Gość: gurciu IP: *.classcom.pl 14.07.05, 00:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dude Re: Magdalena Środa: Gra głupimi stereotypami IP: *.devs.futuro.pl 14.07.05, 08:03 No tak, Środa na Twojego cyca to żaden normalny facet by nie spojrzał. Więc nie dziwie się Twoim protestom... A hasło na plakacie jak widać mówi samą prawdę, jesteś brzydka... itd zostań feministką. No bo co innego Ci zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faq genialny argument.. IP: *.wiresslan.pl / 62.233.177.* 15.07.05, 09:00 ze rzecz ujme, typowy przy leczeniu kompleksow, merytorycznie nie umiem ale potrafie z bani wyciac.. gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
adilberta Re: Magdalena Środa: Gra głupimi stereotypami 20.07.05, 11:56 Jak czytam wypowiedz takiego Dude to mam ochote uderzyc piescia w monitor. Czy Ty, Dude, jestes supermenem z IQ powyzej 140? Brzmisz jak szlikowiec spod budki z tureckim jedzeniem. Nie czepiaj sie madrzejszej od siebie, ale blagaj zeby ktos Ci otworzyl te zapuchniete od piwska slepka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Ten plakat jest o Polsce !!! IP: *.cybernet.ch 20.07.05, 16:28 brzydka + wredna + leniwa Jak w morde: Polska !!! + tania + nachalna + ostentacyjna ! Polish Joke ! P. S. Bozia nie tylko urody i rozumu nie dala... Oj nie dala... Odpowiedz Link Zgłoś
eryk81 Sroda tropi prawicowe spiski. 14.07.05, 10:41 "Nie wierzę w to. Rozklejenie tylu estetycznie wydanych plakatów kosztuje ogromne pieniądze. Sądzę, że czai się za tym prawicowa siła." Nie przyjszło pani do głowy, że może robią to ludzie którzy mają troche kasy i są normalni. Ale dla pani Srody, każdy kto walczy z "leninowskim postępem jest głupi. Doskonale opanowała język bolszewickiej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan71 Re: Sroda tropi prawicowe spiski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:14 Jak was czytam, tomi ręce opadają chłopcy. POziom dyskusji tej samej klasy co plakaty Odpowiedz Link Zgłoś
alienor Re: Sroda tropi prawicowe spiski. 14.07.05, 12:52 > Nie przyjszło pani do głowy, że może robią to ludzie którzy mają troche kasy > i są normalni. Jesli z normalnych mozna uznac ludzi wydajacych wlasne pieniadze tylko po to, zeby bezinteresownie obrazic innych ludzi, ktorych nawet nie znaja, po prostu hurtem wszystkie kobiety, ktore uwazaja sie za feministki. Jesli to uznamy za normalne, to ja jestem - i mam nadzieje zawsze pozostac - nienormalna. Odpowiedz Link Zgłoś
clanah Re: Sroda tropi prawicowe spiski. 14.07.05, 14:21 j.w., pracuję zawodowo, jestem finansowo niezależna, na nadmiar wolnego czasu nie narzekam, twarzy podobnej do psiej [a może suczej?] nie posiadam, twarzą tą dorabiam w chwilach wolnych, gdyż zarabiam mniej niż mężczyźni na analogicznym stanowisku oraz nie dostaję podwyżek z powodu wejścia w potencjalny okres rozpłodowy Odpowiedz Link Zgłoś
alienor Re: Sroda tropi prawicowe spiski. 14.07.05, 14:52 Jesli chodzi o poziom plakatu, to cos takiego mogliby wymyslic chlopcy z 6 klasy podstawowki, ktorzy nie radza sobie z budzacym sie zainteresowaniem dziewczynkami :-). Jesli ten czlowiek na serio mysli, ze ten plakat sprowokuje jakas dyskusje, to az mi go zal. Jedyne co moze sprowokowac (i sprowokowal) to masowe wpisy innych szostoklasistow w stylu "oj tak, jakie brzydkie te feministki". Podoba mi sie to, co napisalas, ze podobne stereotypy bedziesz tepic. Kiedys uwazalam, ze trzeba byc ponad to i nie znizac sie do podstawowkowego poziomu. Teraz inaczej to widze. To, co i jak sie mowi o kobietach, zarowno publicznie, jak i w codziennych ludzkich kontaktach, przeklada sie na to jak nam sie zyje, jak jestesmy traktowane i na konkrety, jak np. nizsze pensje czy emerytury. Jezyk ma jednak moc sprawcza. Zaczalam dla zasady protestowac, kiedy ktos gada jakies glupoty o kobietach. Jesli w jakiejs sytuacji mam przewage (np. w sytuacji zawodowej), to zwyczajnie wymuszam grzecznosc. Zachecam tez inne dziewczyny, zeby przestaly byc mile i reagowaly, niektore moje znajome zaczely tak robic (!) i twierdza, ze to im sie nawet podoba, bo reakcje otoczenia wcale nie sa agresywne ani przesmiewcze, jak sie spodziewaly. Ale wiele jednak nie widzi sensu i ignoruje rzeczy, ktore je wkurzaja. Co jest niezdrowe :-))) Dlatego ucieszylo mnie to, co napisalas. Odpowiedz Link Zgłoś
nic.niewiem Re: Sroda tropi prawicowe spiski. 15.07.05, 22:09 Możesz tępić stereotypy, ale to i tak nic nie da. Budują się nowe. lalki barbi, buta czuba czy spodni z odsłoniętymi posladkami. A jak się pojawi nowa piosenkarka robiąca karięrę cyckami i d... to urodzi się nowy stereotyp. Z prawdziwym trudnem udało mi się znaleźć życiową partnerkę, która jest prawdziwą partnerką i ma zdrowe poglądy na życie. Drogie feministki! Jesteście w miejszości wśród własnej płci. Wy walczycie o prawa dla wszytskich kobiet a inne robią karierę przy pomocy swojej seksualności i budują drugi wizerunek kobiety. Brzytkie popadają w kompleksy, i różnie z nimi sobie radzą. Nie dobrze jest jeśli dlatego zaczynają wojować. Dlaczego nie walczycie z wizerunkami Super Gwiazd nastolatek, które kształtują umysły młodych kobiet? Za trudne? A może niemożliwe? (polecam 812 odcinek South Park pt. Stupid Spoiled Whore) A poza tym to statystycznie w swoim 30 letnim życiu spotkałem zdecydowanie więcej zdzir które starały się coś załatwić seksualnością niż wartościowych kobiet, które wiedziały co to argumet i jak go stosować. A stereotyp to nic innego jak uproszczony sąd wynikający z obserwacji jakiegoś zjawiska, teraz coraz częściej kreowany w mediach. Nie będzie stereotypu jeśli nie będzie jakiegoś zjawiska. A ludzie zawsze będą stosowali uproszczone sądy bo często nie ma czasu i dostatecznych informacji dla trafnej analizy problemu. Widząc dzikiego lwa nie ma sensu analizować czy aby ten przypadek jest drapieżny i nas zje, czy też może okazać się wegetarianinem. Widząc kobietę której nie znamy traktujemy ją tak jak postrzegamy statystyczną kobietę. A jak ktoś poznał w życiu głównie zdziry i cipy intelektualne (np. Henryk Sienkiewicz) to trudno mu uwierzyć że ta jest inna. To nie faceci kreują wizerunek kobiety tylko one same. Zastanówcie się proszę nad przyczyną złego mówienia o kobietach a nie na walkę z ludzkim gadaniem. Bedzie konstruktywnie. Źle piszę? Popatrz na ulice? A w reklamach nie grają manekiny sterowane męską ręką tylko żywe kobiety. Dlaczego to robią? Moja Karolina nie rozebrała by się do reklamówki nawet gdyby nie miała co jeść!!! I nie chodzi tu o wstyd czy religijność tylko o szacunek dla samej siebie! Pozdrawiam WSZYSTKICH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk Re: Sroda tropi prawicowe spiski. IP: *.petrus.com.pl 14.07.05, 14:54 Zauważ, że niewiele jest osób chętnych aby rozszerzać Twój wątek - powód? Przedstawiasz argumenty i tyle, inni wolą sobie popluć i ponarzekać. Dziękuję za Twoją wypowiedź - uważam ją za bardzo wyważoną. Odpowiedz Link Zgłoś
clanah Re: Sroda tropi prawicowe spiski. 14.07.05, 15:08 bo czy formula plakatu warunkuje jakakolwiek merytoryczna dyskusje?! [retorycznie] byla kiedys taka akcja, tym razem profeministyczna pt. 'no bo ta suka mnie prowokowala'. ostra w przekazie, lagodna w formie, ale trafiajaca w sedno. feministki mnie prowokuja, wiec sobie na nich pouzywam? jak mowilam, merytorycznie plakat nie ma sensu, jestem feministka, nie jestem brzydka, leniwa oraz wredna. jestem milym czlowiekiem i bluzgac nie musze, natomiast wyrazam mój protest przeciwko jawnemu mnie dyskryminowaniu jako człowieka przez zezwierzęcenie formy, autorowi plakatu: nara. Życzę wyrozumiałej a nieuległej żony. Życzenia szczere. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Sroda tropi prawicowe spiski. IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.07.05, 09:22 [czy powinna istniec odpowiedź na retoryczne pytanie?] dobra forma plakatu nie warunkuje wiele poza maciupką iskierką na wielkim stogu siana. moze też warunkowac pojawienie się (lub nie) w mediach abyśmy mogli merytorycznie (lub nie) podyskutować :) zarabiający mniej niż inni mężczyźni na podobnych stanowiskach i oczekujący na plakat o tym, nawet z ogórkiem, jacek :) ps. wszystkim czytelnikom życzę odrobiny mniej słońca (uff!) i odrobiny więcej dystansu do spraw arcyważnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eire Re: Sroda tropi prawicowe spiski. IP: *.epwik.com.pl 15.07.05, 20:40 Faktem smutnym dotyczącym, a uwydatnionym tym plakatem nieszczęsnym jest to, że ludzie po prostu nie mają tak samo rozwiniętych mózgów. A przykrą kosekwencją tego jest robienie problemów tam, gdzie ich nie ma, albo ich niedostrzeganie, ... W przypadku dyskusji o RHM i ich radosnej nowinie dostrzegam wszystkie wymienione elementy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Polska kobieta: pinda, cizia, niunia, paniusia ?! IP: *.cybernet.ch 20.07.05, 20:02 Polska kobieta: pinda, cizia, niunia, paniusia ?! ( ang: stepford niem: Tussi ) Polska konwencja: byle pretensjonalnie, nachalnie, ostentacyjnie i przede wszystkim tanio ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.y Magdalena Środa: "Sądzę, że czai się za tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:15 prawicowa siła!" A ja myślałem, że cykliści. Odpowiedz Link Zgłoś
nic.niewiem Re: Magdalena Środa: "Sądzę, że czai się za tym 15.07.05, 22:14 Gość portalu: p.y napisał(a): > prawicowa siła!" > > A ja myślałem, że cykliści. Cyklisci to chyba Radio M. Z Torunia (dwie ulice od mojego domu :))wspierają. Ale to są niemieccy cylisci - tacy z Deja Vou :) pozdrowienia z grodu Tadeusza R. (tudzież niemca - Mikołaja K.) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Magdalena Środa: Gra głupimi stereotypami 14.07.05, 12:05 niech zaatakują (ośmieszą stereotyp) kościół katolicki a wtedy uwierzę, że są ponadpartyjni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdd Jak by zaatakowali Kościół, to by Wyborcza IP: *.bazapartner.pl 14.07.05, 12:21 się cieszyła i nie protestowanła. GW jest wrecz zwyrodniała ideologicznie i autorytarna. Po prostu w swym duchu antydemokratyczna - to po Naczelnym mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbishop Re: Jak by zaatakowali Kościół, to by Wyborcza IP: *.attu.pl 14.07.05, 15:32 Gość portalu: asdd napisał(a): > się cieszyła i nie protestowanła. A po czym wnosisz, że protestuje? Są przedstawioe wypowiedzi obu stron "konfliktu" i nie ma żadnych odredakcyjnych opinii. Może to Ty jesteś jakiś skrzywiony, co? > GW jest wrecz zwyrodniała ideologicznie i > autorytarna. Po prostu w swym duchu antydemokratyczna - to po Naczelnym mają. Taak, powinni się wreszcie nauczyć trochę demokracji od Kaczorów, Romana i padre Tadeusza, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Faktycznie Środa nadaje się do leczenia. IP: *.bazapartner.pl 14.07.05, 12:19 Jest tak zaślepiona nienawiścią, że dyskwalifikuje to ją jako człowieka na stanowisku, ktore zajmuje. Poza tym słowa "gadki, jak te o czwartej Rzeczypospolitej", kiedy społeczeństwo toczy gangrena moranlna są po prostu haniebne. Czemu nikt nie podejmie merytorycznej dyskusji o morale polskiego społeczeństwa. Bo co, bo rozbudzi się świadomość moralna w Polakach, a to jest niewygodne? Najlepije jak za caratu - głodny, głupi, ciemny chłop - to jest ideał jakby z ideologii Wyborczej wzięty. Tylko metody sie wysubtelniły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbishop asd, a Ty razem z nią IP: *.attu.pl 14.07.05, 15:28 Gość portalu: asd napisał(a): > Jest tak zaślepiona nienawiścią, że dyskwalifikuje to ją jako człowieka na > stanowisku, ktore zajmuje. Wart Pac Pałaca > Poza tym słowa "gadki, jak te o czwartej Rzeczypospolitej", kiedy społeczeństwo > toczy gangrena moranlna są po prostu haniebne. Hehe, czyli uważasz, że zadekretowanie IV RzP wyleczy tą gangrenę? Gratuluję naiwności. > Czemu nikt nie podejmie merytorycznej dyskusji o morale polskiego społeczeństwa No właśnie, czemu. Czemu obie strony stać tylko na głupie prowokacje? Podkreślam - OBIE strony. > Bo co, bo rozbudzi się świadomość moralna w Polakach, a to jest niewygodne? Świadomość moralna, to wg Ciebie jak rozumiem świadomość konserwatywno/chrześcijańsko/narodowa. Każda inna jest niemoralna. > Najlepije jak za caratu - głodny, głupi, ciemny chłop - to jest ideał jakby z > ideologii Wyborczej wzięty. Tak, to ciekawe czemu to Wyborcza cały czas stara się ten lud jakoś edukować? Oczywiście Tobie się nie podoba ta edukacja, bo jest "nie po linii". Trudno, są inne gazety, inne portale. Nikt Cię tu siłą nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.y Wyborcza edukować? Dobre!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 01:02 Niosą Pacewicz z Czuchnowskim pospołu ciemnemu ludowi oświaty kaganiec... Albo i Łuczywo, co kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś
mickey.mouse Re: asd, a Ty razem z nią 18.07.05, 21:26 Moralnosc jest tylko jedna. Nie ma wzglednej moralnosci. Teza odwrotna jest zwyklym zaprzanstwem, wygodnym wytlumaczeniem wlasnego braku moralnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
nic.niewiem Re: Faktycznie Środa nadaje się do leczenia. 15.07.05, 22:29 No jest w tym sporo racji. Jeśli kobiety zadbały by same o swój wizerunek, jeśli szalona promocja takich gwiazdek jak Britney Spears i całej kultury z tym związanej była choć trochę zatrzymana - ale przecież to się sprzedaje. To się sprzedaje a kupują to głównie nastolatki. Wpaja im się takie wzorce a potem to mamy takie społeczeństwo. A Kościól ze swoimi problemami (jak o. Dyrektor), wobec siły rażenia mediów jest śmieszny. Więc kto ma zadbać o moralność. Samozwańcza grupa artystów? Szkolna katechetka (panna z dzieckiem) którą przegada 6-klasista? A metody wmawiania, że czarne to bieałe, a białe to szare, i że szarego nie ma są naprawdę niezłe i trzeba kilaka dobrych książek przeczytać żeby się nie nabrać. A ile książek się czyta w tym kraju to chyba mówić nie trzeba. I tak by można w nieskończoność z problemu na problem przeskakiwać wytykając gdzie jest źle. I tylko czy ktoś coś zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
adilberta Re: Faktycznie Środa nadaje się do leczenia. 20.07.05, 11:58 Zmieni, zmieni tylko trzeba dzialac a nie perorowac na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwerp Re: Magdalena Środa: Gra głupimi stereotypami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:19 I oczywiście panie feministki pójdą do prokuratora. Kiedy Kali atakować to dobrze, kiedy Kalego atakować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd dokladnie rwerp - taka jest mentalność GW itp IP: *.bazapartner.pl 14.07.05, 12:23 GW jest zawsze wściekła na dobre pomysły tych, którzy chcą mówić normalnym głosem i są skuteczni. Brak tolerancji ze strony autokratów jest zatrważający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbishop asd, a jaka jest Twoja mentalność? IP: *.attu.pl 14.07.05, 15:22 Gość portalu: asd napisał(a): > GW jest zawsze wściekła na dobre pomysły tych, którzy chcą mówić normalnym > głosem i są skuteczni. To jest "normalny" głos - czyli wszystkie inne są "nienormalne" tak? To dopiero prawdziwa tolerancja! > Brak tolerancji ze strony autokratów jest zatrważający. Ohoho, tolerancyjny się odezwał. Odpowiedz Link Zgłoś
nic.niewiem Re: asd, a jaka jest Twoja mentalność? 15.07.05, 22:43 > To jest "normalny" głos - czyli wszystkie inne są "nienormalne" tak? To dopiero > prawdziwa tolerancja! Nie podobają mi się wszytskie wypowiedzi asd ale argumentacja "jak ja nie mam damy kier to ty nie masz króla trefl" jest powalająca. Czy asd powiedział lub zasugerował że "wszystkie inne są nienormalne"? Nie! Ale Tobie jest na rekę taka wypowiedź więc wkładasz autorowi słowa w usta i się na nim wyżywasz. To mi przypomina te śmieszne dni kobiety w trakcie których lepiej nie dyskutować bo to i tak nie ma sensu. > Ohoho, tolerancyjny się odezwał. hihi :-) Przyganiał kocioł garnkowi. Apropo kotła - nie uważam że jesteś gruba!!! I w ogóle bardzo Cię lubię i dobrze, dobrze... Wyniosę śmieci :) Pozdrowionka dla flustratów! Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: Magdalena Środa: Gra głupimi stereotypami 14.07.05, 12:49 Niech się Sroda zajmie sprawą niewpuszczania płci męskiej na niektóre seanse filmowe w multikinie a nie plakatami! Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Oj Środa, ja wiem, ze nie ma brzydkich kobiet tylk 14.07.05, 12:55 o wina czasem brak.... Odpowiedz Link Zgłoś
r202 Re: Magdalena Środa: Gra głupimi stereotypami 14.07.05, 13:37 "Sądzę, że czai się za tym prawicowa siła." Bo powyższy cytat, to jest mądry stereotyp :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daiurs11 Kto jej nadał tytuł profesora? IP: *.softman.pl / *.softman.com.pl 14.07.05, 14:12 To jest żenada. Niech ta kobieta nie mówi, że jest profesorem. To jest kompromitacja dla naszej nauki. Profesorem czego? Pierdzenia w stołek. Powiedz mi ile pieniędzy my podatnicy płacimy na twoją ciepłą posadkę i koleżanki jarugi nowackiej. Co wy robicie złodzieje?!! Sympozja, odczyty, pogadanki, pseudonaukowe wywody w telewizji - pozory, pozory złodzieje. Pojedź jedna z drugą na prowincję i zobacz jak okradasz ludzi swoją pensją. Skąd takie bezrobocie jest w tym kraju. Bo tacy złodzieje jak ty wolą bić pianę o równouprawnieniu zamiast wziąć się do roboty (roboty od podstaw (!) przygłupie). Jeżeli nie wiesz o co chodzi Madziu Środo - to dam ci dobrą radę - zaadoptuj dziecko z Domu Dziecka i wychowaj go na porządnego człowieka z zrobisz coć 1000 razy bardziej pożytecznego. A na koniec zlikwiduj swój żałosny urząd a pieniądze przeznacz na zakup komputerów do szkołów w Lubartowie Dolnym. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobrakobra Re: Kto jej nadał tytuł profesora? IP: *.uni.opole.pl 14.07.05, 17:31 Gość portalu: daiurs11 napisał(a): Co wy robicie złodzieje?!! Sympozja, odczyty, pogadanki, > pseudonaukowe wywody w telewizji - pozory, pozory złodzieje. Rzeczywiście, ten rodzaj działalności widocznie Ci nie odpowiada, nie Twój poziom, to po co się w to bawić, prawda? A na koniec zlikwiduj swój żałosny > > urząd a pieniądze przeznacz na zakup komputerów do szkołów w Lubartowie Dolnym. > O sensowności i konieczności istnienia tego "żałosnego urzędu" nikogo w miarę światłego przekonywać nie trzeba. Co innego Ty, ale po tonie Twojej wypowiedzi widać, że jakakolwiek rozmowa nie ma szans powodzenia. Najgorsze jest to, że takich ludzi jak Ty jest w tym kraju więcej... Nie ma pieniedzy na komputery dla "szkołów" w Lubartowie Dolnym? Niech proboszcz da! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Kto jej nadał tytuł profesora? IP: *.autocom.pl 14.07.05, 18:35 Gość portalu: kobrakobra napisał(a): > O sensowności i konieczności istnienia tego "żałosnego urzędu" nikogo w miarę > światłego przekonywać nie trzeba. Ja widocznie nie jestem nikim "w miarę światłym" bo jakoś nie widzę sensu i konieczności istnienia takiego urzędu w sytuacji, gdy Konstytucja RP gwarantuje równe prawa kobiet i mężczyzn... Może mnie oświecisz ?... Potrafisz np. wskazać jakie konkretne sprawy p. Środa załatwiła podczas swej radosnej kadencji ?... Chodzi mi oczywiście o sprawy załatwione (np. korzystne dla kobiet zmiany w ustawodawstwie), a nie o deklaracje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Kto jej nadał tytuł profesora? IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 15.07.05, 21:13 > Ja widocznie nie jestem nikim "w miarę światłym" bo jakoś nie widzę sensu i > konieczności istnienia takiego urzędu w sytuacji, gdy Konstytucja RP gwarantuje > równe prawa kobiet i mężczyzn... konstytucja gwarantuje rozne rzeczy. po co w takim razie taki trybunal konstytucjycjny na przyklad, albo rzecznik praw obywatelskich? > Może mnie oświecisz ?... Potrafisz np. wskazać > jakie konkretne sprawy p. Środa załatwiła podczas swej radosnej kadencji ?... > Chodzi mi oczywiście o sprawy załatwione (np. korzystne dla kobiet zmiany w > ustawodawstwie), a nie o deklaracje... czyzby pelnomocnicy rzadu (rozni) mieli moc zmieniania czy uchwalania ustaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Kto jej nadał tytuł profesora? IP: *.autocom.pl 19.07.05, 23:50 Gość portalu: patrycja napisał(a): > konstytucja gwarantuje rozne rzeczy. po co w takim razie taki trybunal > konstytucjycjny na przyklad, albo rzecznik praw obywatelskich? Zarówno TK jak i RPO zajmują się właśnie pilnowaniem przestrzegania praw gwarantowanych przez konstytucję. Skoro zatem konstytucja gwarantuje równe traktowanie płci, to sprawy z tym związane wchodzą w zakres kompetencji RPO, a więc tworzenie kolejnego urzędu zajmującego się tym samym jest marnowaniem pieniędzy podatników, a więc i moich. > > czyzby pelnomocnicy rzadu (rozni) mieli moc zmieniania czy uchwalania ustaw? Mają prawo wnoszenia inicjatyw ustawodawczych. Ile takowych ma p. Środa na swoim koncie (poza głośnym projektem ustawy o zakazie karcenia dzieci będącym z założenia prawem martwym bo nieprzewidującym żadnych konsekwencji za jego łamanie...) ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Kto jej nadał tytuł profesora? IP: *.net.autocom.pl 14.07.05, 21:55 A dlaczego proboszcz? Kościelnych dać nie może, bo nie jego, jedynie powierzone. Forsy własnej, jeśli nie jest bogaty z domu, ma raczej niewiele (samochód jest służbowy), a co ważniejsze, nie ma motywacji by zastępować władzę w wypełnianiu jego obowiązków. Hej, a może Ty fundniesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darius11 Re: Kto jej nadał tytuł profesora? IP: *.softman.pl / *.softman.com.pl 15.07.05, 10:58 o jak łatwo oceniać innych po jednym słowie - przepalcowałem się koleżanko, także nie wyciągaj pochopnie wniosków o sensowności tego urzędu najlepiej świadczy fakt, że kiedy go nie było, to było dokładnie tak samo jak teraz; myślenie nie boli - niestety takich jak ty jest w tym tym kraju większość i zagłosuje na Włodzimierza Cimoszewicza, dla którego większym priorytetem jest urząd w stylu Magdaleny Środy niż np podatek liniowy. żenada Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: darius11 15.07.05, 11:37 Święta racja. Zabójcza łatwość tworzenia fasadowych instytucji przez lewicę jest dowodem ich intencji i skrytych marzeń: zero odpowiedzialności, pompa i reprezentacja za pieniądze podatników. Przykładem groteskowy urząd ochrony danych osobowych zajmujący się tropieniem papierów urzędowych na śmietnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
nic.niewiem Re: Kto jej nadał tytuł profesora? 15.07.05, 22:53 > Nie ma pieniedzy na komputery dla "szkołów" w Lubartowie Dolnym? > Niech proboszcz da! Niech ludzie proboszczowi nie dają tylko na komputery się składają. Proboszcz policji podatkowej nie ma. Ale żeby proboszczowi nie dawali to potrzeba pracy u podstaw. Żeby chłop baby w domu nie bił to mi się wydaje, że matka musi syna dobrze wychować. A poziom agresji w tym kraju jest naprawdę wysoki. Całkiem dobrze widać to na tym forum :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braysen Re: Kto jej nadał tytuł profesora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 08:00 Nie denerwuj się, spokojnie. W zbiorniku na ścieki gromadzi się piana na wierzchu. Im więcej tego badziewia tym lepiej. Potem tylko zgarnąć. Duszenie smrodu w zamknięciu grozi wybuchem. Spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: Kto jej nadał tytuł profesora? IP: *.wiresslan.pl / 62.233.177.* 15.07.05, 09:06 no tak.. szkoda ze Ciebie ktos nie mial okazji adoptowac i wychowac, albo chociaz wychowac. panowie czy wy naprawde macie po 12 lat i jakies totalne kompleksy? problemy z plcia? rany.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darius11 Re: Kto jej nadał tytuł profesora? IP: *.softman.pl / *.softman.com.pl 15.07.05, 10:52 co to ma do rzeczy henek! Piszę jasno i zrozumiale - lepiej by zrobiła adoptując dziecko i wychowując je na porządnego człowieka zamiast okradając mnie z podatków, które płace na pseudo urzędy. Chyba koleś pracujesz w urzędzie albo nie masz pojęcie na co idą twoje podatki (jeżeli je w ogóle płacisz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Kto jej nadał tytuł profesora? Nikt IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 15.07.05, 21:15 pani środa ma tytuł doktora habilitowanego. nawet tego nie wiesz. co za zenada. to po sie w ogole odzywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
bo98 Re: Magdalena Środa: szansa na sukces, 14.07.05, 14:43 jak się postara, to może da radę wprowadzić wiek emerytalny dla kobiet > 67 Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: Magdalena Środa: szansa na sukces, 14.07.05, 21:12 Juz widze jak kobiety sie ciesza z tego rownouprawnienia :-) Kolejny "genialny" pomysl Pani Srody to oplacanie prac wykonywanych przez kobiety w domu - oczywiscie z podatkow ktore trzeba bedzie podwyzszyc co spowoduje ze bezrobocie jeszcze wzrosnie a narod jeszcze bardziej zbiednieje. Nie rozumie ten dr hab. (kto jej dal ten tytul????) ze gdyby nie ta lewicowa banda zlodzieji (tych bezboznych i poboznych) w rodzinie moglyby spokojnie pracowac tylko facet a z wysokiej pensji mogly spokojnie utrzymac dzieci i zone. Odpowiedz Link Zgłoś
b3ata stereotypy 14.07.05, 22:17 czy kampanie pod haslem: "jestes kretynem, zostan higienia moralnym" bylaby bardziej stereotypowa, czy bardziej smieszna??? Odpowiedz Link Zgłoś
nic.niewiem Re: stereotypy 15.07.05, 23:03 b3ata napisała: > czy kampanie pod haslem: "jestes kretynem, zostan higienia moralnym" bylaby > bardziej stereotypowa, czy bardziej smieszna??? No beatka! BraWO! Naprawdę błyskotliwa wypowiedź. Myślę, że bardziej bez sensu. O ile to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Czemu Polki nie sa feministkami ? 15.07.05, 00:26 Czemu Polki nie sa feministkami? forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=173&st=0 forumhumanitas.ipbhost.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
aniela24 FEMINIZM 15.07.05, 01:40 a ja zastanawiam sie czy dla autorow plakatu feminizm jest tym samym, czym jest on w rzeczywistosci. jesli wiola mi mowi, ze ona CHCE gotowac zurek i zajmowac sie dziecmi i to robi,jest feministka. w feminizmie chodzi o wolnosc wyboru. to spoleczenstwo patriarchalne wcisnelo kobiete w pewne nisze i wybudowalo szklane sufity. zbudowalo swiat alternatywny, w ktorym nie ma miejsca dla kobiet i ich marzen. kolejny raz widzimy, ze NIEKTORZY mezczyzni chca zaszufladkowac WSZYSTKIE feministki jako szczekajace suki. moim zdaniem to bardzo niedojrzale podejscie dzieci z piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ter Re: FEMINIZM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:18 jednak wszystko ostatecznie i tak zalezy od kobiety i od tego, jak pozwala sie traktowac i jakiego meza sobie wybierze. kazda z nas moze przeciez robic, co jej sie podoba i nikt nikogo do gotowania codziennie rosolu nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Prymitywizm Magdaleny S. IP: *.hsd1.ma.comcast.net 15.07.05, 05:14 Pani prof. Magdalena Sroda jest doskonalym przypadkiem egzemplifikujacym to, ze mozna posiasc wiedze i pozostac glupim! Wraz z niejaka Jarudga-Nowacka, zachwycaja sie wszystkim co przyjdzie z zachodu - od chorobliwej ekshibicji homoseksualizmu po odrzucenie kobiecosci! Odpowiedz Link Zgłoś
polonic No tak... prawicowe tajne siły... wiadomo 15.07.05, 08:04 cytat:"RHM kojarzy się Pani prawicowo-negatywnie... - Hasła o higienie moralnej wypisz wymaluj pasują do gadek o budowaniu IV Rzeczpospolitej. Bardzo dużo w tym hipokryzji. Teraz jest taki czas, że atakuje się wszystkich, którzy stoją na straconych pozycjach. Nieważne, czy to są feministki, geje czy po prostu trzeźwo myślący demokraci." Hipokryzja... to coś co od zawsze towarzyszy tzw lewakom. To coś bez czego nie mogą żyć. Lewak bez kłamstwa i hipokryzji nie może byc lewakiem. No i przy okazji wybiórcza zdeykredytowała IV RP... Odpowiedz Link Zgłoś
march1 Gra głupimi stereotypami 15.07.05, 09:18 A pani Sroda gra madrymi? Czyzby wszyscy mezczyzni zawsze bili i gwalcili wszystkie kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek wlos sie jezy IP: *.wiresslan.pl / 62.233.177.* 15.07.05, 09:27 higiena moralna.. no coz troche niedomyci moralnie ci panowie sa, troche tak jak jasiu z szostej klasy, ktoremu podoba sie jola, ale szyi nie mowiac o intymnych gadzetach to nie umyje.. i potem sie dziwi, ze jola nie chce z nim rozmawiac, bo cokolwiek smierdzi.. co taki jasiu zrobi, ano napisze w kiblu albo gdzies na murze : jola jest gupia i brzydka to podobna retoryka a nie wstep do dyskusji.. zwlaszcza, ze widac na forum opinie panow sa zbiezne z jasiowym pomyslem, skoro sroda ma cos przeciwko to dlatego, ze brzydka, jesli dziewczyny celnie argumentuja, czemu takie plakaty sa nedznego pomyslu, to dlatego, ze.. tu sobie wpiszcie dowolny stereotyp, jakim posluguja sie malo rozgarniei mezczyzni. jakos brak wypowiedzi panow rozsadnych, czemu - ano wlasnie to jest bolesne, bo pewnie uznali, ze nie ma o czym dyskutowac, bo taki plakat dotyka tylko zdeklarowane feministki - to jest prawdziwy problem! ze ci normalni uznaja za naturalne, ze kobiety obraza sie sie za to, ze maja poglady, za to ,ze mysla. To jest prawdziwy powod do dyskusji i niepokoju - dlaczego nie ma reakcji normalnych mezczyzn. to jest niestety miernik zakorzenionych stereotypow, i to zakorzenionych gleboko. Odpowiedz Link Zgłoś
kwak31 Re: wlos sie jezy 15.07.05, 12:50 Z moich obserwacji wynika, że dziewczynki wcale nie dbają bardziej o swoją higienę niż chłopcy. Przynajmniej do pewnego wieku. Nie wiem, czy zasłużę sobie na uznanie mnie za rozgarniętego mężczyznę. Rozsądnym panem nie chcę być, jakoś mi się to kojarzy ze starszymi panami. Problem z panią Środą i resztą towarzystwa polega chyba najbardziej na tym, że całkowicie brakuje im poczucia humoru i dystansu do siebie. To są cechy, które wymagają osiągnięcia pewnej dojrzałości psychicznej. Trzeba też rozpocząć niekończącą się nigdy drogę poszukiwania mądrości, co z kolei wymaga pewnej dojrzałości intelektualnej. Tytułu naukowe nie mają tutaj nic do rzeczy. Oczywiście nie da się na gruncie logiki dowieść, że jeśli nie mają wymienionych cech, to są niedojrzałe. Implikacja jest w drugą stronę. Stawiam jednak tezę, że w tym przypadku (i ogólniej w przypadku feminizmu) jest to prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
nic.niewiem Re: wlos sie jezy 16.07.05, 00:08 Oto jestem! Wypowiadałem się wcześniej i trochę się powtórzę. Trzeba się zastanowić co to jest stereotyp i skąd się bierze. Potem zwalczyć przyczynę a nie bić się ze skutkami. Drogie feministki. Z całym szacunkiem, jest tyle różnych konstruktywnych ruchów feministycznych, ale na nieszczęście najgłośniejsze są te szczekające brzydule z kompleksami. Jakoś tak moja ukachana zajmuje się na filozofii problematyką feminizmu, i obiło mi się o uszy to i owo. Niestety jak się popatrzy w szklany ołtarzyk w pokoju to widać walczące awanturniczki, nieporadną Środę i Nowacką pomieszaną z homoseksualistami. No nie ma się co oszukiwać - Cały ten zgełk nie zachwyca merytorycznością. Problemów jest wiele ale główny to chyba najnieudolniejsze na świecie sądownictwo. Brak etyki biznesu , etyki mediów, etiki polityki i dziki konsumpcjonizm też dokładają swoje. I nie naprawi tego IV, V, VI.. i kolejna rzeczypospolita. Naprawić to musimy sami. Przestać się ścigać, walczyć ze sobą a zacząć się słuchać nawzajem. Zrozumieć, że kraść top nie tylko wybić szybę w sklepie i zabrać zegarek. Skoro tego nie ma, to jak zrozumieć inne problemy które są bardziej subtelne? Leczyć należy przyczytny a nie objawy. Czy gorączkę leczy się chłodząc pacjeta? A co do braku reakcji normalnych facetów, to wydaje mi się, że siedzą pochłonieci pracą bo mają szefa gnoja, dwójkę dzieci do wyżywienia i razem z żoną martwią się jak związać koniec z końcem. A dyskusje na jakichś publicznych forach to zwykła strata czasu. I czym jest pieprzony plakat skoro szef gnoj zatrudnił kuzyna nieroba i szwagierkę qrwe a ty musisz odwalać robotę za dwóch i dostajesz połowę ich pensji? Dlaczego się nie wypowiadają? Bo dziecko na koloniach zachorowało, bo paliwo znowu podrożało, bo żywność znacznie droższa a pensja taka sama. I naprawdę niedomyty jasio i cuchnąca Jola nie przejmują tak bardzo. To co dla feministki jest życiowym problemem, dla rodziny martwiącej się o godne życie jest śmieszne co najwyżej. Na placu zostają krzykacze i szczekacze. P.S. Kiedy popatrzyłem na ten plakat, osobiscie pomyślałem, że jest to prowokacja do dyskusji na temat stereotypu feministki. Ale to dlatego że wiem iż jest wiele konkretnych nurtów feministycznych a znany jest tylko ten krzyczący - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panbox Bez Pani Srody, nie bylo by innych dni tygodnia... IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 15.07.05, 14:13 Niech Zyje Tydzien i Trzezwo Myslacy Demokraci !!! Wiwat Feministki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puizarro sroda hab.dr boi sie iv rzexczpospolitej?!bez obaw IP: *.qub.ac.uk / *.qub.ac.uk 15.07.05, 16:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wincuk Lubie bardzo te pania Madzie, he, he, he IP: 140.247.126.* 15.07.05, 22:56 Ta niezbyt rozgarnieta paniusia docent wiecej szkodzi feministkom niz pomaga - swoimi niezbyt madrymi wypowiedziami, jak i klabzdrowata aparycja budzi raczej tylko niesmak i irytacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko gratulacje dla RHM IP: *.magma-net.pl 16.07.05, 11:04 GRATULACJE DLA RHM! DOSKONALY POMYSL! WRESZCIE KTOS Z POCZUCIEM HUMORU. OD POMARANCZOWEJ ALTERNATYWY CZEGOS TAKIEGO CHYBA NIE BYLO, A W TYM KRAJU JUZ SIE NIE DA WYTRZYMAC OD TEJ NADYMANEJ POWAGI JEDYNIE SLUSZNYCH POGLADOW, KTORYCH STRAZNICZKA I WIELKA KAPLANKA CHCIALABY BYC PANI SRODA. INNA SPRAWA, ZE CHYBA JUZ I TAK JEST PO ZAWODACH, BO TO SPOLECZENSTWO MYSLI JAK GAZETA WYBORCZA. ps a moze pani sroda zajelaby sie tez plakatem z tekstem 'chcesz byc glupi, nie czytaj gazet' - czyz to nie jest dyskryminowanie i obrazanie TYCH CO NIE CZYTAJA? nie mowiac juz o stereotypie, ze czytajac gazet sie madrzeje. jest przeciez dokladnie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaromir Pani Sroda coraz bardziej oddala sie od ludzi.. IP: 140.122.110.* 19.07.05, 07:16 Zaczyna sie coraz bardziej skupiac nie na tym co wazne. Przykre, a wiazalem z jej osoba duze nadzieje. Chyba juz szas wrocic na Uniwersytet pani Magdo. Tam bedzie Pani mogla sobie poelaborowac do woli. Nie widzi Pani, ze kobiety same np. pchaja sie do tego zeby grac w reklamach, ktore pokazuja tylko ich fizycznosc. Tu nie ma co zwalczac. Sa wazniejsze tematy, choc moze nie takie "medialne"... pani ex-student Odpowiedz Link Zgłoś