Gość: ak IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 26.06.02, 19:27 Co warto zobaczyc w Krakowie i jego okolicach w lipcu (druga polowa) tego roku ? Chodzi oczywiscie o to czego nie ma w przewodnikach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zbigniew Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 19:33 Gość portalu: ak napisał(a): > Co warto zobaczyc w Krakowie i jego okolicach w lipcu (druga polowa) tego roku > ? > Chodzi oczywiscie o to czego nie ma w przewodnikach Mam taki Plan Krakowa i okolic w ramach których jest wymieniona Nowa Huta. Więc może Nowa Huta :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 20:03 jak dalekie okolice ? ok. 35 km od Krakowa bardzo malowniczy szlak: lanckorona, kalwaria, stryszów, zakrzów... kościoły, klasztory, dwory, a wsztystko w górskiej scenerii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 26.06.02, 21:43 Brzmi ciekawie. Moze dopisz cos blizszego na ten temat. Moze sa jakies linki w Internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 21:58 a moze i są, tylko ja w te klocki mało biegły, ale zaraz nam jakis kolo z forum coś napisze lanckorona to jedno z najbardziej odjazdowych miejsc w okolicy, z mnóstwem starych i nowych wilii, pęknych pagórków - jeździ tam mnóstwo polskich artystów, kalwaria - wiadomo, stary klasztor, piękna droga krzyżowa, słynne dróżki, a na dole słynne meble, stryszów - dwór szlachecki z XVII wieku z wystawą wnętrz dworu polskiego, tamże najsłynniejszy klub cuklotrialowy w Polsce - aquila z niezmordowanym andrzejem kramarczykiem na czele, parę kilometrów dalej, w zakrzowie dwór 'senator'z miejscami noclegowymi i bardzo dobrą restauracją, całkiem niedaleko skawce i możliwość zamoczenia nóg w płytkiej w tym miejscu skawie, w okolicy najwyższy szczyt - leskowiec, z pięknym podejściem przez las wszystko wymieniłem bardzo chaotycznie, tak jak wspominałem własne wędrówki sprzed lat ( pamietaj, że te tereny były miejscem największych walk konfederacji barskiej ) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Krakow i okolice ? IP: *.client.attbi.com 26.06.02, 22:10 A gora (chyba) Parkowa w Myslenicach? Bylem tam pare razy w lecie. Byl wyciag krzeselkowy posrodku drzew a na samej gorze mozna bylo sobie pochodzic wsrod drzew, poopalac sie. Fajnie tam bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 22:13 wyciąg krzesełkowy ( najdłuższy w Polsce ), znajduje się w myślenicach na górze chełm, dwa kroki od zarabia i taniutkiego noclegu ( z zajebistym żarciem ) w wojskowym ośrodku w osieczanach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.06.02, 23:41 Troche powedrowalem po roznych watkach i mam coraz wiekszy apetyt ( na to zarcie o ktorym pisal peteen tez ). Widze juz ze zabawie u was dluzej i bede robil wypady tu i tam Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Krakow i okolice ? IP: 198.138.227.* 26.06.02, 22:40 Gość portalu: ak napisał(a): > Co warto zobaczyc w Krakowie i jego okolicach w lipcu (druga polowa) tego roku > ? > Chodzi oczywiscie o to czego nie ma w przewodnikach z okolic Krakowa mnie absolutnie najbardziej sie podobal Ojcowski Park po prostu czad, w Vieliczce niestety nie bylem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Krakow i okolice ? IP: *.client.attbi.com 26.06.02, 22:44 Gość portalu: polonus napisał(a): > Gość portalu: ak napisał(a): > > > Co warto zobaczyc w Krakowie i jego okolicach w lipcu (druga polowa) tego > roku > > ? > > Chodzi oczywiscie o to czego nie ma w przewodnikach > > > z okolic Krakowa mnie absolutnie najbardziej sie podobal Ojcowski Park po prost > u > czad, w Vieliczce niestety nie bylem... W Wieliczce to ja bylem wiele razy ale w kopalni tylko raz. Jeszcze jako dziecko i tylko tyle pamietam, ze wszystko tam lizalem zeby sprawdzic czy to z soli. Szczerze mowiac sciany z kamienia nie byly zbyt smaczne. brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 22:48 samemu czy z rodziną ? aha - możesz zapisać się na spotkanie forumowiczów, które dość często organizują nasi forumowicze. Trzymaj się peetena, Zbigniewa, no i oczywiście skks, dora5, bonzaj Mikolaj7 i wielu innych , są sprawdzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 27.06.02, 00:17 z rodzina :), wiec spokojnie , przewaga panow 3:1 ((: dzieki za wskazowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.06.02, 23:43 Troche powedrowalem po roznych watkach i mam coraz wiekszy apetyt ( na to zarcie o ktorym pisal peteen tez ). Widze juz ze zabawie u was dluzej i bede robil wypady tu i tam Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 20:28 Czy zadowoli cię gra w tenisa na kortach z sielskim i pięknym krajobrazem. Uprzedzam ,że zdechł kot w okolicy i trochę zajeżdzało rozkładającym się ciałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 30.06.02, 00:27 sielsko, anielsko, piekne widoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 19:16 przyjeżdżaj, daj znać kiedy, spotkamy się przy piwku, wszystko ci objaśnię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: Krakow i okolice ? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 30.06.02, 20:39 Forumowicze piszą dość znanych okolicach Krakowa:) A na wschód od N. Huty leży Nowe Brzesko!!! /Nowe!!!!/ z przepięknym klasztorem! Jak tylko mam czas to zajeżdzam tam by podziwiać te perełkę architektury. A zaraz za N. Hutą ciekawe wykopaliska w Igołomii, też warto zobaczyć. Ale to nie to co Hebdów- Nowe Brzesko. W powrotnej drodze warto jechać przez Zabierzów Bocheński, Puszczę Niepołomicką i same Niepołomice! W niepołomickim Zamku jest też Czakram:). Odnaleziono Go gdy zwariował dyr. Zbiorów na Wawelu i odpowiednią ścianę odgrodził od ludzi:( / idiota/. :-))) skks A to link do Hebdowa i klasztoru: www.malopolska.mw.gov.pl/kultura/mddk/hebdow.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Krakow i okolice ? 30.06.02, 20:43 w puszczy niepołomickiej som kleszcze :(( i komary :(( trzeba ostrzec nieświadomego przybysza :) a darmowy brukowiec właśnie ostrzega, że do żubrów turystów też się nie dopuszcza, chociaż foldery tym własnie tamże ich mamią a w ogóle to koniecznie do Wiśnicza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 30.06.02, 20:44 Gość portalu: skks napisał(a): W niepołomickim Zamku jest też Czakram:). > Odnaleziono Go gdy zwariował dyr. Zbiorów na Wawelu i odpowiednią ścianę > odgrodził od ludzi:( / idiota/. a gazecie pisali, ze tam stoi starznik, ktory odpedza od tego miejsca turystow - debilizm ! Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Krakow i okolice ? 30.06.02, 20:46 skupić się w większą grupę i odpędzić strażnika :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 30.06.02, 20:56 jottka napisał(a): > skupić się w większą grupę i odpędzić strażnika :))) a jak ma kolegow za kolumna pochowanych? z wladza sie nie dyskutuje ! zwlaszcza umundurowana i uzbrojona (no chyba), powinnas o tym wiedziec a nie namawiac innych do gwalcenia prawa :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Krakow i okolice ? 01.07.02, 20:23 z całą pewnością czakram będzie po naszej stronie, a z siłą nadprzyrodzoną strażnik nie wygra :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: Krakow i okolice ? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 30.06.02, 20:54 cos sie link nie zaniebieszczył:( www.malopolska.mw.gov.pl/kultura/mddk/hebdow.htm :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 30.06.02, 21:00 Klasztor wyglada ciekawie, dzieki. Peteen z tym piwkiem moze cos wyjdzie, ale dzisiaj jeszcze nie moge podac daty przyjazdu, bo nie jest ustalona do konca trasa. Powiedz, jesli chodzi o ten osrodek, to masz na mysli dom wypoczynkowy, czy osrodek szkol-wypoczynkowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 21:13 A co z tenisem, może jakiś obóz kondycyjny na korcie. Postawię już to piwko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 30.06.02, 21:33 Gość portalu: rita napisał(a): > A co z tenisem, może jakiś obóz kondycyjny na korcie. Postawię już to piwko ! No nie, jedno nie wyklucza drugiego, tylko jak mi sie wydaje, kondycji wystarczy mi wylacznie do podawania pilek. Nie gralem juz 11 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 20:51 o który ośrodek pytasz ? mam troche info o różnych ( jeśli o wojskowy w osieczanach, to nawet najświeższe ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malop PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 22:17 Proponuję własne 101 (pózniej będzie więcej) miejsc godnych do zobaczenia .Wybór jest subiektywny ale.. republika.pl/malopolska/www/perelki.html proszę o uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: PERŁY MAŁOPOLSKI 30.06.02, 22:24 na pozycji 29. jest zwierzyniec - dzielnica Krakowa, czy miasto jakies? no i kopiec kosciuszki to jednak nie jest czesc lasu wolskiego :-) troche sie czepiam, ale musze sie podniesc na duchu, bo polowy wymienionych nie znam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malop Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 22:33 wiem.onet.pl/wiem/006883.html Zwierzyniec, miasto w województwie lubelskim, nad Wieprzem, na Roztoczu Środkowym, na terenie Roztoczańskiego Parku Narodowego (siedziba dyrekcji parku). 3,7 tys. mieszkańców (2001). Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: PERŁY MAŁOPOLSKI 30.06.02, 22:39 Gość portalu: malop napisał(a): > <a href="http://wiem.onet.pl/wiem/006883.html"target="_blank">wiem.onet.pl/wiem > /006883.html</a> > Zwierzyniec, miasto w województwie lubelskim, nad Wieprzem, na Roztoczu > Środkowym, na terenie Roztoczańskiego Parku Narodowego (siedziba dyrekcji > parku). 3,7 tys. mieszkańców (2001). > dzieki, juz myslalem, ze moja dzielnice polecasz... dzisiaj odkrywalem jej wady :-) ladne otoczenie tego kosciola na wyspie. jakis park, czy cos, ale na zdjeciu wyszlo interesujaco, ciekawe jak w rzeczywistosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 01.07.02, 19:09 mega dzeiki, mozna na was liczyc. peteen gdzie na to piwo ? rita, gdzie na te korty ? a moze wirtualnego tenisa (tu moze ???) mam szanse ? Pozrdowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 20:52 pisz, kiedy będziesz, resztą sie nie przejmuj... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 21:02 a gdzie perełki drewnianych kościółków, gdzie dębno i obidowa, pęksowy brzysek z cmentarzem, gdzie cystersi z huty i jędrzejowa,gdzie grań jana pawła II, gdzie ojców z przecudna dolina prądnika, bramą krakowską, zamkiem i grotą łokietka, gdzie nowa słupia, krzemionki opatowskie, nie pamietam czy widziałem u ciebie tyniec, o terenach słynnych z konfederacji barskiej ( pisałem w wątku wyżej ) nie wspominam: stryszów, zakrzów, kalwaria, lanckorona, a gdzie zamek w suchej ( też mały wawel )... ale lista ładna - widać, że to kochasz i że się napracowałeś ( wpadniesz kiedyś do Krakowa na spotkanie ? ) :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malop Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 21:43 Gość portalu: peteen napisał(a): > a gdzie perełki drewnianych kościółków, gdzie dębno i obidowa, pęksowy brzysek > z cmentarzem, Nie ma ale to napewno będzie gdzie cystersi z huty Nie ma - chyba będą i jędrzejowa, Nie ma ale to napewno będzie gdzie grań jana pawła II, Nie ma ale to napewno będzie > gdzie ojców z przecudna dolina prądnika, bramą krakowską, zamkiem i grotą > łokietka, Jest ogólnie na 42 pozycji ale będzie więcej gdzie nowa słupia, do zastanowienia krzemionki opatowskie, są na 89 pozycji ale będzie więcej nie pamietam czy widziałem > u ciebie tyniec(będzie), o terenach słynnych z konfederacji barskiej ( pisałem w wątku > wyżej ) nie wspominam: stryszów, zakrzów, kalwaria (poz 8) , lanckorona, a gdzie zamek w > > suchej ( też mały wawel )... będzie > ale lista ładna - widać, że to kochasz i że się napracowałeś ( wpadniesz kiedyś > > do Krakowa na spotkanie ? ) > :c) cieszę sie z tych uwag , czas a zwłaszcza jego brak ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 21:48 A Niedzica - całkiem inna niż w Olsztyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 21:51 a bo jedna jest nie-, a druga jest ni- ale poza tym słusznie ! pienińskie zamki ( bo pamietajmy też o czorsztynie ) sa urocze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 21:53 Masz całkowitą rację, ależ jestem głupia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 21:58 riiitko, jak możesz tak pisac o sobie... przecież doskonale wiesz, że to nieprawda, może na mapce źle wydrukowali, a może literka odskoczyła w bok, jak piłka tenisowa naszym seniorkom ;c) a propos, czujesz, że wimbledon w tym roku smętny i prawie nikogo nie kręci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.client.attbi.com 01.07.02, 22:04 Gość portalu: peteen napisał(a): > riiitko, jak możesz tak pisac o sobie... przecież doskonale wiesz, że to > nieprawda, może na mapce źle wydrukowali, a może literka odskoczyła w bok, jak > piłka tenisowa naszym seniorkom ;c) > a propos, czujesz, że wimbledon w tym roku smętny i prawie nikogo nie kręci ? A czy wiecie, ze w Prokocimiu jest ul.Jasinskiego a w Starym Biezanowie ul. Jasienskiego. Ile ludzi sie mylilo to juz trudno zliczyc. W tamtym stale ktos wynajmowal mieszkanie a do mnie przychodzili chetni. Nawet poczta wiele razy sie "rypla" mimo podanego kodu.......... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: PERŁY MAŁOPOLSKI 01.07.02, 22:04 Gość portalu: peteen napisał(a): > riiitko, jak możesz tak pisac o sobie... przecież doskonale wiesz, że to > nieprawda, może na mapce źle wydrukowali, a może literka odskoczyła w bok, jak > piłka tenisowa naszym seniorkom ;c) > a propos, czujesz, że wimbledon w tym roku smętny i prawie nikogo nie kręci ? w ogole o nim nie mowia... z tego, co uslyszalem w trojce to siostry williams ida jak burza... a poza tym - zero ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 22:47 Prokocim jest sprawa do ciebie - załuż wątek Prokocim i go trzymaj, sąsiad Czubin wraca do Ameryki i szuka z tobą kontaktu. Dałam mu namiar na nasze forum i lada dzień może się pojawić. Tyle Z tą ulicą masz rację, ja jestem jedynym drogowskazem a jeszcze gorszą zrobili numerację z twoimi blokami. Przepraszam ak z Olsztyna za prywatną wstawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.client.attbi.com 01.07.02, 22:51 Gość portalu: rita napisał(a): > Prokocim jest sprawa do ciebie - załuż wątek Prokocim i go trzymaj, sąsiad > Czubin wraca do Ameryki i szuka z tobą kontaktu. Dałam mu namiar na nasze forum > > i lada dzień może się pojawić. Tyle > Z tą ulicą masz rację, ja jestem jedynym drogowskazem a jeszcze gorszą zrobili > numerację z twoimi blokami. > Przepraszam ak z Olsztyna za prywatną wstawkę. Daj znac jak tu przyjedzie. Tylko nie wiem kto to Czubin? Sorry ale nie pamietam, jedynie Czubinski. To juz tyle lat. zawsze moze do mnie napisac na prokocim1@gazeta.poczta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM poprawka IP: *.client.attbi.com 01.07.02, 22:53 prokocim1@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 22:38 dzięki za tak wyszukane wytłumaczenie tego błędu. Wimblendon marny, ale mam lipiec wolny i mogę zrobić go na kortach przy pomocy forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: PERŁY MAŁOPOLSKI 01.07.02, 22:42 Gość portalu: rita napisał(a): > dzięki za tak wyszukane wytłumaczenie tego błędu. Wimblendon marny, ale mam > lipiec wolny i mogę zrobić go na kortach przy pomocy forumowiczów. ze niby my bysmy grali? hehe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 22:49 A co by wam się stalo, trochę potu nie zaszkodzi. Boże , znów zrobiłam bład w poprzednim poście, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: PERŁY MAŁOPOLSKI 01.07.02, 22:51 Gość portalu: rita napisał(a): > A co by wam się stalo, trochę potu nie zaszkodzi. > Boże , znów zrobiłam bład w poprzednim poście, przepraszam ja wcale nie mowie nie, kiedys sobie gralem :-) ale z serwowaniem u mnie cieniutko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.07.02, 19:58 Ja z serwowaniem jakos chyba dam rade, ale reszta, lepiej nie mowic. Rita nic nie szkodzi ze sa zmiany tematu. To tez troche ozywia. Caly czas szukam jeszcze ciekawostek i ogladam to o czym wspominali tutaj forumowicze. Co do innego watku ktory jest juz na oslej lawce, moge tylko powiedziec ze i "moje" IP pojawilo sie tam wiecej niz jeden raz. Tym nie mniej oswiadczam, ze moje posty podpisuje moim wlasnym "ak", Stac mnie na to zeby zlozyc wlasny podpis pod wlasnymi wyrazonymi pogladami. Zreszta ta wypowiedz u gory to nie calkiem moj styl. IP-Name "mcbone.net / *.pppool.de" to dostep tak dla stalych klientow, jak i w trybie InternetByCall a ze freenet jest trzecim co do wielkosci providerem na tutejszym rynku, w gre wchodzi kilkadziesiat milionow mozliwosci. Wyciaganie wnioskow co do przynaleznosci tekst do osoby na tej podstawie w wiekszosci wypadkow nie ma sensu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.vit.de / 172.16.2.* 04.07.02, 07:52 Kochani, ja juz cos nie cos zalazlem, aczkolwiek sa tez inne glosy - co wy na to ? Gość portalu: yorick napisał(a): > Pytanie jest dobre > > i faktycznie jest też na krakowskim > > a co wkurza najbardziej, nigdzie nie ma konkretnych odpowiedzi na nie, a > szkoda, bo sam bym przeczytał. > > myslę, że warto zobaczyć zamki jury, cmentarz żydowski i liczne knajpy na samej > > starówce. > ale to zdanie ignoranta, nie-krakowiaka. > pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Druga połowa lipca... IP: *.sp / 192.168.5.* 04.07.02, 08:12 Nie przypuszczałem, że trafię na ten wątek. To pytanie tyle samo dobre co żadne- przeprazam autora. Bo co znaczy "co można zobaczyć w drugiej połowie lipca w Krakowie". Zważając na to, że miejsce określasz jako Kraków i okolice , a szczególnie precyzujesz czas, kiedy chcesz to coś zobaczyć, to wypada Cię skierować do ciągle aktualizowanego terminarza imprez. Ja nie wiem ale możesz trafić np. na koncertującego N. Kennedy'ego i trudno powiedzieć , że nie warto. Możesz trafić na ciekawe spotkanie w Centrum Mangha, na Zawody balonowe albo zakończenie sypania Kopca Kościuszki... Możesz trafić na narodziny wilka grzywiastego w krakowskim ZOO, albo jeszcze kilka innych byc może dla Ciebie atrakcyjnych wydarzeń. Jeśli zajmujesz lub interesujesz się np. fotografią możesz zastać świetne światło w rejonie Collegium Maius od Gołębiej ok. 5,00 - 5,45 rankiem. Możesz znaleźć świetne światło w Tyńcu tuż przd zachodem słońca. Klasztor na Bielanach też...itd. Stąd jeśli tylko rozmaite atrakcje w takim terminie Cię obchodzą to proponuję terminarz imprez. Jeśli konkrety, to musisz sprecyzować co. Życzę mimo wszystko spotkania czego oczekujesz , a moze nawet coś więcej.. trudny;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Druga połowa lipca... IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 20:52 trudny - zapomniałeś o ogrodzie botanicznym, może kwitnie tam coś o tej porze, ale reszta była wspaniała, gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Druga połowa lipca... IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 04.07.02, 22:38 Witaj trudny. >To pytanie tyle samo dobre co żadne-przeprazam autora. Nie mam urazy To bylo celowe pociagniecie z mojej strony. Bylem ciekaw, co zostanie mi zaproponowane wlasnie bez precyzowania zainteresowan, bo to po czesci tak jakby podpowiadalo sie pytanemu odpowiedz. Ale teraz juz moge. Chcemy troche pozwiedzac - wiadomo Wawel, starowka, kopalnia w Wieliczce, troche przyrody, ale takze nieco poleniuchowac, odpoczac od codziennego kolowrotu. Pozyc choc troche innym rytmem. Strzelic troche fotek (kiedys z tego zylem). Mozliwosci jest sporo a wybor trudny :)) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: 213.54.196.* 06.07.02, 12:36 Gość portalu: peteen napisał(a): > o który ośrodek pytasz ? > mam troche info o różnych ( jeśli o wojskowy w osieczanach, to nawet > najświeższe ) Wlasnie o ten. W krakowie bede chyba od 14-go lub 15-go, a ze nie mam nic zarezerwowanego na oku dobrze byloby troche wiecej wiedziec. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Krakow i okolice ? 06.07.02, 12:54 Niedaleka Krakowa ?? - to zapraszam w Beskid Wyspowy - od Rabki poprzez Limanową Nowy Sącz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 13:39 po niedzieli wstukam w ten wątek adres, telefony i info o dojeździe... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 07.07.02, 13:28 Z tego co czytalem tu i tam, Krakow nie jest wolny od klopotow komunikacyjnych. Czym najlepiej poruszac sie w miescie ? Czy jest cos takiego jak np. tygodniowe karty na komunikacje miejska (i czy jest ona alternatywa do samochodu ?), lub tzw. tutystyczne - cos takiego mozna dostac w wielu miastach Europy i to nie koniecznie tylko w Paryzu lub Londynie, ale w miejscowosciach nieco mniejszych. Tam uprawniaja one do kozystania ze srodkow komunikacji, wstepu na wystawy czy do muzeum - wszystko za jednym zamachem. Istnieje cos takiego, czy tez wszystko trzeba oddzielnie ? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 07.07.02, 13:42 mozesz kupic karte jedno albo dwutygodniowa... ale czemu ja jej cholera nie widze w biuletynie mpk przed soba?! sa najkrotsze miesieczne, ale cos mi sie nie wydaje, zeby tak bylo naprawde. taki bilet obowiazuje we wszystkich tramwajach i autobusach dziennych. z tramwajami jest taki problem, ze wiele ma teraz zmieniona trase, bo sa remonty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 07.07.02, 13:50 zmienione trasy nie takie mi straszne, bo i tak wszystkie dla mnie nowe. A jak ma sie sprawa z samochodem. Warto o tym mayslec - czy jest gdzie parkowac, zeby nie odjechalo ?- czy wygoniej tram lub busem ? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 07.07.02, 14:00 Gość portalu: ak napisał(a): > zmienione trasy nie takie mi straszne, bo i tak wszystkie dla mnie nowe. A jak > ma sie sprawa z samochodem. Warto o tym mayslec - czy jest gdzie parkowac, zeby > > nie odjechalo ?- czy wygoniej tram lub busem ? mozesz miec problemy z zostawieniem samochodu, ale ja nie jestem tu specjalista... sam korzystalem z mpk i bylo dobrze /teraz nie ma juz potrzeby jezdzic nigdzie :-)/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 14:09 nie ma teraz problemów z parkowaniem na parkingach strzeżo..., pardon, strzyżonych, kosztyje to od 4 do 7 (!) zetów za godzinę wygodniejsze jest mpk, jesli zamieszkacie w osieczanach, to dojeżdżacie do Krakowa busem prywatnym ( dosłownie parę zetów )lub pks-em, możecie wtedy wysiąść np przy karmelickiej, albo kleparzu i juz jesteście w centrum... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 07.07.02, 14:14 Gość portalu: peteen napisał(a): > nie ma teraz problemów z parkowaniem na parkingach strzeżo..., pardon, > strzyżonych, kosztyje to od 4 do 7 (!) zetów za godzinę > wygodniejsze jest mpk, jesli zamieszkacie w osieczanach, to dojeżdżacie do > Krakowa busem prywatnym ( dosłownie parę zetów )lub pks-em, możecie wtedy > wysiąść np przy karmelickiej, albo kleparzu i juz jesteście w centrum... centrum i tak jest tak male, ze zeby sie po nim poruszac nie trzeba jezdzic mpk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 07.07.02, 14:17 OK, smacznego mieska i popitki. Szkoda ze nie spotykacie sie za tydzien. W maju bylem w Olsztynie (moje rodzinne) na piwnym spotkanku z kol. z olsztynskiego forum i bylo ciekawie. Potem byly obchody 50-lecia naszej starej szkolki i bylo jeszcze ciekawiej. Mimo ze mieszkelem 100 m. od szkoly dowiedzialem sie o wielu sprawach, o ktorych wczesniej nie slyszalem. No ale na usprawiedliwienie - szkolka jest sporo starsza niz ja. Sciagnelem z www.komunikacja.krakow.pl plany komunikacyjne i informacje o przebudowach i bedziemy kombinowali "jak kon szmaciaza pod gorke" jak dojsc lub dojechac. Jak mi jeszze peteen da namiary o ktorych wspomnial bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Krakow i okolice ? 07.07.02, 15:46 msi.mpk.krakow.pl/mapa/mapa.html Pod tym adresem jest mapka wszystkich linii MPK (dziennych i nocnych), uwzględnia wszystkie remonty, jest aktualizowana co tydzień (jeśli się coś zmienia oczywiście). Bilety można kupić tygodniowe, dwutygodniowych nie ma :))) Są też "krakowskie karty turystyczne", podobno można jeździć z nimi MPK i wchodzić do muzeów itp ze zniżką, ale nie wiem, jak to działa w praktyce... Samochód w centrum zdecydowanie odradzam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 21:14 Pozdrawiam wszystkich czytajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 08.07.02, 21:32 Gość portalu: rita napisał(a): > Pozdrawiam wszystkich czytajacych. Rita, dziekuje szczegolnie. :-))) Peteen zyjesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 21:40 telefon: 12/ 272-01-59 wojskowy dom wypoczynkowy osieczany k/myślenic nocleg z wyżywieniem ( pełnym ) 45 zł dojazd: zakopianka do myślenic, na skrzyżowaniu ze światłami ( jedynym ) skręcić w lewo ( na bochnię ), prosto ok.1 km, skręcić w prawo na most na rabie, pierwsza ulica za mostem w prawo, drogą ok.2 km ośrodek po obu stronach ulicy, ale recepcja po lewej stronie od kierunku jazdy... jak mnie zrozumiałes, odbiór !!! :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 08.07.02, 23:34 Ja brzoza, ja brzoza, sosna zrozumialem. Bez odbioru. (ale to tylko dzisiaj juz bez odbioru) . Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Krakow i okolice ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 23:49 i stała się jasność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.vit.de / 172.16.2.* 10.07.02, 12:01 Gość portalu: peteen napisał(a): > i stała się jasność... Wszedl Szatan - i stala sie ciemnosc. Wszedl Bog - i stala sie jasnosc. Znowu wszedl Szatan - i znowu stala sie ciemnosc. I znowu wszedl Bog - i stala sie jasnosc. Nagle wchodzi Sw. Piotr i mowi: - Panowie, odpi*...*cie sie od tego wylacznika! Dam znac co i jak, Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Dom wypoczynkowy k/Myślenic IP: *.itpp.pl 10.07.02, 14:24 Przepraszam, że się wtrącam, ale czy z tego domu można jakoś komunikacją dojechać do Krakowa? Jak? A jaki jest tam standard? Wybieram się pod koniec lipca do Krakowa i szukam czegoś do przenocowania, jak również do pozwiedzania. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Dom wypoczynkowy k/Myślenic IP: 213.54.197.* 10.07.02, 17:19 Gość portalu: Iwona napisał(a): > Przepraszam, że się wtrącam, ale czy z tego domu można jakoś komunikacją dojech > ać > do Krakowa? Jak? A jaki jest tam standard? Wybieram się pod koniec lipca do > Krakowa i szukam czegoś do przenocowania, jak również do pozwiedzania. > > Pozdrawiam > > Iwona Nic nie szkodzi, bede tam juz w przyszlym tygodniu i postaram sie odpisac na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dom wypoczynkowy k/Myślenic IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 22:43 ak -jak dasz znać że jesteś w Krakowie. Będziesz w kontakcie przez forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Dom wypoczynkowy k/Myślenic IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 10.07.02, 23:01 Halo Rita, przez forum moze byc niepewnie, bo nie wiem kiedy na urlopie dotre do internetu. Podaj jakis namiar na adres olsztyn@tiscali.de. To adres zes strony ze zdjeciami z 50-lecia SP7. Peteen odezwij sie rowniez. Sprawdze jutro komunikacje e-mailem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Dom wypoczynkowy k/Myślenic IP: *.itpp.pl 11.07.02, 10:01 Dobrze, to będę czekać na informację. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
emperor ciekawe miejsca w okolicach..... 11.07.02, 11:13 1. klub Epsilon - Izdebnik, 2. klub Energy 2000 - Przytkowice, 3. klub Blue Star - Sulkow, szalej dusza ile pragniesz...:))) Gość portalu: ak napisał(a) > Co warto zobaczyc w Krakowie i jego okolicach w lipcu (druga polowa) tego roku > ? > Chodzi oczywiscie o to czego nie ma w przewodnikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: ciekawe miejsca w okolicach..... IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 22:29 ak - jaka jest strona www Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: ciekawe miejsca w okolicach..... IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 11.07.02, 22:51 Gość portalu: rita napisał(a): > ak - jaka jest strona www Wystarczy e-mail na adres ktory podalem, ale jesli masz ochote zobaczyc zdjecia z imprezy siodemkowiczow to polecam home.tiscali.de/rootebene/ potem punkt "4 - 50-lecie 7-ki". Zobaczysz jd i jeszcze paru innych, poza tym troche dzielnicy nad jez. Dlugim. Pozostale strony sa w trakcie budowy, ktora niestety zaniedbalem z braku czasu. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak peteen ??? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 12.07.02, 20:57 peteen, to ze masz wszystko gdzies do mnie dotarlo, ale na jak dlugo ? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: peteen ??? 12.07.02, 21:12 Gość portalu: ak napisał(a): > peteen, to ze masz wszystko gdzies do mnie dotarlo, ale na jak dlugo ? ej, nie - nie wszystko, na pewno tez nie Ciebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: peteen ??? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 22:43 ak - czy mółbyś przysłać tą stronę do mnie na pocztę - jestem całkowity laik komputerowy. Fajna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: peteen ??? 12.07.02, 22:49 Gość portalu: rita napisał(a): > ak - czy mółbyś przysłać tą stronę do mnie na pocztę - jestem całkowity laik > komputerowy. Fajna jest. rita, masz w ogole maila? swiat jest beznadziejny, trzeba stad uciec.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: peteen ??? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 23:05 Mikolaj - zdejmuj ten gipsy, on ci chyba na głowę uderza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: peteen ??? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 12.07.02, 23:54 Gość portalu: rita napisał(a): > ak - czy mółbyś przysłać tą stronę do mnie na pocztę - jestem całkowity laik > komputerowy. Fajna jest. Patrz mail :-) Do Mikolaja7 - no chyba ma ten adres, bo jak wyslalem to nic nie wrocilo. A moze to czarna dziura, albo strajk poczty ? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: peteen ??? 12.07.02, 23:57 Gość portalu: ak napisał(a): > Gość portalu: rita napisał(a): > > > ak - czy mółbyś przysłać tą stronę do mnie na pocztę - jestem całkowity la > ik > > komputerowy. Fajna jest. > > Patrz mail :-) > > Do Mikolaja7 - no chyba ma ten adres, bo jak wyslalem to nic nie wrocilo. A moz > e > to czarna dziura, albo strajk poczty ? > eee... to niezle. zawsze sie kryla ze swoim mailem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak peteen IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 13.07.02, 19:01 Minuta ciszy minela. 18-tego przekonam sie co jest pawda a co mitem Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 21:29 Peteen wyjechał na nagły urlop, zastępcą peteena jest skks. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 13.07.02, 21:40 Gość portalu: rita napisał(a): > Peteen wyjechał na nagły urlop, zastępcą peteena jest skks. ktory rowniez wybyl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 21:45 Co my teraz zrobimy forumowicz przyjeżdza w wladz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 13.07.02, 21:49 Gość portalu: rita napisał(a): > Co my teraz zrobimy forumowicz przyjeżdza w wladz nie ma. wladze w rece ludu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.hb.dial.de.ignite.net 14.07.02, 00:14 mikolaj7 napisał: > Gość portalu: rita napisał(a): > > > Co my teraz zrobimy forumowicz przyjeżdza w wladz nie ma. > > wladze w rece ludu :-) Czy we "wladze" to "e" mialo miec ogonek ? Bo jesli nie, to jestem za, a jesli tak, to jest to czysta anarchia. Moze tez nie zle. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 14.07.02, 11:08 Gość portalu: ak napisał(a): > mikolaj7 napisał: > > > Gość portalu: rita napisał(a): > > > > > Co my teraz zrobimy forumowicz przyjeżdza w wladz nie ma. > > > > wladze w rece ludu :-) > Czy we "wladze" to "e" mialo miec ogonek ? Bo jesli nie, to jestem za, to bylby samosad wtedy ;-))) > a jesli tak, to jest to czysta anarchia. Moze tez nie zle. no wlasnie... my bez nich jestesmy jak bez przewodnika.. troche serio tez mowie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Krakow i okolice ? IP: *.itpp.pl 16.07.02, 10:56 No właśnie, a za tydzień przyjeżdża kolejny forumowicz i co? Co ja ze soba pocznę? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Krakow i okolice ? 16.07.02, 21:09 Gość portalu: Iwona napisał(a): > > No właśnie, a za tydzień przyjeżdża kolejny forumowicz i co? Co ja ze soba > pocznę? moze tez po prostu przyjedziesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Krakow i okolice ? IP: *.itpp.pl 17.07.02, 15:37 Przyjadę, pewnie, że przyjadę. A potem? Słyszałam, że jest w Krakowie jakaś spora impreza na stadionie Korona. Trwa cały lipiec i sierpień. Może ktoś wie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Krakow i okolice ? 18.07.02, 08:26 krakow.naszemiasto.pl/imprezy/szczegoly/20180.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkadioosh Re: Krakow i okolice ? IP: *.v9.pl 17.07.02, 18:56 Krakow jest fajny bo fajny jest Krakow ( ale jeszcze fajniejszy to jest Tarnow ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: 212.160.153.* 19.07.02, 19:59 Do zobaczenia na Rynku o 17-tej. Jak dotad jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 21:07 pod 6 w niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Krakow i okolice ? 21.07.02, 17:37 czyś jeszcze w Krakowie ? a do kiedy ? pzdr :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Krakow i okolice ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 23:44 Jeszcze jest w Osieczanach. Złaziłam cały Kazimierz, było wspaniale. Chciał się z tobą skontaktować i myślał, że przyjdziesz na spotkanie. Jeśli chcesz mogę podać ci numer telefonu ak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Krakow i okolice ? IP: *.nowysacz.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 13:06 Gość portalu: rita napisał(a): > Jeszcze jest w Osieczanach. Złaziłam cały Kazimierz, było wspaniale. Chciał się > > z tobą skontaktować i myślał, że przyjdziesz na spotkanie. > Jeśli chcesz mogę podać ci numer telefonu ak. Juz niestety za pozno, jakkolwiek jeszcze sie skontaktuje. Po rozmowie z Rita uszkodzilem akumulator od komorki i dopiero dzisiaj udalo mi sie dostac pasujacy. Szkoda, ze sie nie widzielismy. Piwo w zawieszeniu do przyszlego roku, bo Krakowa bylo nam za malo. Tym razem juz nie damy rady, bo terminy i rezerwacje gonia. Rita SUUPER DZIEKI ! Napisze wiecej po powrocie do domu. Wiadomosc dla Gosi : Osrodek w Osieczanach nie jest zly. Z opisanego zarcia nie korzystalismy, bo z braku klientow nie dzialala kuchnia. Dojazd do Krakowa za 6 zl. Okolo godziny. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Krakow i okolice ? 25.07.02, 17:18 a może uda ci się wcześniej do nas zaglądnąć ? zapraszamy na nasza wspólną imprezę ! i żałuj, że kuchnia nie działała pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
antyarchiwizacja Re: Krakow i okolice ? 09.02.03, 23:33 -- Post przeciwko archiwizacji najciekawszych w?tków na forum ! Odpowiedz Link Zgłoś