IP: *.chello.pl 29.06.05, 17:04
czy byl ktos na assesment center w tej fimir ITC na stanowisko REkrutanta??
Obserwuj wątek
    • buraque Re: firma ITC 29.06.05, 17:41
      Gość portalu: threefish1 napisał(a):

> czy byl ktos na assesment center w tej fimir ITC na stanowisko REkrutanta??

ja kiedyś brałem udział w rekrutacji ITC na pewne stanowisko, najpierw złozylem
      papiery potem zaproszono mnie na pierwszą rozmowę, która przebiegła
      nadspodziewanie gładko i miło, zdziwiło mnie tylko, że rekrutanta nie
      interesowały moje kwalifikacje na to stanowisko tylko sprawy najzupełniej
      ogólne (???), później zaproszono mnie na drugą rozmowę na której okazało się że
      jest nas niewielka grupka, wtłoczono nas do salki gdzie odpowiadaliśmy po kolei
      na zadane pytania, rozwiązuwalismy różne zadania i tak dalej i tak dalej.
      Później rozpuszczono nas do domów z tekstem: "byliscie świetni i już
      odnieśliście sukces przez samo zaproszenie tutaj" - od razu wiedziałem, że to
      jakaś lipa. Po wyjściu z ITC porozmawiałem z uczestnikami tej rekrutacji i
      okazało się, że wszyscy wyjąwszy jedną osobę byli oni rekrutowani na zupełnie
      inne stanowisko (właśnie REKRUTANTA) - to jeszcze bardziej mnie zdziwiło.
      Okazało się, że na to stanowisko na które aplikowałem ja była jeszce jedna
      osoba, poszliśmy na piwo i wymieniliśmy sie numerami tel. Ustalilismy że, jesli
      zadzwonią do jednego to odezwie się do drugiego i będzie wszystko jasne.

I co się stało? Nie zadzwonili do nikogo...

Co jakiś czas ITC wypuszcza ogłoszenia o naborze na to stanowisko REKRUTANTA
      hehe, ciekawe ile osób przewinęło się przez Kurniki?

Reasumując podaję moje wnioski: JEDNA WIELKA LIPA - firma ITC oraganizuje lipne
      rekrutacje, które mają na celu jedynie stworzenie wrażenia, że ITC rekrutuje
      bardzo duzo osób, rozwija się i tak dalej i tak dalej. Tak naprawde nie
      zatrudniają nikogo a przy okazji tworzą sobie bazę danych ludzi "młodych-
      zdolnych" do wykorzystania w późniejszym terminie. Może też organizują te łże-
      rekrutacje by się po prostu nie nudzić? ;)

Z ogłoszeń wystawianych przez ITC wynika tez, że potrzebują głównie nisko
      kawlifikowanych osób do opieki nad emerytami w Anglii lub podobnie prestiżowych
      zajęć.
      • Gość: threefish Re: firma ITC IP: *.chello.pl 01.07.05, 13:21
        dzieki za info....szkoda, mam nadzieje, ze Twoje info sie nie sprawdza, bo
        chcialabym tam pracowac...ale chyba masz racje bo u mnie pierwsza rozmowa tez
        trwala zaledwie 3 minuty i tez w wymaganiach na stanowisko nie bylo zadnych
        dot. doswiadczenia..qrde ale lipa...skoor znalazlam juz dobra dusze co mnie
        oswiecila to jeszcze jedno pytanko;).a moze slyszales cos o biurze podrozy
        UNIKAT w Krakowie??
        • buraque Re: firma ITC 02.07.05, 00:43
          Gość portalu: threefish napisał(a):

> dzieki za info....szkoda, mam nadzieje, ze Twoje info sie nie sprawdza, bo
          > chcialabym tam pracowac...ale chyba masz racje bo u mnie pierwsza rozmowa tez
          > trwala zaledwie 3 minuty i tez w wymaganiach na stanowisko nie bylo zadnych
          > dot. doswiadczenia..

czyli podobnie jak u mnie, ciekawe jak to sie skonczy...

skoor znalazlam juz dobra dusze co mnie
          > oswiecila to jeszcze jedno pytanko;).a moze slyszales cos o biurze podrozy
          > UNIKAT w Krakowie??

nie słyszałem, tam tez masz ofertę?

:) ps. jeszcze jakies pytania?
          • Gość: threefish Re: firma ITC IP: *.chello.pl 05.07.05, 17:02
            Unikatem intersuje sie moj maz..
            dzieki za info:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka