Dodaj do ulubionych

PREMBUD - DOM PRZY ŁUŻYCKIEJ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:24
Chce w tej firmie kupić mieszkanie z garażem. Poszukuje informacji o tej
inwestycji i deweloperze. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota Re: PREMBUD - DOM PRZY ŁUŻYCKIEJ IP: *.autocom.pl 26.08.05, 12:05
      Też interesowałam się tą inwestycja,firma podobno w porządku ale gdy
      pojechaliśmy na miejsce i zobaczyłam stację benzynowa pod oknami decyzja
      brzmiała nie.Cena jest w miare atrakcyjna ,przy większej wpłacie na początku
      niższa cena za metr.Mieszkania ciekawie zaprojektowane -w miare ustawne pokoje.
      Wszystko co przeczytaliśmy na forum o tym inwestorze nie wzbudzało naszych
      podejrzeń.No ale cóz po przeprowadzeniu dokładnych oględzin miejsca -bliskość
      ruchliwych ulic( ale to jeszcze by przeszło)i stacja benzynowa pod oknami
      stwierdziliśmy, ze nie jest to miejsce do życia dla naszej rodziny.Być może
      komuś te czynniki nie przeszkadzają ale nam tak. Są oczywiście plusy tej
      inwestycji-Prembud ma dobrą opinie(poczytaj na forum),terminowość-nawet część
      mieszkań oddawali przed terminem, blisko do środków komunikacji
      miejskiej,ciekawa architektonicznie inwestycja.My niestety zrezygnowaliśmy
      mimo,ze mieszkanie 4 pokoje z kuchnia bardzo nam sie podobało.Dokładnie
      oglądnij położenie tego bloku ,być może Tobie nie będą przeszkadzać te czynniki
      o których napisałam bo jak wiadomo nie ma idealnych inwestycji.
      • Gość: karol Re: PREMBUD - DOM PRZY ŁUŻYCKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:09
        Dzięki za informacje. Przyglądałem sie na planie i w naturze. Stację benzynową
        widziałem ale mnie ona nie przeszkadza bo jest odwrócona plecami do budynku no
        i jednak oddziela ją pas ziemi z drzewami. Byłem tam w czasie upałów i nie
        śmierdziało. Ruchu na niej też nie ma duzego bo to jednak nie jest trasa
        przelotowa. Więc może być. Sam mam auto to sie przyda. Co do ruchliwości ulic
        to wybrałem mieszkanie bardziej od strony Kordiana i hałas z Łużyckiej będzie
        już niesłyszalny. Natomiast bardzo dziękuję za potwierdzenie moich informacji o
        deweloperze bo własnie słyszałem że są w porządku ale zawsze wole sprawdzic co
        inni wiedzą. Budynek wybudowali bardzo szybko i podoba mi sie architektura.
        Szkoda że nie będziemy sąsiadami, bo ja chyba sie zdecyduję. Pozdrawiam
        serdecznie. Karol
    • Gość: mjk Re: PREMBUD - DOM PRZY ŁUŻYCKIEJ IP: *.osk.enformatic.pl 26.08.05, 19:12
      Zwróć uwagę, że obok powstają "Plejady" - bardzo wysokie punktowce. Na razie są
      chyba 2 budynki, ale będą następne. Niestety pas zieleni oddzialający Plejady
      od Domu przy Łużyckiej jest bardzo wąski. Mieszkańcy będą mieli całkowicie
      zasłonięty widok od strony osiedla, zaś od stacji benzynowej hałas. Nie wiem
      jakim cudem nie słyszałeś hałasu, ja tam byłem kilka razy i zawsze bylo glosno.
      • madix1 Re: PREMBUD - DOM PRZY ŁUŻYCKIEJ 26.08.05, 21:16
        To ja rozstrzygnę kwestię hałasu :)
        Mieszkam w punktowcu bezpośrednio za powstającym Domem przy Łużyckiej. Sama
        chciałam kupić tu mieszkanie, ale zrezygnowałam właśnie ze względu na hałas.
        Jest przecież ulica Nowosądecka,która tętni życiem o każdej porze dnia i nocy.
        Mimo,że moje okna wychodzą na Tuchowską,to i tak jest bardzo głośno.Przez rok
        nie zdążyłam się w ogóle przyzwyczaić.
        Poza tym MJK ma rację: powstaną pozostałe bloki w ramach Plejad i już nie
        będzie tak przestronnie, ba zaglądanie w okna sąsiadów będzie nieuniknione.
        A stacja benzynowa jest, ale jakby jej nie było :)
        • Gość: waki Re: PREMBUD - DOM PRZY ŁUŻYCKIEJ IP: *.ists.pl / *.ists.pl 28.08.05, 13:47
          A ja slyszałam, że te Plejady mają przeprojektować, ale nie wiem w jakim
          zakresie. Oczywiście te kolejne budynki a nie stojące.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka