Dodaj do ulubionych

TVP 3 Kielce

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.02, 22:31
Mam nadzieje że wkrótce powstanie. każde miasto wojewódzkie powinno mieć
swoją TV. W TVP3 Kraków Kielcom nie jest poświęcone ani troche czasu. Gówno
was to obchodzi że musimy ciągle słuchać i oglądać programy o Krakowie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gatsby Re: TVP 3 Kielce IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 28.07.02, 22:59
      Ja też mam nadzieje, ze TVP Kielce powstanie i mówię to z sympatią. Ale
      dlaczegóż to wzięła Cię taka złość właśnie dzisiaj, jeśli można wiedzieć?:)
      • Gość: xxx Re: TVP 3 Kielce IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 00:34
        To nie jest złość, ale czyż nie mam racji???
    • Gość: Joseph Re: TVP 3 Kielce IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 29.07.02, 10:09
      Gość portalu: xxx napisał(a):

> Mam nadzieje że wkrótce powstanie. każde miasto wojewódzkie powinno mieć
      > swoją TV. W TVP3 Kraków Kielcom nie jest poświęcone ani troche czasu.

No, żeby ani trochę to przesada; w kronikach są materiały przygotowywane przez
      redakcję kielecką, jest też kronika świętokrzyska w niedziele. Rozumiem jednak,
      że można czuć niedosyt, zresztą samo przyporządkowanie regionu świętokrzyskiego
      do TVP Kraków wydaje się cokolwiek dyskusyjne (swego czasu w Krakowie robiono
      programy nawet dla Radomia!). Sęk w tym, że o ile wiem, to wszystkie oddziały
      regionalne TVP przynoszą duże straty i w tej sytuacji nie wydaje się
      prawdopodobne, żeby inwestowano dodatkowo w założenie nowych. Może jakiś
      prywatny lokalny nadawca? Ale musiałby utrzymywać się z reklam, a miejscowy
      rynek - z całym szacunkiem dla Waszego Pięknego Województwa - chyba jest jednak
      zbyt ubogi. Zresztą o ile pamiętam, małe telewizje prywatne nigdzie sie u nas
      nie utrzymały: albo skonsolidowały się w większe, ponadregionalne, albo
      popadały jak muchy.
      • Gość: CK Re: TVP 3 Kielce IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 00:44
        W kielcach jest dużo firm które stać na reklamy w TV regionalnej. Wirma mojego
        ojca nie jest duża produkuje okna i zamieściła swe reklamy w TVP3 Kraków. Jest
        także kilka firm które stać na reklamy w TV ogólnokrajowej(Kielce to budowlana
        stolica polski jeśli można tak powiedzieć): Mitex, Cersanit, Echo Investment,
        Exbud, Nomi, Pia Piasecki. Kolporter ma zamiar wykupić RUCH. Jest tu jeszcze
        sporo dużych firm.
        • Gość: Zbigniew Re: TVP 3 Kielce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 10:08
          Gość portalu: CK napisał(a):

> W kielcach jest dużo firm które stać na reklamy w TV regionalnej. Wirma >
          mojego
          > ojca nie jest duża produkuje okna i zamieściła swe reklamy w TVP3 Kraków.

Może dlatego bo chce żeby okna kupowali mieszkańcy Krakowa:))

> Jest
          > także kilka firm które stać na reklamy w TV ogólnokrajowej(Kielce to
          budowlana
          > stolica polski jeśli można tak powiedzieć): Mitex, Cersanit, Echo Investment,
          > Exbud, Nomi, Pia Piasecki. Kolporter ma zamiar wykupić RUCH. Jest tu jeszcze
          > sporo dużych firm.

Przecież to nie ma znaczenia jakie firmy są w Kielcach zarejestrowane i tak
          interesy robią gdzie indziej (Warszawa:). Z wymienionych przez Ciebie tylko
          Cersanit mógłby się reklamować w Waszej regionalnej ale pewnie tego by nie
          zrobił. Za mały zasięg niezależnie od kosztów tej reklamy. Co najwyżej
          reklamował by się jakiś skład budowlany oferujący produkty Cersanitu:))
          Popatrz jakie reklamy są w telewizjach regionalnych a później pisz o firmach.
          Taki Exbud, Mitex czy PiaPiasecki(na skraju bankructwa zresztą) nie reklamują
          się w telewizji więc niby dlaczego miałaby to robić w reginalnej.

Pomyśl zanim coś napiszesz.
          • Gość: ggeremi Re: TVP 3 Kielce IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 12:03
            pier@#%# się
            • Gość: tomCrac Re: TVP 3 Kielce IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 12:08
              ale gdzie, ale jak, ale dlaczego i po co to komu? :D
          • Gość: ggeremi Re: TVP 3 Kielce IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 12:11
            Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Przecież to nie ma znaczenia jakie firmy są w Kielcach zarejestrowane i tak
            > interesy robią gdzie indziej (Warszawa:).
            > Pomyśl zanim coś napiszesz.

Ma znaczenie i to duże bo większość z tych firm robi interesy głównie w
            kielcach(Oprócz Exbudu). Jesteś krakowiakiem i nie masz pojęcia co się w
            kielcach dzieje. Pewnie nie wiesz nawet kto to Klicki czy Sołowow!!!
            • Gość: Zbigniew Re: TVP 3 Kielce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 12:56
              Gość portalu: ggeremi napisał(a):

> Ma znaczenie i to duże bo większość z tych firm robi interesy głównie w
              > kielcach(Oprócz Exbudu). Jesteś krakowiakiem i nie masz pojęcia co się w
              > kielcach dzieje. Pewnie nie wiesz nawet kto to Klicki czy Sołowow!!!

Ale nie denerwuj się tak. Myślałem że w Kielcach mieszkają kulturalni ludzie:)

No ale wracając do tematu firm zarejestrowanych w Kielcach:

Mitex, Echo Investment, Pia Piasecki budują w całym kraju chociaż największe
              inwestycje robią w Warszawie. Z całym szacunkiem dla waszego miasta jakby te
              firmy miały wyżyć z inwestycji realizowanych w Kielcach to szybko by
              zbankrutowały albo musiałyby zwolnić 90% załogi.
              Ostatnio PiaPiasecki ma poważne problemy zaproponował układ z wierzycielami, bo
              tojegoostatnia deska ratunku.

Kolporter - przecież rozwozi prasę w całym kraju a nie tylko w Kielcach:))
              Cersanit - sprzedaje wyroby w całym kraju i za granicę też.

Nie jestem jakimś przeciwikiem Kielc czy coś ale ludzie patrzcie obiektywnie
              żadna z tych firm nie będzie się reklamowała w telewizjii regionalnej bo to nie
              ma sensu.

Mimo epitetów pozdrawiam
              • m.in Re: TVP 3 Kielce 30.07.02, 13:16
                jesli można: Kolporter nie kupio ruchu bo stałby sie monopolistą (własnie sobie
                kupił mniejsza firme). TV Kraków finansowo stoi słabo. uruchomienie TV Kielce
                ekonomicznie jest bez sensu - nie zarobi na siebie, bo przychody z reklam beda
                za małe. tzn nic nie mam przeciwko temu, zeby w Kielcach była telewizja, a
                nawet pięć, ale dlaczego za pieniądze podatników?
                • Gość: Belami Re: TVP 3 Kielce IP: *.bn.krakow.pl 30.07.02, 21:01
                  Bo to są ambicje słabego województwa. A te firmy tak pięknie wymienione jednym
                  tchem jak długo jeszcze będą miały siedzibę w Kielcach ? Branża budowlana
                  przechodzi w ręce firm zagranicznych a one wolą mieć siedziby w Warszawie.
                  Telewizja pewnie i będzie. Póki co schowajcie scyzoryki, bo wyglądacie z nimi
                  śmiesznie.
                  • peteen Re: TVP 3 Kielce 30.07.02, 23:28
                    a mnie to wali, czy będzie telewizja w kielcach, czy nie, zresztą krakowską też
                    mogą zamknąć
                    cała ta psedo dyskusja to kupa śmiechu
                    a jak mam zły humor, puszczam sobie pewną piosenkę o kielcach...
    • Gość: malop Kielce w Małopolsce IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 23:31
      W Częstochowie która z Kielcami mogły o mało co utworzyć wspólne województwo
      TV3 Katowice nie nadaje żadnych!!! informacji o świętokrzyskim
      80km od kielc i brak czegokolwiek o sąsiednim dużym mieście.

Ale w Zakopanym ,Chrzanowie ,Tarnowie i Krakowie
      W Każdej Kronice jest informacja o woj,świętokrzyskim (bezpłatna!!!!! reklama
      średniego województwa)

Powstaje TV3 Kielce.
      Informacje pełne kielce i reszty ...ale w Krakowie ,Chrzanowie,Tarnowie
      Kielce zostaną zapomniane i równie egzotyczne co Gorzów Wielkopolski
      W Trzebini też oglądają Kronike Świetokrzyską
      I szkoda aby znikła ona z Małopolski
      • peteen Re: Kielce w Małopolsce 30.07.02, 23:33
        jeden mój przyjaciel uparcie twierdzi, że lublin też leży w galicji...
        • Gość: Belami Re: Kielce w Małopolsce IP: *.bn.krakow.pl 31.07.02, 08:40
          Oni i tak mają teraz warszawskie ambicje, jak ich nie będzie nie będę tęsknił.
          Bóg z nimi.
        • Gość: malop Re: Kielce w Małopolsce IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 23:29
          Galicja była tworem administracyjnym

Ale Lublin kilka lat był w zaborze austryjackim
          • peteen Re: Kielce w Małopolsce 31.07.02, 23:33
            no i jeszcze ta przejściowa "stolica" przy okazji manifestu pkwn...
            a i moczar w małopolskich lasach kielecczyzny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka