Dodaj do ulubionych

Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania

25.07.05, 20:40
Zastanawiam sie nad mieszkaniami w miechowiance. Nieufnie podchodze jednak do
ogrzewania z kotlowni lokalnej, gdyz w miejscu w ktorym obecnie mieszkam
wlasciciel dorabia sie na nas fortuny. Czy ktos z Was mieszka w Miechowiance
i moglby mi udzielic informacji jakie sa miesieczne koszty ogrzewania wody
oraz w przyblizeniu roczne koszty ogrzewania mieszkania? Jaka jest cena za m3
wody cieplej i Gj ciepla?
Obserwuj wątek
    • joannamie Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 01.11.05, 03:55
      Przylaczam sie do pytania. Planuje zakupi mieszkania w budynku H przy ul Ks.
      Meiera. Czy ktos moze mieszka juz w Budynku G (nawet nie wiem czy jest oddany),
      czy ktos wie jakie sa koszty ogrzewania i cieplej wody z "kotlowni gazowej
      zlokalizowanej na ostatnim pietrze"?
      Dziekuje.
      • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.rol.ar.krakow.pl 04.11.05, 13:17
        Obawiam sie że nie uzyskacie na to pytanie odpowiedzi ponieważ blok jeszcze nie
        jest oddany a zima ma dopiero nadejść. Ci co kupują mieszkanie w budynku H (
        między innymi ja) dowiedzą się jak to wygląda późną wiosną.
        Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :))
        • joannamie Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 05.11.05, 07:08
          MarS - dowiadywales sie czegos o tej firmie skoro zamierzasz u nich kupic?
          Myslisz ze sa wiarygodni? Napisz mi prosze wszystko co wiesz. Zastanawiam sie
          nad kupnem u nich mieszkania. Nie wiem tez ewentualnie jak podpisac umowe
          wstepna - z notariuszem czy bez? jak Ty podpisales? Znasz moze kogos kto kupil
          juz od nich mieszkanie?
          Dziekuje
        • casual Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 05.11.05, 11:23
          Owszem, ale przeciez juz stoja i sa zamieszkane 2 budynki tej formy i mysle ze
          koszty sa porownywalne.
          • Gość: art Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 18:37
            wynajmuję mieszkanie w błękitnym wieżowcu i m3 ciepłej wody kosztuje 15 PLN
            zimnej 5 PLN. Ogólnie za mieszkanie 85 m2 płacę czynszu w granicach 290-350
            (zależy od pory roku).
            • joannamie Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 05.11.05, 23:52
              Art - dzieki za informacje.
              Mowiac o "blekitnym wiezowcu" masz na mysli budynek G? tam mieszkaja juz ludzie?
              moj znajomy byl tam i mowil ze jedna strona budynku G nie jest jeszcze
              ocieplona, nie ma barierek na balkonach. Przedstawiciel Miechowianki powiedzial
              podobno ze przekazuja mieszkania juz w bud. G. Ma ktos jakies informacje na ten
              temat?
              Dziekuje
              • Gość: art Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:28
                Szczerze powiedziawszy nie wiem jaką cyfrą jest oznaczony "mój" wieżowiec.
                Chodzi mi o numer 20 zamieszkały już chyba od 2-3 lat-też budynek miechowianki.
                Ja mieszkam tu dopiero pół roku (wynajmuję mieszkanie) ale jestem b.zadowolony.
                Jak na razie jest b.ciepło(a to ważne bo mam małe dziecko) mam nadzieję że też
                tak będzie przy siarczystych mrozach.Problemem dla właścicieli mogą być bardzo
                pękające ściany - w mieszkaniu w którym mieszkam jest b.dużo pęknięć ale może w
                obecnie budowanym budynku już udoskonalili technologię...:)Jeżeli masz jakieś
                pytania to pytaj - w miarę możliwości i wiedzy spróbuję odpowiedzieć...
                • Gość: art Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:33
                  aha a budynek G o którym mówisz ma różowy kolor i faktycznie ma dopiero zrobioną
                  jedną ścianę, ale z tego co widzę to już ludzie się zaczynają sprowadzać i coś
                  robią w mieszkaniach. Ale jeszcze pełno robotników i praca w toku:)
                  • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.rol.ar.krakow.pl 07.11.05, 09:38
                    Po pierwsze małe sprostowanie - te dwa bloki które stoją i są zamieszkałe to
                    nie są bloki Miechowianki. Miechowianka narazie wybudowała blok G (wrzosowy)
                    który ma już ocieplone nie jedną lecz 2 ściany i teraz buduje blok H a za nim
                    ma jeszcze stanąć 3 ich blok tylko 5 kondygnacyjny.
                    Co do pytania Joasi to zawarłem z nimi umowę przedwstępną bez notariusza.
                    Wcześniej studiowałem tą umowę z zaprzyjaźniionym deweloperem i nie znalazł on
                    jakichś większych haków (bo mniejsze były ale mało istotne i je zaakceptowałem).
                    Rozmawiałem tez z kobieta która kupiła mieszkanie w budynku G i stwierdziła że
                    są oni uczciwą firmą i niepotrzebnie traciła kasę na notariusza. Jako deweloper
                    Miechowianka na rynku dotychczas nie istniała więc nikt nie jest wstanie ich
                    ocenić oprócz tych którzy maja już klucze do budynku G. Jako wykonawca
                    natomiast zrobili już trochę w Krakowie dobrej - jak to oceniają zleceniodawcy
                    a nawet konkurencja -roboty
                    Pozdrawiam
                    MarS
                    • Gość: art Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:22
                      A to przepraszam- z racji że jestem tylko wynajmującym nie zgłębiałem historii
                      budynku. Ciekawe w takim razie kto zbudował dwa pierwsze bloki bo
                      architektonicznie są prawie identyczne jak budynek H...
                • joannamie Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 09.11.05, 09:05
                  Art - dziekuje. Skoro zachecasz mnie aby pytac to ... pytam:) Odpisz w wolnej
                  chwili.
                  Jak mieszka Ci sie w tej okolicy? czy jest bezpiecznie? jak jest z dojazdami
                  powiedzmy do centrum? Czy jest cos co przeszkadza w tej okolicy?
                  Postaraj sie ocenic decyzje o zakupie tam mieszkania. Czy to dobry ... interes? :)
                  • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:47
                    Nie wiem jak Wy ale ja systematycznie zaglądam na budowę. Budynek G jest już
                    zasiedlany. Nawet byłem w jednym z mieszkań i rozmawiałem z gościem który
                    wykańcza jedno z mieszkań. Stwierdził że pracował w Holandii i Niemczech przy
                    wykończeniówkach i tamci mogą się uczyć od naszych :) W zasadzie nie ma się do
                    czego przyczepić. A budynek H podciągnięty jest do 2p i teraz mieli lać płytę.
                    Pozdrawiam
                    MarS
                    • joannamie Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 21.11.05, 09:04
                      My jestesmy za granica (ja i moj maz) - mozna powiedziec ze kupujemy mieszkanie
                      przez Internet :)
                      Dlatego bardzo prosimy aby jezeli uzyskacie jakies informacje ktore mogly by nas
                      zainteresowac to prosimy napisac na forum albo przeslac mailem. Ta prosba
                      dotyczy szczegolnie Ciebie MarS jako czlowieka bezposrednio zainteresowanego :)
                      Podpisalismy juz umowe i czekamy z niecierpliwoscia ... :)
                      Pozdrawiamy wszystkich a szczegolnie przyszlych mieszkancow budynku H :)
                      • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.rol.ar.krakow.pl 21.11.05, 11:03
                        Rozumiem że w Miechowiance :) A mozna zapytać który lokal?
                        Oczywiscie że jak będę coś nowego wiedział to napiszę i prośba do pozostałych
                        aby tez podzielili sie swoją wiedzą
                        Pozdrawiam
                        MarS
                        • joannamie Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 22.11.05, 09:00
                          Tak, w Miechowiance.
                          MarS - numer lokalu wolalbym podawac bardziej prywatnie - np. na maila.
                          Nie mam dzis za wiele czasu na rozpisywanie ani informacji do przekazania wiec znikam.
                          Pozdawiam
                          • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 23:37
                            No śmiało ludki -m odezwijcie się bo ktoś może pomyśleć że Joasia ze mną
                            wykupiliśmy cały blok :))... a mieszkań jest przecież więcej niż wagonów w
                            Lokomotywie Brzechwy
                            • Gość: Cyber Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 09:51
                              Witam,
                              Pozdrawiam przyszlych sąsiadów z bloku H :)
                              • Gość: Michal Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.majora.net / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 11:54
                                Witam!

Rowniez pozdrawiam,

a tak wogole to cos ostatnio powoli im idzie z budowa bud H, a pogoda wcale
                                najgorsza nie jest.

jak myslicie?
                                • Gość: Cyber Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:57
                                  Niee no nie jest tak źle....blok G oddali 2 miesiace przed czasem :)
                                  • Gość: michal Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.majora.net / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 12:51
                                    No nie wiem czy tak do konca jest.

na stronie miechowianki jest ze termin realizacji G to III kwartal, a wiem ze
                                    czesc mieszkan juz jest odebrana a czesc dopiero bedzie odbierana w najblizszym
                                    czasie.
                                    budynek nie jest otynkowany i pomalowany z 2 stron, balkony sa wykanczane
                                    itd...
                                    takze predzej to chyba 2 miesiace spoznienia :)

a co do H i ich tempa to nie wydaje mi sie ze wybudowanie 1 pietra im powinno
                                    zajmowac prawie 2 miesiace tak jak to ma miejsce z ta kondygnacja co teraz
                                    wlasnie robia.
                                    • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:50
                                      To chyba będzie trzeba tam pojechać i ... ich pogonić. Ale widzę że już nam się
                                      blok zaludnia. Dla tych co na forum już mieszkań wystarczy chociażby już mieli
                                      tą budowę kończyć :)
                                      Pozdrawiam
                                      MarS
                                      • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:09
                                        Tak dla zainteresowanych to byłem na budowie w sobotę - pnie się nam już IV p
                                        czyli nie jest tak źle :)
                                        Pozdrawiam
                                        MarS
                                        • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 83.7.230.* 14.12.05, 21:57
                                          Hej ludki jest już IV piętro czyli 50 % budynku :))
                                          • Gość: Cyber Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:31
                                            No mojego jeszcze niema więc się nie ciesze :))
                                            • Gość: michal Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.majora.net / *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 10:04
                                              mojego tez jeszcze nie, ale coraz blizej :)
                                    • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 82.160.38.* 15.12.05, 18:05
                                      Byłam wczoraj negocjować umowę z prezesem Miechowianki i powiedział mi, że
                                      wrzosowy budynek dopiero dziś ma odbierać Inspektor Nadzoru Budowlanego, a
                                      umowy przyrzeczone mają być podpisywane w przyszłym tygodniu.

Życzę mieszkańcom udanych mieszkanek :)))
                                      • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.rol.ar.krakow.pl 30.12.05, 13:55
                                        No i budynek H ma już V p a wszystkim sąsiadom życzę szczęśliwego zamieszkania
                                        w Nowym Roku :)
    • Gość: Vicor Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 21:50
      za 50m mieszkanie opłaty wynoszą ok 250pln plus prąd
      • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.rol.ar.krakow.pl 20.01.06, 15:55
        Odświeżenie tematu a przy okazji - jest V piętro
        Pozdrawiam
        MarS
        • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 82.160.38.* 20.01.06, 18:25
          Czyli mam podłogę, ściany i sufit (?) :))) Do końca miesiąca mam oddać
          kierownikowi budowy plan zmian ścianek i instalacji. Czy Wy coś też będziecie
          zmieniać u siebie?

I jeszcze inna sprawa: czy ktoś bierze kredyt w Fortisie? Bo ja już ich mam
          dość... Znowu sobie jakieś problemy wymyślili...
          • Gość: michal Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.ramtel.pl 21.01.06, 17:54
            Ja (plus troje innych osob z miechowianki) mielismy problemy z Fortisem, ale w
            koncu podpisalismy umowy i kasa juz poszla.
            Wiem ze im sie cos nie podobalo z pozwoleniami, ale w koncu sie zdecydowali.
            W Twoim przypadku powinno byc podobnie
    • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 14:53
      Jeśli dobrze liczę, to już mamy pół 8 piętra postawione :) Swoją drogą pewnie
      każdy dostał list z Miechowianki w sprawie ostatecznego przyjmowania zmian. Na
      papierze przestawiłam kilka ścianek z kierownikiem budowy, elektryka też już
      mam za sobą.

A jak u Was?? Dużo zmian?

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
      • joannamie Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 11.03.06, 17:53
        My pozostawilismy wszystko bez zmian, akutat w naszym mieszkaniu wszystko wydaje
        sie rozmieszczone sensownie.
        Z nieciepliwoscia czekamy na jak najszybsze wprowadzenie :)

Pozdrawiamy serdecznie przyszlych sasiadow i wszystkich uzytkownikow forum.
        • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.rol.ar.krakow.pl 15.03.06, 13:25
          Witam.
          Ja trochę pozmieniałe. Przede wszystkim przeniosłem domofon bliżej kuchni,
          zmniejszyłem łazienkę bo zamiast wanny wolę kabinę i poprzez dodanie ścianki
          wygospodarowałem 2 pokój :)
          Pozdrawiam
          MarS
          • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:03
            A wiecie że już stoi cała bryła? Byłem dzisiaj i do 14:00 stała - nie wiem jak
            długo :P
            Pozdrawiam i zapraszam na wizję lokalną
            • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 16:32
              Wiem, widziałam w sobotę :)

Często przeglądam to forum i... tak sobie myślę, że tak mało jest wiadomości na
              temat Miechowianki, bo nie ma się na co skarżyć :) Mam nadzieję, że tak
              zostanie do końca :)
              • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 82.160.38.* 28.03.06, 00:03
                Chyba za wcześnie ich pochwaliłam... :/
                • Gość: michal Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.majora.net / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:52
                  Czesc!
                  a co sie stalo?
                  • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:28
                    Już jest wszystko ok, byłam dziś na budowie i udało mi się pozytywnie wyjaśnić
                    wszystkie wątpliwości dotyczące problemu.

Podtrzymuję zatem swoją opinię, że Miechowianka to dobry developer. Zobaczymy,
                    jak będzie z odbiorem mieszkań.

A swoją drogą - podobno ten czteropiętrowy blok między bud.H a kosciołem mogą
                    zacząć budować w czerwcu - ale to na razie tylko nieoficjalna informacja od
                    kierownika budowy.
                    • Gość: michal Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.majora.net / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:26
                      ufffff

bo juz sie troszke zaczalem denerwowac.
                      z mojej ostatniej rozmowy z nimi wyniki ze chcieliby budowac ten 4 pietrowy ale
                      poki co nie maja pozwolenia.

A tak wogole to wiecie ze ta cala Proxima chce budowac w tej samej linii co
                      supermarket od naszej zachodniej strony?
                      • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:42
                        Hmmm. Mam nadzieję że nam widoków nie zasłonią, a patrząc na ich wykonawstwo to
                        nawet jak by się im to udało to nie na długo. Przykładem te kikuty starczące
                        koło kościoła.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 82.160.38.* 29.03.06, 14:12
                          Hmm, no to muszę się dowiedzieć, jak z tym pozwoleniem na budowę, jakoże
                          kupiłam garaż w G, więc niedługo będę współwłaścicielem działki sąsiedniej do
                          Proximy i mogę w związku z tym chyba wnieść sprzeciw do ich WZ??

A co do nowego budynku Miechowianki to... jeszcze nie mają pozwolenia na
                          budowę, wobec czego nie ma jeszcze oferty w sprzedaży, wprowadzą dopiero po
                          uprawomocnieniu się pozwolenia, jakkolwiek osoby zainteresowane mogą sobie
                          zrobić jakąś rezerwację (to nie jest reklama żeby nie było!). P.Marcin obiecał
                          mi wysłać plany budynku, ciekawa jestem, co tam będzie, ale cena już "urosła"
                          do 4000 zł brutto za m2, bardzo dobrze, bo to podniesie wycenę mojego
                          mieszkania do banku :)
                          • Gość: MarrS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 149.156.34.* 07.04.06, 16:10
                            Witam ponownie.
                            Ktoś kiedyś pisał że u nas tzn na Meiera jest spokojnie. Może było ale wczoraj
                            około 18 pod pawilonem stało przy przyczepie kampingowej 6-7 eleganckich panów
                            z ładnie wygolonymi głowami i karkami jak u tura. Żonie próbowałem wytłumaczyć
                            że to ochrona - tylko dlaczego każdy z nich miał puszkę z piwem ? Może dla
                            zmyłki?
                            Pozdrawiam
                          • Gość: MarrS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 149.156.34.* 07.04.06, 16:10
                            Witam ponownie.
                            zmyłki?
                            Pozdrawiam
                            Witam ponownie.
                            zmyłki?
                            Pozdrawiam
                            Witam ponownie.
                            zmyłki?
                            Pozdrawiam
                            • Gość: michal Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 57.66.197.* 07.04.06, 19:42
                              Ale tak serio to jest ochrona :) Siedza w tej przyczepie i pilnuja parkingu.
                              Pewnie koledzy odwiedzili ochroniarza wieczorkiem.
                              • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 23:17
                                Skąd wiesz, że to jest rzeczywiście ochrona? :>
                                • Gość: michal Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.ramtel.pl 08.04.06, 15:40
                                  kolega kolegi wlasnie tam pracuje w takim charakterze :)
                                  A tak serio to bardziej mnie martwi to ze Zmudzinski odszedl z Miechowianki.
                                  Ciekawy z kim sie teraz tam dogadam?
                                  • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 23:43
                                    Wlasnie bardzo mnie tym zdziwil - rozmawialam z nim dosc dlugo jeszcze 27 marca
                                    i mocno bronil strony Miechowianki w naszym niewielkim sporze - az tu nagle
                                    taka wiadomosc. Ciekawe, czy wylecial, czy sam sie zwolnil :>
                                    • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 00:23
                                      A może to prima aprilis ?
                              • joannamie Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 16.05.06, 04:21
                                Chce odgrzac zaniedbany ostatnio temat :) Zagladam tutaj praktycznie codziennie
                                i ostatnio cierpie na brak nowych wiadomosci. Poniewaz sama takich udzielic nie
                                moge ze wzgledu na obecne miejsce pobytu prosze o wasze wpisy. Z gory dziekuje :)

Pozdrawiam wszystkich uczestnikow forum
                                • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.rol.ar.krakow.pl 16.05.06, 13:43
                                  Byłem w tamtą środę i budynek stoi :P Nawet kładzione są tynki na klatce, w
                                  piwnicach są już drzwi i oświetlenie a od stony północnej wstawiane okna :)
                                  Ale myślę że nie tylko ja tam zaglądam więc może ktos cos jeszcze dorzuci.
                                  Pozdrawiam
                                  • joannamie Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 17.05.06, 08:52
                                    MarS, dziekuje bardzo za wiadomosci.

Wszelkie nowe wpisy pozadane :)

Pozdrawiam serdecznie przyszlych sasiadow :)
                                    • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 23:35
                                      Mamy wytynkowane korytarze :))

Z tynkowaniem mieszkań będą jechać od góry, do mojego V piętra dotrą w lipcu.
                                      Jest już więc niewiele czasu na jakieś poprawki dot. instalacji.
                                      A okna mamy podobno jedne z lepszych, ale już zdążyłam od rana zapomnieć nazwę
                                      producenta.

No i zaczyna się powoli budowa obok... byle się szybko skończyła.

...robimy wspólną parapetówę na korytarzu? :)
                                      • aries7 Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 19.05.06, 21:32
                                        jesli dobrze pamietam to na korytarzu widzialem okna Stolarki Wolomin...

pzdr
                                      • joannamie Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 20.05.06, 04:53
                                        Dziekuje Wam wszystkim za informacje.
                                        Przebywam teraz za granica wiec kazda wiadomosc od lepiej poinformowanych jest
                                        dla mnie na wage zlota, dlatego piszcie wszystko co wiecie :)
                                        Wiem ze nie moge za wiele wymagac, ale jesli ktos przypadkiem robil zdjecia na
                                        budowie i nie bedzie klopotem wyslanie ich do mnie to ... bardzo prosze :)
                                        Moj adres: joannamie@gazeta.pl

Co do parapetowy na korytarzu ... odrazu przypominaja mi sie niezapomniane
                                        korytarzowy z akademika :) wiec ... czemu nie? :)
                                        • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:56
                                          A wracasz z tej zagranicy jakos tak, zeby zamieszkac? Czy tylko kupilas
                                          mieszkanie i nie bedziesz z niego osobiscie korzystac...?
                                          • joannamie Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 22.05.06, 04:41
                                            Oczywiscie wracamy.
                                            Napisalam "wracamy" poniewaz jestem tu z mezem i nie mozemy sie doczekac kiedy
                                            bedziemy sie wprowadzac, dlatego tak sie interesuje ta budowa.
                                            • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.rol.ar.krakow.pl 22.05.06, 14:40
                                              No faktycznie okna od mafii czyli z Wołomina. Byłem ostatnio w piątek i
                                              zaczynają robić już elewację od północy. Elektryka jest już gotowa do chyba
                                              VIII p a podobno oddanie przewidywane jest na koniec października - więc święta
                                              już na nowym ?
                                              Pozdrawiam
                                              • chablis27 Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 24.05.06, 09:08
                                                A tu są nowe zdjęcia z wczoraj :) Jakość troszke kiepska bo robione telefonem :)

img104.imageshack.us/my.php?image=0605231444244qw.jpg
                                                img238.imageshack.us/my.php?image=0605231445450ke.jpg
                                              • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 08:32
                                                Czytając to forum aż trudno uwierzyć, że jest w Krakowie developer, który odda
                                                inwestycję 2 miesiące przed terminem. W drodze do pracy jeżdżę obok budowy
                                                codziennie i codziennie widać, jakby pracowały jam jakieś mróweczki, a nie
                                                zwykli robotnicy budowlani, którzy mają zwyczaj w trzech patrzeć na jednego
                                                jedynego, który coś robi.
                                                • chablis27 Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 27.05.06, 12:03
                                                  Jest takie powiedzenie "Nie chwal dnia przed zachodem słońca" ;)) Ale fakt że
                                                  narazie wszystko przebiega spranie cieszy i buduje. Pozdrawiam sąsiadów :)
    • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 22:09
      A wiecie, że nasza Miechowianka sprzedała budynek siedziby przy Sandomierskiej?
      Na wiosnę mają się przeprowadzać na Węgrzce. Oprócz tego kupili jakieś działki
      na Prądniku Czerwonym i na Meisnera. Szykują się nowe fajne inwestycje :)

Stan robót budowlanych z dzisiaj: cała tylna ściana budynku jest otynkowana i
      pomalowana, ściągają już rusztowania. Mieszkania dwóch górnych kondygnacji też
      mają tynki.

Pozdrawiam :)
      • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 22:54
        No chyba nie do końca z tymi tynkami bo byłem w niedzielę i jeszcze nie
        było ... ale i tak idzie SUPER. Oby tak dalej. Chyba zamiast naszym na Mundialu
        zaczniemy kibicować naszyma na budowie
        Pozdrawiam sąsiadów z ... dołu
        • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 87.105.164.* 21.06.06, 21:07
          Pozdrawiam sąsiadów z góry :)

A tak na serio- gdy zabrałam się za poszukiwanie mieszkania, absolutnie nie
          brałam pod uwagę budujących się bloków na Meiera twierdząc, że w czymś tak
          brzydkim nie chcę nigdy w życiu mieszkać.

Czas zmienił perspektywę i szkoda trochę, że nie od razu - wtedy to ja mogłabym
          napisać, że pozdrawiam sąsiadów z dołu.

Chociaż... i tak pozdrawiam sąsiadów z dołu :)
          • Gość: michal Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.majora.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:58
            ja zamieszczam link do fotki. Zrobione w niedziele 18 czerwca

img151.imageshack.us/img151/581/resizeofdsc002858rk.jpg
            Pozdrawiam Wszystkich sasiadow!
            • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 23:27
              Link nie działa :(

Info z dzisiejszej inspekcji: rzeczywiście nawet patrząc od zewnątrz widać tynk
              wewnątrz mieszkań dwóch ostatnich pięter. A rusztowania zdjęto ze ściany tylnej
              i przestawia się je na scianę od ulicy Felińskiego. Od tej strony też
              zamontowali już większość okien.

Pozdrowionka :)
              • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 17:45
                ...jak nie działa jak działa ;) (o linku mowa)
                A tak na marginesie to ja jestem sąsiadem z góry...;))
                Na stronce miechowianki jest już projekt nowego bloku prz Ks.
                Meiera....ciekawy..ale nasz fajniejszy :)
                • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 20:05
                  No jest ale ani nawet dziury pod niego nie ma a z 28 mieszkań zostało jeszcze
                  tylko 8 do sprzedania.
                  Chablis a z jak wysoka ?
                  • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 21:38
                    no i cena za metr też pięknie wzrosła (jak wszędzie średnio o 30%)
                    No ja jedno piętro nad AnnieOki, patrząc od strony balkonów to ostatnie piętro
                    na pomarańczowym tle.
                    • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 01:01
                      Byłam dziś i zaprzyjaźniłam się z panami z budowy. Już wiem, które mieszkanie
                      należy do kierownika budowy (więc jest szansa, że sam dla siebie dobrze pilnuje
                      budowy). W przyszłym tygodniu wchodzą tynkować na VI i V p.

Nawet mam fotki z mieszkania nade mną ;)
                      • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.rol.ar.krakow.pl 29.06.06, 13:08
                        Widzę że z tego powodu nie mogłaś zasnąć :)
                        W przyszłym tygodniu ... tzn powyżej już są? Bo ja jednak jestem "górą"
                        A kierownik to które piętro, bo jak do tej pory udało mi się wzbudzić sympatię
                        portiera.
                        • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 87.105.164.* 29.06.06, 22:30
                          Ja w ogóle ostatnio mam problemy ze snem o normalnej porze- nie ma to jak
                          nadmiar pracy :(

Tak, powyżej już są - widziałam ich na 7-mym :)

A kierownik to 5-te, wygląda na to, że jednak kobiety mają dużo większą siłę
                          przekonywania w stosunku do tego, co panuje na budowie :)))))

I dodam jeszcze, że bardzo podoba mi się widok z mieszkań nr 55 i 60. A w
                          mieszkaniu 51 albo 45 (nie pamiętam, które piętro), są dość nietypowe ścianki
                          działowe postawione - wysokie na ok. 2 m, ale nie dochodzące do sufitu.
                          Ciekawe, jak to będzie finalnie wyglądać...

Pozdrowionka :)))
                          • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.rol.ar.krakow.pl 30.06.06, 10:52
                            Też to oglądałem na VIII. Dziwne ... ale ten kto to projektował chyba wie co
                            chce osiągnąć. To masz dobrego sąsiada - pod warunkiem że się nie będzie
                            rozpychał :P Myślałem że kierownik jednak też VIII bo tam pierwsze były z tych
                            górnych robione.
                            Pozdrawiam i życzę mało pracy. Zbieraj siły na urządzanie gniazdka
                            • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:03
                              aimees.w.interia.pl/Miechowianka/
                              • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 00:29
                                Ale się znęcasz nad tą Proxmą :PP A stronka rzeczywiście ma trochę zdjęć ...
                                tylko że u mnie trochę inna perspektywa
                                Powodzenia w fotografowaniu :)
                                • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 87.105.164.* 06.07.06, 01:04
                                  To wszystko dlatego, że mi częściowo zasłonią widok buuuu... niedobra Proxima :(
                                  MarS - z jakiej perspektywy patrzysz Ty??
                                  • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 21:36
                                    Noooo .... południowej, ale jak widzę termometr to żałuję że nie wybrałem
                                    północy - od księżyca chyba nie jest tak gorąco? :P
                                    • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 01:43
                                      Patrzac teraz na ksiezyc (jutro pelnia) i na termometr wcale nie bylabym o tym
                                      taka przekonana. A jesli do tego to jakies wyzsze pietro... powiedzmy tak:
                                      wprowadzilam sie kiedys na 3-cie pietro 4-pietrowego bloku i zgdadnij, co bylo
                                      moja pierwsza inwestycja?

WIATRAK!

Pozdrawiam jak zwykle nie mogac spac ;)
                                      • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:08
                                        Chyba się zaraziłem od Ciebie. A co do klimy to chyba też to będzie pierwsza
                                        inwestycja chociaż byłem tam wczoraj około 12 i wcale nie odczuwało się
                                        duchoty. Sprawa napewno izolacji :) Proxima za to już puszcza korzonki - tylko
                                        patrzeć jak zasłoni Ci JEDYNY widok ;P Oczywiście bez złośliwości
                                        Pozdrawiam sąsiadeczkę z nizin i resztę która nawet nie wie co ją czeka
                                        • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:11
                                          Sąsiedzi nie wiedzą "O dwóch takich co ... nie mogą spać"
                                          DOBRANOC
                                          • paula778 Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 14.07.06, 22:19
                                            właśnie kupujemy mieszkanie w miechowiance-blok I. Czy możecie powiedzieć nam
                                            co nieco o tym developerze lub ewentualnie podpowiedzieć na co powinniśmy
                                            zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy. Z tego co piszecie wszystko wydaje się
                                            być ok. Chcielibyśmy wiedzieć czy robili jakieś problemy, czy są w miarę
                                            wiarygodną firmą, czy są rzeczy na które trzeba uważać???
                                            Z góry dziękuję :)
                                          • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 00:29
                                            A ja byłam dzień po Tobie doglądnąć naszej budowy... ślicznie jest, już tynki
                                            na VI p. i lada chwila panowie trafią do mojego mieszkanka :) Eh, nadal nie
                                            jestem pewna, czy dobrze rozplanowałam całą instalację, czy nie będzie trzeba
                                            później kuć... no ale już prawie za późno, żeby zmieniać.

Czy klimę nie lepiej przypadkiem robić na etapie budowy? Swoją drogą ciekawe,
                                            jaki byłby koszt :>

A ta Proxima, brrr, już nie lubię Proximy :(

Pozdrawiam nocnie :>

PS. Do Pauli:
                                            Nie wiem jak brzmi obecna umowa, więc trudno mi się wypowiadać. Najbardziej nie
                                            podobał mi się brak odsetek karnych dla Miechowianki w przypadku niedotrzymania
                                            przez nich terminu, ale to było nie do przeskoczenia. Warto jednak ponegocjować
                                            inny harmonogram wpłat - jedna rata miesiąc później to była oszczędność 150 zl
                                            miesiecznie na odsetkach od kredytu.
                                            • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 00:30
                                              Reszta nie wie, co ją czeka - ale się już niedługo dowie hihihi
                                              • Gość: malusia dziewusia Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:06
                                                żebyś się nie zdziwiła!
                                                • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:12
                                                  Wow nowa postać BRAWO Ania!!! Trochę prowokacji i inni się odezwią.
                                                  Ja dzisiaj byłem na budowie i prace idą pełną parą. Ustawiają rusztowania od
                                                  strony południowej a w środku wylewki są już na VIII i IX ... tylko dlaczego
                                                  mają wyburzać V? Tego nie rozumiem :( Może jakiś bład konstrukcyjny?
                                                  Pozdrawiam wszystkich - tych jeszcze nieujawnionych też
                                                  • aries7 Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 20.07.06, 21:40
                                                    jak to maja wyburzac V pietro? wiesz cos wiecej na ten temat?
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 87.105.164.* 21.07.06, 19:40
                                                    aries- czyżby Ciebie jakoś szczególnie V piętro interesowało? Miło byłoby
                                                    poznać jakiegoś bliższego sąsiada :)

MarS- widzę, że już kompletnie zaczynasz odwiedzać forum coraz późniejszą
                                                    porą... Mam nadzieję, że w nowym mieszkaniu będziesz lepiej sypiał ;)
                                                  • aries7 Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 21.07.06, 20:47
                                                    blizej nie interesuje mnie V pietro... tylko chcialbym wiedizec co sie dzieje
                                                    nade mna:)
                                                  • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 87.105.164.* 21.07.06, 21:25
                                                    Nic
                                                  • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:40
                                                    Chciałbyś znać wyroki boskie? Nic z tego - nie mamy takich dojść :( jeszcze
                                                  • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:57
                                                    aby Cię uspokoić to z IV też są jakieś problemy ... ale może zostanie tylko
                                                    podobno winda na nim ma się nie zatrzymywać
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 87.105.164.* 28.07.06, 01:55
                                                    Ale na V winda będzie się zatrzymywać? Mam nadzieję, bo ciężko byłoby wchodzić
                                                    po schodach, nie mówiąc o wyższych piętrach ;) czy też wnoszeniu mebli.

Byliście może ostatnio? Bo ja jakoś nie mam czasu niestety :(
                                                    I znowu siedzę po nocach...
                                                  • Gość: Piotr Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.gemini.net.pl 28.07.06, 12:01
                                                    Witam,

Byłem dzisiaj rano na budowie. Na 8 i 9 piętrze (czy jak kto woli na VIII i IX
                                                    piętrze) zrobione są już wylewki. Na IX jest nawet sucha imożna sobie pochodzić
                                                    po mieszkaniach. Strona południowa budynku jest ocieplona. Wiem, że tynki od
                                                    zachodzniej strony będą robione dopiero w połowie września ze względu na pewne
                                                    założenia logistyczne.

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.

Piotr

P.S. Istnieje pomysł wśród grupki ludzi, którzy prawie "wspólnie" kupili
                                                    mieszkania w bloku H, aby założyć portal internetowy dla mieszkańców i przyszłej
                                                    wspólnoty mieszkaniowej. Jaka jest wasza opinia na ten temat?
                                                  • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.rol.ar.krakow.pl 28.07.06, 14:00
                                                    Jestem bardzo za.
                                                    A co do Vp to po co tam meble i winda skoro go ma niebyć?
                                                    Pozdrawiam i cieszę się że jest nas tu coraz więcej
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: MarS Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:47
                                                    I nastała cisza.
                                                    Chyba urlopowa :P
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 01:14
                                                    Buuuu... niestety nie urlopowa, bo... co to jest urlop? Ktos wie??
                                                  • Gość: Piotr Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 57.66.197.* 17.08.06, 09:03
                                                    To ten czas, kiedy nie jesteś w pracy a jednocześnie nie jesteś na L4... :)

W przyszłym tygodniu idę na budowę - zdam relację.

Pozdrawiam,

Piotr
                                                  • Gość: basic Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 212.160.172.* 02.01.07, 10:38
                                                    Piotrze świetny pomysł - włączcie w to również przyszłych mieszkańców budynku I
                                                    (będę waszą sąsiadką ;-)
                              • Gość: Basic Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 212.160.172.* 21.12.06, 10:11
                                Mam pytanie: czy na forum są jacyś przyszli mieszkańcy budynku I na Meiera,
                                który powstaje obok budynku H. A może macie jakieś zdjęcia z placu budowy -
                                annieoki fajną masz stronkę ze zdjęciami, jakbyś umieścił jeszcze parę z
                                północnej strony to by było super. Wesołych Świąt dla sąsiadów z budynku H i I
                                • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 87.105.164.* 22.12.06, 16:55
                                  No to może spróbuję zrobić parę fotek aktualnych i budynku I oczywiście.
                                  Jednocześnie mam pytanie, do osób, które zamawiały meble kuchenne u pana
                                  Mydlarza (niedaleko Straży Pożarnej na Bronowicach) - czy istnieje szansa
                                  obejrzenia u Was jego pracy?

Życzę wszystkim wesołych świąt.
                                  • Gość: annieoki Re: Miechowianka - FOTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 15:02
                                    Zgodnie z obietnicą:

aimees.w.interia.pl/Miechowianka
                                    • Gość: basic Re: Miechowianka - FOTKI IP: 212.160.172.* 02.01.07, 16:15
                                      Wielkie dzięki za zdjęcia. Widzę już podłogę w swoim mieszkanku (brakuje
                                      ścianek ;-))). Mam pytanie, czy macie namiary na solidnego (taniego) wykonawcę -
                                      gładzi, płytek, parkietu - ile biorą (średnio) za metr.

W NOWYM ROKU pozdrawiam sąsiadów z budynku H i I ;-))))
                                      • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - FOTKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 16:56
                                        Mogę Ci powiedzieć ile brali u mnie:
                                        flizowanie: 30pln/m2 (z tego co sie orientuje to srednia cena w Krakowie w nowym
                                        budownictwie) oczywiscie półeczki, obudowa wanny itp. liczone są oddzielnie np.
                                        zrobienie półeczki 40pln, obudowa wanny 100pln
                                        gładzie: 8pln/m2
                                        malowanie: 6pln/m2

u tych samych fachowców (jednak z tych usług już nie korzystałem)
                                        położenie deski barlineckiej: 20pln/m2
                                        paneli: 15pln/m2

montaż ościeżnic drewnianych ze skrzydłami ok. 100pln za sztuke

Biorąc pod uwagę ceny o jakie dowiadywałem się u innych te które podałem nie
                                        odbiegają w żadną ze stron od średnich cen w Krakowie, choć nie wykluczam że uda
                                        Ci się wynegocjować lepsze.

Jeśli będziesz chciała konkretne namiary to mam taką małą listę osobistą (Jak
                                        Piotr Metz ;) ) więc CI prześlę.

Pozdrawiam
                                        • Gość: basic Re: Miechowianka - FOTKI IP: 212.160.172.* 02.01.07, 17:18
                                          dzięki chablis27 - chętnie z tej listy skorzystam w lecie - mam nadzieję że
                                          ceny nie pójdą zbytnio w górę, będę na formum ;-)już się nie mogę doczekać
                                          mojego budynku I. Udanej przeprowadzki i cieplutkiej pogody ;-)
                                  • mars1508 Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania 02.01.07, 09:04
                                    Witam i życzę wszystkiego ... najlepszego w Nowym Roku.
                                    Jutro będę miał montowane meble przez pana Mydlarza. Piotrek już ma i nie mam
                                    żadnych uwag co do ich wykonania. Jeżeli będziesz chciała je zobaczyć to
                                    zapraszam ale jeszcze nie mieszkam więc powiedz kiedy.
                                    Pozdrawiam
                                    • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 87.105.164.* 02.01.07, 20:46
                                      mars - a o której będą jutro u Ciebie montować meble? Może dałabym radę je
                                      obejrzeć, będę rano ok. 9-tej w mieszkaniu
                                      • Gość: pk do Anieoki IP: *.chello.pl 02.01.07, 22:10
                                        jak byś mogła Anieoki przu okazji robić zdjęcia Oriona (proximy) będę
                                        wdzięczny, bo u nas nie wiem czemu sie stronka posypała, i nie mogę kontrolować
                                        postępu budowy.
                                        Z góry dzięki
    • Gość: ja Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.autocom.pl 02.08.06, 18:14
      tez jestem zainteresowany kosztami ogrzewania
    • Gość: annieoki Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: 87.105.164.* 17.08.06, 21:30
      No i mamy pierwszego samobójcę po sąsiedzku :(

miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3553901.html
      • Gość: Asia Re: Miechowianka - formy platnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 10:49
        Prosze napiszcie jakie mieliscie procentowe formy platnosci za mieszkanie w
        Miechowiance? Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Ks. Meiera, ale
        przerazaja mnie za wysokie jak na etap zaawansowania prac formy platnosci.
        Dzieki
        • Gość: annieoki Re: Miechowianka - formy platnosci IP: 87.105.164.* 24.08.06, 21:03
          To zależy, kiedy kto podpisywał umowę...

PS. Dostałam pismo, że do 4 września można rezygnować z wymienionych tam
          elementów wyposażenia.
          • Gość: MarS Re: Miechowianka - formy platnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 23:38
            Brawo :) i rezygnujesz? ... z mieszkania?
            Szkoda takiej sąsiadki ale trudno - żyć trzeba dalej.
            Tą rezygnację należy złożyć u Kierownika bodowy jak mnie poinformował Prezes
            Byłem na bloku i układali akurat terakotę na IXp. Wind jeszcze nie ma a okna
            były na zachodniej ścianie na VIII i IXp
            Pozdrawiam
            • Gość: annieoki Re: Miechowianka - formy platnosci IP: 87.105.164.* 25.08.06, 23:21
              Drogi sąsiedzie :)
              A może spotkamy się kiedyś na budowie? Tak w ramach integracji sąsiedzkich :)
              • mars1508 Re: Miechowianka - formy platnosci 02.09.06, 14:25
                No chętnie ale byłem ostatnio i Ciebie nie spotkałem :((
                Wg tego co się dowiedziałem to mają lekki poślizg więc jak ktoś liczył że
                dostanie klucze na koniec pażdziernika jest w błędzie. Nie wiem czy też
                zwróciliście uwagę jak blisko Proxima buduje ten swój bloczek od naszego od
                strony zachodniej? Ci z tamtej strony powinni bardziej szukać sąsiadów w bloku
                obok.
                Pozdrawiam
                • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - formy platnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 10:37
                  Pod koniec października napewno nie, ale w połowie listopada i ta data nie
                  powinna się już zmienić. A z tego co się dowiedziałem poślizg 2tyg. był
                  spowodowany oddelegowaniem części pracowników na inną budowę. Cieszy mnie też że
                  po zrobieniu wylewek i tynków moje mieszkanie wyglada na jakby większe ;)))
                  • Gość: annieoki Re: Miechowianka - formy platnosci IP: 87.105.164.* 05.09.06, 12:28
                    Chciałam powiedzieć, że po dzisiejszej wizji lokalnej sytuacja wygląda
                    następująco:

P,1 p. - bez zmian
                    2,3 p. - tynkowanie i instalacje c.o.
                    4 p. - wylewki w mieszkaniach, na korytarzu jeszcze nie
                    5 p. - 3 dni temu skończyli lać wylewki
                    6,7 p. - zamontowane są drzwi wejściowe do mieszkań
                    8,9 p. - kładą płytki na korytarzach i na klatce schodowej

Wygląda na to, że wszystko idzie zgodnie z planem :)
                    • Gość: MarS Re: Miechowianka - formy platnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 23:30
                      I cisza :(
                      A tu tyle się dzieje. Byłem dzisiaj i duuuuuuuuuuże zmiany od Tewj wizji
                      lokalnej.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Piotr Re: Miechowianka - formy platnosci IP: *.gemini.net.pl 26.09.06, 11:35
                        Po dzisiejszej wizycie:

IXp. - wieszają kaloryfery w mieszkaniach;
                        VIIIp. - wieszają kaloryfery i robią płytki na balkonach;
                        VIIp. - robią parapety i kończą płytki na klatce;
                        ...
                        ...
                        IVp. - zrobili wylewkę na klatce;
                        IIIp. - zrobione wylewki w mieszkaniach;

Dodatkowo zaczęli robić windy (widzieliśmy dzisiaj silnik na jednym z pięter,
                        gotowy do montażu). Zachodnia strona ma już wszystkie okna włożone.

To tyle z dzisiaj.

Pozdrawiam,

P.S.
                        Czy ktoś z Was zdecydował się na usługi firmy Pana Łukasza, oferującej
                        wykończenie mieszkań gładziami?
                        • Gość: annieoki Re: Miechowianka - formy platnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 19:43
                          Nic nie wiem o panu Łukaszu, na ile wycenia te gładzie?
                          • Gość: Piotr Re: Miechowianka - formy platnosci IP: *.gemini.net.pl 04.10.06, 13:41
                            Pan Łukasz wycenia gładzie na około 7 - 8,5 PLN za metr kwadratowy ściany. Ja
                            się zdecydowałem i zobaczymy co będzie, chociaż koniec roboty zaplanowany jest
                            dopiero na 20 listopada, ponieważ Pan Łukasz przyjął również zlecenia od innych
                            mieszkańców...

Ujawnijcie się ! :-)

Pozdrawiam,
                        • mars1508 Re: Miechowianka - formy platnosci 06.10.06, 00:12
                          Ja po dzisiejszej wizycie stwierdzam że już są windy ... ale narazie wożą się
                          nimi ich monterzy. Układana jest już terakota na korytarzach III p a IX
                          przygotowywane jest do oddania :) Z tego co się dowiedziałem to budynek będzie
                          oddawany piętrami (od góry w dół) a odbiór zaczynałby się około 15.11
                          Wydawało mi się że w łazienkach mają być grzejniki z grzałką elektryczną ale
                          nic im nie wisi :( żaden kabelek
                          Pozdrawiam sąsiadów - nawet tych nieaktywnych
                          • Gość: Piotr Re: Miechowianka - formy platnosci IP: *.gemini.net.pl 07.10.06, 16:20
                            Czyżby sąsiad z IX piętra i stąd ta radość z rychłego oddania?

Pozdrawiam,

Piotr
                            • mars1508 Re: Miechowianka - formy platnosci 09.10.06, 12:43
                              Gorąco :)
                              Pozdrawiam sąsiadów z nizin
                              • Gość: Piotr Re: Miechowianka - formy platnosci IP: 57.66.197.* 10.10.06, 00:40
                                W takim razie pozdrawiam sąsiada z tego samego piętra. Mama nadzieję na dobre
                                układy sąsiedzkie.

Piotr
                                • mars1508 Re: Miechowianka - formy platnosci 16.10.06, 19:07
                                  :)) Miło mi i również na to liczę. A Ty masz mieszkanko na którą stronę świata?
                                  Wiadomo może już coś na temat kluczyków? Im bliżej zamieszkania tym ciszej na
                                  forum. Vhyba już wszyscy latają za meblami. Powodzenia w poszukiwaniach
                                  • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - formy platnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 21:03
                                    ...oj chyba raczej za farbami, płytkami itd. na mebelki będzie czas później :)
                                    Swoją drogą zastanawiam się jak szybko planujecie wykończyć mieszkania i kiedy
                                    się wprowadzić? Znam rekordziste które zrobił to w 10 dni :)
                                    • Gość: annieoki Re: Miechowianka - formy platnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 02:57
                                      Niektórzy mogą nie zdążyć skorzystać z własnego M......

:(
                                      • joannamie Re: Miechowianka - formy platnosci 18.10.06, 18:32
                                        Wczoraj dzwonilam do Kierownika poniewaz zalezy nam na jak najszybszym odbiorze
                                        kluczy. Pewnie kazdy to juz wie ale maja oddawac mieszkania od 15 listopada
                                        zaczynajac od gory. My bedziemy na czwartym wiec dopytywalam kiedy dostaniemy
                                        klucze i dowiedzialam sie ze chca do konca listopada oddac juz wszystkie
                                        mieszkania.
                                        Jesli chodzi o to jak szybko chcemy sie wprowadzic to ... jak najszybciej :)
                                        Czy ktos moze wie kiedy jest planowane przeniesienie wlasnosci? Zapomnialam o to
                                        zapytac. No i jak tam zaawansowanie prac (jesli ktos ostatnio byl na budowie)?
                                        • mars1508 Re: Miechowianka - formy platnosci 18.10.06, 20:56
                                          Ooooooooo sąsiedzi się schodzą Fiufiu. Albo kasy brakło albo sklepy
                                          pozamykali :P
                                          A tak trzymając się tego tematu to robicie już jakieś zakupy i zamawiacie
                                          usługi np meble kuchenne, wyposażenie AGD? Może polecicie jakiś salon meblowy
                                          lub sklepik z flizami, sprzętem AGD?
                                          Pozdrawiam

PS. Ania jak to rozumieć co napisałaś???
                                          • Gość: michal Re: Miechowianka - formy platnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 11:12
                                            My (VII pietro) chcielibysmy zdazyc przed swietami... Ale czy sie uda ciezko
                                            powiedziec.

jesli chodzi o sprzet RTV/AGD to rzuc okiem na www.skapiec.pl (albo
                                            www.ceneo.pl)-> oferta wiele sklepow internetowych. Poki co porownywalem z
                                            innymi sasiadami od nas i wyglada ze jest to chyba najtansza opcja.

Jesli chodzi o postep prac, to jak wczoraj przejezdzalem, elewacja zachodnia ma
                                            juz swoj piekny (?) kolorek, rusztowanie jeszcze stalo ale to chyba kwestia
                                            najblizszych dni gdy zdemonuja.

Pozdrawiam i mam nadzieje ze ten 15/20 listopada faktycznie bedzie dotrzymany.
      • Gość: mars1508 Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.237.spine.pl 11.05.07, 14:19
        I mamy dalszy ciag tej historii :(
        miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,4122694.html
    • Gość: eryk Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 11:49
      dolicz sobie do tej kwoty 20% na amortyzacje
      • Gość: PawMig Re: Miechowianka - koszty utrzymania mieszkania IP: *.autocom.pl 19.10.06, 15:47
        Widze,że wszyscy są zadowoleni z inwestycji.A ja...otóż nie zdążyłem się załapać
        na żadne mieszkanie w blokach G H I.
        Ale jest teraz nowa oferta przy ul. Strzelców.
        Jestem prawie zdecydowany na jedno z mieszkań. Czy ktoś coś wie na ten temat.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka