Dodaj do ulubionych

Ryanair nalega na szybkie negocjacje z lotniski...

IP: *.server.ntli.net 24.04.05, 22:50
Co to znaczy ze nie ma szans?????????????????????????
Obserwuj wątek
    • Gość: ja GAZETO PILOTUJCIE IP: *.server.ntli.net 24.04.05, 23:07
      GAZETO PILOTUJCIE GAZETO PILOTUJCIE GAZETO PILOTUJCIE GAZETO PILOTUJCIE GAZETO
      PILOTUJCIE GAZETO PILOTUJCIE GAZETO PILOTUJCIE GAZETO PILOTUJCIE GAZETO
      PILOTUJCIE GAZETO PILOTUJCIE GAZETO PILOTUJCIE GAZETO PILOTUJCIE GAZETO
      PILOTUJCIE GAZETO PILOTUJCIE GAZETO PILOTUJCIE !!!!!!!!!!! wierze w was
    • Gość: Michał Ryanair nalega na szybkie negocjacje z lotnis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:09
      Tishman też bardzo chciał :(.
    • Gość: Matematyk Re: Ryanair nalega na szybkie negocjacje z lotnis IP: *.crowley.pl 24.04.05, 23:28
      System opłat proponowany w przypadku Ryanair jest refresywny, a nie
      progresywny - im więcej pasażerów, tym opłaty mniejsze!
      • Gość: eeeee Re: Ryanair nalega na szybkie negocjacje z lotnis IP: *.server.ntli.net 25.04.05, 00:14
        progresywny = im wiecej pasazerow tym wieksze zmniejszenie oplat
        :)))

a tak poza tym to niech miasto wykupi wreszcie te stodołę zwana Miedzyn. Portem
        Lotn., wyburzy ja i postawi cos porzadnego i zaslugujacego na powyzsza nazwe;

• Gość: ja Re: Ryanair nalega a my nie? IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 25.04.05, 06:04
      Na głowę padliśmy?
    • Gość: krakus czy w tym mieście... IP: *.zabierzow.sdi.tpnet.pl 25.04.05, 07:03
      ręce opadają!
      narady,opinie,debaty ,a roboty i efektów za grosz...
      mam jedną z 742 /tylko w obrębie PLANT/kawiarni, pubów i czekam na turystów tak
      jak i cały mój Kraków! DAJCIE NAM I SOBIE ZAROBIĆ.Skorzystamy na tym WSZYSCY!
      • Gość: eeejjj nie odpuscic IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.04.05, 10:49
        gazeto nie odpuscic pchac do roboty tych leniwych urzedasow gazeto nie
        odpuscic pchac do roboty tych leniwych urzedasow gazeto nie odpuscic pchac do
        roboty tych leniwych urzedasow gazeto nie odpuscic pchac do roboty tych
        leniwych urzedasow gazeto nie odpuscic pchac do roboty tych leniwych
        urzedasow gazeto nie odpuscic pchac do roboty tych leniwych urzedasow gazeto
        nie odpuscic pchac do roboty tych leniwych urzedasow gazeto nie odpuscic pchac
        do roboty tych leniwych urzedasow gazeto nie odpuscic pchac do roboty tych
        leniwych urzedasow gazeto nie odpuscic pchac do roboty tych leniwych
        urzedasow
    • Gość: observer Re: Ryanair nalega na szybkie negocjacje z lotnis IP: *.com.pl 25.04.05, 11:23
      Wszystkim bezkrytycznym miłośnikom Ryanaira proponuję wizytę ma stronie
      www.airlinequality.com i poczytanie opinii pasażerów o tej linii. Ciekawa i
      dająca do myślenia lektura.
      Jest to linia mało przyjazna. Dopuszcza tylko 15 kg bagażu rejestrowanego. Za
      każdy kg nadbagażu każe sobie słono płacić. Dość często odwołuje loty. Easyjet
      czy Skyeurope dopuszczają 20 kg i przymykają oko na lekki nadbagaż. Dodatkowo
      EasyJet nie ogranicza wagi bagażu kabinowego. Ryanair lata na prowincjonalne
      lotniska w Europie (z małymi wyjątkami - np.Londyn,Berlin), z którymi negocjuje
      bardzo niskie stawki. W zamian obiecuje niezwykły wzrost liczby pasażerów. Już
      kiedyś pisałem, że lotniskami właściwymi dla Ryanaire'a w Polsce może być
      Rzeszów, Wrocław czy Bydgoszcz, ale nie Kraków. Tak też się dzieje jeżeli już,
      to warunki trzeba mu dać nie lepsze, niż innym przewoźnikom. Zwłaszcza,że inni
      oferują usługi na lepszym poziomie również za niską cenę. Osobiście uważam,że
      najlepszą linią low cost jest aktualnie EasyJet. W tej chwili jest zresztą
      większy od Ryanaire`a - ostatnio ogłosili wprowadzenie setnej maszyny do swojej
      floty. Dobrze, że jako pierwszy przyleciał do Krakowa. Jest nieco droższy od
      Ryanaire`a, ale lata na główne lotniska, rzadko odwołuje loty i ma nieco lepszy
      serwis(też bez rewelacji oczywiście). Latałem wielokrotnie obiema liniami więc
      mogę porównać. Podsumowując - Ryanair w Krakowie tak, ale nie na kolanach.
      • Gość: ja zgadzam sie IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.04.05, 14:10
        zgadzam sie z poprzednikiem, chodzi tylko o to ze Easy jet nie ma w planach
        otwarcia tylu polaczen co Ryan, moze dolozyc 2, 3 polaczenia do Angielskich
        miast i tyle. Ryan chce otworzyc oklo 10 polaczen i w tym jest roznica. ale
        przyznam ze wole Easy Jet. Sek w tym ze np. Sztokhom czy Dublin jest bardzo
        potrzebmy a tam lata tylko Ryanair.Nawet jak Ryanair dostanie oplaty
        progresywne nie wierze zeby podobnych warunkow nie byl w stanie wynegoscjowac
        Easy Jet. Nie wierze zeby progresywne oplaty byly zarezerwowane tylko dla
        Ryana. Sek w tym ze nikt na to tak bardo nie nalegal bo nikt nie ma w planach
        przewozic milina pasazerow rocznie, wiec co tu negocjowac. Uruchamiajac 2-3
        ppolaczenia dziennie nie ma szans na negocjacje, bo zbyt duzo linii takie
        oferuje. Mozna negocjowac od powyzej 0.5mln pasazerow rocznie a na razie to
        tylko Ryana chce przewozic wiecej
        • Gość: Bonzo plany plany plany IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.05.05, 08:53
          tez sie zgadzam, koszt tych niskich cen (zreszta nie sa ona takie niskie) to
          bardzo slaba jakosc uslug. Na wspomnianej stronie airlinequality Ryanair ma
          dwie gwiazdki z pieciu, jest wiec w najgorszej grupie rankingowej, razem z Air
          Zimbabwe, Air Turkmenistan, Air Azerbejdzan, ... :)) Ryanair ma mase planow.
          Miliony pasazerow, hub w Krakowie (ktos jeszcze w to wierzy??)... Te rozwijane
          plany to karty w negocjacjach, a innymi slowy proste mrzonki do mydlenia oczu.
          Wyraznie widac, ze Rynam wchodzi na te lotniska, ktore zrobia wszytsko zeby cos
          latalo. Rynan chce przewozic wiecej... ile Ryan bedzie przewozil zalezy od
          rynku, a nie chcenia Ryna. A na razie rynek jest zapchany i mocno konkurencyjny.
          • Gość: marcin Re: plany plany plany IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.05.05, 15:12
            Zgadzam sie z poprzednikiem.Skyeurope planowal latanie dwa razy dziennie z
            londynu do krakowa, ale nie bylo chetnych i wieczorne loty odwolano.Poza tym
            juz bardziej obnizyc sie cen nie da.Te 50-70 funtow w dwie strony to jest
            optymalna cena i irlandczycy nie zrobia niczego taniej.Poza tym uwazam ze
            najlepszy wsrod tamich linii jest skyeurope.Poza tym easy jet lata z luton, a
            terminal na luton jest jak bunkier i mozna sie tam nabawic klaustrofobii juz po
            5 minutach.
            pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka