Gość: D IP: 149.156.51.* 10.05.05, 23:02 Popatrzcie na dzielnice XVI-ą, tam to już kończy Irek Raś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MikiMałs XVI kończy boisko IP: *.veranet.pl 11.05.05, 07:35 i teraz odgrzewanie tematow, ze to niby nowe pomysly! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: XVI kończy boisko IP: *.chello.pl 11.05.05, 19:06 Idea jest piękna, jeśli udałoby się zlikwidować szarość i zaktywizować wałęsającą się młodzież, gdyby stdion, który powstanie rzeczywiście był dla mieszkańców Kurdwanowa bezpłatny, to należy poprzeć ten projekt, zwłaszcza, że przyświeca temu przedsięwzięciu, głęboka idea humanistyczna. Nie wiem czy ta idea nie jest ważniejsza od tych wszystkich komercjalizacji, interesowności itd. Byłoby wspaniale, gdyby robiono to dla społeczności lokalnej z jej autentycznym poparciem a nie przeciwko niej, (obawa, że zniknie ten skrawek zieleni a ludzie przed swoimi oknami zamiast trawy będą mieli beton stadionu), nie można nikogo uszczęśliwiać na siłę. Projekt powinien być sporządzony na ogromnej tablicy, dostępny dla wszystkich mieszkańców Kurdwanowa i z nimi skonsultowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingwin fajny pomysł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:55 no bardzo fajna idea ale tak sie zastanawiam czy na tym blokowisku nie zostanie to zdemolowany juz po kilku tygodniach... dresiarnia nie śpi i nieprzegapi takiej okazji do demolki... no ale mam nadzieje ze sie myle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec no jeszcze tylko dziada z babą... IP: *.crowley.pl 11.05.05, 13:53 No po prostu "genialne" juz na naszym osiedlu niema miejsca, bloki budowane jeden na drugim, dobrze ze miejsce na ulice zostawiają, o miejsce na samochód toczy się codziennie walka wśród tych, co ich nie stać na 14 000 za garaż podziemny, psy wyprowadzane są na skwerki wielkości chusteczki do nosa i od razu przeganiane przez tabun mamuś z wózkami lub straż miejska, a jedyne miejsce gdzie było odrobione miejsca i zieleni mają teraz zamiar zabudować, w darmowe chwile na takim stadionie nie wierze to tylko pobożne życzenia Ogólnie jestem zdecydowanie na NIE, dlaczego nie zagospodarują w ten sposób BONARKI lub SOLVAJU, rozpytywałem znajomych, co o tym pomyśle umyśla i większość ma to samo zdanie, co ja, nie wiem skąd teza ze "większość" mieszkańców jest "za" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty debil Ale ku*wa gdzie? Chyba nie przed moim blokiem? IP: *.chello.pl 11.05.05, 13:44 Co za debilny pomysł, niech lepiej drzewa posadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:53 absolutna bzdura !! wg prezesa istniejacy park to nie jest miejsce do odpoczynku? a jak wybuduja stadion, to gdzie my z dziecmi na spacery bedziemy chodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuska Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 14:03 No tak... i na najwiekszym, mlodym osiedlu Krakowa, gdzie na kazdym kroku spotyka sie mame z wozkiem lub maluchem na spacerze - park zostanie przerobiony na wielkie boisko i galerie rzezb. A mamy beda mogly za talon isc sie przejsc po boisku albo pokluczyc miedzy rzezbami slawnych. Ciekawe, czy dzieci beda zachwycone tym ukulturalnianiem zamiast zabawami w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ul. Kordiana Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 01:34 Ulica Kordiana jest za!! Sport jest konieczny dla zdrowia, a nie tylko spanie w wózku i ssanie cycka mamy !! Musze się gdzieś wyrzyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: *.crowley.pl 12.05.05, 08:55 Też kiedyś musiałeś spać w wózku i ssać cycka mamy!! A wyżyć się możesz na około 2000 innych obiektów na terenie Krakowa, na pewno znajdziesz odpowiednie z odpowiadającym Ci towarzystwem, na osiedlu mieszkaniowym (sypialnianym) musi być spokój, cisza i dużo zieleni dla mamuś z wózkami, bo one mają kłopoty z przejazdem w inne miejsce w przeciwieństwie do Ciebie, który to dysponujesz ogromnym zapasem energii i musisz się WYŻYWAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 25.06.05, 18:49 Mam wrażenie że raczej mówisz w imieniu dresów mieszkających na ulicy Kordiana. Na sto osób jedna tylko chce tego boiska i to niestety są fakty. Boiska niestety nie uda im się rozbudować. Bardzo mi przykro że nie masz gdzie sportu uprawiać, rozglądnij się troche może jednak znajdziesz jakieś zajęcie, czy może jest to zbyt skąplikowane dla Ciebie??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbysioo Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:46 Heh, nie ma to jak szara tepa masa ludzi, ktorzy boja sie wszelkich zmian ! Stan faktyczny jest taki, ze te piekne tereny zielone, sa wykorzystywane glownie na alejkach (mamy z dziecmi) , przez psy (srajace gdzie sie da), oraz przez grupki dzieciakow, ktore nie maja odpowiednich warunkow do gry w pilke (zdezelowane bramki, kamerdolce i pelno psich kup na boisku). Rzadko sie odbywaja na nim mecze, raczej jest gra do jednej bramki... Jesli idea o ktorej na razie wiemy w haslach (stadion + rzezby) zostanie nam blizej przedstawiona, to moze wtedy sie wypowiadajmy - a nie glosmy NIE bo NIE. Polaczenie rzezb i stadionu pilkarskiego ze sztuczna nawierzchnia, wyglada na bardzo ciekawy pomysl artystyczny i jesli tylko budzet sie nie zmieni, to za te pieniadze mozna duzo wybudowac. Sztuczna trawa jest na zachodzie nieodzownym elementem boisk czesto wykorzystywanych, wiec raczej nie zamkna tego i bedzie ogolnie dostepne... No moze nie bedziemy drugim Kazimierzem, gdzie beda turysci przyjezdzac, aby pozwiedzac...ale mozemy zwrocic uwage chocby jak Nowa Huta gdzie ostatnio jest duzo sztuki nowoczesnej i slyszymy o niej w innych aspektach niz "komus wbili noz"... Uwazam, ze dopoki sie nie dowiemy konkretnie jak wyglada plan sytuacyjny, wizualizacja 3d i czy to rzeczywiscie sie wybuduje jak to obecnie mowia...to powinnismy sie przypatrzec... Jesli jednak planowana jest budowa nowego osiedla w centrum to bede pierwszy ktory bedzie rzucal kamieniami juz na etapie koparek... Pozdrawiam Zbysioo P.S. Mieszkam na Turniejowej Odpowiedz Link Zgłoś
ona.i.one Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska 12.05.05, 17:44 Ciekawe, że mieszkańcy piszą zupełnie co innego. Deweloper inwestuje w to kasę i będzie chciał na tym zarobić, dasz dzieciakowi 5-10zł na godzine grania, a może masz znajomości żeby dostać darmową wejściówke od spółdzieni mieszkaniowej? Doskonale wiesz, że ten obiekt nie jest budowany z myślą o okolicznych mieszkańcach, a my okoliczni mieszkańcy tracimy jedyne zielone tereny w okolicy. Jakkolwiek to będzie wyglądało, to będzie obiekt płatny i zamknięty. Dziękujemy bardzo panie "dobra rada". Co do alejek i rzeźb, przecież one mogą powstać niezależnie od stadionu, co więcej tak właśnie powinien wyglądać rozwój tego miejsca: alejki, ławeczki, rzeźby i jakieś małe boisko dla dzieciaków. Spokojne miejsce wypoczynku dla rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Zbysiu, jak będziesz mógł się przypatrzeć to już.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:45 ... będzie po kwiatkach. A ja nie chcę widzieć żadnych budynków na ostatniej zielonej enklawie Kurdwanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
antekkk3 Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska 12.05.05, 22:06 Całkowicie sie z Tobą zgadzam Ziom!!! Oby więcej takich jak Ty!!! pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurd Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: 213.25.22.* 11.05.05, 16:57 Co za bzdurny pomysl. W darmowe boisko wierza chyba tylko te rzezby, co je ten artysta chce postawic. Odpowiedz Link Zgłoś
ona.i.one Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska 11.05.05, 17:22 Ależ wy jesteście nie mili!! Przecież tutaj deweloper chce zarobić (nawet zainwestuje 3mln. zł!), a wy się czepiacie, a park będziecie mieli na Solvayu. Terenów zielonych wam się zachciewa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo7 co to za bezsens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 17:56 no super. przecież na tym osiedlu wogule nie ma miejsca, a i tak zaraz to zdemolują tak jak chyba nieużywaną scenę koło górki, która na razie jest miejscem popisów grafficiarzy. z reszta co to za idiotyczny pomysl z rzeźbami??? przecież to bedzie kolejny obiekt, z którego mozna sie nabijać. A te siedem milionów lepiej zainwestować w basen, który obiecują na kurdwanowie od jakiś 6 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar_951 Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: w3cache.* / *.2-0.pl 11.05.05, 19:00 prawde mowiac to ten pomysl jest do bani! mieszkam na kurdwanowie od dwoch lat i uwazam ze ten park juz jest miejscem swietnej rozrywki! nie wyobrazam sobie ze zamiast parku powstac mialby kolejny szary budynek- troche ich za duzo na osiedlu! poza tym to 'wielkie boisko' bedzie kolejnym miejscem bojek dla kiboli i dresow! powinno byc wczesniej ustalone referendum wsrod mieszkancow osiedla! Odpowiedz Link Zgłoś
antekkk3 Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska 12.05.05, 22:03 A ja mieszkam na Kurdwanowie od 20 lat i jeszcze nie sądzilem ze mam takich fantastyczych sąsiadów, którzy najwyraźniej chcieliby cofnoć sie do ery kamienia łupanego. Kolejna kwestia: łatwo sie krytykuje, krzyczy- nie znajac nawet podstawowych faktów pozwaljących na budowanie jakiejkolwiek opinii. Poczekajmy , Posłuchajmy, Poczytajmy a póżniej opluwajmy ludzi którzy, nie wiedziec czemu zainteresowali sie tą zapyziłam dzielnicą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: w3cache.* / *.2-0.pl 13.05.05, 00:06 a tak samo do ciebie sie mozna przyczepic o fanatyzm :) wypowiedzi sa na podstawie obecnych informacji i tekstu, i na tym etapie rowniez jestem przeciw bo wyglada to debilnie. lepiej zadbac o ten kawalek zieleni niz go zabudowac, a rzeczywiscie jest armatura, jest solvay, jest bonarka - mozna tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 25.06.05, 18:56 dziękujemy za cenne uwagi PANIE PREZESIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny leon Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 21:51 Wzruszjaca troska o dobro wspolne wymagajaca poparcia finansowego. Trawa ma byc miekka i rzezby przytulne. Gorąco popieramy mieszkancy Kurdwanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ul.kordiana Re: ul. Kordiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 01:32 Ulica Kordiana jest za!! Sport jest konieczny dla zdrowia, a nie tylko spanie w wózku i ssanie cycka mamy !! Musze się gdzieś wyrzyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: wawel service jest ZA :) IP: *.crowley.pl 12.05.05, 08:42 NIE cały jest za, ja jestem przeciw i kilku moich sasiadów z wawel serwice jesteśmy przeciw, zielleń jest bardzo potrzebna i konieczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejjee Re: wawel service jest ZA :) IP: *.kompania.net 14.05.05, 00:16 chodziło mi o to, że firma Wawel Service jest na pewno ZA, a osiedle macie naprawdę ładne, tak nawiasem mówiac :) jak się mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: ul. Kordiana IP: *.crowley.pl 12.05.05, 08:56 Też kiedyś musiałeś spać w wózku i ssać cycka mamy!! A wyżyć się możesz na około 2000 innych obiektów na terenie Krakowa, na pewno znajdziesz odpowiednie z odpowiadającym Ci towarzystwem, na osiedlu mieszkaniowym (sypialnianym) musi być spokój, cisza i dużo zieleni dla mamuś z wózkami, bo one mają kłopoty z przejazdem w inne miejsce w przeciwieństwie do Ciebie, który to dysponujesz ogromnym zapasem energii i musisz się WYŻYWAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swinia na tronie Zabudowanie Plant Kurdwanowskich - Jestem przeciw IP: *.turniejowa.pl 13.05.05, 17:10 Moi drodzy! Jeżeli wawel service daje 3 miliony - ten obiekt musi na siebie zarobić. jak zarobi - sadze ze bartosz krawczak były pracownik działu kredytów bph na pewno nam wytłumaczy bliżej niżli zdanie pól czasu darmo pół czasu komercja. Prawdopodobnie będzie tak, że dzieci do lat 10, 7, 12 - reszta płatna. czy doznaliście szczęscia jadąc na wakacje, gdzie tylko wasze 6 letnie (góra dziecko) było zwolnione od opłat? tak a co z parami bez dzieci? własnie- reszta musi bulić. I tacy od 13 do 60 musza iśc grac gdzie indziej, bo terazniejsze trawiaste boisko bedzie pod budynkiem. Druga sprawa - drodzy słuchacze - czy graliście na trawie i na sztucznej powierzchni? gdzie gra sie lepiej - oczywiscie jesli myslimy o amatorce - to na trawie! Dzieki za sztuczna trawe - wole naturalna. Ogólnie powstanie obiekt znowuż dzielący ludzi na z kasa i bez kasy, zas reszta biednych dzieci jesli moze dojechac do kameleona na dyskoteke, spytkowic, energy i innych epsilonów- sądze ze dojedzie na piłke na wole duchacka i inne. te Plany Kurdwanowskie są super i nie nalezy ich ruszać. To osiedle betonu, gdzie nawet kościól ma autostradę z betonu potrzebuje zieleni. Zas zosliwie stwierdze ze z Kordiana wspólnoty powinny odmalowac sobie fasady bloków bedzie weselej, nie tak szaro i ponuro. Starzy mieszkańcy z spóldzielni kurdwanów mogą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkańcy Re: ul. Kordiana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 12:35 Ulica Kordiana może i jest za, ale mieszkańcy NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 25.06.05, 19:03 Naprawde wzruszające jest to jak bardzo spółdzielnia kurdwanów dba o dobro mieszkańców i jak bardzo słucha tego co mówią. Jeszcze bardziej wzrusza mnie wypowiedz Czernego Leona, któy chyba jednak nie jest z Kurdwanowa bo tu nikt nie zgadza się z rozbudową stadionu. Mam nadzieje że jak do tego już dojdzie to wzruszone tym dresy zdewastują cały cały stadion!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ul Kordiana ul. Kordiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 01:39 Ulica Kordiana jest za!! Sport jest konieczny dla zdrowia, a nie tylko spanie w wózku i ssanie cycka mamy !! Musze się gdzieś wyrzyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: ul. Kordiana 12.05.05, 07:20 Przeciez tam juz sa ustawione bramki, dzieciaki graja w pilke... czy to za malo, zey sie wyzyc? koniecznie potrzeba kolejnych betonowych bunkrow? o wiele lepiej byloby, gdyby pan radny zajal sie spopularyzowaniem istniejacego boiska (bodaj sie to armatura nazywa) w poblizu petli tramwajowej... ale to pewnie kolega-deweloper zarobic musi, a pan radny przy okazji sobie punktow przed kolejnymi wyborami nazbiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc_portalu Re: ul. Kordiana IP: 62.233.151.* 12.05.05, 08:23 Nie, nie, nie. Pomysl stadionu jest idiotyczny. Teraz jest otwarta przestrzen, trawa, zielen, lawki. Po co budowac jakies kolejne mury tam, gdzie nie ma na to miejsca? Ten projekt nie moze przejsc. Jest po prostu idiotycznym pomyslem zagracenia przestrzeni. Teraz na obecnym "dzikim", jak go nazwano" boisku, mozna grac ile sie chce, o jakiej sie chce porze. Mozna grac w pilke, obok bawic sie z dziecmi lub grac w badmintona. Jak postawia stadion to po jednym, dwoch dniach przemieni sie na happy-style graffiti "TS cos tam", "ktos tam ku..a" itp. Odrobine rozumu! Dlaczego nikt nie pyta o zdanie mieszkancow? Odpowiedz Link Zgłoś
megas1 Basen 12.05.05, 08:38 Dla nowych Kurdwanowian: Basen miał być już 15 lat temu :) Ja się tylko obawiam że po 2 miesiącach swietności obiekty dookoła boiska bedą zapuszczone i zdewastowane. Poza tym pewnie będa stały niewykorzystane i ruina bedzie ozdabiała w miare ładne błonia Odpowiedz Link Zgłoś
berberis Wytną drzewa, wyasfaltują, zabetonują, ogrodzą 12.05.05, 20:30 Wytną drzewa, wyasfaltują, zabetonują, ogrodzą cały skwer tak jak na innych inwestycjach Wawel-Service. Ten skwer to jedyne zielone miejsce na osiedlu, na którym mogą się spokojnie bawić dzieci. Nikt uczciwy nie uwierzy, że ta inwestycja może przynieść coś pozytywnego dla mieszkańców, chyba tylko pseudokibice się ucieszą bo będą mogli urządzać zadymy. Ciekawe czy prezesi Wawel-Service przeprowadzą się na Kurdwanów po zrealizowaniu takiej inwestycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Moim zdaniem to jakaś ściema IP: *.autocom.pl 12.05.05, 20:43 Przecież w pobliżu są już stadiony. Moim zdaniem to jakaś ściema. Kolesie coś knują. Jeżeli są uczciwi to niech basen wybudują. Tutaj nie potrzeba żadnego stadionu ani budynków klubowych dla jakiś cwaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdwanowianka Re: Moim zdaniem to jakaś ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:49 A gdzie konkretnie miał być ten basen? Kto miał go zbudować? I dlaczego nie powstał? Odpowiedz Link Zgłoś
chrisk Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska 17.05.05, 15:11 Może jakaś mała akcyjka protestacyjna ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 15:58 zbudujcie od razu komisariat policji obok tego boiska bo już widze bandy osiedlowe demolujące ławki i robiące pijańskie burdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: *.turniejowa.pl 23.05.05, 19:31 Glupota do kwadratu - beznadziejny pomysl, mam nadzieje ze nie dojdzie do skutku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RdzMiesz Oprócz stadionu chcą jeszcze bloki SOCJALNE IP: *.chello.pl 02.06.05, 23:28 Oprócz stadionu chcą jeszcze bloki SOCJALNE postawić gdzieś obok Carrefura ;/, te same które mieli wybudować na ruczaju ale tam mieszkańcy zaprotestowali :))) i oby tak dalej:)) bo ich tam nie wybudowali - a teraz chcą to zrobić u nas, w ten poniefziałek była ałdycja w radio Kraków ale jej nie słyszałem :(, coś ostatnio chyba ucichło z tym stadionem ale nie dajmy sie zwieść bo zanim się pbejrzymy ruszą z budową więc musimy cały czas o tym myśleć i robić prostesty :) Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: Oprócz stadionu chcą jeszcze bloki SOCJALNE 03.06.05, 07:09 bloki koło [kerfura]?? przeciez tam juz jest ciasno.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RdzMiesz Re: Oprócz stadionu chcą jeszcze bloki SOCJALNE IP: *.chello.pl 03.06.05, 10:46 ale przecież chodzi tu o kase - bo prezesowi spółdzielni Kurdw Nowy wciąż jej brakuje!!!! On wogóle nie liczy sie z nami mieszkańcami, ma swoje wizje i chce na nich jak najwięcej zarobić, najgorsze jest to ze nie ma szans go odwołać :( bo rzad naszej spółdzielni jest cały skorumpowany ;p jedyne co go ściągnie ze stanowiska to jego śmierć ;/ bo w zarządzie to ma wszystkich w kieszeni i rzaden mu nie podskoczy !!:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdwanowianka Re: Oprócz stadionu chcą jeszcze bloki SOCJALNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:48 Oooo nie! To ruczajowcy obronili się przed komunałkami, więc najlepiej przenieść je na Kurdwanów? No bo przecież to już i tak brzydkie blokowisko i nic tu już bardziej popsuć nie można, jasne. Tylko że tu też mieszkają ludzie, którzy chcą jako takiego spokoju. I to, że do tej pory z tym spokojem bywało różnie, to nie znaczy, że trzeba jeszcze dokwaterować niespokojnego elementu. Drodzy spokojni sąsiedzi, róbmy coś. Skoro na Ruczaju mogli, może możemy i my? Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x gdzie, co, jak? 10.06.05, 16:18 1. wcale jeszcze się nie obroniliśmy 2. w życiu nie słyszałem o żadnym projekcie tego typu na Kurdwanowie 3. na to muszą być w pieniądze w budżecie miasta (a nie ma takiej pozycji) 4. uchwała RM zakłada max 20% komunalnych w bloku (a więc nie będzie można budować osiedli tego typu) Osiedle to nie królik, którego można by wyciągnąć z kapelusza... :) Natomiast na pewno powiniście powalczyć o Bujaka... szkoda było by stracić kawałek ładnej zieleni i to tylko przez to, że ktoś wymyślił sprytny sposób na upchnięcie dodatkowej powierzchni handlowo-usługowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rdz Miesz Spotkanie w Sprawie Stadionu IP: *.chello.pl 03.06.05, 22:50 Usłyszałem dziś że w środę 8,06,2005 o 14:30 ma odbyć się w telewizji kraków na krzemionkach spotkanie w sprawie tego cudownego stadionu - ma być robiony program, wszyscy Ci którzy chcą mogą iść tam i wyrazić na żywo swoją opinię, nie jestem jednak pewny czy zgadza sie godzina spotkania więc jeżeli możecie to dowiedzcie się czy napewno to jest wtedy - najlepiej dzwoniąc do telewizji :, im więcej osób przyjdzie tym lepiej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ona.i.one Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska 09.06.05, 15:26 Podbijam temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Na Kurdwanowie ruszy budowa wielkiego boiska IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 14:50 Wawel Serwis na swoich osiedlach zabudował srodek gdzie miały być tereny zielone a teraz nagle martwi się o Kurdwanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RdzMieszk WAŻNE ZBIERAMY PODPISY!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 16.06.05, 22:37 Zaczeliśmy zbierać podpisy przeciwko budowie ale nie wiem czy dotrzemy do wszystkich jeżeli ktoś chciałby nam pomóc i pozbierać podpisy wśród swoich sąsiadów w bloku bardzo by nam ułatwił i pomógł-podpisy zbieramy do niedzieli 19.VI bo w poniedziałek zanosimy naszemu prezydentowi krakówa Majchrowskiemu!!! dowiedziałem się jednak że mamy niewielkie już szanse :( na sprzeciw a pozatym KS Grzegórzecki był sponsorował kampanię Majchrowskiego ;/. Jeżeli możecie nam pomóc proszę o kontakt na moje gg 6921272 i/lub (bo nie zawsze dochodzą wiadomości na gg) przesłać mi wiadomość na maila niestadion@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: WAŻNE ZBIERAMY PODPISY!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.06.05, 23:02 > dowiedziałem się jednak że mamy niewielkie już szanse :( na sprzeciw a pozatym > KS Grzegórzecki był sponsorował kampanię Majchrowskiego ;/. no z takim nastawieniem to ja Ci nie wróże za dużego sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RdzMieszk Re: WAŻNE ZBIERAMY PODPISY!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 17.06.05, 11:47 gdybyś wiedział jakie w naszej spółdzielni odchodzą machloje, prezes ma wszystko w garśći.Co sobie ustali to tak jest i my mieszkańcy nie mamy nic do powiedzenia(przynajmniej do tej pory tak było z wieloma sprawami :(). W radzie nikt mu sie nie postawi, Oni wszystko robią za naszymi plecami!! w dalszym ciągu wiele osób nie wie że chcą coś takiego wybudować. A walczyć to będziemy do końca i to bez względu na wszystko. Piszę tylko jak sprawa wygląda i może to wzbudzi wśród pozostałych mieszkańców większą mobilizację!! Odpowiedz Link Zgłoś