Dodaj do ulubionych

Skończyć z blokersami

IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 31.05.05, 13:24
W obliczu ostatnich wydarzeń uważam,że tzw."blokersów"należy uznać za wyjętą
spod prawa bandycką grupę zbrojną.Dość pobłażania i bezradności.Należy
wprowadzić bezwzględny teror w stosunku do członków tych band.Wynająć ludzi
zdolnych do bezwzględnego "oczyszczenia" miasta.Sprawcy mordów powinni wisieć
przy drodze aby ich ścierwo odstraszało innych. Za rozboje i pobicia
należałoby okaleczać sprawców tak aby nie byli zdolni do podobnych czynów!
To nie jest bezprawne! Obowiązujęce, prześmieszne prawo nie daje nam żadnego
bezpieczeństwa bo tworzący go idioci bardziej dbają o bezpiczeństwo i prawa
przestępców niż ofiar.Doprowadźmy do sytuacji aby to blokersi bali się wyjść
na ulicę albo żeby już na niej na zawsze pozostali.
Śmierć blokersom sku..elom!
Obserwuj wątek
    • Gość: FAK Re: Skończyć z blokersami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:02
      A może zamiast ich wieszać sam byś się powiesił?
      Wtedy mógłbym spokojnie, bez obaw chodzić po ulicach Krakowa!
      • Gość: szeryf FAK - blokers na forum? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 15:37
        z laweczki pod blokiem przeniosles sie przed komputer? rodzice ci kupili, czy komus ukradles?
        • Gość: FAK Re: FAK - blokers na forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:20
          Nie blokers, tylko jakoś takie metody do mnie nie przemawiają... równie dobrze
          można ich pozamykac w gettach, ale czy to coś da?
          Nie wiem może się myle, ale walczenie z debilizmem takim samym debilizmem nie
          przynosi zwykle oczekiwanych efektów.
        • Gość: jeronim Re: FAK - blokers na forum? IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:07
          No własnie..zlikwidowac ławki i trzepaki!!
      • kubek21 Re: Skończyć z blokersami 04.06.05, 22:15
        FAK, oczywiscie z tymi snajperami to zartuje. Ale jestem za SUROWYMI i
        KONSEKWENTNYMI karami pozbawienia wolnosci(bez zwolnien warunkowych) i wysokich
        grzywien. Tylko konsekwencja mozna ich pokonac, bo taki koles sobie pomysli, ze
        kilku jego kolegow juz siedzi, albo ma wysokie grzywny - moze zaczac sie wahac
        czy kogos zabic, choc nie wiem czy w takich przypadkach mysli sie o takich
        "trywialnych" rzeczach. Mnie niedawno sterroryzowano nozem na Stokach i
        skradziono komorke. Na szczescie znalazla sie zguba i zlodziej. Przyznal sie do
        winy i teraz jestem ciekaw jaka dostanie kare.
    • Gość: erd Re: Skończyć z blokersami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:34
      wysadzic bloki!
      wszyscy do rezydencji!!!
      • kubek21 Re: Skończyć z blokersami 04.06.05, 00:37
        Wybacz FAK, ale jak ludzie zwani blokersami zabijaja dla samego zabijania (lub w
        imie wyzszych celow - cracovia/wisla), okradaja, niszcza, strasza - nie ma dla
        nich przebaczenia, a nawet paragrafu. Ja proponuje, zeby na blokach lezeli
        snajperzy i strzelali do tych zwierzecych cwiercmozgow - nie ma innej metody.
        • Gość: FAK Re: Skończyć z blokersami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:19
          Zgadzam się że nie można tego tolerować, ale jak wyobrażacie sobie
          likwidowanie "prewencyjne" blokersów... Bojówki antydresiarskie? I kogo miałyby
          atakować, wszystkich w dresach? Współczuje joggingowcom! Może młodzież siedzącą
          przed blokami? A co tak naprawde można robić na takich osiedlach, są place
          zabaw ale jak kolesie mają po 20 lat to już chyba nie ten wiek.
          Osobiście nie mieszkam na osiedlu, ale mam wielu znajomych w Hucie, Kurdwanowie
          czy Płaszowie, nie są huliganami mimo że na pierwszy rzut oka mogą tak wyglądać
          i naprawde jeśli by im ktoś nakopał tylko za to, że "są blokersami" to ja tu
          nie widzę żadnej różnicy...

Pozdrawiam
    • zaholec Można inaczej 04.06.05, 10:11
      Niestety nie jest możliwe wprowadzeni w Polsce skutecznie odstraszającego
      prawa. Jestem zdania, że za zbrodnię zabójstwa z premedytacją należy zasądzać
      karę dożywotniego więzienia w izolatce. Do tego oczywiście pozbawienie praw
      publicznych, a zatem prawa do amnestii. To straszna kara i mam nadzieję, że
      dość straszna. Na dodatek zgodna z nauką kościoła. Nie zabijamy ale izolujemy,
      dajemy czas do rozrachunku z własnym sumieniem.
      Za gwałt podnosi się kary ale, moim zdaniem, również za mało.....

Kara winna przerażać, a nie być kłopotliwym epizodem. Nie wierzę, że możliwość
      wpadki i otrzymania wyroku 5 lat za kradzież komórki nie powstrzyma
      przynajmniej części przestępców.

Żałuję również, że nie funkcjonuje w Polsce kara aresztu za wybryki
      chuligańskie. Połowa awantur miałaby łagodniejszy przebieg. Grzywna nie
      odstrasza bo nie rujnuje życia. Ale grzywna połączona z dwutygodniowym aresztem
      już rujnuje. Jak wytłumaczysz pracodawcy, czy wykładowcy, że nie byłeś w pracy
      czy na zajęciach?
      Chuligani winni być piętnowani i karani. Dzisiejsze metody walki z chuliganerią
      są dziecinne.

To co piszę jest pewnie chaotyczne ale jasno pokazuje kierunek, w którym, moim
      zdaniem, powinno pójść ustawodawstwo w zakresie kar.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka