Gość: Thom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:34 Witam. Czy ktoś z was drodzy forumowicze może mi powiedzieć gdzie w Krakowie można honorowo oddać krew i jak dojechać do tego miejsca z dworca głównego PKP :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bo98 Re: Oddawanie krwi w Krakowie - gdzie? 12.07.05, 13:13 Wojewódzka Stacja Krwiodawstwa przy szpitalu im. St. Żeromskiego ( tramwaj 15 jeden przystanek za Pl.Centralnym im R.Reagana,lub 4 do Pl. i 300 m. piechotą Marcher ou mourir. Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: Oddawanie krwi w Krakowie - gdzie? 12.07.05, 13:16 Na ulicy Śniadeckich (obok ul. Kopernika) od 8.00 do 13.00 - najlepiej dojsc bo to nie jest daleko. W szpitalu eromskiego do 16.30 - baaaardzo daleko, za HTS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thom Re: Oddawanie krwi w Krakowie - gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:35 ul. Śniadeckich? A gdzie dokładnie znajduje się ta ulica? W którą stronę mam się kierować idąc do niej od dworca głównego? Odpowiedz Link Zgłoś
a_noa Re: Oddawanie krwi w Krakowie - gdzie? 12.07.05, 15:40 W Szpitalu Dzieciecym W Prokocimiu, brakuje krwi!!! Pobieranie do godz. 14.00. Z dworca dojedziesz np chyba tramw '24'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRIS Re: Oddawanie krwi w Krakowie - gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:51 jakim tramwajem?? 24???prosze was jak niewiecie to niepiszcie takich głupot!! bo wprowadzacie ludzi w błąd!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thom Re: Oddawanie krwi w Krakowie - gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:17 A nie ma gdzieś do ok. 4km od dworca jakiejś stacji krwiodastwa? Prokocim to trochę daleko... Tak na marginesie to może ktoś wie gdzie w Krakowie znajduje się taka główna stacja pobierania krwi? Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: Oddawanie krwi w Krakowie - gdzie? 12.07.05, 17:33 Wojewodzka stacja krwiodawstwa znajduje sie w szpitalu Zeromskiego, w Nowej Hucie. Z dworca tramwajem nr.15 (w strone Huty, czyli trzeba przejsc przejsciem podziemnym), wysiada sie przystanek za Placem Centralnym i skreca w prawo w uliczke, ktora wlasciwie prowadzi do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
a_noa Do: KRIS 12.07.05, 21:39 KRIS, zamiast skakac po osobach chcacych pomoc, lepiej sam sprawdz i pomoz, a tak w ogole proponuje Ci zapisac sie na kurs ortografii i gramatyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Do: KRIS IP: *.autocom.pl 12.07.05, 22:48 hihihi no chyba!!poco mam kogokolwiek wprowadzac w blad jak niewiem.wole glupot nie pisac!!a gramatyka to moja sprawa jestem dyslektykiem itp...itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: Oddawanie krwi w Krakowie - gdzie? 12.07.05, 17:30 sniadeckich jest obok Kopernika. Z dworca najblizej przejsc kladka na druga strone Lubicz (jak wyjdziesz z budynku dworca to po lewej stronie jest taka kladka nad ulica)a potem badajze Radziwillowska do Kopernika, kawalek w lewo i po prawej stronie bedzie ul śniadeckich. Ale dla pewnosci mozesz kogos zapytac jak dojsc na ul. Kopernika. Dluzsza trasa: Z dworca na Westerplatte, kolo Domu Turysty skrecic w Kopernika i potem w Sniadeckich, Albo mozna tez: Lubicz, za komisariatem policji skrecic w Strzelecka, ona dochodzi do Kopernika i z Kopernika w Sniadeckich. Odpowiedz Link Zgłoś
a_noa Re: Oddawanie krwi w Krakowie - gdzie? 12.07.05, 21:37 Poprawiam sie, 24 skreca dwa przystanki przed szpitalem, mozna sie przesiasc na '23' ale z dworca bezposrednio '3' i '13' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Oddawanie krwi w Krakowie - gdzie? IP: *.autocom.pl 12.07.05, 22:49 no wlasnie!! popraw sie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Rynek Główny IP: *.ghnet.pl 13.07.05, 12:45 17,24,31 lipca i 7,14,15,28 sierpień na Rynku głównym, nigdzie nie musisz jeździc, można dojśc na piechotę. od 11-18 pozdrawiam i zachecam innych do oddania krwi Odpowiedz Link Zgłoś