Dodaj do ulubionych

Najniższe bezrobocie w kraju.

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 10:05
Jest w Małopolsce !!!!
O dziwo wyprzedziliśmy mazowieckie.
Dane za lipiec (sprawdzone w naszym Urzędzie Statystycznym).

małopolska - 13,4%
mazowieckie - 13,5%
wielkopolskie - 15,4%
śląskie - 15,9%

Jakiś to powód do radości jest w tej smutnej rzeczywistości.
Obserwuj wątek
    • m.in Re: Najniższe bezrobocie w kraju. 23.08.02, 10:34
      no cóż,
      mazowieckie to też Radom, Siedlce, Ostrów Mazowiecka, Ostrołęka, Mława...
      • Gość: Zbigniew Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 10:52
        m.in napisał:

> no cóż,
        > mazowieckie to też Radom, Siedlce, Ostrów Mazowiecka, Ostrołęka, Mława...

Ale z drugiej strony małopolskie to też: Nowy Sącz, Tarnów, Nowy Targ .....

Jeżeli chodzi o bezrobocie w miastach to dokładnych danych nie mam, ale
        przybliżone są takie:

Warszawa - 5,9%
        Poznań - 6,2%
        Kraków - 8%

Tu nie jesteśmy na I ale nie jest źle taka kolejność chyba będzie dobra:)
        • m.in Re: Najniższe bezrobocie w kraju. 23.08.02, 10:55
          całe południe województwa to zagłebie turystyczne
          moi przyjaciele mają gospodartwo adroturystyczne na skrajnym zadupiu
          a obłożenie turystami na 3 miesiące naprzód
          a kto jedzie wypoczywac do Mławy???
          • Gość: Gatsby Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 23.08.02, 11:06
            m.in napisał:

> całe południe województwa to zagłebie turystyczne
            > moi przyjaciele mają gospodartwo adroturystyczne na skrajnym zadupiu
            > a obłożenie turystami na 3 miesiące naprzód
            > a kto jedzie wypoczywac do Mławy???

Z tym zagłębie turystycznym, to troche przesada, Sa raczej dobre ku temu
            warunki. Rejony np. Gorlic, Limanowej i ogólnie Beskidy, to spore bezrobocie.
            Ale potencjał jest wielki.

• m.in Re: Najniższe bezrobocie w kraju. 23.08.02, 11:12
              Gość portalu: Gatsby napisał(a):
              Gorlic, Limanowej i ogólnie Beskidy, to spore bezrobocie.

spore bezrobocie ZAREJESTROWANE
              faktyczne jest duzo mniejsze
              jak np u stolarza z Limanowej zamówisz sofę to możesz usłyszeć: w przyszłym
              miesiącu, bo w tym juz dwie zrobiłem...
              • Gość: Zbigniew Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 11:36
                m.in napisał:

> spore bezrobocie ZAREJESTROWANE
                > faktyczne jest duzo mniejsze

No to i lepiej więc może faktycznie jest u nas poniżej 13%.
                • rodzina4 Re: Najniższe bezrobocie w kraju. 23.08.02, 11:53
                  Sezon urlopowy w pełni, pracownicy sezonowi, tegoroczni absolwenci, to wszystko
                  pewnie "zaciemnia" obraz statystyk.
                  • Gość: Zbigniew Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 12:05
                    rodzina4 napisał:

> Sezon urlopowy w pełni, pracownicy sezonowi, tegoroczni absolwenci, to
                    wszystko
                    >
                    > pewnie "zaciemnia" obraz statystyk.

Ale przecież zaciemnia w całej Polsce!

Ludzie naprawdę nie umiecie uwierzyć, że jesteśmy wojewodztwem o najniższym
                    bezrobociu w Polsce. Skąd u Was tyle pesymizmu lokalnego (musiałby to słyszeć
                    P.B. z Poznania).
                    • Gość: Gatsby Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.chello.pl / *.chello.pl 23.08.02, 12:11
                      P.B na pewno zainicjuje watek o wyższości Wielkopolski nad innymi regionami.
                      oni lubia takie statystyki. a Warszawa jest pierwsza, bo ich z tego bogactwa
                      okrada;))
                    • viking73 Re: Najniższe bezrobocie w kraju. 23.08.02, 12:13
                      Może jest jeszcze niższe. Ja też po odebraniu dyplomu wylądowałem na kilka
                      miesięcy w pośredniaku. Oczywiście nie otrzymałem tam żadnej oferty, a pracę
                      znalazłem w końcu przez znajomych. Ale w tym czasie bez wyrzutów dawałem
                      korepetycje z niemieckiego. Przypuszczam, że nie byłem jedyną osobą, która
                      zachowywała się w taki sposób...
                    • tymon2 Re: Najniższe bezrobocie w kraju. 23.08.02, 12:26
                      Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Ludzie naprawdę nie umiecie uwierzyć, że jesteśmy wojewodztwem o najniższym
                      bezrobociu w Polsce.

Tylko, nie każdy z województwa będzie się cieszył z tych statystyk ponieważ, w
                      każdym woj. są regiony lepsze i gorsze.

Uważam, że obecnie (po powiększeniu woj.) lepszy efetky dwały by statysyki z
                      podziałem na powiaty.

Pozdr.
                      • Gość: Zbigniew Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 12:41
                        tymon2 napisał:

> Uważam, że obecnie (po powiększeniu woj.) lepszy efetky dwały by statysyki z
                        > podziałem na powiaty.

Takie też są.
                        • Gość: P.B Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 12:08
                          Bezrobocie w powiatach czerwiec 2002

powiat poznański------9,4%
                          powiat warszawski----11,6%
                          powiat krakowski-----12,0%
                          powiat wrocławski----17,3%
                          powiat łódzki--------18,7%
                          powiat gdański-------18,4%
                          powiat szczeciniecki-34,0 % !!!!
                          • Gość: Zbigniew P.B. a lipiec??? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 19:31
                            Gość portalu: P.B napisał(a):

> Bezrobocie w powiatach czerwiec 2002
                            >
                            > powiat poznański------9,4%
                            > powiat warszawski----11,6%
                            > powiat krakowski-----12,0%
                            > powiat wrocławski----17,3%
                            > powiat łódzki--------18,7%
                            > powiat gdański-------18,4%
                            > powiat szczeciniecki-34,0 %
                            • Gość: P.B Re: P.B. a lipiec??? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 23:11
                              Powiatowe urzędy pracy nie opulikowały jeszcze danych za lipiec.
                            • Gość: P.B Dane za lipiec!!!! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 26.08.02, 23:05
                              Bezrobocie w powiatach lipiec 2002

powiat poznański------9,6% wzrost o 0,2% w stosunku do czerwca
                              powiat warszawski----11,6% brak wzrostu
                              powiat krakowski-----12,0% brak wzrpstu
                              powiat wrocławski----17,3% wzrost o 0,3%
                              powiat łódzki--------18,7% wzrost o 0,3%
                              powiat gdański-------18,4% wzrost o 0,5%
                              powiat szczeciniecki-34,0% wzrost o 0,9%

Bezrobocie w miastach lipiec 2002

Warszawa------6,1%----wzrost o--0,1% w stosunku do czerwca
                              Poznań--------6,5%----wzrost o--0,2%
                              Katowice-----7,5%-----wzrost o--0,1%
                              Kraków--------8,1%----brak wzrostu
                              Wrocław------10,8%----wzrost o--0,1%
                              Łódź---------18,4%----wzrost o--0,2%
                              Gdańsk-------11,6%----wzrost o--0,2%
                              Szczecin-----13,0%----wzrost o--0,2%

Bezrobocie w województwach lipiec 2002

woj. Małopolskie---------13,4% brak wzrostu w stosunku do czerwca
                              woj. Mazowieckie---------13,5% wzrost o----0,1%
                              woj. Podlaskie-----------14,7% wzrost o----0,1%
                              woj. Lubelskie-----------15,3% brak wzrostu
                              woj. Wielkopolskie-------15,4% wzrost o----0,1%
                              woj. Śląskie-------------15,9% brak wzrostu
                              woj. Podkarpackie--------16,4% wzrost o----0,1%
                              woj. Opolskie------------17,8% wzrost o----0,1%
                              woj. Świętokrzyskie------18,0% brak wzrostu
                              woj. Łódzkie-------------18,1% wzrost o----0,1%
                              woj. Pomorskie-----------20,1% wzrost o----0,1%
                              woj. Kujawsko-pomorskie--21,8% wzrost o----0,1%
                              woj. Dolnośląskie--------21,2% wzrost o----0,2%
                              woj. Zachodniopomorskie--24,2% wzrost o----0,1%
                              woj. Lubuskie------------24,9% wzrost o----0,1%
                              woj. Warmińsko-mazurskie-28,0% wzrost o----0,1%

• Gość: P.B Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 12:01
                      Słyszę, słyszę :)
        • Gość: P.B Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 11:59
          Bezrobocie w czerwcu 2002

Warszawa - 6,0 %
          Poznań - 6,3 %
          Katowice - 7,4 %
          Kraków - 8,1 %
          Wrocław - 10,7 %
          Gdańsk - 11,4 %
          Szczecin - 12,8 %
          Łódź - 18,2 %
    • Gość: Gatsby Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 23.08.02, 12:20
      Pełniejsze statystyki. zwóćcie uwagę na pozycję Wielkopolski;)) P.B. nie będzie
      zadowolony...

Stosunkowo niską stopą bezrobocia charakteryzowały się województwa: małopolskie
      (13,4 proc.), mazowieckie (13,5 proc.), podlaskie (14,7 proc.), lubelskie (15,3
      proc.) oraz wielkopolskie (15,4).

Najwięcej bezrobotnych zgłosiło się do urzędów pracy w lipcu w województwach:
      lubuskim (2,3 proc.), warmińsko-mazurskim (2,1 proc.) oraz zachodnio-pomorskim
      (2 proc.). Najmniej zgłosiło się w mazowieckim (1 proc.), lubelskim,
      małopolskim i podlaskim - po 1,2 proc.

źródło:interia.pl
      • Gość: Zbigniew Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 12:39
        Gość portalu: Gatsby napisał(a):

> Pełniejsze statystyki. zwóćcie uwagę na pozycję Wielkopolski;)) P.B. nie
        będzie
        >
        > zadowolony...

Odpowiem Ci za P.B.:)
        W mieście Poznań jest najnizsze bezrobocie w Polsce i ciągle spada! Powstają
        nowe miejsca pracy przy VW, który ciągle się rozbudowuje.
        Niewielka różnica między Warszawą a Poznaniem jest wynikiem błędu
        statystycznego:)
        • Gość: Lechita Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 23.08.02, 13:01
          Polsko B, dlaczego fałszujecie, żeby sobie samopoczucie poprawić???!!!
          Wielkopolska, jak sama nazwa wskazuje, jest wielka, jest gospodarna, jest
          europejska! A te inwestycje, nowe wieżowce, ławica i nasza duma Lech. Gdyby nie
          Wsiawa i reszta Polski B, gospodarna i oszczedna Wielkopolska juz byłaby w
          Unii!!!!!!!!!
          • joseph.007 Re: Najniższe bezrobocie w kraju. 23.08.02, 13:04
            Razem z Limanową, sądząc po argumentacji.
            • Gość: Gatsby Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.chello.pl / *.chello.pl 23.08.02, 13:17
              joseph.007 napisał:

> Razem z Limanową, sądząc po argumentacji.

Chyba mnie przejrzałeś po IPie.
              Na forum poznańskim jest taki gość, co właśnie takiej argumentacji używa.
              Lechita21(?) W ogóle, forum poznańskie jest chyba najbardziej nadęte ze
              wszystkich.
          • Gość: P.B Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 12:13
            To nie jest śmieszne.
            • Gość: Gatsby Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.chello.pl / *.chello.pl 25.08.02, 12:17
              masz rację, później żałowałem, ze to napisałem...
              pozdr.:))
              • Gość: P.B Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 12:21
                Miałem na myśli wypowiedź Lechity
                :)
                • Gość: Gatsby Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 25.08.02, 12:24
                  jak popatrzysz na Ip, to zauwazysz, ze to ja:(( pierwszy i ostatni raz sie
                  podszyłem, ale bardzo udanie;)) Lechita jak żywy...
                  • Gość: P.B Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 12:26
                    No dobra, ja zbyt często na IP nie patrzę.
                    Wstydź się, nieładnie zrobiłeś.
                    PZDR z Czerwonaka
        • Gość: vinc Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 19:14

> Gość portalu: Gatsby napisał(a):
          >
          > > Pełniejsze statystyki. zwóćcie uwagę na pozycję Wielkopolski;)) P.B. nie
          > będzie
          > >
          > > zadowolony...
          >
          > Odpowiem Ci za P.B.:)
          > W mieście Poznań jest najnizsze bezrobocie w Polsce i ciągle spada! Powstają
          > nowe miejsca pracy przy VW, który ciągle się rozbudowuje.
          > Niewielka różnica między Warszawą a Poznaniem jest wynikiem błędu
          > statystycznego:)

dodatkowo w przeliczeniu na jednego mieszkańca Poznań jest najlepszy a
          Poznaniacy najbogatsi, w dodatku budują Andersje no i koniunkture napędzają
          wszelkie mistrzostwa świata i europy co każdego tygodnia są w Poznaniu :))
          Czekajcie podrzuce o bezrobociu na ich forum, P.B pewno sie od razu odezwie,
          posmiejemy sie wszyscy :))
        • Gość: P.B Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 12:16

> Odpowiem Ci za P.B.:)
          > W mieście Poznań jest najnizsze bezrobocie w Polsce i ciągle spada! Powstają
          > nowe miejsca pracy przy VW, który ciągle się rozbudowuje.
          > Niewielka różnica między Warszawą a Poznaniem jest wynikiem błędu
          > statystycznego:)

Bezrobocie rosło, chwilowo wzrost został zatrzymany. Będzie spadać, jeżeli
          firmy, które zapowiedziały wzrost zatrudnienia zrealizują swoje obietnice np.
          VW - w Poznaniu planuje wzrost liczby pracowników o ponad 2.000 tys a w
          Swarzędzu o 1.500 do 2004 r.
      • Gość: P.B Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 12:12
        Oczywiście, że jestem nie zadowolony, w takich sprawach ja bezrobocie, nie ma
        co się cieszyć z tego, że gdzieś jest wyższe lub niższe bezrobocie. To jest po
        prostu przykre. Oczywiście, zadowolony jestem, iż region poznański ma niskie
        bezrobocie ale głupio patrzeć na wschód.
    • rodzina4 Re: Najniższe bezrobocie w kraju. 23.08.02, 13:11
      Zbigniewie,
      wytłumacz mi proszę, tak jak Piłsudzki kasztance, jakie są tendencje, tzn. czy
      bezrobocie w M-polsce maleje w liczbach bezwzględych, czy też u innych wzrosło
      i dlatego jesteśmy dobrzy?
      • Gość: Zbigniew Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 13:23
        rodzina4 napisał:

> Zbigniewie,
        > wytłumacz mi proszę, tak jak Piłsudzki kasztance, jakie są tendencje, tzn.
        czy
        > bezrobocie w M-polsce maleje w liczbach bezwzględych, czy też u innych
        wzrosło
        > i dlatego jesteśmy dobrzy?

U nas w procentach chyba od 3 miesięcy się nie zmienia a wszędzie niestety
        rośnie:(

A dlaczego tak jest to tudne pytanie, może jesteśmy bardziej gospodarni od
        Wielkopolannie to niemożliwe:)))))
        • peteen Re: Najniższe bezrobocie w kraju. 23.08.02, 14:07
          a mnie nic nie maleje w małopolsce, zaś wielkopolska jest juz tak wielka, że
          została tylko wielka, na Polskę juz brakło miejsca...
          aha, mamy jeszcze budę i peszt ( polak - wegier dwa bratanki {brathanki ? } )
          ;c)
    • Gość: vinc Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 19:19
      jak Tishman wybuduje to bedzie jeszcze nizsze
      ps. podobno miasto im pomaga i znaleźli zastępczy budynek dla Poczty, teraz
      jeszcze mozgowcy z PKS
      pozdr.
    • Gość: vinc Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 20:11
      ten cwaniak lata ostatno po wszystkich forach i jestem pewien że juz to czytał,
      odpowiedział zupełnie jak nie on !!! :))
    • Gość: substance Re: Najniższe bezrobocie w kraju. IP: 57.67.18.* 24.08.02, 01:38
      nio bez przesady z tym zachwytem ...czym tu sie jest chwalić że mamy ponad
      13%? jaja pzrcież jak spojrzeć na cywilizowaną europę to chyba widać różnice..
      i na miłość boską nie nazywajcie kombinatorstwa brakiem bezrobocia - ktoś kto
      uczy jezyka lub robi coś " na lewo" też jest bezrobotnym dla niego brakło
      normalnej pracy!!!!!!!
      a wielkoposlka to lekka przedsada fakt że poznań jest daleko w przodzie ale są
      miejsca duzego bezrobocia jak wzedzie zresztą
      • chemioterapia Re: Najniższe bezrobocie w kraju. 24.08.02, 23:10
        Gość portalu: substance napisał(a):

> nio bez przesady z tym zachwytem ...czym tu sie jest chwalić że mamy ponad
        > 13%? jaja pzrcież jak spojrzeć na cywilizowaną europę to chyba widać różnice..
        > i na miłość boską nie nazywajcie kombinatorstwa brakiem bezrobocia - ktoś kto
        > uczy jezyka lub robi coś " na lewo" też jest bezrobotnym dla niego brakło
        > normalnej pracy!!!!!!!

Uczenie jezyka to nienormalna praca. Widac, ze kol. substancja pisze co wie i
        wie co pisze. Wyszlo na jaw dlaczego uczacych ojczystego jezyka omijales
        szerokim lukiem (co widac). Uwazasz ich prace za nienormalna!

> a wielkoposlka to lekka przedsada fakt że poznań jest daleko w przodzie ale

> miejsca duzego bezrobocia jak wzedzie zresztą
        • Gość: substance chemioterapia widzisz jaka jesteś głupia/i IP: 57.67.18.* 24.08.02, 23:17
          widzisz człowieku ja nie patrze na tzw literówki bo nie mam na to czasu gdyż
          jeszcze pracuje i skupiam sie na tym .
          to forum to dla mnie rozrywka a dla ciebie widać wykładnia dobrego smaku i
          poprawnej polszczyzny ....gratuluje gustu!!!!!!

a lekcje polskiego nie omijałem ale i tak wole języki zachodnie przynajmniej do
          czegos słuzą (mnie)
          • chemioterapia Re: substancja widzisz jaka jesteś głupia 24.08.02, 23:23

> gdyż jeszcze pracuje i skupiam sie na tym .

Skupiaj sie, skupiaj. Czlowiek z Twoim potencjalem nie powinien sie rozpraszac.

> to forum to dla mnie rozrywka

Pewnie, wiosna minela wiec o dziewczynie w krzakach zapomniales, coz zostaje ?
            Forum. Pamietaj - rece na klawiaturze!

> a lekcje polskiego nie omijałem

Lekcji.

> ale i tak wole języki zachodnie przynajmniej do
            > czegos słuzą (mnie)

Taaa, jezyki zachodnie moze Ci do czegos sluza. Polski - do niczego, chyba, ze
            poza forum.
            • Gość: substance wysil sie... IP: 57.67.18.* 24.08.02, 23:27
              wyteż umysł tzn swoje trzy zdychające komórki i DOKŁADNIE przeczytaj mój
              poprzedni post...w nim odpowiedź na ten:P
              • chemioterapia Re: wysil sie... 24.08.02, 23:37

Jasnowidz! Chemioterapia ma widac skutki uboczne u niektorych pacjentow, ale
                warto ryzykowac, bo jest nadzieja na Twoj powrot miedzy zdrowych na umysle.
                • Gość: Gatsby Re: wysil sie... IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 25.08.02, 01:20
                  ale starcie, chemioterapia z substansją. koszmar młodego chemika-medyka;))
                  • Gość: substance Re: wysil sie... IP: 57.67.18.* 25.08.02, 23:56
                    już po starciu nie chce sie już kłócić....po drugie mam nie tegi dziś humor
                    • gatsby_ck Re:u nmie tez 26.08.02, 00:00
                      jakiś dziwny nastrój...ale staram się z tym walczyć. jutro tez będzie noc;))
    • faciu Re: Najniższe bezrobocie w kraju. 27.08.02, 18:46

> Jest w Małopolsce !!!!
      > O dziwo wyprzedziliśmy mazowieckie.
      > Dane za lipiec (sprawdzone w naszym Urzędzie Statystycznym).
      >
      > małopolska - 13,4%
      > mazowieckie - 13,5%
      > wielkopolskie - 15,4%
      > śląskie - 15,9%
      >
      > Jakiś to powód do radości jest w tej smutnej rzeczywistości.

Nie ma co się cieszyć bo są rejony w Małopolsce gdzie jest b. wysokie -
      chociażby Nowy Sącz ponad 20 % !!!!...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka