Dodaj do ulubionych

Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wynikami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 16:37
Jestem gimnazjalistka i bardzo ciekawi mnie jaką na jaka ilośc punktów liczą
moi rówieśnicy. Ludzie!! Piszcie, na ile liczycie, a obok jakie szkoły
zaznaczacie na liście priorytetów!! W ten sposób moze jakos wczesniej uda nam
sie zorientować co do naszej przyszłości:/
Stwórzmy własną nieomikronową bazę danych!!
Obserwuj wątek
    • Gość: <<:::Papatka:::>> Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 16:40
      No to może ja zacznę. akurat jestem na forum więc się wpiszę:P Będę perwszym
      bazowiczem:P
      liczę na 180 punktów i składam papiery do : I LO(klasa 1d1 i 1b) i V LO(klasa
      1A i 1B)
      Pozdrawiam serdecznie!!
      • agnieszka0201 Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn 01.06.05, 16:26
        oj niepolecam V, chyba, ze juz nie musisz sie uczyc do matury, bo wszytko
        umiesz:) tam z gory przyjmuja(tak mowa moi znajomi, w tym roku wlasnie skonczyli
        piatke), ze jestes geniuszem i potrafisz sie uczyc sam, poza tym jezyki obce
        stoja dosc kiepsko...choc oczywiscie wszystko zalezy od nauczycieli
        • Gość: me Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: 81.186.233.* 25.06.05, 16:44
          a ja polecam "fałelo". przezylam w nim rok, jestem zadowolona i wcale nie jest
          tak jak opisuje agnieszka.
    • Gość: pietrek@pietrek.pl Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 15:21
      coś sie chyba nikt nie zainteresował:/
      ja liczę na około 160 i wybieram się do VIII Lo w Krakowie.
      • Gość: kacha Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 23.05.05, 19:42
        a ja licze na ok. 150-155 i skladam papiery do viii. Pietrek na jaki profil sie wybierasz?;)
        • Gość: pietrek@pietrek.pl Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:14
          wybieram sie na matematyczno-fizyczny z informatyką.
          Egzamin mat-przyr dobrze mi poszedł, human też, ale ocenki takie sobie:/ Ale
          liczę, że mnie przyjmą:P Trzeba byc pewnym siebie!!
          A Ty, Kacha, na jaki idziesz?
          • Gość: kacha Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 23.05.05, 21:55
            A u mnie human dobrze poszedl, i ocenki w miare dobre, za to mat-przyr kompetnie mi nie wyszedl. Ja tak samo mam nadzieje, ze sie dostane. A skladam na mat-inf z chemia, a w razie gdybym sie tam nie dostala to zaznacze chyba jeszcze biologiczno-chemiczny i ekonomiczno-prawny. Zawsze wieksza szansa ;) Skladam jeszcze papiery do lo w moim miasteczku, i zastanawiam sie nad trzecim- I albo II. Pewnie i tak sie nie dostane, ale zaryzykowac mozna :) A Ty do jakich innych szkol skladasz?
            • Gość: pietrek@pietrek.pl Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:25
              szczerze powiedziawszy ja mieszkam bardzo daleko Krakowa(no....może nie BARDZO
              daleko, ale 78 km to już coś:P) i do szkoły w swoim mieście tez składam -bo tam
              mnie na pewno przyjmą, tak, asekuracyjnie. A jak do Krakowa pójdę, to
              zamieszkam w internacie...zobaczymy, jak wyjdzie. Ale składam w VIII do mat-
              fiz+inf i do mat-chem+inf. Choć chemia średnio mnie ciekawi..no ale dla
              matematyki i informatyki mogę sie poświęcić. A dla sztuki i tylko wyłącznie dla
              niej, składam jeszcze do V do klasy mat-fiz-inf. Ale tam mnie nie przyjmą, bo
              podobno do tych klas dostają się tylko laureaci(co mogłaś, Kacho, przeczytać w
              innych postach w innych tematach). Także ta V to tylko dla czystej zabawy:P
              Tak naprawde to albo VIII albo moja miejska szkółka.
              Możesz sie zastanawiać, dlaczgo tak mi zalezy na VIII LO, ale tak się składa,
              że jeszcze 2 lata temu mieszkałem w Krakowie i mój brat tam chodził do klasy
              mat-fiz i był bardzo zadowolony. Chce pójść jego śladem:P
              KAcha, mogę pisać"Kasia", bo tak wygodniej...
              Pozdrawiam Ciebie i wszystkich Forumowiczów!!
              • Gość: kacha Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 24.05.05, 18:48
                Jasne, ze mozesz pisac Kasia;) Ja mam o tyle dobrze, ze mieszkam ok. 25km od Krakowa, wiec codziennie pewnie bym dojezdzala. Ja sama tez nie wiem czemu tak mnie ciagnie do viii, chyba przez te wszystkie opowiesci znajomych jaka viii to fajna szkola, ktora naprawde uczy i jacy fajni ludzie w niej sa. Mam nadzieje, ze uda mi sie przekonac;) Ja postanowilam zlozyc jeszcze papiery do I, dzis bylam w krk, wiec sie tam wybralam, bo w viii we wtorki nie przyjmuja, bedac przekonana, ze podania trzeba zlozyc do wszystkich wybranych szkol. Na szczescie w I byl bardzo mily Pan, ktory uswiadomil mi, ze podanie skladam tylko do szkoly pierwszego wyboru, i to oni przekazuja dalej moje dane innym wybranym szkolom. Szok był ;D czyli zanosze tylko do viii to podanie? nawet nie musze tutaj do lo w moim miasteczku? Pozdrawiam
                • Gość: VIII LO:] Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:27
                  No no ...to widzę, że na mat chem sie troszke osób do nas wybiera... zresztą
                  jak każdego roku,najbardziej oblegana klasa... :] powodzenia wam życze:]
                  • Gość: MiREK Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.krakow.pl 24.05.05, 20:45
                    ja tez sie wybieram do osemki.. lol. nie zmylcie sie bo z tego z co wiem w mat
                    chem inf fizyka tez w jakis sposob(dosyc powaznie) jest rozszezona....
                  • Gość: mat chem Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 15:25
                    Jest poszerzona,ale tylko o godzinke jedną,wiec da sie zyc:] a w zależności od
                    tego na jakiego nauczyciela traficie z pozostałych przedmiotów...też się może
                    zdarzyć, że bedzie on w jakimś stopni poszerzony....:]
                • Gość: Pietrek@pietrek.pl Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:54
                  Ale wiesz...to musisz wiedzieć, czy Twoja miejscowośc i szkoła, którą wybrałaś
                  jest również włączona(tak jak VIII LO) do systemu OMIKRON. Bo jak nie to
                  wszytsko po staremu:zdjęcia, podania, życiorysy, deklaracje...tak jest
                  przynajmniej u mnie w mieście, bo nie jest włączone do elektronicznego systemu.
                  • Gość: kacha Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 25.05.05, 17:35
                    Dzieki za odpowiedz, czyli na pewno musze tutaj do siebie tez zaniesc. A czy jesli mnie przyjma do szkoly pierwszego wyboru to oni juz dalej nie przesylaja moich danych i konieczniu juz tam musze isc?
                    • Gość: pietrek@pietrek.pl Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 10:54
                      to jest tak:
                      składasz do Krakowa do szkoły podanie i oni Cie wprowadzają do elektronicznego
                      eomikronu. Na odwrocie podania piszesz listę priorytetów(do jakich klas w
                      jakiej kolejności chciałabyś chodzić). Portem donosisz informacje o wyniku
                      egzaminu i świadectwo i do systemu zostają wprowadzone Twoje oceny i
                      osiągnięcia. I na podstawie tych danych komputer przypisuje Cię do możliwie
                      najwyżej położonej na Twojej liście klasy. Ale równocześnie możesz zostać
                      przyjęta do liceum w Twoim miasteczku. I teraz musisz wybrać:czy kalsa w
                      Krakowie czy szkoła w Twoim mieście. Masz tylko te dwie możliwości. Bo nawet
                      jeśli dostałabyś się z Twoją liczbą punktów do klasy, którą zaznaczyłaś niżej w
                      liście priorytetów a nagle chciałabyś właśnie do niej pójśc, a system przypisał
                      Cię już do klasy zaznaczonej przez Ciebie na wyzszych pozycjach, to umarł w
                      butach. Już tego nie zmienisz. Przydziela Cię tylko do jednej klasy. Ale wciąż
                      możesz się zdecydować na tą klasę w Twoim mieście.
                      Przepraszam za chaotycznosć wypowiedzi, ale trudno mi to wszystko zrozumiale
                      przedstawić:pozycje, miasta, klasy, priorytety, oceny, punktyt itd..wszystko
                      się miesza i powtarza:))
                      Kassia, zorientuj się, czy na pewno to liceum u Ciebie nie jest w omikronie!!
                      Bo potem go nie zaznaczysz i będzie źle.
                      Mam nadzieję , ze cos Ci się w głowie rozjaśni...Bo nie do końcA ZROzumiałem
                      Twoje pytanie...ale starałem się odpowiedzieć jakoś i może gdzieś w tej
                      odpowiedzi zawarła sie odpowiedź, która cos Ci da.
                      Pozdrawiam!!
                      • Gość: kacha Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 26.05.05, 16:52
                        Dzieki Piotrek, teraz juz wszystko rozumiem. No to chyba juz w tym tygodniu sie wybiore zlozyc to podanie, a Ty juz skladales? ;) Wogole chcialabym juz znac wyniki tych egzaminow, i miec juz wszystko za soba zwiazanego z ta nowa szkola.
                        • Gość: piotrek:P(pietrek) Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 21:38
                          ja już złozyłem. byłem w Krakowie 20 maja, sliczna pogoda, fajna atmosfera, noc
                          muzeów, a wszystko to tym bardziej utwierdziło mnie w moim wyborze
                          szkoły...kurcze..mnie ten egzamin tez denerwuje..bo niby sobie orientacyjnie
                          policzyłem, ile będę miał punktów, ale kto to wie, czy jakiegoś stylistycznego
                          błędu albo zbyt wielu interpunkcyjnych nie zobiłem w liście...aj. to
                          stresujące. tym bardziej, ze te egzaminy sa juz sprawdzone od 3 maja i teraz
                          gdzieś zalegają, drukują zaświadczenia, obliczają srednie krajowe, wojewódzkie
                          itp. Kurcze, ja bym mógł dostać zaświadczenie z egzaminu na zwykłej kartce
                          białej, nie wymagam kartonowego, estetycznego, slicznego dokumentu! Byle jak
                          najszybciej to zanieść do liceum i sie dowiedzieć co ze mną ędzie dalej. Bo
                          teraz jestem w zawieszeniu..już nic nie zrobię...no..ewentualnie ponaciagam
                          0ceny:P
                          Pozdrawiam!
                          • Gość: kacha Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 26.05.05, 22:01
                            Hehe no ja myśle tak samo jak Ty, teraz wlasnie tylko poprawianie ocen wchodzi w gre, no i jeszcze jakas dzialalnosc inna. Np ja sie zapisalam na koncert, na ktorym bede wolontariuszka i dostane 2pkt za wolontariat :D no i jeszczcze za co innego bede miec za prace na pozytek publiczny ;) jeszcze tak notabene, to szkoda ze viii nie ma oficjalnego forum, chociaz nieoficjalne jest, ale glownie wypowiadaja sie tam ludzie, ktorzy juz skonczyli viii.
                • Gość: nina ballerina Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.broker.com.pl 27.05.05, 12:22
                  Kasia, 25 km od Krakowa, ale z której strony? :) Ja mam tez 25, jestem z
                  Krzeszowic :>
                  • Gość: kacha Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 27.05.05, 18:08
                    oo ja tez jestem z krzeszowic:) z ktorej jestes klasy?
                    • Gość: nina ballerina Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.broker.com.pl 28.05.05, 16:28
                      Nie chodziłam do gimnazjum do Krzeszowic. Wprowadziłam sie tu dopiero niedawno.
                      Przedtem mieszkalam troche dalej :)
                      • Gość: kacha Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 28.05.05, 22:04
                        A ile masz lat? Tez konczysz gimnazjum? Jesli, tak to do jakiej szkoly sie wybierasz? :)
                        • Gość: nina ballerina Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.broker.com.pl 28.05.05, 22:22
                          Tez koncze gimnazjum.
                          Wybieram sie do VIII albo do VII ze wskazaniem na to drugie (tradycje takie
                          rodzinne ;)) - moja mama, wszystkie jej siostry, moja siostra, moj brat i
                          kuzynka konczyli VII wiec i ja chce :))))
                    • tycia.tycia Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn 28.05.05, 22:24
                      Gimnazjum w Krzeszowicach konczy wlasnie teraz moj kuzyn :)
                      Ale bij zabij - nie wiem którą klasę.
                      Nazywa się Marcin K. (taki w okularach)
                      • Gość: kacha Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 28.05.05, 22:31
                        a nie jest on z czernej czy z paczoltowic czy z jakiejs innej wsi? :D Zajrzałam na dodatek gazety krakowskiej, z naszymi fotkami i chyba juz wiem ktory :D
                        • tycia.tycia Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn 29.05.05, 12:38
                          Nio z Czernej :) Do klasy F chodził bo go dziś pytałam ale chciał jeszcze
                          Ciebie skojarzyć ale niewiele wiem... pytał o klasę z której jesteś i o kolor
                          włosów, ewentualnie coś szczególnego :)
                          Możesz na maila jeśli nie chcesz się ujawniać publicznie :)

tyciatycia@tlen.pl
    • Gość: anmaria Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.net.autocom.pl 26.05.05, 12:35
      liczę na 78\swiadectwo\ + 50\hum\ + 15\mat-przyr\ + 15\olimpiady i inne\ i
      składam tylko do I LO klasa humanistyczna z łaciną i greką, bo tylko taka mnie
      interesuje. Jak się nie dostanę będzie mi obojętnie gdzie się będę uczyć. \Te
      15 punktów z mat-przyr. to góra, może być o 5 mniej\ Czy jest tu ktoś kogo
      interesuje ta klasa?
      • Gość: maulinka Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 21:43
        mnie interesuje, ale dopiero na czwartym priorytecie:P
        bardziej wolę te kalsy hist-wos-geo.
        Kurcz...ale widze, że z Ciebie to prawdziwa humanistka:P 50 z humana i tylko 15
        z mat-przyr?? pewnie tez olimpiada z polskiego-finał. ja też jestem finalistką
        z polskiego, ale mat-przyr jakoś lepiej mi poszedł...myślisz, że finaliści
        (przy tej samej liczbie punktów co inni) będa przyjmowani jako pierwsi? jest
        jakis taki zapis w regulaminie rekrutacji w nowodworku?
    • nataliako Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn 30.05.05, 18:54
      Będę miała ok 160 i wybieram się do szóski do OH, ale przede mną jeszcze
      egzamin i od niego też dużo zależy. A propos, może ktoś zdawał taki egzamin.
      Jeżeli tak, to prosze o jakies wskazowki. Pozdrawiam
    • agnieszka0201 ...... 01.06.05, 16:30
      a ja wlasnie liceum skonczylam:D ale milo tak sobie przypomniec jak 3 lata temu
      tak samo przezywalam trudy rekrutacji, no wtedy bylo jednak duzo wiecej
      zamieszania...:) ale zycze wszystkich dostania sie do wymarzonej szkoly!! p.s.
      was tez za 3 lata czeka matura i to dopiero jest stres;)
      • yogurcik_owocowy Re: ...... 01.06.05, 19:53
        He he he... Popieram. Też się cieszę, że nie muszę denerwować się, latać po
        szkołach. A ten egzamin... dla mnie to był koszmar :P Nie dlatego, że xle mi
        poszedł, ale wykończył mnie psychicznie.
        • agnieszka0201 Re: ...... 01.06.05, 20:02
          hehe, no ja sie az tak bardzo nie denerwowalam:D jak nigdy.. przed matrura tez
          jakos moglam jesc, tylko ustny jezyk spedzal mi sen z powiek:] choc okazalo sie
          ze niepotrzebnie, niestety teraz tez czeka mnie latanie po uczelniach...trzeba
          sobie prowiant przygotowac, bo beda kolejki..;)
          • Gość: RiaL Ile punktów?? IP: *.crowley.pl 02.06.05, 16:52
            Ja licze na około 180 punktów i wybieram sięna mat inf w I LO ktoś jeszcze tam idze??
            • Gość: Mańka Re: Ile punktów?? IP: 80.53.173.* 17.06.05, 16:00
              no cóż ja bede mieć 186 pkt... i w cale nie ide do V do krakowa... no cóż...
              jak dla mnie najlepszym liceum w mojej okolicy, do którego bede mogla
              dojerzdzać codziennie jest I LO w Chrzanowie (Pozdro dla Starego).
              Zobaczycie... Spotkamy się na olimpiadzie fizycznej:) A jeśli chodzi o profil
              to wybieram mat-fiz-inf (potoczny mat-fiz)!
              • weronikaa89 Re: Ile punktów?? 21.06.05, 17:14
                Ja mam 175 i składam do mat-chem-inf do VIII. Troche sie boję ;/ Ale mam
                nadzieje że nie będzie tak źle i sie dostanę :D Pozdrawiam wszystkich
                tegorocznych składających podania do liceum (bądź innych ponadgimnazjalnych):)
                • Gość: krakus_ka Klasa DSD IP: *.compower.pl 21.06.05, 19:51
                  Ja w tym roku skonczylam VIII LO ... i posylam tam moja siostre ... bedzie miec
                  173 pkt. idzie do klasy DSD w VIII na I priorytecie ...
    • Gość: prymus Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:49
      ja mam 66 punktów i załatwione liceum
      • Gość: Monika Re: Ile macie punktów do liceum??Wymieńmy się wyn IP: *.compower.pl 28.06.05, 18:43
        Czy jutro wyniki bede o 14.oo tak jak mialy byc dzisiaj??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka