Dodaj do ulubionych

Opłaty za administrowanie/zarządzanie

31.08.05, 15:22
Witam wszystkich. Mieszkam na Osiedlu Europejskim (Ruczaj). Chciałam się
zorientować w wysokościach opłat za administrowanie/zarządzanie na terenie
Krakowa. Mieszkańcy wspólnot mieszkaniowych - ile płacicie? My np. płacimy
55gr za m2. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: j0anna Re: Opłaty za administrowanie/zarządzanie IP: 62.189.158.* 31.08.05, 19:44
      my placimy 45 gr
      • beebee3 Re: Opłaty za administrowanie/zarządzanie 31.08.05, 20:08
        Dzięki za odpowiedź. A gdzie mieszkacie, jeśli wolno spytać - jak duża jest
        wspólnota (ile mieszkań?, np. u nas jest 176)
    • Gość: waiter Re: Opłaty za administrowanie/zarządzanie IP: 83.143.128.* 01.09.05, 08:46
      O kurde - duzo, i to jeszcze w tak duzej wspolnocie...
      Orientowałem się w tym temacie - cena, ktora proponowano nam (55 mieszkań) i
      jaką płacimy to 45 gr za metr. I taką cenę proponowało nam kilku zarzadcow. A
      myśle, że przy tak dużej wspólnocie (ponad 100 mieszkań) mozna jeszcze obniżyć
      cenę.
      Weź książkę telefoniczną, podzwoń, poproś o przesłanie Ci ofert i przedstaw na
      Zebraniu Wspólnoty.
      • Gość: jan Re: Opłaty za administrowanie/zarządzanie IP: *.delphiauto.com 01.09.05, 15:25
        Myślę że cena jest bardzo istotna lecz nie najważniesza 10gr to przecież przy
        mieszkaniu nawet 100m daje różnicę w opłatach 10 PLN na miesiąć.
        Myślę że nie ma to dla nikogo znaczenia jeżeli jest pewny że ma dobrego
        zarządcę a ztym bywa różnie. Przecież możemy płacić mniej np 45 gr tylko to
        idzie na pensję pana prezesa a nie nap na sprzątanie.
        Może ktoś mógłby polecić jakąś dobrą firmę zarządzającą?
        Z góry dziękuję
        Jan
        • beebee3 Firma sprzątajaca 01.09.05, 16:30
          Witam. U nas sprząta MAXUS (mają siedzibę na Kalwaryjskiej w Podgórzu). Są
          naprawdę tani i dobrze sprzatają - w zimie odśnieżają z użyciem ciężkiego
          sprzętu, w lecie koszą trawę, poza tym np. roznoszą naliczenia, itd.
          • beebee3 Sorry 01.09.05, 16:34
            Sorry, literówka, źle przeczytałam - zamiast "zarządzająca"-"sprzątająca" :)!
            Jeśli chodzi o zarządców, to z czystym sumieniem mogę polecić "naszą"
            firmę "Szczurek-Wójciak Zarządzanie i Administrowanie Nieruchomościami".
            Prowadzona przez 2 panie, z doświadczeniem, bardzo rzetelne, uczciwe, skuteczne
            i do tego sympatyczne. W razie pytań - proszę o mail.
            • Gość: Łysy Re: Sorry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 17:27
              na forum Europejskiego za te opinie o administracji by cie niezle zrugano... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka