kuba203 24.07.02, 14:28 Wczoraj zaobserwowałem tramwaj linii 23 na skrzyżowaniu pod Pocztą Główną. Jako, że jest to widok dość niecodzienny, bardzo bym poprosił jakiegoś życzliwego informatora i informację, co się działo :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mtq ! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 15:06 A mnie kiedyś podobnie wgięło, jak zobaczyłem 6-tkę pod Pałacem Ślubów; prawie niemożliwe byłoby, żeby był to jedyny skład puszczony "naokoło" Plant, bo tramwaje jeżdżą tam dość często a nic się nie mogło stać na placu Wszystkich Świętych, bo stamtąd właśnie jechałem!!! Podobnie, jadąc z Salwatora 6-tką (innego dnia) przez Plac Wszystkich Św. puszczono WSZYSTKIE tramwaje jadące koło dworca, jaja były, ubaw setny i przejazd Filharmonia - Poczta Gł. = 20 min. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: ! 24.07.02, 16:01 No tak, ale widok tramwaju jakby nie było tuż obok jego trasy da się jakoś racjonalnie wytłumaczyć, ta 6 mogła zostać skierowana na objazd dużo wcześniej, i utknąć gdzieś po drodze, mógł to być też skład podmieniany awaryjnie z jakiejś innej linii, albo rezerwowy włączający się do planu. Do takich sytuacji przywykłem, no ale gdzie jest Poczta Główna, a gdzie jeździ 23 (Bieżanów - Borek Fałęcki)?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: ! 24.07.02, 16:24 No właśnie szkopuł w tym, że jeździ Kalwaryjską :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: ! IP: 2.2.STABLE* 24.07.02, 16:25 Wczoraj wszystkie tramwaje jezdzace Kalwaryjska omijaly ja i przejezdzaly Kapelanka (8,10,23) poniewaz odbywalo sie zabezpieczanie kamienic na trasie przejazdu Papieża. 23 dojezdzala do Poczty by tam zawrocic na Dietla. Do piatku czekaja na nas podobne niespodzianki w centrum ... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: ! 24.07.02, 16:32 Zaraz, zaraz, a w jaki sposób zabezpieczano te kamienice? Bo coś nie mogę sobie tego wyobrazić... I dlaczego to wymagało aż wstrzymania tramwajów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: ! IP: 2.2.STABLE* 24.07.02, 16:34 Wczoraj tez to samo dzialo sie na Dietla. Odbywalo sie przy uzyciu wozow strazackich z drabinami i oraz dzwigow. Dzis chyba o tym pisze nawet w dzienniku. www.dziennik.krakow.pl - dzial Krakow Odpowiedz Link Zgłoś
mtq Re: ! 24.07.02, 16:36 Czyżby zabezpieczano fasady siatką, taką jak miasto (patrz "nowe opony") żeby nic nie pospadało nikomu na głowę? Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: ! 25.07.02, 08:45 zabezpieczano przez stłuczenie tynków grożących odpadnięciem dzisiaj to samo będzie na Zwierzynieckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 11:08 To nie będą jeździły tramwaje na Salwator? Gdzie je skierują? Na Cichy Kącik czy Bronowice? W jakich godzinach te "operacje" ? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: ? 25.07.02, 21:14 Eeee, nie podoba mi się to. A kto za to płaci? Mam nadzieję, że kosztami obciążyli właścicieli, bo dlaczego wszyscy mamy płacić za czyjeś-tam niedbalstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: ? 26.07.02, 08:47 płaci miasto a fakturka (VAT-owska jak najbardziej) trafia do włascicieli może by tak w ogóle wyremontowac cześć kamienic i tylko fakturki podesłać :) oczywiście tam, gdzie nie ma kwaterunku! tam gdzie jest to nie ma zmiłuj: stan kamienicy nie jest winą (przynajmniej nie wyłaczną) własciciela pamiętam, że proust pisał, iż jego ojciec musiał kamienice przy głównej ulicy malowac każdego roku! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: ? 26.07.02, 20:22 m.in napisał: > płaci miasto a fakturka (VAT-owska jak najbardziej) trafia do włascicieli > może by tak w ogóle wyremontowac cześć kamienic i tylko fakturki podesłać :) O, to jest bardzo dobry pomysł :))) Popieram :))) > oczywiście tam, gdzie nie ma kwaterunku! tam gdzie jest to nie ma zmiłuj: stan > kamienicy nie jest winą (przynajmniej nie wyłaczną) własciciela No tak, racja :((( Odpowiedz Link Zgłoś