Dodaj do ulubionych

Ceny waw a krk

IP: 212.76.37.* 24.08.02, 21:33
Czy to prawda,ze latwiej zyc za np.1000usd/mies. w Krakowie niz w
Warszawie,chodzi o sile nabywcza tych samych pieniedzy?Czy naprawde
nieruchomosci w KRK sa tansze?Mam mozliwosc przeprowdzki do Waw,za Waw nie
przepadam,jestem z Bydgoszczy a w Stolicy mieszkalem pare lat tylko
dlatego,ze tam byl"chleb".Prosze o rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: bitri Re: Ceny waw a krk IP: 212.76.37.* 24.08.02, 21:35
      korekta:mam mozliwosc wyjazdu z Waw do Krk,sorki.
      • Gość: mysza Re: Ceny waw a krk IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.08.02, 21:49
        bitri a nie mozesz polaczyc Krk i Waw to by bylo wyjscie optymalne :))
        pozdrawiam rozbawiona :))
        • Gość: 517 Re: Ceny waw a krk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 23:07
          czesc Mysza! To ja:)
          Kolego, realia rynku, jak nie lubisz Wawy to popatrz lepiej dokladnie na nią.
          Moze polubisz. Tak jak my:) Co do utrzymania to faktycznie jst onoi
          zdecydowanie, ZDECYDOWANMIE drozsze niz w Krakowie. Od bułek, przez piwo, po
          mieszkania.
    • luka_ Re: Ceny waw a krk 25.08.02, 11:52
      bitri,

oczywiście, że Kraq jest tańszy, przykładowo: kawa latte w przyjemnej kawiarni
      na Starym Mieście:
      Wawa: ok. 9-11 zł (jeśli się znajdzie przyjemną kawiarnię)
      Kraq: 3,5-5 zł (przyjemne kawiarnie są gdzie nie spojrzysz)

:-)

Ceny innych dóbr konsumpcyjnych tudzież nieruchomości również kształtują się na
      korzyść Krakowa. Zapraszamy.

ps. Dodam, że pewna osoba poniekąd za moją sprawą właśnie się przeprowadza w
      tym samym kierunku Wawa-Kraq... :-)

• Gość: Gatsby Re: Ceny waw a krk IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 25.08.02, 12:07
        z drugiej strony, w Wawie zarobki są zwykle wyższe...ale chyba jak sie wszystko
        podliczy, to w Kraqu lepiej...
      • Gość: peteen Re: Ceny waw a krk IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 17:12
        słońce ty moje, podaj prędko adres knajpy, gdzie kawa jest po 3,50 - oczywiście
        z wyłaczeniem turka w barze mlecznym...
        ja uważam, że w knajpach wawa jest nieco droższa, ale już w nieruchomościach
        nie, no chuba że chodzi o powierzchnię biurową
        aha, a zauważyliście, że bilet pkp z kraka do wawy kosztuje tyle samo, co z
        wawy do kraka ( poza powrotem ic, rzecz jasna )...
        ;c)
    • Gość: Anna Re: Ceny waw a krk IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 25.08.02, 17:17
      Jako krakowianka mieszkająca od 3 lat na w W-wie stwierdzam że pomimo dużo
      wyższych cen w W-wie tutejsze zarobki rekompensują to w trzykroć i uczciwie
      choć niechętnie stwierdzam, że standard życia w stolicy jest o niebo wyższy.
      Pozdrawiam. Anna
      • Gość: Gatsby Re: Ceny waw a krk IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 25.08.02, 17:21
        Gość portalu: Anna napisał(a):

> standard życia w stolicy jest o niebo wyższy.
        zależy dla kogo, ja nie narzekam...
      • Gość: Zbigniew Anna IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 19:26

> Jako krakowianka mieszkająca od 3 lat na w W-wie stwierdzam że pomimo dużo
        > wyższych cen w W-wie tutejsze zarobki rekompensują to w trzykroć i uczciwie
        > choć niechętnie stwierdzam, że standard życia w stolicy jest o niebo wyższy.
        > Pozdrawiam. Anna

Jaki standart masz na myśli?
        Tak się składa że w Warszawie mieszka rodzina żony i sporo wiem o życiu w Wawie.
        Tutejsze zarobki:)))))))))) Może 5 lat temu a teraz to samo.
        • Gość: Anna Re: Anna IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 25.08.02, 21:17
          Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Gość portalu: Anna napisał(a):
          >
          > > Jako krakowianka mieszkająca od 3 lat na w W-wie stwierdzam że pomimo dużo
          >
          > > wyższych cen w W-wie tutejsze zarobki rekompensują to w trzykroć i uczciwi
          > e
          > > choć niechętnie stwierdzam, że standard życia w stolicy jest o niebo wyższ
          > y.
          > > Pozdrawiam. Anna
          >
          > Jaki standart masz na myśli?
          > Tak się składa że w Warszawie mieszka rodzina żony i sporo wiem o życiu w
          Wawie
          > .
          > Tutejsze zarobki:)))))))))) Może 5 lat temu a teraz to samo.
          A jednak to prawda. Oprócz mojego przykładu mam jeszcze kilka np. mojego
          młodszego brata który jako informatyk szukał satysfakcjonującej pracy w
          Krakowie przez rok i nie znalazł. W W-wie po miesiącu miał do dyspozycji dwie
          interesujące oferty. Taka jest niestety rzeczywistość.
          • Gość: peteen Re: Anna IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 22:54
            może w informatyce...
            totalnie nie masz racji, chyba że oceniasz wszystko przez pryzmat rad
            nadzowrczych i zarządów różnych firm - na niższym szczeblu jest bardzo
            podobnie, a juz do łez ze śmiechu doprowadzają mnie te opowieści o : droższym
            chlebie, koszmarnie drogiej kawie etc.etc.
            • Gość: 517 Re: Anna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 00:06
              to przyjedz do WAW i soie przekonaj, ze jest o niebo drozej.
          • Gość: Zbigniew Re: Anna IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 09:55

> A jednak to prawda. Oprócz mojego przykładu mam jeszcze kilka np. mojego
            > młodszego brata który jako informatyk szukał satysfakcjonującej pracy w
            > Krakowie przez rok i nie znalazł. W W-wie po miesiącu miał do dyspozycji dwie
            > interesujące oferty. Taka jest niestety rzeczywistość.

Nie chce mi się po raz setny męczyć tego tematu.
            Poczytaj co o wysokich zarobkach w Warszawie sądzą sami Warszawiacy:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=51&w=1921820&a=1921820
            Pozdrawiam byłą Krakowiankę z Krakowa

• Gość: holender Re: Ceny waw a krk IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 26.08.02, 14:52

> Jako krakowianka mieszkająca od 3 lat na w W-wie stwierdzam że pomimo dużo
        > wyższych cen w W-wie tutejsze zarobki rekompensują to w trzykroć i uczciwie
        > choć niechętnie stwierdzam, że standard życia w stolicy jest o niebo wyższy.
        > Pozdrawiam. Anna

Droga Anno ja jako byly ...tj. pardon chcialem zaczac inaczej - Stwierdzam, iz
        pomimo duzo wyzszych cen w W-wie tutejsze zarobki jednym rekompensuja, a innym
        nie rekompensuja tychze choc chetnie stwierdzam, ze standard zycia w stolicy
        nie jest o niebo wyzszy - a nawet byc moze jest nizszy niz w K-owie jak dowodza
        porownawcze badania w najwiekszych polskich miastach biorace pod uwage cala
        liste roznych faktorow - odsylam Cie do tych badan zyczac Ci oczywiscie jak
        najwyzszych zarobkow, ktore zrekompensuja Ci ceny warszawskie moze nawet i w
        czterokroc.. a niech tam - w pieciokroc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka