Dodaj do ulubionych

Zapis w zaświadczeniu o udzieleniu kredytu !!!

11.07.05, 15:56
Mam pytanko dla tych co są jeszcze przed podpisaniem aktu notarilnego.
Podobno zapis, że kredyt jest udzielany na zakup określonego (naszego)
mieszkania zamiast, że "na budownictwo mieszkaniowe" powoduje zwiększenie
opłaty sądowej o około 700 pln przy kredycie około 150,000 pln
Co macie wpisane we własnych zaświadczeniach ???

Pozdrawiam serdecznie

Obserwuj wątek
    • k_asia2 Re: Zapis w zaświadczeniu o udzieleniu kredytu !! 12.07.05, 09:30
      No wlasnie "na budownictwo mieszkaniowe"
      ale po wielkich bojach dopiero otrzymalam takie zaswiadczenie wczesniejsze
      bylo "złe" i podwyższalo oplate do 900zł:(
      • trineo Re: Zapis w zaświadczeniu o udzieleniu kredytu !! 12.07.05, 10:20
        Witam
        k_asia2 z kim walczyłaś tak ciężko i jak długo się opierali?

pozdrawiam
        • k_asia2 Re: Zapis w zaświadczeniu o udzieleniu kredytu !! 12.07.05, 11:43
          z pania z banku nie moga zrozumiec jak takie 2 slowa duzo kosztuja:))
          ale w koncu napisala tak jak powinno byc
          bo w zasadzie pismo bez tego"bodownictwa mieszkaniowego" tez jest dobre tyle ze
          wiecej warte:)
          • pierree Re: Zapis w zaświadczeniu o udzieleniu kredytu !! 13.07.05, 15:53
            W moim banku (BOSiu), tez chyba nie potrafia tego zrozumiec, ale walcze dalej:)
            Pozdrawiam
    • tomi33 Re: Zapis w zaświadczeniu o udzieleniu kredytu !! 12.07.05, 12:05
      jednak Polska to kraj absurdu...
      • lautremont Re: Zapis w zaświadczeniu o udzieleniu kredytu !! 12.07.05, 20:22
        Postanowiłem zagłębić się w problem. Dla zainteresownych szeroka dysjusja na
        ten temat:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=9227427&v=2&s=0
        • lautremont Zaświdczenie z BOŚ 15.07.05, 09:26
          Hej Pierre łącze się z Tobą w walce z BOŚ.

Napisz koniecznie czy udało Ci się coś wskórać w sprawie tego zaświadczenia. Ja
          niestety chyba poddaję się. Napisali mi już trzecią wersję zaświadczenia, ale
          ciągle złośliwie dodają zbędne szczegóły. Przedstawiłem im nawet tekst z
          Monitora Prawniczego, który interpretuje interesujące nas regulacje prawne za
          pomocą wykładni systemowej wyraźnie na korzyść klientów developera ale to
          również niewiele pomogło. Dyrektor banku poinformował mnie, iż „..pominięcie w
          wydawanym zaświadczeniu faktycznego celu kredytowania mogłoby narazić Bank na
          zarzut świadomego wprowadzenia w błąd w celu uszczuplenia należności Skarbu
          Państwa z tytułu opłat sądowych.....”
          Zastanawiam się jeszcze czy nie uderzyć do centrali w W-wie choć pewnie siedzi
          tam jeszcze większy beton niż na Piłsudskiego. Doprawdy nigdy jeszcze nie
          miałem do czynienia z tak mało elastycznym bankiem i z tak zacofanym podejściem
          do klientów no ale cóż pewnie ceną niskiego oprocentowania kredytu (1,7%) muszą
          być dla równowagi inne trudności...

Pozdrawiam wszystkich walczących z betonem bankowym
          • paika Re: Zaświdczenie z BOŚ 18.07.05, 09:28
            to dziwne, ze akurat ten bank tak sie obawia 'swiadomego wprowadzenia w blad w
            celu uszczuplenia...' itd. blablabla a taki BPH sie tego nie obawia. pierwsze
            zaswiadczenia z BPH (Pijarska) tez byly do poprawienia a teraz kolejnym
            klientom z europejskiego (w tym mnie) od razu wydaja zaswiadczenie z 'tansza'
            formulka i w ogole nie ma tego problemu. a co do zmiany w zaswiadczeniu, to nie
            powinien sie wypowiadac dyrektor tylko radca prawny, jak w przypadku innych
            bankow. poza tym tez polecam bank BPH i oddzial na Pijarskiej jesli chodzi o
            kredyty hipoteczne zwlaszcza dla os. europejskiego. wszystko poszlo ladnie,
            szybko i bezstresowo. pozdrawiam
            • agacu Re: Zaświdczenie z BOŚ 17.11.05, 14:14
              paika, ja też właśnie jestem w trakcie załatwiania kredytu w BPH na Pijarskiej.
              Jesli miozesz, to będe wdzięczna za wskazówki - jak załatwaić u nich jakies
              zniżki, rabaty... O ile Tobie sie udało takowe załatwić.
              Z góry dziękuję za pomoc!

Aga
    • e-nick Re: Zapis w zaświadczeniu o udzieleniu kredytu !! 15.07.05, 09:55
      Ja nie miałam żadnego problemu w PKO na Kapelance . Pani po konsultacji z Radcą
      Prawnym dopisała to budownictwo mieszkaniowe wytłuszczając je , aby od razu
      rzucało się w oczy , a tamte ich określenia kredytu zostawiła bez zmian .
      Pamiętam , że byłam u nich koło południa i za trzy godziny miałam telefon , że
      mogę sobie odebrać poprawiony dokument . Wszystko jest OK , właśnie dostałam w
      tamtym tygodniu wypis z KW i nikt mnie nie męczył o dopłatę .Zresztą , tak na
      marginesie , bardzo dobrze mi się u nich załatwiało kredyt i obywało się bez
      zbędnego łażenia co chwilę z czymś innym .Nie dajcie się , muszą to wpisać .
      Jeżeli mają wątpliwości to niech zrobią to tak jak mój bank .pzdr
    • grze1972 Re: Zapis w zaświadczeniu o udzieleniu kredytu !! 03.08.05, 21:30
      A ja polecam korzystanie z usług mBanku. Tam od razu w umowie, w pierwszym
      zdaniu jest napisane - cel kredytu: budownictwo mieszkaniowe...
      A dopiero później określili czego dokładnie dotyczy...
      Więc chyba wszystko jasne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka