Dodaj do ulubionych

Prezydent bez absolutorium

IP: *.chello.pl 27.04.05, 23:44
koryto niestety jest tylko jedno.
Obserwuj wątek
    • Gość: jerryjola Re: Prezydent bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 23:57
      od koryta PO i PiS won! Do roboty panowie! To nie prezydent źle gospodarzył
      budżetem, ale radni. Odwołać radnych z PO i PiS!!!!!!!!!!
      • zielonki tablica ku czci tzw. gen. Jaruzelskiego? 28.04.05, 17:22
        Jestem zszokowany!
        • Gość: marl zszokowany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:35
          -to pewnie tak jak ci drogowcy zawsze po pierwszym śniegu -zastygły w spopklatece..

• Gość: koko Re: Prezydent bez absolutorium IP: *.ghnet.pl 28.04.05, 07:27
      wydaje się , nie wiedzieć czemu , że Majchrowski za asa traktuje dyrektora
      Tajstera
      żył sobie , pracował i nikt o nim nie słyszał
      aż tu nagle supermenedżer
      poczekasz , poczekasz to się doczekasz
      już niedługo
      ale cóż jaki pan taki kram
    • Gość: koko Re: Prezydent bez absolutorium IP: *.ghnet.pl 28.04.05, 07:38
      tak jak z miodem można tłumaczyć wszystkie wydatki
      za Tajstera w Zarządzie Cmentarzy był juz kawior a teraz jest miód
      Majchrowski tłumaczy temat miodu dziecinnie
      jeżeli jemu Tajster wyjaśnił i wyjasnienie zostało przyjęte to świadczy o
      mocnych związkach między nimi
      lecz oprócz tego jest jeszcze opinia publiczna , która z pewnością oceni
      bezczelność takiego tłumaczenia , którego nie da sie przyjąć bo miód jest za
      pieniądze podatnika o czym zapomina Majchrowski
      dojdzie do tego ,że złotem będą sypali ulice , a Majchrowski wytłumaczy ,że
      przepisy tego nie zabraniają
      ponieważ prezydent ma tytuł profesora to o głupotę posadzać go nie można
      to kto mi odpowie o co
      • Gość: marl tytuł profesora argumentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:47
        sorry,
        ale mylisz chyba posiadania jakiegoś zasobu wiadomości i jakiegoś skromnego
        zasobu umiejetności posługiwania sie nimi,

głupota jest brakiem mądrości, anie wiadomości,
        brak wiadomości jest niedoinformowaniem, a nie głupotą,

mądrośc (ta najciekawsza)jest raczej umiejetnościa wskazywania właściwych celów,
        madrość ta zwyklejsza to umiejętnosć rozwiązywania problemów -tak jak
        inteligencja,
        - i z tym się zgodzić tu muszę, żadnej z tych dwu w opisywanych mgistrackich
        działaniach dopatrzeć się trudno,

-jak to jeden z gości Kuby Wojewódzkiego kiedyś w jego programie określił,
        profesory nad profesor, a podtawówki nie pokończone....

-nie tam że by dypolomów i świadectw nie otrzymali, mają a jakże, tyle że
        wzajemnie sobie je powystawiali i są jacy są. -lekka alegoria.
    • Gość: kubapowiatowy trzymajmy się kupy, bo kupy nikt nie ruszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 10:08
      No to się chłopaki popisały, ja cię przepraszam. Bo rzeczywiście, jednego co
      nam jeszcze do szczęścia potrzeba, to głupawej politycznej awantury. Wprawdzie
      z prawem - a już na pewno z jego duchem - nie ma to za wiele wspólnego, ale ch…
      z duchem, ważne żeby sprawiedliwość była po naszej stronie!
    • Gość: miś Re: Prezydent bez absolutorium IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 28.04.05, 10:27
      brawo Rada, tylko dlaczego tak późno? bo wybory za rok?
    • Gość: to Re: Raś to karierowicz i bufon... IP: *.zax.pl / *.zax.pl 28.04.05, 10:39
      Przeszkadzaja mu dodatkowe miejsca pracy!!! szczyt beszczelności i chamstwa.
      Najpierw w Pis-ie teraz w jakims tam nowym ruchu, byleby tylko być na planie i
      mieszac. A dni Nowohuckie ktore co roku niby organizuje są marne i mierne.
    • Gość: Mar Re: Prezydent bez absolutorium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 10:56
      "Prawnicy uspokajają, że tym razem prezydenta odwołać będzie bardzo trudno"
      Uff, no to jestem spokojny :)))
    • buntline Re: Prezydent bez absolutorium 28.04.05, 13:09
      Sensacja dnia! Znowu g... wpadło w wentylator.
      Dramatem Polski lokalnej jest upolitycznienie samorządów (wszelkich
      szczebli).Dzięki temu rajcowie prowadzą politykę zagraniczną, a nie zajmują się
      czystością chodników. Prawda, że polityczniej. Lepiej przecież, a na pewno
      honorniej, poszarpać Putina za portki, niż zadbać o załatanie dziur w jezdniach.
      A Majchrowski? Sam w to wszedł. Został wybrany jako kandydat lewicy,
      ale "dzięki" kłótniom prawicy. Głosowała na niego nieliczna lewica, ale też
      sporo ludzi spokojnych i rozsądnych, nie babrających się w politykę. Wybraniec
      ogłosił hasło, być apolitycznym prezydentem wszystkich Krakowian, natychmiast
      też odciął się od lewicy i rozpoczął umizgi do prawicy. W rezultacie powstała
      hybryda, "ni pies ni wydra" (cytując "klasyka"). Stracił poparcie własnego
      elektoratu, a prawca i tak pokazała mu miejsce w szeregu. Teraz powstał pat.
      Najlepiej, by Majchrowski podał się do dymisji. Nie dlatego, że okazał się złym
      gospodarzem, ale kiepskim politykiem. Utracił możliwość skutecznego rządzenia,
      bo nie potrafił stworzyć silnego zaplecza. Tak byłoby prościej, ale tak nie
      bedzie. Prawdopodobnie Kraków czeka referendum, które dzięki znikomej
      frekwencji nic nie da, poza wydaniem paru milionów, oczywiście z kasy Miasta.
      Lepsze byłyby nowe wybory. To i tak niczego nie zmieni, bo znaczna wiekszość
      normalnych ludzi wybory samorządowe i prezydenckie "olewa". Mimo tego wszyscy
      ogłosza się wybrańcami "całego narodu". To żałosna parodia demokracji. Szkoda,
      że kosztów takiej operacji nie można pokryć z (prywatnych) kieszeni "wybrańców".
      A mój głos członka "milczącej większości" - na pewno pozostanie wyciem na
      puszczy.
      Były Krakowianin.
    • Gość: jm19 Słuszna i mądra decyzja Rady! IP: *.77.classcom.pl 28.04.05, 13:39
      Ciekawy facet ten Lach.
      Retoryka rodem z wczesnego PRL a nawet z SB/UB.
      Cytuję: "znam was przecież dobrze", "jestescie rozumnymi ludźmi", "przychodzi
      TAKI na mównicę", itd., itp. w podobnie wrednym stylu.
      Co to jest takiego TAKI panie Lach? Czy to jest forma osobowa, czy bezosobowa?
      Czy takiego piramidalnego chamstwa i pogarty dla ludzi naczył się pan panie
      Lach w PZPR, czy też może wyssał je pan z mlekiem matki?
      Czy już pan doniósł do stosownych służb na swoich kolegów-radnych o tym, o czym
      GADACIE PRZY KAWIE?
      Dla towarzyszki Brygidy Kuźniak (Brigitte komm in die Mitte) uprzejma
      informacja: porównywanie prezydenta Kaczyńskiego z prezydentem (niestety)
      Majchrowskim, to kompletne nieporozumienie i obraza tego pierwszego!
      Panie prezydencie (niestety) Mjchrowski, tablica ku czci gen. Jaruzelskiego, to
      wstyd, grzech, głupota, zakomuszenie, błąd a nawet nieostrożność. To obraza
      Krakowa, jego historii i jego mieszkańców!
      To nie są żadne pana pieniądze, tylko pieniądze Krakowian z ich podatków i
      koszmarnych opłat, które podnosi pan co roku.
      Jest pan najbardziej koszmarnym prezydentem w dziejach Krakowa. Pana wybór, to
      nieszczęście dla miasta i jego mieszkańców.
      Na temat pana koszmarnych pomysłów a zwłaszcza zakomuszenia oraz wrodzonego
      aroganckiego stylu rozmawiania z ludźmi (opowiadanie dziennikarzom bzdur, że
      radni wypowiadają się o sprwwach, o których nie mają "bladego pojęcia") można
      by napisać parę prac doktorskich a nawet habilitacyjnych.
      Pan się po prostu nieustannie kompromituje (zwłaszcza dezyzjami kadrowymi!).
      • Gość: MM Re: Słuszna i mądra decyzja Rady! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.04.05, 14:49
        Popieram i jestem dumny z decyzji Rady nareszcie może ktoś mądry ruszy Pana
        Prezydenta, który traktuje Kraków jak własny folawark. jego decyzje kadrowe
        (czyt. Tajsner,Ślęzak dyr. żeromskiego i im podobni) sa nietrafione i w dodatku
        panowie za rządów tego prezydenta czuja sie bezkarni. Dyrektor jeden i drugi
        robią co chcą gnoja ludzi, w szpitalu nie wyplaca sie ustawy 203 ale wybrani
        dostali nawet bez wyroków sądowych w calości i z naleznymi odsetkami. inni
        musza czekac lub podpisywac bzdurne pisma o zrzeczeniu sie roszczeń BRAWO
        PANOWIE oBY TAK DALEJ
      • Gość: kubapowiatowy Re: Słuszna i mądra decyzja Rady! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 14:59
        „Na temat pana koszmarnych pomysłów a zwłaszcza zakomuszenia oraz wrodzonego
        aroganckiego stylu rozmawiania z ludźmi (opowiadanie dziennikarzom bzdur, że
        radni wypowiadają się o sprawach, o których nie mają „bladego pojęcia”) można
        by napisać parę prac doktorskich a nawet habilitacyjnych” - koniec cytatu.

Szanowny Jm19, ja Ciebie bardzo przepraszam, ale w tym kontekście ktoś, kto
        wyczai na czym się radni znają, to ma nobla jak nic. Chyba że jest coś, o czym
        nie wiemy – ale w takim razie nie krępuj się i wal śmiało.
        A może Ty jesteś jednym z tych „do żywego dotkniętych” - a to jest gorsza
        spawa, bo jeżeli u was taki panuje podobny do Twojego poziom, to ja wam
        absolutorim nie udzielam.

Jak by nie było, to owo absolutorium nie jest - wbrew pozorom – okresową oceną
        polityki prezydenta, a tylko formalnym skwitowaniem budżetu. A on formalnie
        jest w porządku. Dlatego, co by nie myśleć o dość żałosnych dokonaniach obecnej
        administracji, to takie zagrania są robieniem idiotów nie tylko z siebie - to
        jeszcze pół biedy - ale i z nas. I nie wiem jak Ty, ale ja tego bardzo nie
        lubię.
      • Gość: tadzium Re: Słuszna i mądra decyzja Rady! IP: *.ghnet.pl 28.04.05, 19:57
        Radny Lach to taki delikwent, który interpelował do Prezydenta o pozwolenie na
        parkowanie na ul Grodzkiej (odcinek 50m). Oczywiście uprawnieni byli by jedynie
        radni...
        pozdrawiam
      • Gość: Henryk Nareszcie koniec Prezydenta Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 07:26
        Kim był P. Lach to radzę poszukać w aktach IPN i archiwum b. milicji
        obywatelskiej – Komenda Wojewódzka w Krakowie. Jakie przekręty narobił jako
        Przew. Rady nadzorczej w Krakowskiej Sp. Mieszkaniowej itd..
        Jestem jedna z jego ofiar. Teraz niezależny ? To bzdury !!
        Jak najszybciej powinno się doprowadzić do przed terminowych wyborów Prezydenta
        miasta i Zarządu.
        Przekręty na każdym kroku . Już nie mówiąc o biurze i samym pełnym nocniku ds.
        Prawnych. Korupcja w MOPS, Promocji, księdzu pełnomocniku gdzie większość
        pieniędzy idzie na jego Siemachę !!!Brak należytego nadzoru nad MOT- manią
        gdzie dużym udziałowcem jest w tej turystycznej organizacji też Miasto Kraków
        obok Urzędu Marszałkowskiego. Dlaczego nikt do tej pory nie zajął sie
        przekrętami dofinansowania Kozłówka w Krakowie ?
        To, że jedne z zastępców prezydenta miasta tam mieszka i układa się z rada tej
        SM ?
    • jazcur a Kaczyński dostał, nenenenenene :P 28.04.05, 14:22
      hihihihi
    • Gość: doro a dostał ktoś ten miód ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 15:48
      ... bo ja byłem w ZDiKu kilka razy, ale nikt mnie nie częstował miodem. W domu
      słodzę cukrem (bo taniej) ale jak bym miał za darmo miód (z cudzych podatków) to
      pewnie też wolałbym herbatkę z miodem - więc przestańcie prezydenty, dyrektory
      pie......ić, bo takie wypowiedzi są poniżęj godności człowieka. Takimi
      wypowiedziami chcecie robić NAS w wała i wierzcie mi, że wielu po takim tekscie
      marzy spotkać WAS w ciemnej ulicy :| :|
      • zambro Nasza Rada głupio gada! 28.04.05, 16:56
        Zrobiono sobie polityczną imprezkę kosztem miasta i jej mieszkanców. A kto? -
        Najwieksze cwaniaczki i nieroby, którzy za nic biorą po kilka tysięcy złotych
        diety. Zobaczycie, że następne wybory prezydenckie w mieście Prof. Majchrowski
        wygra, bez najmniejszych problemów, w pierwszej turze. Na tle tej zbieraniny
        zwanej radą miasta jest to solidny, uczciwy, mądry człowiek i bardzo dobry
        gospodarz na nmiarę Dietla czy Zyblikiewicz.
        • jazcur niezły dowcip z tą wygraną 28.04.05, 17:59
          ROTFL
          Dietla, buhahahahahah

Ciekawe co poda jako sukcesy swojej kadencji????

Zapewne Rondo, połącznie kolejowe do Balic, zasługi dyr. Tajstera, dynamiczne tworzenie planów zagospodarowania, budowe podzmienych parkingów, rozbudowę dróg, KST, trase Pychowicką, tworzenie miejsc pracy, przyciąganie inwestorów zagranicznych.

Przepraszam, ale tutaj nie ma się czym chwalić, te rzeczy powinny być zrobione, albo przynajmniej realizowane.

To czego Pan Prezydent tak naprawdę dokonał to powieszenie tablicy ku czci (m.in.) gen. Jaruzelskiego i stworzenie pomysłu slumsów na Ruczaju, więcej grzechów nie pamiętam. Mało jak na prawie całą kadencje.
          • hm_tak Zakład? 28.04.05, 20:16
            Ja też mówię, że wygra - i to z palcem w bucie. Jeżeli to, co prezentuje Rada
            ze swoimi Okoniami i Misztalami ma stanowić przeciwwagę dla Majchrowskiego - to
            wygra.
            Inną sprawą jest, czy ja będęz tego zadowolony. Bardziej od niego nadawałby się
            Kośmider, ale nie wiem, czy chce mu się "mięszać" w tym bagnie, które zna
            lepiej, niż niejeden prezydent.
        • Gość: Adel Re: Nasza Rada głupio gada! IP: *.gw-ssm.lama.net.pl 28.04.05, 20:43
          W znacznej mierze popieram tę opinię. Jeśli już mówimy o wielkich prezydentach
          Krakowa, to nie można zapominać o Juliszu Leo i niestety niedocenionym
          Mieczysławie Kaplickim. To były wielkie postacie i choć mieli w radzie
          przeciwników udało się im zapisać wielki mi literami w historii miasta. Zarzuty
          pod adresem prezydenta Majchrowskiego ośmieszają tych radnych. Skupiają się na
          drobiazgach, bo tylko w taki sposób mogą się przypodobać tzw. opinii publicznej
          i w tak prymitywny sposób starają się zbijać kapitał polityczny. Prezydenta
          oceni historia. Niekiedy dziwię się, że osoby z tytułem profesora, uznane w
          świcie nauki podejmują się funkcji, których nie da się "odpolitycznić"narażając
          się na ataki różnych maluczkich politycznych "harcowników".
          A tak na marginesie, to za ten miód do herbaty mogli ci smakosze zapłacić z
          własnej portmonetki. Jeśli jednak są to jedyne nieprawidłowości w wydatkach, to
          mamy najuczciwszy budżet pod słońcem.
      • Gość: koko Re: a dostał ktoś ten miód ? IP: *.ghnet.pl 28.04.05, 17:29
        miód w ZDIKu jest po to aby osłodzić pracownikom gorycz pracy pod takim
        dyrektorem
        na mój nos on rozłozy ten ZDiK
        • Gość: norek Re: a dostał ktoś ten miód ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:33
          a co ty ciągle z tym miodem, pszczoła jesteś, czy co?
      • Gość: gniewko_syn_ryba Re: a dostał ktoś ten miód ? IP: *.autocom.pl 28.04.05, 21:59
        Na dodatek to jakiś niezwykły miód - TAŃSZY (!!!) niż cukier (wg "Gazety
        Krakowskiej" tak p. Tajster tłumaczył ten zakup...) !!! Ciekawe gdzie go
        kupują... (?)
    • zielonki Tablica Jaruzelskiego? 28.04.05, 17:19
      Czy mnie oczy nie mylą? Bez jaj.
      Tego Majchrowskiego (przewodniczący Rady Programowej SLD - notabene) chyba
      całkiem pogieło!
      Gdzie taka tablica, kto wie?
      • Gość: roni Re: Tablica Jaruzelskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:06
        Nie masz więkrzych problemów niż Jaruzelski,pewnie w1980 na świecie cie nie było
        • Gość: norek Re: Tablica Jaruzelskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:39
          może oni w tych w zielonkach chcą se też taką pierdyknąć?
        • Gość: avista Re: Tablica Jaruzelskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 17:26
          A ciebie nie było jak uczyli ortografii.
    • Gość: marek Re: Prezydent bez absolutorium IP: *.ae.krakow.pl 28.04.05, 17:49
      niech sobie slodza herbate miodem, ale za swoje pieniadze, a nie podatnikow,
      wstyd
    • Gość: Ruczajowiec Getto-Ruczaj -jescze jeden powód do braku absolut. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 11:04
      Czemu nikt z radnych nie powiedział o skandalicznym pomyśle Majchrowskiego
      wybudowania ogromnego getta dla biedoty na Ruczaju? I o braku zastosowania się
      do uchwały Rady o zastopowaniu tej paranoi?
    • Gość: Dominik Panie Majchrowski kończ Pan wstydu oszczędź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 10:13
      Ludzie co wy pleciecie czy wy tego nie widzicie w tym mieście nigdy nie było tak
      źle wystarczy zobaczyć Rondo Mogilskie, nowo oddane inwestycje sie rozpadają to
      wynik pomysłów Pana Jacka.

Ten chłop nie umie sobie dobierać współpracowników, inne miasta takie jak
      Wrocław i Poznań nas przeganiają a kiedyś od nas uczyły się samorządu.

Brak reformy edukacji, rozrastajaca sie biurokracja, skandale w postaci tablicy
      z Jaruzelskim, nieśmiertelny Pan Tajster itd.

PO i PIS mają racje trzeba z tym skończyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka