IP: 10.30.39.* 25.08.05, 11:09
Czy ktoś z Was kupuje tam w najbliższym czasie mieszkanie??? jesli tak
zastanówcie się podwójnie zanim podpiszecie jakiekolwiek papiery. Chciałem
kupić tam mieszkanie w nowobudowanym bloku. Obiecywali, że mimo tego iż w
umowie będzie termin (wraz z możliwym opóźnieniem) 18 miesięcy!!!! oni
oddadzą budynek w tym roku. Wylali fundamenty, coś tam zaczęli i.....od 2
miesięcy nic się kompletnie nie dzieje. W tym czasie mieszkanie podrożało o
60.000 zł !!!!! (nie podpisałem jeszcze umowy, bo się nie mogłem doprosić)
bo........podniesli budynek i mieszkanie będzie większe.
60.000 zł PARANOJA!!!! Przestałem się już tym interesować, zwłaszcza po
przeczytaniu Waszych opinii na temat tej firmy, szukam czegoś gdzieś indziej
w pewniejszej firmie. Ciekaw jestem Waszej opinii na temat Budremu
Pozdrawiam

Marek
Obserwuj wątek
    • mike26 Re: Budrem 25.08.05, 20:04
      Podaj lokalizacje.
      • Gość: niezadowolony Re: Budrem IP: 10.30.39.* 26.08.05, 10:14
        Firma Budrem w Krakowie, z siedzibą w Krakowie os. Złotego Wieku 92, a sprawa
        tyczy się nowo budowanych budynków przy ul. Felińskiego
        • mike26 Re: Budrem 26.08.05, 12:35
          Mam zamiar podpisać umowę z Dudremem .Napisz jak to cena wzrosła o 60tyś?
          • Gość: niezadowolony Re: Budrem IP: 10.30.39.* 26.08.05, 13:00
            rozmawiałem z nimi o kilku oferowanych przez nich mieszkaniach. o puchatkach
            ale również o nowym bloku przy Felińskiego. Tam mieszkanie miało kosztować
            około 101000 zł, potem okaząło się, że nie dość że nic w nim nie robią (byłem
            na budowie i widziałem) to jeszcze (podobno z uwagi na to że podnieśli dach czy
            coś tam i górna część mieszkania będzie wyższa) cena wzrasta o prawie 60.000 zł
            (pani powiedziała mi że to bardzo kożystna oferta bo cena za jeden m2 spadła :/)
            mówię o budynbku bodajże merkury.
            jakie mieszkanie chcesz u nich kupic??
            • mike26 Re: Budrem 26.08.05, 13:07
              Właśnie myślałem o Merkurum lub nawet o szeregówce.A to że nic nie robią to
              ponoć przez zmianę projektów i muszą czekać na nowe pozwolenie na
              budowę.Merkury ma stanąć chyba przy Meiera ja wolałbym coś dalej .
              • Gość: niezadowolony Re: Budrem IP: *.net.autocom.pl 26.08.05, 20:36
                Ja to samo słyszałem pół roku temu. Mało tego NIE WOLNO im nic rozpocząć bez
                pozwolenia, a chyba właśnie to zrobili. Zresztą podejrzanym wydaje mi się fakt
                że trzeba wpłacić całą kwotę w 6 miesięcy od podpisania umowy a oni na odsdanie
                mieszkania mają........22 miesiące!!!!!!
                • Gość: Wiolka Re: Budrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.15, 11:15
                  Ja kupiłam mieszkanie na Felińskiego i wszystko było tak jak zostało powiedziane na początku. Cena nie wzrosła, mieszkanie zostało oddane w terminie. Konsultowałam umowę ze swoim prawnikiem (bo sama kompletnie się na tym nie znam) i nie miał żadnych zastrzeżeń,.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka