Dodaj do ulubionych

toomcrac!!!

22.07.02, 18:40
sorry, że w prywatnej sprawie, ale tu o moje dobre imię idzie!!!

tomcrac, ja ci już na którymś wątku odpowiedziałam, że nic ci nie wysyłałam,
ale otwieram kolejny wątek i znów widzę twe rozpaczliwe pytania :)

nic nie wysyłałam, z poczty gazetowej chyba z miesiąc temu korzystałam raz
ostatni, coś się pode mnie podszywa, może ty policz liczbę 't' w nicku, bo
jest takie coś z potrójnym 't' zalogowane i to nie ja!!! wyrzuć to

a na pocztę zaraz zajrzę, cóż tam się złego dzieje
Obserwuj wątek
    • jottka ranyboskie, 22.07.02, 18:49
      nie otwieraj, klez próbował mi się wbić na pocztę, może skorzystał sprytnie z
      adresu, wywal to długim kijem!!!
      • mikolaj7 Re: ranyboskie, 22.07.02, 19:04
        Jottko, bo Cie zaraz odesla na ostry dyzur, spokojnie :-)

ode mnie pewnie tez wylatuja takie maile, ale nie ma co
        panikowac :-)
        • jottka Re: ranyboskie, 22.07.02, 19:11
          m7, ja mam uraz, wstrętne robactwo parę tygodni temu podpięło mi się pod inny
          adres i rozsyłało wesoło do ludzi, z którymi kontaktuję się zawodowo. śledztwo
          wykazało, że winny jest komputer pewnej firmy, której admini byli doskonale na
          ten fakt obojętni ('rozsyła się? no to cóż my możemy? no dobrze, no to coś
          zrobimy..)

w końcu trzeba było grozic listami do tepsy, paru prezesów, łącznie z osobistym
          pobiciem, żeby raczyli ubić draństwo :((
          • mikolaj7 Re: ranyboskie, 22.07.02, 19:25
            jottka napisała:

> m7, ja mam uraz, wstrętne robactwo parę tygodni temu podpięło mi się pod inny
            > adres i rozsyłało wesoło do ludzi, z którymi kontaktuję się zawodowo. śledztwo
            > wykazało, że winny jest komputer pewnej firmy, której admini byli doskonale na
            > ten fakt obojętni ('rozsyła się? no to cóż my możemy? no dobrze, no to coś
            > zrobimy..)
            >
            > w końcu trzeba było grozic listami do tepsy, paru prezesów, łącznie z osobistym
            >
            > pobiciem, żeby raczyli ubić draństwo :((

no wiesz... jak podszywacz mogl wytrzasnac maile do
            takich osob ? musialby Ci sie wlamac na konto.

a z tym pobiciem... no, no...

• jottka Re: ranyboskie, 22.07.02, 19:45
              nie, to działa w ten sposób, że pewna zaprzyjaźniona firma coś mi tam wysłała,
              co było zainfekowane. na mój komputer wleźć świństwu się nie udało, ale
              skorzystało ze znanego mu już adresu i się rozsyłało dalej, szkalując w ten
              sposób moją wirtualną reputację, że tak powiem :) a ja też miałam x informacji
              od postmastera dziennie, że klez próbuje mi wleźć na skrzynkę :((

no i ten w/w serwer to był jedyny, gdzie admini byli tak leniwi i ...,
              właśnie :), że trzeba było do nadzwyczajnych środków się uciekać, żeby
              zrozumieli, że w końcu sami sobie zaszkodzą, jak pozwolą się robactwu po sieci
              rozłazić. tępi jak nieszczęście :((
              • kathy38 Re: ranyboskie, 22.07.02, 19:51
                śmiem przypuszczać, że jeśli od Ciebie zaczęły sie rozsyłać zawirusowane
                wiadomości to jednak miałaś zainfekowany komputer
                • jottka Re: ranyboskie, 22.07.02, 20:13
                  nie, klez działa m.in. w ten sposób, że jeśli wejdzie na komputer, to
                  wykorzystuje jego książkę adresów jako bazę do mnożenia się. w tym wypadku mój
                  adres miał z książki adresowej zaprzyjaźnionej ze mną firmy i dlatego próbował
                  mnie zarazić, co mu się nie udało. no ale dzięki nim poznał m.in. mój adres,
                  pod który się podszywał.

klez próbuje potem zresztą jeszcze raz w ten sposób, że wysyła się ponownie do
                  ciebie, tylko podpisuje się jako 'wiadomość nieodebrana' czy taka, co nie
                  dotarła do adresata itp. nieuprzedzony (i niezabezpieczony) człowiek ufnie
                  otwiera, no i dalej wiadomo.

dlatego ja dostawałam info o coraz to nowych 'zarobaczonych' mailach, a
                  wszystko przez to, że chociaż poinformowałam sprawcę nieszczęścia, co się
                  dzieje i oni to u siebie ubili, to jednak jeden z zarażonych komputerów ciągle
                  pozostawał chory. właśnie dlatego, że admini wykazywali się już nie tyle
                  lekkomyslnością, co głupotą.
                  • dora5 Worm Klez. E immunity 22.07.02, 21:12
                    juz trzeci tydzień to trwa. Nic nie otwieram u siebie.Też chce mi sie wołac
                    ranyboskie!!!:-((((
                    Dora
                    • kuba203 Re: Worm Klez. E immunity 22.07.02, 21:15
                      Hehe, to ja w takim razie pewnie zainfekowałem kilka dni temu kafejkę w
                      Świnoujściu :)))
                    • jottka Re: Worm Klez. E immunity 22.07.02, 21:17
                      to znaczy, czekaj, ale masz nortona czy inne takie zabezpieczajki? bo dobry
                      program antywirusowy, często pracowicie aktualizowany, daje ci jednak pewne
                      wytchnienie - no i dostajesz tylko maile z informacją, że bydlę chciało
                      wtargnąć, ale odbiło się od klamki.
                      • dora5 Re: Worm Klez. E immunity 22.07.02, 21:22
                        ja wysyłam do męza na poczte. Maja tam na serwerze chyba wszystkie antywiry.
                        Ostatnio to nawet tego nie robię, tylko kasuje.
                        • mikolaj7 Doro, 22.07.02, 21:26
                          od Ciebie dostalem maila o wiele mowiacym tytule
                          'japanese girls vs playboy', niestety byl to tylko wirus ;-)))
                          • dora5 Re: Doro, 22.07.02, 21:34
                            mikolaj7 napisał:

> od Ciebie dostalem maila o wiele mowiacym tytule
                            > 'japanese girls vs playboy', niestety byl to tylko wirus ;-)))

ŻARTUJESZ!!!

Nika stoi obok!

Oboje siedzą obok!

RANYBOSKIE
                            • mikolaj7 Re: Doro, 22.07.02, 21:36
                              dora5 napisała:

> mikolaj7 napisał:
                              >
                              > > od Ciebie dostalem maila o wiele mowiacym tytule
                              > > 'japanese girls vs playboy', niestety byl to tylko wirus ;-)))
                              >
                              > ŻARTUJESZ!!!
                              >
                              > Nika stoi obok!
                              >
                              > Oboje siedzą obok!
                              >
                              > RANYBOSKIE

pszaszam, nie chcialem deprawowac rodziny :-)))

tylko mowie... inne wirusy byly normalniejsze :-)
                              • dora5 Re: Doro, 22.07.02, 21:43

tylko gdyby to świństwo nie było takie wredne:-((( to byłby najlepszy dowcip
                                dnia:))))))akurat przyszli i ....przeczytali
                      • Gość: peteen Re: Worm Klez. E immunity IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 21:29
                        po powrocie z wakacji czekało na mnie 7 zainfekowanych maili, w tym od
                        m-garfielda ( garfield, czy ty byś w ogóle do mnie coś napisał ???!!! ),
                        yogy'ego i kilku nieznanych adresatów
                        wszystkie zaklezowane... bogu dzięki mój pc-cillin ( czy jakoś tak ) wypieprzył
                        to dziadostwo, ale ten, kto rozsyła nam tego skurkowańca, to musi być niezły
                        bydlaczek...
                        • kathy38 Re: Worm Klez. E immunity 22.07.02, 21:50
                          A ja nic nie dostaję :-(
                          Żadnych japońskich panienek :-(
                          Żadnych erotycznych maili od Kuby :-(
                          Żadnych Klezów :-(

Ja się tak nie bawię.
                          :-(
                          • mikolaj7 Re: Worm Klez. E immunity 22.07.02, 22:10
                            kathy38 napisała:

> A ja nic nie dostaję :-(
                            > Żadnych japońskich panienek :-(
                            > Żadnych erotycznych maili od Kuby :-(
                            > Żadnych Klezów :-(
                            >
                            > Ja się tak nie bawię.
                            > :-(

moge Ci przesylac erotyczne reklamowki, bo mi ida na konto
                            i nie wiem czemu i jak to wylaczyc, wiec kasuje wszystkie...
                          • kuba203 Re: Worm Klez. E immunity 22.07.02, 22:25
                            kathy38 napisała:

> A ja nic nie dostaję :-(

> Ja się tak nie bawię.
                            > :-(

Nie przejmuj się, za to ja od Ciebie wczoraj coś dostałem, tyle, że już nie
                            pamiętam, co :(((
                            • kathy38 Re: Worm Klez. E immunity 22.07.02, 22:32
                              Kurcze, taka zabawa mnie omija :-(
                              • mikolaj7 Re: Worm Klez. E immunity 22.07.02, 22:34
                                kathy38 napisała:

> Kurcze, taka zabawa mnie omija :-(

nie moge patrzec jak cierpisz. zaraz poleca do Ciebie
                                emilkospamy, masz pare minut zeby mnie powstrzymac :-)
                                • kuba203 Re: Worm Klez. E immunity 22.07.02, 22:41
                                  Heh, nie spodziewałem się, że jeden mały wirus może człowiekowi dostarczyć tyle
                                  radości :)))
                                • kathy38 Re: Worm Klez. E immunity 22.07.02, 22:46
                                  mikolaj7 napisał:

> kathy38 napisała:
                                  >
                                  > > Kurcze, taka zabawa mnie omija :-(
                                  >
                                  > nie moge patrzec jak cierpisz. zaraz poleca do Ciebie
                                  > emilkospamy, masz pare minut zeby mnie powstrzymac :-)

Tylko że mnie się poczta skanuje więc się nie zdziw gdy jak bumerang wróci do
                                  Ciebie.
                                  • mikolaj7 Re: Worm Klez. E immunity 22.07.02, 22:50
                                    kathy38 napisała:

> mikolaj7 napisał:
                                    >
                                    > > kathy38 napisała:
                                    > >
                                    > > > Kurcze, taka zabawa mnie omija :-(
                                    > >
                                    > > nie moge patrzec jak cierpisz. zaraz poleca do Ciebie
                                    > > emilkospamy, masz pare minut zeby mnie powstrzymac :-)
                                    >
                                    > Tylko że mnie się poczta skanuje więc się nie zdziw gdy jak bumerang wróci do
                                    > Ciebie.

poradze sobie ! :-)
                                  • mikolaj7 Kathy, 22.07.02, 23:46
                                    kathy38 napisała:

> mikolaj7 napisał:
                                    >
                                    > > kathy38 napisała:
                                    > >
                                    > > > Kurcze, taka zabawa mnie omija :-(
                                    > >
                                    > > nie moge patrzec jak cierpisz. zaraz poleca do Ciebie
                                    > > emilkospamy, masz pare minut zeby mnie powstrzymac :-)
                                    >
                                    > Tylko że mnie się poczta skanuje więc się nie zdziw gdy jak bumerang wróci do
                                    > Ciebie.

doszly wszystkie spamoemile? poszlo 9 z dwoch kont.

dostalem jakas odpowiedz, ale nie wiem, czy od Ciebie. w
                                    kazdym razie tez byla spamem.... :-)
                                  • mikolaj7 poprawka 22.07.02, 23:48
                                    nie, jedna odpowiedz byla okej :-)

druga byla spamem i myslalem, ze obie sie nadaja do kosza..
                                    • kathy38 MIKOŁAJ! 23.07.02, 07:49
                                      Byłam pod tak dużym wrażeniem, że zapomniałam Ci podziękować. Dziękuję.
                                      :-P
                                      • mikolaj7 Re: MIKOŁAJ! 23.07.02, 18:49
                                        kathy38 napisała:

> Byłam pod tak dużym wrażeniem, że zapomniałam Ci podziękować. Dziękuję.
                                        > :-P

jakie wrazenia? polowe maili wcielo, a jeszcze mnie
                                        zaciekawilas tym adresem www.... :-)
                                        • kathy38 Re:______________MIKOŁAJ! 23.07.02, 20:32
                                          mikolaj7 napisał:

> jeszcze mnie
                                          > zaciekawilas tym adresem www.... :-)

Po 18. urodzinach :-)
                                          • mikolaj7 Re:______________MIKOŁAJ! 23.07.02, 21:11
                                            kathy38 napisała:

> mikolaj7 napisał:
                                            >
                                            > > jeszcze mnie
                                            > > zaciekawilas tym adresem www.... :-)
                                            >
                                            > Po 18. urodzinach :-)

robisz sobie ze mnie jaja, tego linku w ogole nie ma :-)

zreszta mozemy przjac, ze juz mam 18 lat - na majowce
                                            wicek trombka uznal, ze mam.. Ty tez mozesz :-)))
                                            • kathy38 Re:______________MIKOŁAJ! 23.07.02, 21:20
                                              Mikołaj, zastanów się głęboko i powiedz, czy gdyby sytuacja była odwrotna to
                                              dałbyś mi TAKI link?
                                              • mikolaj7 Re:______________MIKOŁAJ! 23.07.02, 21:32
                                                kathy38 napisała:

> Mikołaj, zastanów się głęboko i powiedz, czy gdyby sytuacja była odwrotna to
                                                > dałbyś mi TAKI link?

no jasne. kluczowa sprawa jest: JAKI to link? taki, ktore
                                                moglby (?!) mnie zgorszyc, przerazic, rozsmieszyc, wywrzec
                                                zgubny wplyw na moja psychike? takich prawie nie ma :-)

zreszta zaloze sie, ze na koniec podasz mi link, tylko nie
                                                ten :-)))
                                                • kathy38 Re:______________MIKOŁAJ! 23.07.02, 21:52
                                                  O co się założysz?
                                                  • mikolaj7 Re:______________MIKOŁAJ! 23.07.02, 22:00
                                                    kathy38 napisała:

> O co się założysz?

no nie wiem... czy w ogole warto sie zakladac... to jakas
                                                    lipa ;-)

i ciagle mowisz o jednym linku... naciagana historia. ale
                                                    moge sie zalozyc np. o to, ze jak mi podasz prawdziwy link
                                                    to znajde Ci jeszcze 5 o podobnej tematyce i juz nie
                                                    bedziesz miala takiej monotonii :-))
                                                  • kathy38 Re:______________MIKOŁAJ! 23.07.02, 22:11
                                                    Wiesz dlaczego lubię ten adres? Bo jest w porządku, jak otwieram jakąś stronę
                                                    to nie wyskakuje mi po chamsku następnych 50, nie instalują mi się żadne
                                                    dialery, nie pakują mi się strony jako startowa.

I jest co pooglądać, co kto lubi, do wyboru, do koloru...
                                                  • mikolaj7 Re:______________MIKOŁAJ! 23.07.02, 22:18
                                                    kathy38 napisała:

> Wiesz dlaczego lubię ten adres? Bo jest w porządku, jak otwieram jakąś stronę
                                                    > to nie wyskakuje mi po chamsku następnych 50, nie instalują mi się żadne
                                                    > dialery, nie pakują mi się strony jako startowa.
                                                    >
                                                    > I jest co pooglądać, co kto lubi, do wyboru, do koloru...

ciekawe co mowisz. ja tez znam pare takich, gdzie nie leca
                                                    ciagle popup`y i inne pierdoly... moze znamy te same ;-)))
                                                  • kathy38 Re:______________MIKOŁAJ! 23.07.02, 22:37
                                                    Może się wymienimy adresami?
                                                    :-P
                                                  • mikolaj7 Re:______________MIKOŁAJ! 23.07.02, 22:40
                                                    kathy38 napisała:

> Może się wymienimy adresami?
                                                    > :-P

hehe, mialem zaproponowac to samo ;-)

ale ja musze najpierw odszukac te moje, no i sprawdzic, czy
                                                    mowimy o tym samym :P
                                                  • kathy38 Re:______________MIKOŁAJ! 24.07.02, 08:22
                                                    A dziś na forum znajdzie się ojciec peteen lub ojciec skks lub jakiś inny
                                                    ojciec i mnie op..., że deprawuję Mikołaja Siódmego.
                                                  • mikolaj7 Re:______________MIKOŁAJ! 24.07.02, 09:51
                                                    o nich sie nie boj !

nic nie powiedza :-)))

ja dalej twierdze, ze linku nie ma....
    • Gość: tomCrac Dżottko!!! IP: *.busko-zdroj.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 23:41
      Nie krzycz tak bardzo :) Jestem po pifku i czuje sie swietnie :P Czyzby te dwa 'o' to za Dżottke? ;) hmmm ide lulac a emaila odbiore u siebie w srode na outlook'u i se sprawdze, czy to spam, czy moze wirus :)
      • Gość: tomcrac wlasnie dostalem od ciebie IP: *.client.attbi.com 23.07.02, 01:05
        dzieki, chociaz pewnie nie masz z tym nic wpolnego.
        poczta gazety to juz hurtownia
        • Gość: PROKOCIM Re: wlasnie dostalem od ciebie IP: *.client.attbi.com 23.07.02, 01:06
          Gość portalu: tomcrac napisał(a):

> dzieki, chociaz pewnie nie masz z tym nic wpolnego.
          > poczta gazety to juz hurtownia

ale mi sie chrzani, to pewnie te upaly
          • mikolaj7 Re: wlasnie dostalem od ciebie 23.07.02, 01:18
            no tak, zwal wine na upal ;-)

podszywaczu ty ! :-)))
            • Gość: PROKOCIM Re: wlasnie dostalem od ciebie IP: *.client.attbi.com 23.07.02, 01:20
              ryplo sie, mam koreanska klawiature.
              szyc i gotowac nie umie (na szczescie)
              • mikolaj7 Re: wlasnie dostalem od ciebie 23.07.02, 01:28
                Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):

> ryplo sie, mam koreanska klawiature.
                > szyc i gotowac nie umie (na szczescie)

yyy, koreanska? ja juz nie kojarze powoli ;-)
                • Gość: PROKOCIM Re: wlasnie dostalem od ciebie IP: *.client.attbi.com 23.07.02, 01:34
                  mikolaj7 napisał:

> Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):
                  >
                  > > ryplo sie, mam koreanska klawiature.
                  > > szyc i gotowac nie umie (na szczescie)
                  >
                  > yyy, koreanska? ja juz nie kojarze powoli ;-)

No bo mam amerykanski komputer marki HP. Klawisze koreanskie, mycha chinska a
                  PC meksykanskie. Kazdemu moze sie pomylic przy takiej kombinacji.
        • Gość: tomCrac Re: wlasnie dostalem od ciebie IP: *.busko-zdroj.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 11:04
          Ales mnie wystraszyl tym postem! :) hmmm ale jak do cholery Ci sie wpisalo tomcrac to pola 'autor'??? czyzbys sie zakochal i tak o mnie czesto myslal? ;))
          • peteen Wlasnie dostalem od niego... 23.07.02, 11:15
            a do mnie właśnie dotarł robaczek od kilroy'a...
            • Gość: mtq Re: Wlasnie dostalem od niego... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 11:27
              Nie logujcie się!!!
              Będziecie szczęśliwsi!
              Ja się nie loguję a wszyscy ktorzy powinni mój adres
              znają!!! I żadnych wirusów, spam raz na 3 dni, raz na
              tydzien... happy world without logging in!!!
          • Gość: tomcrac Re: wlasnie dostalem od ciebie IP: *.tera.com.pl 23.07.02, 11:17
            Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> Ales mnie wystraszyl tym postem! :) hmmm ale jak do cholery Ci sie wpisalo
            tomc
            > rac to pola 'autor'??? czyzbys sie zakochal i tak o mnie czesto myslal? ;))

Widocznie coś w tym jest :)))
            • Gość: tomCrac Re: wlasnie dostalem od ciebie IP: *.busko-zdroj.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 11:19
              dobra.. powiedz ze jestes dziewczynka to raz na czas pozwole Ci wpisac do pola autor 'tomcrac' ;) teraz znowu ip jest inne..
              • Gość: kuba203 Re: wlasnie dostalem od ciebie IP: *.tera.com.pl 23.07.02, 11:20

> dobra.. powiedz ze jestes dziewczynka to raz na czas pozwole Ci wpisac do
                pola
                > autor 'tomcrac' ;) teraz znowu ip jest inne..

Nie, raczej dziewczynką nie jestem :))))))))))))))))))
                To znaczy, że mi nie pozwolisz? :(((
                Szkoda...
                • Gość: tomCrac Re: wlasnie dostalem od ciebie IP: *.busko-zdroj.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 11:29
                  > Nie, raczej dziewczynką nie jestem :))))))))))))))))))

Czyli jestes kochajacym mnie chlopcem? :) jak milo... hmmm ale musze Ciebie rozczarowac, preferuje dziewczynki :P
                  • Gość: kuba203 Re: wlasnie dostalem od ciebie IP: *.tera.com.pl 23.07.02, 11:32

> Czyli jestes kochajacym mnie chlopcem? :) jak milo...

Hmmmm, raczej o to mi nie chodziło...
                    Fajnie, że się cieszysz, ale muszę Cię rozczarować: tylko żartowałem :)))
                  • kuba203 Re: wlasnie dostalem od ciebie 23.07.02, 11:33

> Czyli jestes kochajacym mnie chlopcem? :) jak milo...

Hmmm, fajnie, że się cieszysz, ale muszę Cię rozczarować: tylko żartowałem :)))
                    • kuba203 Re: wlasnie dostalem od ciebie 23.07.02, 11:34
                      Sorry za podwójny post.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka