę podać ci numer telefonu ak.

Juz niestety za pozno, jakkolwiek jeszcze sie skontaktuje. Po rozmowie z Rita
              uszkodzilem akumulator od komorki i dopiero dzisiaj udalo mi sie dostac
              pasujacy. Szkoda, ze sie nie widzielismy. Piwo w zawieszeniu do przyszlego
              roku, bo Krakowa bylo nam za malo. Tym razem juz nie damy rady, bo terminy i
              rezerwacje gonia.
              Rita SUUPER DZIEKI !
              Napisze wiecej po powrocie do domu.

Wiadomosc dla Gosi :
              Osrodek w Osieczanach nie jest zly. Z opisanego zarcia nie korzystalismy, bo z
              braku klientow nie dzialala kuchnia. Dojazd do Krakowa za 6 zl. Okolo godziny.
              Pozdrowienia.
              • peteen Re: Krakow i okolice ? 25.07.02, 17:18
                a może uda ci się wcześniej do nas zaglądnąć ? zapraszamy na nasza wspólną
                imprezę !
                i żałuj, że kuchnia nie działała
                pzdr
    • antyarchiwizacja Re: Krakow i okolice ? 09.02.03, 23:33
      --
      Post przeciwko archiwizacji najciekawszych w?tków na forum !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka