Dodaj do ulubionych

Korzkiew: konflikt w parafii i podpalona wikarówka

IP: *.kompania.net 16.08.05, 02:03
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Deni Wstyd!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 22:55
      Należe do parafii Korzkiewskiej i jest mi wstyd, że tak potraktowano
      proboszcza. Znalazło się kilku podżegaczy z listonoszem (Wojtkiem) na
      czele ,którzy mieli osobiste urazy i wykorzystując obojętność większości
      parafian zmusili księdza do rezygnacji. Ja wiem ,że to nie był najlepszy
      proboszcz ale nie było żadnego powodu,żeby starszego (66lat)kapłana w tak
      brutalny sposób wygnać.Najlepsze w tym wszystkim jest to ,że oni uważają się za
      gorliwych chrześcijan a nie mają pojęcia o co chodzi w naszym wyznaniu. Jest mi
      bardzo przykro i wstyd,że ludzie w tłumie zachowują się jak BARANY!!!!!!!!
      Rzucają kamieniami i wogóle plotą takie bzdury ,że głowa
      mała.

• Gość: ja Re: Wstyd!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:55
        Zgadzam się z pani opinią. Także należę do tej parafii i także się tego wstydze
        przez tych ludzi. Jak oni mogą tak postępować? Krytykować,oczerniać a nawet
        rzucać kamieniami w sługę Bożego... Wszyscy jesteśmy zszokowani. Niech Bóg
        wybaczy tym ludziom, A najbardziej temu który to wszystko zaczął czyli
        p.Wojtkowi. Przez tyle lat służył Bogu przy boku księdza,nieraz czytał
        ewangelię i teraz pokazał swoje prawdziwe oblicze. JUDASZ!!!
        • Gość: dociekliwy Re: Wstyd!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:35
          czytal ewangelie???
          a czy to osoba duchowna?
          moze czytania czytal?
          • Gość: cz Re: Wstyd!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:49
            Dziwie sie, ze jedna osoba jest w stanie namowic do "zbrodni" cala wies. Czyli
            niezla dyktaturke ma u was p.Wojtek? Ludzie nic nie tlumaczy waszego chamskiego
            zachowania!Winny p. Wojtek, a wy gdzie byliscie? Pewnie szczelnie pozamykani w
            cieplych domkach. Jak p. W. kaze wam krasc i mordowac, to tez to zrobicie.
            Mozna nie przepadac za ksiedzem, ale chyba sa cywlizowane metody?
            • Gość: parafianin Re: Wstyd!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 19:38
              MY BRONILISMY, PODTRZYMYWALIŚMY KSIĘDZA NA DUCHU I PRÓBOWLAIŚMY NORMALNIE
              ROZMAWIAĆ Z JEGO PRZECIWNIKAMI ALE ONI NIE CHCIELI I DALEJ TRZYMALI PRZY
              SWOIM...
              • Gość: link Re: Wstyd!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:48
                Zgadzam sie z niektórymi wypowiedziami. Ksiadz proboszc był tej że parafi od 14
                lat i przez ten okres nie nauczył sie nawet czytac nazwisk swoich parafian ,
                które to wyczytywal przy okazji intencj mszalnych z ambony myląc sie za kazdym
                razem. Owszem bardzo duzo zrobił dla parafi ( ale przeciez robił to za ofiary
                od parafian , i parafianie powinni go zato rozliczyc ).Dlaczego przy tej parafi
                nie było rady parafialnejktóra by mogła śledzić wydatki proboszcz z tych że
                ofiar Pamietam popszedniego wikariusza ksiedza Mariana , który bodaj to
                ostatniego roku jaki był w tej parafi , chodzac po kolędzie ( wizycje
                duszpasterskiej ) nie miał nawet czasu usiąść i porozmawiac z domownikami , bo
                się tłumaczył że ksiadz proboszc wyznaczył go do prowadzenia jasełek , iże
                musi byc juz o godz. 15 w krakowie. A kolenda która sobie zaplanował na ten
                dzien a , była to sobota miała trwac 8 -18 i wjak takiej sytyłacji mozna
                zdązycna 15 Wsrydu to to nie ma że parafianie chca innego proboszca ,Przeciez
                mamy juz XXI wiek , a proboszc lansował XIX wiek
                • Gość: link Re: Wstyd!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:53
                  A co wy parafianie chcecje od listonosza Wojtka. Człowiek w takim zawodzie bywa
                  prawie wszedzie , widzi dużo , albo i jeszce więcej. Taki jego zawód . i
                  napewno ma wiecej do powiedzenia niz wy wszyscy razem wzęci
                  Cy to jest wzstyd że jest taki człowiek co nie boi sie ust otworzyc . W dużo
                  mówicie , ale powiedzcie to wprost do niego . Napewno nikt z was tego nie powie
                  • Gość: parafianin Re: Wstyd!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 11:25
                    no tak okazało się, że w tym wszystkim najwieksze zainteresowanie wzbudza Pan
                    Wojtek. Ja myślę, że on poprostu lekko przesadził, bo pewnie miał jakiś
                    osobisty żal do ksiedza i teraz poruszył całą wieś jakby chciał udowodnić że
                    podpalona wikarówka to sprawka księdza proboszcza. Jak można było wogóle tak
                    pomyśleć..........na marginesie to po to są fora żeby się wypowiadać...
                    • Gość: ministrant Re: Wstyd!!!!! IP: 81.219.149.* 24.08.05, 20:05
                      Jak nie mówi się głośno o co chodzi to pewnie chodzi o babę, widocznie jeden
                      drugiemu podrypywał, wyszło to i stąd te animozje. Właściwie trudno się dziwić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka