Gość: beti IP: *.u.wavenet.pl 25.04.05, 21:11 Ponoć tajemnicą poliszynela w Krakowie jest nazwisko bliskiego przyjaciela naszego papieża JP II, który na Niego donosił... Czy możecie napisać, kto??/? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hatroha Re: jak nazywa się donosiciel na JP II? 25.04.05, 21:16 Nazywa się :Wybaczaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: jak nazywa się donosiciel na JP II? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:50 ks. Mokrzycki, a na taśmie nagrany jest głoś Krzysztofa Kozłowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL Re: jak nazywa się donosiciel na JP II? IP: *.skane.se 26.04.05, 03:39 Krzysztof Kozlowski?Coz on moze miec wspolnego z cala ta sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: jak nazywa się donosiciel na JP II? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 09:26 "od zawsze" pracował w Tygodniku Powszechnym, a 1989 r. wraz z Michnikiem przejrzał papiery bespieki i baaaardzo dużo wiedział, stąd byl przeciwnikiem lustracji, dlatego teraz nagle odszedł z "Tygodnika Powszechnego" Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Oj Edek 26.04.05, 11:35 tyś jest świetnie poinformowany. Jak Kozłowski od zawsze pracował w "Tygodniku", to ja się mogę przyznać, że to ja donosiłem, OK? Zastanów się ila miał lat, kiedy Tygodnik startował.Papiery Be(z)pieki to Michnik przejrzał z nim, bo to on był wiceministrem, a nie Michnik. Policz sobie tych czerwonych szefów MSW którzy przyszli po nim - i zastanów się, czy nie stanęliby na głowie, żeby coś na niego znaleźć. Wolałbym, żebyś się mylił. Oj wolałbym, Oj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tentam Re: Oj Edek IP: 82.152.44.* 26.04.05, 12:10 > Policz sobie tych czerwonych szefów MSW którzy przyszli po nim - i zastanów > się, czy nie stanęliby na głowie, żeby coś na niego znaleźć. Ale na kogo znalezc? Na Wojtyle? Przeciez probowali wczesniej fabrykowac dowody i polegli. Na Kozlowskiego? Przeciez to swoj chlop. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Swój chłop dla Ciebie (być może) 27.04.05, 12:44 Ale nie dla nich. Za krótko żyjesz. Książki czytać! Przepisywanie z parafialnych pisemek nie wystarczy. I już raz prosiłem, żebyś mi nie odpisywał. Ja bardzo cenię absolwentów AGH - ale ma to swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tentam Re: Swój chłop dla Ciebie (być może) IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.04.05, 12:52 Przez AGH tylko przechodzilem w drodze do parku Jordana, zyje okolo 40-ki, pisemek parafialnych nie czytam. Idz se zrob dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Czarna Wieś? Ojej... 27.04.05, 12:55 A bardziej Czarna - czy bardziej Wieś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzień Re: Oj Edek IP: 62.121.129.* 26.04.05, 12:18 Z tymi Edkami i innymi Bronkami to jest niestety tak, że jak złowrogi cień czai się za ich plecami sabbina ( tak, tak, rajska plaża ) i brutalnie stymuluje Bogu ducha winnych chłopaków do nadludzkich wysiłków intelektualnych i oratorskich, co by na forum nudno nie było. Gorzej, że powoli sytuacja zaczyna osiągać taki poziom natężenia, że do kogo by się tu nie odezwać, to i tak będzie się gadało z sabbinem, a imię ich legion. Jak tak dalej pójdzie, to będzie się musiał sabbinem Dan Brown, czy jak się tam ten grafoman nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: Oj Edek 26.04.05, 12:22 Gość portalu: przechodzień napisał(a): :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten sam Re: Oj Edek IP: 62.121.129.* 26.04.05, 12:36 No i jak się dziecko cieszy! Pozdrawiam mimo, a może właśnie przez wzgląd na liczne dowody choroby duszy bądź wyobraźni:) PS.Po "Dan Brown" w poprzednim moim wpisie powinno się znaleźć rzecz jasna "zająć". Proszę o wybaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Edek - posuchaj se radia jakiegoś... 27.04.05, 12:52 Tam usyszysz, ze proesor Kieres mówi, że to ksiondz jes. A Kozoski to nie jes ksiondz - z tego co żem syszał. Reszte rewelacji tysz se schowaj do szafy. Najlepi do ty pancerny, co w ni chowasz kluczyki od merola i porady dot. rynku akcji. Cześ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy w kwestii formalnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:56 Ja bardzo przepraszam, ale czy anonimowe publikowanie „po nazwisku” takich rewelacji nie jest przypadkiem donosicielstwem, tylko że jeszcze bardziej parszywym, bo bezinteresownym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie! Re: w kwestii formalnej IP: 62.121.129.* 27.04.05, 14:04 A mi moje chrześcijańskie korzenie kulturowe i obyczajowe mówią, że bezinteresowność to taka piękna cecha! Człowiek wobec wielkich kwestii etycznych jest jak dziecko we mgle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy Re: w kwestii formalnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 14:53 Ja bardzo przepraszam, ale może Ty masz te korzenie za płytkie? Albo za głębokie. Odpowiedz Link Zgłoś
stanowczy.olo Re: jak nazywa się donosiciel na JP II? 26.04.05, 12:06 Beti........ a po co Ci to wiedziec....???? Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Myślę jednak ze każdy 26.04.05, 19:02 donosiciel moze nazywać jednym mianem. Kłopot polega na tym, ze jestem raczej delikatny a do tego uważam ze niektóre treści z uwagi na mozliwość interpretacji której istotą jest wulgaryzm nie powinny pojawiać się na publicznym forum. Natomiast zarówno imiona jak i noszone po rodzicach na ogół nazwisko są w przypadku donosiciela raczej drugoplanowe. To cecha nieciekawa, niska i chciałoby się aby nie była przekazywana genetycznie... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy tak nawiasem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:35 Ja bardzo przepraszam, ale to chyba Pilch pisał niedawno, że „aby uniknąć burdelizacji rzeczywistości najlepiej jest nie zaglądać do burdelu”. Odpowiedz Link Zgłoś