Dodaj do ulubionych

Parking pod Błoniami?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 22:10
w najnowszym numerze (nr 3 Z majA 2005) periodyku Poczty Polskiej "Twój
Priotytet" wiceprezes TS WISŁA SA Andrzej Pawelec ujawnił, iż na potrzeby
stadionu Wisły planuje zrobienie gogantycznego parkingu podziemnego
pod Błoniami
strona 13, prawa kolumna drugi akapit

wg norm UEFA w okolicach stadionu na 4 widzów winno przypadac jedno miejsce
parkingowe, czyli w tym przypadku powinno być ok 7500 miejsc na auta

no i jak? da się?
;)
:-DDD
Obserwuj wątek
    • o13y no nie wierzę :-) 01.06.05, 16:30
      • Gość: Łysy ja tez nie, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:45
        ja tez nie wierze. wyobrazam sobie jednak, ze to takie wishful thinking, ze tyle
        wolnego miejsca, ze az sie prosi, i baa, wcale nawet nie bedzie wystawalo nad
        teren. syćko sie schowa.
        a ja sie pytam, dlaczego mysli sie o miejscach parkingowych teraz dopiero? WZ
        nie okreslala ile miejsc parkingowych trzeba na taaaakieeeeego giganta? a ktoryz
        to urzednik takie wuzetki wydaje, bo ja tez chce:)
        (kto za to zaplaci, kto jest wlascicielem terenu, jaki jest sens podziemnego
        parkingu o pow. ok. 120000-150000m2 POZA (nawet nie przy) druga obwodnica z
        takim skomunikowaniem (P&R odpada; ale dobrze by dzialalo jako wspolny parking
        stadionu i nowego centrum handlowego. mam nazwet nazwe: galeria półwsie.
        urocze;-) to tylko pare pytan, na ktore nawet nie oczekuje odpowiedzi)
        pozdrawiam
        • Gość: Osment uwierzyc trudno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:52
          ale mnie chodziło o jedno:
          z reguły pyszczymy PO FAKCIE
          TERAZ ktoś ogłasza swoje plany PRZED
          NO I JAK? czekamy az podkopie Błonia czy moze wyrazimy swoją opinie
          wczesniej????

> kto jest wlascicielem terenu
          OTÓŻ GMINA KRAKÓW
    • Gość: dreptak Re: Parking pod Błoniami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:45
      i tu wracamy do poczatku lat dziewiecdziesiatych, juz wtedy bylo wiadomo, ze
      jedynym rozwiazaniem jest jeden duzy stadion miejski zlokalizowany pomiedzy
      Huta a Krakowem. Stadiony w rejonie Blon maja tyle barier, ze ich rozbudowa
      bedzie tylko pomnikiem glupoty /przede wszystkim obsluga transportowa i
      komunikacyjna w oparciu o Aleje i Piastowska, zobaczcie co sie dzieje dzisiaj
      gdy konczy sie mecz na Wisle - caly rejon jest sparalizowany, ale takze
      zaopatrzenie w media -woda, kanalizacja, energia, cieplo w tym rejonie miasta
      sa niewystarczajace/. Decyzje WZ sa decyzjami politycznymi, a nie
      merytorycznymi!!!!!!!!!!!!!!! To moze zrobic parkingi dla Starego Miasta pod
      Plantami, a wentylacje wyprowadzic w fontannach - samochody zas do parkingow
      dostarczac helikopterami.
      • szut Re: Parking pod Błoniami? 02.06.05, 13:06
        tak, przekopac i przy okazji kolejne centrum handlowe (nazwane dla niepoznaki galeria) sie na bloniach zrobi...
        stadion z prawdziwego zdarzenia moznaby rzeczywiscie gdzies w okolicach Legu zlokalizowac.
        • krakowiak75 Re: Parking pod Błoniami? 02.06.05, 13:27
          Tu wjazd do parkingu, tam galeryjka handlowa... i już po Błoniach...
          Nie!

• szut Re: Parking pod Błoniami? 06.06.05, 06:48
            kolesie sie dorwali do "wadzy" to i kasa sie na mozg rzucila... wszedzie tylko place pod inwestycje widza, wszedzie tylko zyski...
            jak tak dalej pojdzie to i smocza jame gotowi beda na parking/nentrum konferencyjne/supermarket przerabiac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka