IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 20:30
Od dłuższego czasu szukam pracy- bezskutecznie. Czasami mam wrażenie
że "łapówka" załatwiła by sprawę, tylko nie mam pojęcia ile. Pomóżcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Re: Łapówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:08
      Nie trzeba łapówki.Ja szukałem przez dwa miesiące 5 pracowników po
      studiach.Teoretycznie na ogłoszenie zgłosiło sie ponad 200 osób.Lecz odliczając
      tych , którzy przyszli na rozmowę na kacu , ze wszystkich sił udawali iż mają
      wszystko gdzies oraz nie zaznaczali na wstepi iż w drodze do holywoodzkiej
      kariery ostatecznie za rozsądne pieniądze moze mi poogą to tych , którzy
      potrafili składnie coś opowiedziś o sobie nie było wiecej niż 20.Wystarczy być
      normalnym (w nie postmodernistycznym rozumieniu tego słowa)
      • traszor Re: Łapówka 25.04.05, 22:21
        No top miałeś chłopie szczesliwy dzien ze ci sie aż 20 uzbierało takich z
        którymi mozna było rozmawiać...
    • Gość: kix2 Re: Łapówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:36
      jezeli masz kase na lapowki to nie potrzebna ci jest robota
      • hm_tak Nie wiem, czy ma... 25.04.05, 23:04
        ...tak na oko, to wygląda na zdesperowanego gościa, z którego uszło powietrze.
        Każdy z nas przeżywał takie stany. Kiedy byłem młodszy, to w takim stanie
        chadzałem do miasta i dawałem szansę trójkom klasowym, żeby mnie zaczepiły.
        Wystarczyło (jak Paul Newman w "Żądle")przez chwilę udawać lekko zalanego.
        Jeśli któremuś udało się uciec, to miał premię. Ale i tak najbardziej zdziwiony
        bywał zwykle ten środkowy. Lubiłem także wiać zomowcom w mojej własnej
        dzielnicy - bo topografia to nie była ich mocna strona.
    • Gość: Bronek Re: Łapówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 08:41
      Łatwo wam pisać, że wystarczy być dobrym. Ja znam takie firmy, które przyjmują
      tylko za łapówkę i nie ważne czy sie jest dobry czy też nie.
      • czesiekkk Re: Łapówka 26.04.05, 09:02
        A ja nie radzę jej dawać, bo możesz napytać sobie biedy. Poza tym demonizujesz
        fakt łapówki to raczej system wzajemnych usług, a raczej przysług, i tego nie
        zmienisz w kraju 19% bezrobocia, gdzie często jest tak, że jest kilkunastu albo
        kilkudziesięciu kandydatów o takich samych kompetencjach i kogo wybrać?
        A że w Krakowie ciężko z pracą to fakt, zwłaszcza dla ludzi z wyższym
        wykształceniem i nie z branży IT. Wiem coś o tym, bo brata mam w Poznaniu, a
        moja dziewczyna pracuje w GOP i ma dwa razy tyle co w Krakowie w dodatku jest
        na umowie o pracę.
        Trzymaj się.
    • Gość: Lelek Re: właściwe cv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:38
      To nie takie proste. Wperw za darmo roznosisz ulotki a jakiejś paertyjce.
      Obojetne czerwone czy czarne. Następnie siedzisz w biurze np : posła i za darmo
      wykonujesz robote, a którą powinien Ci zapłacić bo ma na to państwowe pieniądze
      ale .... Ty wiesz ile wynosi taka rata za nową Vectrę ?
      Dopiero po tych 2-3 latach o ile Twoja partyja jest w koalicji a Ty jesteś
      dobrym kandydatem na bezwolenego wykonawcę wszelkich decyzji nawet ryzykownych
      i nawet jak będziesz w pierdlu siedział to ... nie powiesz, no to masz szansę
      na pracę.
      No bo przezcież o take polke walczylisma z Michnikiem i Wałęsą
      • trudny2002 I powiadasz , ze to własnie Ty 26.04.05, 18:53
        walczyłeś Lelek?
        I nie o take?
        No to Lelek , Ty bardzo lelek być musisz...i chyba nadal walczysz , bo widze że
        tarcza Ci została. Boli że szkolna, ale każdy lelek ma take na jake zasłużył...
        trudny
      • Gość: WODZU Re: właściwe cv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:08
        lelusiu kochany nie odrobiles lekcji w biurach poselskich nie siedza jacys
        goscie za darmo tylko rodzina bo to dobrze platna fucha , a jezeli ty tak
        siedziales to jestes frajer trzeba bylo nadac sprawe jakiejs tV gazecie lub tym
        podobnym bo bylaby z tego sensacja na pierwsza strone gazet ( pamietam jak
        sprawdzali ktore z biur jest czynne i kiedy poslowie i poslanki w nich urzeduja)
        a z tym dojsciem do wladzy to nie jest tak rozowo zobacz UW do tej pory
        splacaja kampanie wyborcza na ktora pozyczyli kasy i przerzneli z kretesem
        zasada jest prosta jak dopadniesz koryta to napchaj sobie kieszeni ile wlezie
        bo drugiej okazji juz nie bedzie
        • Gość: Lelek Re: właściwe cv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:18
          Każdy ma inne obserwacje jak widać. Oszołomstwem classic jest jednak uważanie,
          że jak Ty widziałeś to tak to znaczy , że tak jest w każdym przypadku. Głupie !
          W jednym z opowiadań Lema , kosmici lądują na ziemi i łapią jednego naszego na
          badanie. Zbadali, odlecieli i napisali w raporcie. Istota białowa , trochę
          rozumna , żywiąca się alkoholem etylowym. Tak to można wyciągnąć błędne wnioski
          z jednostkowych obserwacji.
          Proponuję kompromis:-) Może być i tak i tak !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka