Dodaj do ulubionych

Kontrola radarowa

08.07.02, 18:49
Dzisiaj koło 12 na Igołomskiej widziałem panów (na oko) policjantów z
radarem... I fajnie, tylko, że oni łapali na ten radar tramwaje! Nie wie ktoś,
o co tu chodzi?
Obserwuj wątek
    • _hektor Re: Kontrola radarowa 08.07.02, 19:46
      kiedyś widziałem jak tak samo robili policjanci na wielickiej, ale to raczej
      żarty były, bo troszkę się śmiali przy tym.

• Gość: kuba203 Re: Kontrola radarowa IP: *.net / 192.168.1.* 08.07.02, 20:08
        Aha, to może i tym razem było tak samo... Bo nie wiem, co by to mogła być za
        akcja :)))
        • Gość: Tomek Re: Kontrola radarowa IP: *.chello.pl / *.chello.pl 09.07.02, 12:56
          Jakiś czas temu było o tym w Panoramie, tzn. w (ponoć)wielu tramwajach niema
          prędkościomierzy a motorniczowie jeżdżą zbyt szybko (jak na stan szyn) -pewnie
          MPK to zleciło!?
          • kuba203 Re: Kontrola radarowa 09.07.02, 13:53
            W Krakowie raczej większośc tramwajów prędkociomierze ma, i raczej zwykle są one
            sprawne :)))
            Ale tam tory są faktycznie w stanie katastrofalnym, może chodziło o to...
            • Gość: wag Re: Kontrola radarowa IP: *.chello.pl / *.chello.pl 09.07.02, 16:57
              Mają wszystkie,jazda bez sprawnego prędkościomierza jest niedozwolona.Na
              Igołomskiej obowiązuje ograniczenie prędkości do 20 km\godz ze względu na stan
              torowiska(od Kopca do prawie 5 bramy-ok.1300m).Kontrolę przeprowadza nie Policja
              lecz Nadzór Ruchu i są dość częste.
              • kuba203 Re: Kontrola radarowa 09.07.02, 17:04
                Aha, ja niezbyt często się w tamte odległe rejony zapuszczam, pewnie dlatego
                pierwszy raz to widziałem...
                Ale co się dzieje, gdy już kogoś złapią na przekraczaniu prędkości?
                • _hektor Re: Kontrola radarowa 09.07.02, 20:09
                  w rejonach gdzie torowisko jest w fatalnym stanie takie kontrole rzeczywiście
                  mogą być potrzebne, ale a niektórych miejscach ograniczenia prędkości są
                  praktycznie niepotrzebne, i gdyby tam stanęli z radarem to byłoby już zupełnie
                  bez sensu.
                  • kuba203 Re: Kontrola radarowa 09.07.02, 20:26
                    Zgadza się, w ogóle jest to raczej bez sensu, dalej nie wiem, co się dzieje, gdy
                    już któryś motorniczy zostanie przyłapany na przekraczaniu prędkości :)))
                    • Gość: wag Re: Kontrola radarowa IP: *.chello.pl / *.chello.pl 09.07.02, 20:43
                      Premia już nie jest taka jak dawniej :)))
                      • kuba203 Re: Kontrola radarowa 09.07.02, 21:50
                        Gość portalu: wag napisał(a):

> Premia już nie jest taka jak dawniej :)))

Aha, no tak :)))

• Gość: Tomek Re: Kontrola radarowa IP: *.chello.pl / *.chello.pl 09.07.02, 21:35
                Też zdawało mi się to głupie ale tak mówili (z rok temu) i co ja poradze?
                • kuba203 Re: Kontrola radarowa 09.07.02, 21:50
                  Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Też zdawało mi się to głupie ale tak mówili (z rok temu) i co ja poradze?

Może to prawda, kto to może wiedzieć?
                  • m.in Re: Kontrola radarowa 10.07.02, 15:20
                    od czasu do czasu robi sie badania, które weryfikuja prędkośc z jaka prowadzą
                    pojazdy motorowi
                    pzdr :)
                    • kuba203 Re: Kontrola radarowa 10.07.02, 19:23
                      Dzięki za info :)))
                      Czyli się wyjaśniło :)))
          • Gość: mcjg Re: Kontrola radarowa IP: *.mpk.krakow.pl / 192.168.2.* 15.07.02, 09:16
            Prędkościomierze są we wszystkich wozach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka