Dodaj do ulubionych

Droga do korupcji

IP: *.kompania.net 20.06.05, 01:04
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: koko Re: Droga do korupcji IP: *.ghnet.pl 20.06.05, 09:03
      ten kto wnioskował o odznaczenie powinien być natychmiast zdymisjonowany
      ale to nie tylko jeden przykład na to jakie to opowiązane środowisko
      zreszta nie ma co się dziwić jak kontrakty idą za cięźkie miliony i to bez
      przerwy w koło
      i nie trzeba inwestować a ksę się trzepie
      wystarczy być urzędnikiem
      to jest kapitalizm
      nie znam przykładu ,żeby dyrektor urzędnik zrobił karierę w p[rywatnym biznesie
      a w państwowym owszem
      jak to jest
      podobno osoba grasujaca po stołkach dyrektorskich w drogownictwie w urzędzie
      ukarana kiedyś za fałszywe zeznania jest znowu dyrektorką od dróg u marszałka
      i jak ma byc lepiej
      • Gość: Wyborca Re: Droga do wyborow IP: 62.29.136.* 20.06.05, 12:59
        Nasza cierpliwosc skonczyla sie. Poczekamy do wyborow a wtedy zmieciemy was z
        powierzchni. Oprocz Generalnej rozliczymy miasto za miliony utopione w budowach
        z czasow "o dalszy wzrost dobrobytu narodu"
        • Gość: piłat Re: Droga do wyborow IP: *.netax.pl / *.crowley.pl 20.06.05, 16:35
          Twój opinia to PiS czy POPiS? Chcesz powiedzieć teraz k***a my?
        • Gość: noi Re: Droga do wyborow - po trupie lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:56
          może też poseł Ziobro zauważy i doniesie do prokuratury podejrzebue o
          popełnieniu przestępstwa przy kształtowaniu warunków wykonywania nabytego przez
          mieszkańców gminy nabytego prawa do zamieszkiwania na warunkach najmu gminnego.
          Krócej: były mieszkania od gminy, a są wysiedlenia. 3-letnie. bez odszkodowań,
          bez wyrównań warunków najmu do warunków najmu gminnego.Bez niczego poza kopem w
          d..pę.
          POd pozorami realizacji prawa. Słynny art56pktk2 ustawy o najmie nie bierze pod
          uwagę że pod uwagę że nie tylko zmienił się wtedy ustrój. ale i że nie zmieniła
          się Rzeczypospolita. Nowe rządy wyłączny obowiązej mają ponieść cieżar
          zobowiazań rzadów poprzednich. A te zobowiązały sie od dostarczenia do najmu
          lokalu. Nowe łaskawe rządy by oddać właśicielom zagrabione najmem lokale, jedyne
          co potrafią to pretensjonalnie zrzucając to na plecy zasiedlonych tam lokatorów.
          Zamiast we własnych zasobach. Gminnych nie cudzych.
          Historia nie zaczęła sie od 89 lub 94r, te najmy są od 48r, są czesto jedynym
          majątkiem ich dzierżycieli. Tu orzeczenie sądu o rynkowej wartości najmu
          uzyskanego od gminy. Jako różnicy pomiędzy gminą a rynkiem.
          Kto teraz psia mać ma za co i skąd sobie kupić mieskanie za 150tys.
          Jak wyglądają najmy od gminy-widac w PRAWIDŁOWO realizowanych najmach gminnych,
          nie w tych zaszczurzonych.
          Moze tym się tematem nawet pod pozorem zbliżajacych się wyborów zajmie szanowne
          ugrupowanie.
          Chociaż pewnie jak zwykle nawet wątku tego nie pojmie i zrozumie....
          padły "i czasopisma", padła akcyza, padaja zapisy preferujace prywatną firmę w
          preferencjach na obrót z firmą państwową że skutkim tego na obrocie paliwem
          zarabia 200x więcej niż bez manewrów. Może i ktoś rud\szu d..pą i ruszy głową by
          wyklarować podstawę prawną roszcenia wobec skarbu państwa o niewakazanie przez
          Ustawodawcę warunków do realizacji nadanego prawa. I nie prawa na włascicielu, a
          na gminie, bo gmina dawała. Nie własność lokalu, a warunki najmu od gminy.
          Uff...-chlera mnie już bierze za każdym razem o tych popieprzonych sprawach
          pisać, miałem wypowiedzeni 3-letni,tamto obroniłem, natychmiast jest kolejne....
      • Gość: Dzidek Re: Droga do korupcji IP: 80.48.38.* 20.06.05, 20:57
        A ja wam coś na ten temat napiszę, bo w przeciwieństwie do zabierających głos i
        pana redaktora znam sprawę. Zarzuty wobec szefa budowy Zakopianki są wyssaną z
        palca bzdurą, "nadaną" prokuratueze przez znanego z wieloletniej na tym polu
        działalności zakopiańskiego pieniacza. To, że w ogóle się wymiar
        sprawiedliwości tą sprawą zajmuje jest historią żywcem z Kaffki wziętą. Ale
        czemu mnie to nawet nie tak bardzo dziwi? Bardzo dla mnie bolesne jest
        natomiast to, że gazeta, którą czytam od pierwszego numeru i zawsze bronię w
        dyskusjach gdy padają zarzuty, że uprawia polityczną hucpę, te zarzuty w
        omawianej publikacji tak beznadziejnie potwierdza. Artykuł jest przykładem
        dziennikarstwa na zamówienie polityczne według starych bolszewickich tradycji.
        Pytam:
        1. Jakie inne firmy oprócz Krzeptowskiego zgłosiły w prokuraturze zarzuty, bo
        pan redaktor napisał, że Krzeptowski był pierwszy, kto zatem był następny?
        2. Jakim prawem redaktor publikuje jednostronne opinie prokuratora w sprawie
        która toczy się aktualnie w sądzie i jakim prawem prokurator takich opinii
        udziela? Czy już nie obowiązuje dommniemanie niewinności, czy prokurator ma być
        sędzią zarazem, jak za czasów Robespierre'a?
        3. O jakichże to sensacjach pan poseł Ziobro chce powiadamiać NIK i
        prokuraturę? Czy temu najwyższych lotów itelektualiście wydaje się, że sąd nie
        wie gdzie oskarżony w toczasej się od długiego czasu sprawie pracuje?
        Nikomu nie jest dalej politycznie od byłego premiera niż mnie, ale wydaje mi
        się, że raz jeden miał rację.
        Reasumując, muszę stwierdzić, ze na temat pracy autora artykułu cisną mi się na
        usta słowa, jakie powiedział niedawno trener Smuda na temat jednego z jego
        kolegow. Ponieważ chciałbym, aby moja wypowiedź ujrzała światłio dzienne, słów
        tych nie przytoczę.
      • Gość: z Re: Droga do korupcji IP: *.com 22.06.05, 10:14
        skad masz takie dane koko? moglbys na maila rozwinac mysl??
    • Gość: Kiks Dalej będzie mógł kraść ,tylko więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:12
      a może pan Rapciak będzie coś z tego miał
      • Gość: koko Re: Dalej będzie mógł kraść ,tylko więcej IP: *.ghnet.pl 20.06.05, 19:40
        nie sądzę,
        to jest gość przez duże G
    • Gość: esso o czym była usunięta wiadomość??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 21:38
      o czym była usunięta wiadomość???
      • Gość: sceptyk Re: o czym była usunięta wiadomość??? IP: *.netax.pl / *.crowley.pl 20.06.05, 23:34
        o powiązaniach pewnego biznesmena z Podhala, pewnego polityka i pewnego
        dziennikarza piszącego na zamówienie ;-)
        • Gość: Dzidek Re: o czym była usunięta wiadomość??? IP: 80.48.38.* 21.06.05, 10:16
          Masz Przyjacielu rację. Przecież każdy sposób jest dobry, żeby utłuc trochę
          grosza na kampanię wyborczą. A że przy okazji się zgnoi uczciwie przcującego
          człowieka to śmirć frajerom! Dlaczego ten dyspozycyjny redaktor nie zechcał
          napisać, że oskarżony K.L. dostał krzyż zasługi za południową autostadową
          obwodnicę Krakowa, którą to niezwykle trudną budpowę z sukcesem prowadził. -
          pewnie nie pasowało do założonego wizerunku. A prawdz jest taka, że wobec
          takiego fachowca i autorytetu zarówno góralski pieniacz, jak i polityk jak i
          redaktor, nie mowiąc o innych postaciach konfliktu to żałosne szmondaki.
          • Gość: Jula Re: o czym była usunięta wiadomość??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:15
            fachowiec i autorytet który bierze łapówki.
        • Gość: MarL o czym była usunięta wiadomość? -ta lub inne .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:20
          takoz to i mnie się jawi ze gazeta ta (krakowskie oddział) wybiórczo dość podejmuje tematy lub je odrzuca, parametrem jest mam wrażenia stopień niedrażnienia władz lokalnych-na pewnym poziomie, stad też o ile są np.teksty o lewej nadbudowie na ul.Szerokiej, o tyle już zero zupełne potraktowania rzeczową krytyką i wyjaśnieniem tego co UM robi z lokatorami wszuconymi przez UM do mieszkań prywatnych zamiast do własnych. Tym węc UM żyje kosztem tego lokatora.
          Sytuacja bardzo podobna (nieprawnością) do akcyzy za auta. Takich wątków głębiej niż pobieżnie gazeta ta na pewno nie tyka. Bo chyba od tego zależy.
      • Gość: gprs była spamem na temat policji IP: *.nomi.com.pl / *.nomi.com.pl 21.06.05, 12:28
        paweł witkowski spamuje to forum postami o złodziejach i bandytach w policji
        juz od dłuższego czasu, jego wpis nie miał NIC wspólnego z komentowanym
        artykułem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka