Gość: Piotrek IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.07.05, 01:04 Witam,Mam takiego pytanko to tych co już studiuja na AE, jeśli chciałbym załapać sie na akademik to kiedy mam to zgłosić jakie papiery i od czego zależy to czy dostane ten akademik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: przemek.ksw Re: AE akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 02:51 Widzicie to ejst to co różni KSW od np. AE. Studenci AE wszystko dostają w materiałach informacyjnych, mogą znaleźć informacje na stronie www, mogą je uzyskać osobiście, telefonicznie lub korespondencyjnie w Dziekanacie... W KSW można znaleźć odpowiedź na takie pytania w Samorządzie Studenckim.... A studenci państwowych uczelni, np. AE - muszą pytać na forum, ponieważ nikt na AE nimi się nie interesuje! To nie pusty frazes, to dowód, na to, że KSW jest naprawdę blisko swoich studentów, zna ich potrzeby i problemy, pomaga je rozwiązać. Świadczy to również o tym, ze studenci KSW są lepiej zintegrowani i zorganizowani niż studenci innych, głównie państwowych uczelni... Niestety, wy tego nie widzicie. Nie zdziwią mnie Wasze mało merytoryczne, ale agresywne odpowiedzi na mój post. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
neurosia Re: AE akademiki 26.07.05, 12:05 człowieku, czy ty nie masz ciekawszych rzeczy do roboty niż non stop i to w wątkach zupełnie z tym nie związanych pisać o tej całej swojej KSW??? płacą ci za to? tu kolega pyta o akademiki ae a ty znowu wyskakujesz z tekstem o wyższości ksw... czujesz się niedowartościowany, czy jak? że cały czas musisz sobie i innym (choć innym chyba z przeciwnym skutkiem) udowadniać, jaka to twoja szkoła nie jest wspaniała... może powinieneś udać się do psychologa, może on ci pomoże?? jakby kolega pytający podzwonił trochę do ae, to na pewno dowiedziałby się wszystkiego na temat akademików - ale po prostu niektórym się nie chce/nie mają czasu/nie mają kasy na telefony/wolą się dowiedzieć wszystkiego od studentów, bo tacy przecież mogą także udzielić jakiś dodatkowych dobrych rad, wskazówek... a ty na podstawie jednego pytania na forum od razu wysuwasz tezę, jaka to ae jest "be", a ksw "super"... śmiechu warte... :] Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_agta Re: AE akademiki 26.07.05, 10:43 Formularze, które należy złożyć przychodzą wraz z informacją o przyjęciu na studia. Jeżeli się mylę, proszę mnie poprawić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
neurosia Re: AE akademiki 26.07.05, 12:15 papiery jakie są potrzebne to o ile się nie mylę: zaświadczenie o zarobkach rodziców zaświadczenie o własnych zarobkach (albo o tym że nie zarabiasz) zaświadczenie o zarobkach innych pełnoletnich członków rodziny zameldowanych pod tym samym adresem wniosek o wydanie takowych składa się w Urzędzie skarbowym. To wszystko się chyba składa w dziale spraw bytowych (II piętro, budynek główny - nr pokoju to już zależy od kierunku)... i jakieś podanie to już chyba tam Ci dadzą... Na I roku nie masz co liczyć na dostanie miejsca w tych fajniejszych DS, tj. Fafik (na Racławickiej) albo Merkury (na 29 listopada). najprawdopodobniej wylądujesz na Złotej Jesieni (w kierunku Nowej Huty, jedzie się stamtąd do uczelni jakieś pół godziny :/ ). Z tego co mi mówili znajomi, warunki tam są nieciekawe, a i wieczorem strach się gdzieś ruszyć... ludzie uciekają stamtąd na prywatne mieszkania, lub przenoszą się po jakimś czasie (jak się uda i jak są miejsca) do Fafika lub Merkurego... Na miasteczku studenckim AGH chyba też jest wynajmowana część jednego z akademików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: AE akademiki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.07.05, 14:22 Wielkie dzięki, a jeszcze jedno takie pytanko:)Czy jest mozliwość żeby wylądować w innych akedmikach niż ten na Nowej Hucie bo tez o nim słyszałem i wole nie ryzykować:)A co do zarobków to z jakiego okresu bierze sie je pod uwage? A pytam dlatego że nie jestem z Krakowa i wole sie dokładnie dowiedzieć a nie dlatego że AE jest cienką szkołą mistrzuniu z KSW. Odpowiedz Link Zgłoś
neurosia Re: AE akademiki 26.07.05, 18:10 Możliwość chyba jest, ale to już musisz pytać przy składaniu podania. Ja tylko wiem, że w czerwcu był pierwszy nabór do akademików dla obecnych studentów AE i duża część miejsc w wymienionych przeze mnie DS po prostu została już pozajmowana. co do zarobków, to lepiej zadzwoń i się dokładnie dopytaj, bo naprawdę nie mam ochoty nikogo wprowadzać w błąd. napisałam tylko co wiedziałam, bo sama chciałam starać sie o akademik, ale w końcu zmieniłam zdanie i nie składałam podania, więc bliższych szczegółów nie znam! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: AE akademiki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.07.05, 19:44 Wielkie dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: AE akademiki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.07.05, 16:42 Jeszcze mam takie małe pytanko, kiedy przychodzi ten list o przyjeciu bo narazie jakos go nie widac? no i do kiedy trzeba złożyć te papiery? jesli ktos mógłby podac opłaty za akademik to normalnie byłoby super:) Odpowiedz Link Zgłoś