Gość: ryter IP: *.chello.pl 27.04.05, 23:44 koryto niestety jest tylko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jerryjola Re: Prezydent bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 23:57 od koryta PO i PiS won! Do roboty panowie! To nie prezydent źle gospodarzył budżetem, ale radni. Odwołać radnych z PO i PiS!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki tablica ku czci tzw. gen. Jaruzelskiego? 28.04.05, 17:22 Jestem zszokowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marl zszokowany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:35 -to pewnie tak jak ci drogowcy zawsze po pierwszym śniegu -zastygły w spopklatece.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Prezydent bez absolutorium IP: *.ghnet.pl 28.04.05, 07:27 wydaje się , nie wiedzieć czemu , że Majchrowski za asa traktuje dyrektora Tajstera żył sobie , pracował i nikt o nim nie słyszał aż tu nagle supermenedżer poczekasz , poczekasz to się doczekasz już niedługo ale cóż jaki pan taki kram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Prezydent bez absolutorium IP: *.ghnet.pl 28.04.05, 07:38 tak jak z miodem można tłumaczyć wszystkie wydatki za Tajstera w Zarządzie Cmentarzy był juz kawior a teraz jest miód Majchrowski tłumaczy temat miodu dziecinnie jeżeli jemu Tajster wyjaśnił i wyjasnienie zostało przyjęte to świadczy o mocnych związkach między nimi lecz oprócz tego jest jeszcze opinia publiczna , która z pewnością oceni bezczelność takiego tłumaczenia , którego nie da sie przyjąć bo miód jest za pieniądze podatnika o czym zapomina Majchrowski dojdzie do tego ,że złotem będą sypali ulice , a Majchrowski wytłumaczy ,że przepisy tego nie zabraniają ponieważ prezydent ma tytuł profesora to o głupotę posadzać go nie można to kto mi odpowie o co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marl tytuł profesora argumentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:47 sorry, ale mylisz chyba posiadania jakiegoś zasobu wiadomości i jakiegoś skromnego zasobu umiejetności posługiwania sie nimi, głupota jest brakiem mądrości, anie wiadomości, brak wiadomości jest niedoinformowaniem, a nie głupotą, mądrośc (ta najciekawsza)jest raczej umiejetnościa wskazywania właściwych celów, madrość ta zwyklejsza to umiejętnosć rozwiązywania problemów -tak jak inteligencja, - i z tym się zgodzić tu muszę, żadnej z tych dwu w opisywanych mgistrackich działaniach dopatrzeć się trudno, -jak to jeden z gości Kuby Wojewódzkiego kiedyś w jego programie określił, profesory nad profesor, a podtawówki nie pokończone.... -nie tam że by dypolomów i świadectw nie otrzymali, mają a jakże, tyle że wzajemnie sobie je powystawiali i są jacy są. -lekka alegoria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy trzymajmy się kupy, bo kupy nikt nie ruszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 10:08 No to się chłopaki popisały, ja cię przepraszam. Bo rzeczywiście, jednego co nam jeszcze do szczęścia potrzeba, to głupawej politycznej awantury. Wprawdzie z prawem - a już na pewno z jego duchem - nie ma to za wiele wspólnego, ale ch… z duchem, ważne żeby sprawiedliwość była po naszej stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Prezydent bez absolutorium IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 28.04.05, 10:27 brawo Rada, tylko dlaczego tak późno? bo wybory za rok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to Re: Raś to karierowicz i bufon... IP: *.zax.pl / *.zax.pl 28.04.05, 10:39 Przeszkadzaja mu dodatkowe miejsca pracy!!! szczyt beszczelności i chamstwa. Najpierw w Pis-ie teraz w jakims tam nowym ruchu, byleby tylko być na planie i mieszac. A dni Nowohuckie ktore co roku niby organizuje są marne i mierne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Prezydent bez absolutorium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 10:56 "Prawnicy uspokajają, że tym razem prezydenta odwołać będzie bardzo trudno" Uff, no to jestem spokojny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
buntline Re: Prezydent bez absolutorium 28.04.05, 13:09 Sensacja dnia! Znowu g... wpadło w wentylator. Dramatem Polski lokalnej jest upolitycznienie samorządów (wszelkich szczebli).Dzięki temu rajcowie prowadzą politykę zagraniczną, a nie zajmują się czystością chodników. Prawda, że polityczniej. Lepiej przecież, a na pewno honorniej, poszarpać Putina za portki, niż zadbać o załatanie dziur w jezdniach. A Majchrowski? Sam w to wszedł. Został wybrany jako kandydat lewicy, ale "dzięki" kłótniom prawicy. Głosowała na niego nieliczna lewica, ale też sporo ludzi spokojnych i rozsądnych, nie babrających się w politykę. Wybraniec ogłosił hasło, być apolitycznym prezydentem wszystkich Krakowian, natychmiast też odciął się od lewicy i rozpoczął umizgi do prawicy. W rezultacie powstała hybryda, "ni pies ni wydra" (cytując "klasyka"). Stracił poparcie własnego elektoratu, a prawca i tak pokazała mu miejsce w szeregu. Teraz powstał pat. Najlepiej, by Majchrowski podał się do dymisji. Nie dlatego, że okazał się złym gospodarzem, ale kiepskim politykiem. Utracił możliwość skutecznego rządzenia, bo nie potrafił stworzyć silnego zaplecza. Tak byłoby prościej, ale tak nie bedzie. Prawdopodobnie Kraków czeka referendum, które dzięki znikomej frekwencji nic nie da, poza wydaniem paru milionów, oczywiście z kasy Miasta. Lepsze byłyby nowe wybory. To i tak niczego nie zmieni, bo znaczna wiekszość normalnych ludzi wybory samorządowe i prezydenckie "olewa". Mimo tego wszyscy ogłosza się wybrańcami "całego narodu". To żałosna parodia demokracji. Szkoda, że kosztów takiej operacji nie można pokryć z (prywatnych) kieszeni "wybrańców". A mój głos członka "milczącej większości" - na pewno pozostanie wyciem na puszczy. Były Krakowianin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm19 Słuszna i mądra decyzja Rady! IP: *.77.classcom.pl 28.04.05, 13:39 Ciekawy facet ten Lach. Retoryka rodem z wczesnego PRL a nawet z SB/UB. Cytuję: "znam was przecież dobrze", "jestescie rozumnymi ludźmi", "przychodzi TAKI na mównicę", itd., itp. w podobnie wrednym stylu. Co to jest takiego TAKI panie Lach? Czy to jest forma osobowa, czy bezosobowa? Czy takiego piramidalnego chamstwa i pogarty dla ludzi naczył się pan panie Lach w PZPR, czy też może wyssał je pan z mlekiem matki? Czy już pan doniósł do stosownych służb na swoich kolegów-radnych o tym, o czym GADACIE PRZY KAWIE? Dla towarzyszki Brygidy Kuźniak (Brigitte komm in die Mitte) uprzejma informacja: porównywanie prezydenta Kaczyńskiego z prezydentem (niestety) Majchrowskim, to kompletne nieporozumienie i obraza tego pierwszego! Panie prezydencie (niestety) Mjchrowski, tablica ku czci gen. Jaruzelskiego, to wstyd, grzech, głupota, zakomuszenie, błąd a nawet nieostrożność. To obraza Krakowa, jego historii i jego mieszkańców! To nie są żadne pana pieniądze, tylko pieniądze Krakowian z ich podatków i koszmarnych opłat, które podnosi pan co roku. Jest pan najbardziej koszmarnym prezydentem w dziejach Krakowa. Pana wybór, to nieszczęście dla miasta i jego mieszkańców. Na temat pana koszmarnych pomysłów a zwłaszcza zakomuszenia oraz wrodzonego aroganckiego stylu rozmawiania z ludźmi (opowiadanie dziennikarzom bzdur, że radni wypowiadają się o sprwwach, o których nie mają "bladego pojęcia") można by napisać parę prac doktorskich a nawet habilitacyjnych. Pan się po prostu nieustannie kompromituje (zwłaszcza dezyzjami kadrowymi!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Słuszna i mądra decyzja Rady! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.04.05, 14:49 Popieram i jestem dumny z decyzji Rady nareszcie może ktoś mądry ruszy Pana Prezydenta, który traktuje Kraków jak własny folawark. jego decyzje kadrowe (czyt. Tajsner,Ślęzak dyr. żeromskiego i im podobni) sa nietrafione i w dodatku panowie za rządów tego prezydenta czuja sie bezkarni. Dyrektor jeden i drugi robią co chcą gnoja ludzi, w szpitalu nie wyplaca sie ustawy 203 ale wybrani dostali nawet bez wyroków sądowych w calości i z naleznymi odsetkami. inni musza czekac lub podpisywac bzdurne pisma o zrzeczeniu sie roszczeń BRAWO PANOWIE oBY TAK DALEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy Re: Słuszna i mądra decyzja Rady! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 14:59 „Na temat pana koszmarnych pomysłów a zwłaszcza zakomuszenia oraz wrodzonego aroganckiego stylu rozmawiania z ludźmi (opowiadanie dziennikarzom bzdur, że radni wypowiadają się o sprawach, o których nie mają „bladego pojęcia”) można by napisać parę prac doktorskich a nawet habilitacyjnych” - koniec cytatu. Szanowny Jm19, ja Ciebie bardzo przepraszam, ale w tym kontekście ktoś, kto wyczai na czym się radni znają, to ma nobla jak nic. Chyba że jest coś, o czym nie wiemy – ale w takim razie nie krępuj się i wal śmiało. A może Ty jesteś jednym z tych „do żywego dotkniętych” - a to jest gorsza spawa, bo jeżeli u was taki panuje podobny do Twojego poziom, to ja wam absolutorim nie udzielam. Jak by nie było, to owo absolutorium nie jest - wbrew pozorom – okresową oceną polityki prezydenta, a tylko formalnym skwitowaniem budżetu. A on formalnie jest w porządku. Dlatego, co by nie myśleć o dość żałosnych dokonaniach obecnej administracji, to takie zagrania są robieniem idiotów nie tylko z siebie - to jeszcze pół biedy - ale i z nas. I nie wiem jak Ty, ale ja tego bardzo nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadzium Re: Słuszna i mądra decyzja Rady! IP: *.ghnet.pl 28.04.05, 19:57 Radny Lach to taki delikwent, który interpelował do Prezydenta o pozwolenie na parkowanie na ul Grodzkiej (odcinek 50m). Oczywiście uprawnieni byli by jedynie radni... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Nareszcie koniec Prezydenta Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 07:26 Kim był P. Lach to radzę poszukać w aktach IPN i archiwum b. milicji obywatelskiej – Komenda Wojewódzka w Krakowie. Jakie przekręty narobił jako Przew. Rady nadzorczej w Krakowskiej Sp. Mieszkaniowej itd.. Jestem jedna z jego ofiar. Teraz niezależny ? To bzdury !! Jak najszybciej powinno się doprowadzić do przed terminowych wyborów Prezydenta miasta i Zarządu. Przekręty na każdym kroku . Już nie mówiąc o biurze i samym pełnym nocniku ds. Prawnych. Korupcja w MOPS, Promocji, księdzu pełnomocniku gdzie większość pieniędzy idzie na jego Siemachę !!!Brak należytego nadzoru nad MOT- manią gdzie dużym udziałowcem jest w tej turystycznej organizacji też Miasto Kraków obok Urzędu Marszałkowskiego. Dlaczego nikt do tej pory nie zajął sie przekrętami dofinansowania Kozłówka w Krakowie ? To, że jedne z zastępców prezydenta miasta tam mieszka i układa się z rada tej SM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doro a dostał ktoś ten miód ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 15:48 ... bo ja byłem w ZDiKu kilka razy, ale nikt mnie nie częstował miodem. W domu słodzę cukrem (bo taniej) ale jak bym miał za darmo miód (z cudzych podatków) to pewnie też wolałbym herbatkę z miodem - więc przestańcie prezydenty, dyrektory pie......ić, bo takie wypowiedzi są poniżęj godności człowieka. Takimi wypowiedziami chcecie robić NAS w wała i wierzcie mi, że wielu po takim tekscie marzy spotkać WAS w ciemnej ulicy :| :| Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Nasza Rada głupio gada! 28.04.05, 16:56 Zrobiono sobie polityczną imprezkę kosztem miasta i jej mieszkanców. A kto? - Najwieksze cwaniaczki i nieroby, którzy za nic biorą po kilka tysięcy złotych diety. Zobaczycie, że następne wybory prezydenckie w mieście Prof. Majchrowski wygra, bez najmniejszych problemów, w pierwszej turze. Na tle tej zbieraniny zwanej radą miasta jest to solidny, uczciwy, mądry człowiek i bardzo dobry gospodarz na nmiarę Dietla czy Zyblikiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
jazcur niezły dowcip z tą wygraną 28.04.05, 17:59 ROTFL Dietla, buhahahahahah Ciekawe co poda jako sukcesy swojej kadencji???? Zapewne Rondo, połącznie kolejowe do Balic, zasługi dyr. Tajstera, dynamiczne tworzenie planów zagospodarowania, budowe podzmienych parkingów, rozbudowę dróg, KST, trase Pychowicką, tworzenie miejsc pracy, przyciąganie inwestorów zagranicznych. Przepraszam, ale tutaj nie ma się czym chwalić, te rzeczy powinny być zrobione, albo przynajmniej realizowane. To czego Pan Prezydent tak naprawdę dokonał to powieszenie tablicy ku czci (m.in.) gen. Jaruzelskiego i stworzenie pomysłu slumsów na Ruczaju, więcej grzechów nie pamiętam. Mało jak na prawie całą kadencje. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Zakład? 28.04.05, 20:16 Ja też mówię, że wygra - i to z palcem w bucie. Jeżeli to, co prezentuje Rada ze swoimi Okoniami i Misztalami ma stanowić przeciwwagę dla Majchrowskiego - to wygra. Inną sprawą jest, czy ja będęz tego zadowolony. Bardziej od niego nadawałby się Kośmider, ale nie wiem, czy chce mu się "mięszać" w tym bagnie, które zna lepiej, niż niejeden prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adel Re: Nasza Rada głupio gada! IP: *.gw-ssm.lama.net.pl 28.04.05, 20:43 W znacznej mierze popieram tę opinię. Jeśli już mówimy o wielkich prezydentach Krakowa, to nie można zapominać o Juliszu Leo i niestety niedocenionym Mieczysławie Kaplickim. To były wielkie postacie i choć mieli w radzie przeciwników udało się im zapisać wielki mi literami w historii miasta. Zarzuty pod adresem prezydenta Majchrowskiego ośmieszają tych radnych. Skupiają się na drobiazgach, bo tylko w taki sposób mogą się przypodobać tzw. opinii publicznej i w tak prymitywny sposób starają się zbijać kapitał polityczny. Prezydenta oceni historia. Niekiedy dziwię się, że osoby z tytułem profesora, uznane w świcie nauki podejmują się funkcji, których nie da się "odpolitycznić"narażając się na ataki różnych maluczkich politycznych "harcowników". A tak na marginesie, to za ten miód do herbaty mogli ci smakosze zapłacić z własnej portmonetki. Jeśli jednak są to jedyne nieprawidłowości w wydatkach, to mamy najuczciwszy budżet pod słońcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: a dostał ktoś ten miód ? IP: *.ghnet.pl 28.04.05, 17:29 miód w ZDIKu jest po to aby osłodzić pracownikom gorycz pracy pod takim dyrektorem na mój nos on rozłozy ten ZDiK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: a dostał ktoś ten miód ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:33 a co ty ciągle z tym miodem, pszczoła jesteś, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: a dostał ktoś ten miód ? IP: *.autocom.pl 28.04.05, 21:59 Na dodatek to jakiś niezwykły miód - TAŃSZY (!!!) niż cukier (wg "Gazety Krakowskiej" tak p. Tajster tłumaczył ten zakup...) !!! Ciekawe gdzie go kupują... (?) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Tablica Jaruzelskiego? 28.04.05, 17:19 Czy mnie oczy nie mylą? Bez jaj. Tego Majchrowskiego (przewodniczący Rady Programowej SLD - notabene) chyba całkiem pogieło! Gdzie taka tablica, kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roni Re: Tablica Jaruzelskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:06 Nie masz więkrzych problemów niż Jaruzelski,pewnie w1980 na świecie cie nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Tablica Jaruzelskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:39 może oni w tych w zielonkach chcą se też taką pierdyknąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avista Re: Tablica Jaruzelskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 17:26 A ciebie nie było jak uczyli ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Prezydent bez absolutorium IP: *.ae.krakow.pl 28.04.05, 17:49 niech sobie slodza herbate miodem, ale za swoje pieniadze, a nie podatnikow, wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruczajowiec Getto-Ruczaj -jescze jeden powód do braku absolut. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 11:04 Czemu nikt z radnych nie powiedział o skandalicznym pomyśle Majchrowskiego wybudowania ogromnego getta dla biedoty na Ruczaju? I o braku zastosowania się do uchwały Rady o zastopowaniu tej paranoi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Panie Majchrowski kończ Pan wstydu oszczędź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 10:13 Ludzie co wy pleciecie czy wy tego nie widzicie w tym mieście nigdy nie było tak źle wystarczy zobaczyć Rondo Mogilskie, nowo oddane inwestycje sie rozpadają to wynik pomysłów Pana Jacka. Ten chłop nie umie sobie dobierać współpracowników, inne miasta takie jak Wrocław i Poznań nas przeganiają a kiedyś od nas uczyły się samorządu. Brak reformy edukacji, rozrastajaca sie biurokracja, skandale w postaci tablicy z Jaruzelskim, nieśmiertelny Pan Tajster itd. PO i PIS mają racje trzeba z tym skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś