rraavv 04.09.05, 22:26 Zamierzam kupić mieszkanie w ramach inwestycji "Złota Brama" przy ul. Cystersów. Inwestorem jest GEO Grupa. Szukam ludzi zainteresowanych tą inwestycją oraz informacji na temat dewelopera. pozdrawiam, korek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rav Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.psych.lsu / *.psych.cm-uj.krakow.pl 05.10.05, 16:47 nie mają jeszcze pozwolenia na budowę Odpowiedz Link Zgłoś
gorter Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów 05.10.05, 23:40 zgoda miala byc wydana jakos w pazdzierniku. Szukam osob, ktore kupuja tam mieszkanie - czytalam forum wroclawskie i wynika z niego, ze w umowie znalazly sie zapisy niekorzystne dla kupujacych (m.in. pokrywanie przez wspolnote mieszkaniowa kosztow utrzymania niesprzedanych mieszkan), dlatego moze warto sie skontaktowac ze soba, zeby uniknac takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.psych.lsu / *.psych.cm-uj.krakow.pl 07.10.05, 17:12 interesuję się wstępnie tą inwestycją i poinformowali mnie telefonicznie, że cena jest indeksowana 0,5% miesięcznie, nie dopytałem się tylko, czy jest indeksacja od całości metrażu, czy też tylko od części niezapłaconej, i co jeżeli budowa z przyczyn obiektywnych się wydłuży, to jest w sumie niekorzystny zapis dla klientów. Natomiest zapłacenie za niezakupione mieszkania wydaje mi się dziwne i egzotyczene, ale w sumie mało prawdopodobne, bo skoro jeszcze przed rozpoczęciem budowy większość mieszkań jest sprzedana, to znajdą się na pewno amatorzy na pozostałe. Poza ty kto stał by się właścicielem notarialnym? Każdy po trochu? Odpowiedz Link Zgłoś
gorter Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów 11.10.05, 09:57 tylko od części niezapłaconej co do własności notarialnej niesprzedanych mieszkań - wydaje mi się, że właścicielem pozostaje geo, jesli to jest rownoznaczne z ponoszeniem kosztow utrzymania takich lokali to nie ma obaw, we Wroclawiu ponoc bylo inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.05, 20:52 na waszym miejscu poszedlym do prawnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 16:41 Z tego co wiem to nie są właścicielami gruntu na którym ma powstać ta budowla, tylko mają użytkowanie wieczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:20 Pod koniec zeszłego tygodnia przesłali list,że inwestycja się opóźni o 3 miesiące, pierwotnie miała się zakończyć w marcu 2007 a będzie koniec czerwca 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 18:19 Witam... Przy niesłychanie optymistycznym założeniu że dostaną pozwolenie przy pierwszym podejściu,co się Geo raczej nie zdarza [Zielony Stok,Rydla]... Zmarnowali 3 miesiące...Dla nas klientów to poważna sprawa - dla nich gra w koś- ci [ uda się albo nie...]Taki to deweloper... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gorter Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów 18.10.05, 11:50 Czy wysyłali tą informacje do klientow listem poleconym? Ktos wie? Rzeczywiście niezbyt ładnie to wygląda, co masz na myśli pisząc, że to poważna sprawa - końcową cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 20:13 Witam... tak przesyłają polecomym...Sprawa jest poważna bo dla mnie kluczową rzeczą jest czas a wygląda na to że ta inwestycja to na razie fatamorgana...Dla posiadaczy rezerwacji cena raczej nie jest zagrożona ( +1,5% ). Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.nespo.pl / *.w-net.pl 18.10.05, 21:54 jeśli dobrze przeczytaliście list to chyba nie jest tak żle?, ja u nich też mam rezerwację. jak mają 3 miechy później oddać mieszkanie, a 1,5 roku wcześniej będę miał koniec budowy pod oknem to OK!. sprzedaż podobno jest taka, że może skończą jeszcze wcześniej niż myślę /mówią o ok.40 zapisach na B3 i już kilku na B4/ Odpowiedz Link Zgłoś
gorter Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów 19.10.05, 08:45 Dzięki za odpowiedzi, ja jeszcze listu nie odebrałam z poczty, ale Wasze posty brzmią uspakajająco. Z tymi zapisami na B3 i B4 to trochę dziwne, bo nigdzie nie znalazłam tego w aktualnej ofercie firmy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:19 Mi aż tak bardzo się nie spieszy (3 miesiace to jakby nie było 3 misiace pozniej kredyt i kilka tysiecy kredytu mniej) ale niektorych pewnie zmartwi to opóźnienie. Choć teodor ma oczywiście rację - lepiej 3 miesiace pożniej odebrać a 1,5 roku krócej mieć budowę pod oknem. Martwić jedynie może jeszcze ta fabryka Zrembu za murem, B3 i B4 chyba będą miały bezpośrednio widok na ten budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: 86.43.70.* 19.10.05, 15:01 dzien dobry. tez mam zarezerwowane mieszkanie w ``zlotej bramie``.z opoznieniem calego procesu liczylam sie. zalezaloby mi jednak, zeby budynek byl oddany w 2007. czy ktos moze ma informacje na temat zmiany vat z 7% na 22% (nie wiem czego ten vat tyczy? gotowego wyrobu?). mam szczatkowe informacje na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 18:47 Witam... Sprawa wzrostu Vat na nowe mieszkania do 22% od 1 stycznia 2008 nie jest prze- sądzona (Polska ma w tej sprawie sojuszników w UE ) ale niestety może być aktualna jezeli GEO utrzyma dotychczasowe tempo prac... Optymizm niektórych uczestników dyskusji wydaje mi się nieco przesadzony... Z czego ma wynikać że obecne opóżnienie spowoduje wcześniejsze oddanie całej inwestycji?W bajeczki mające zatuszować własną nieudolność niekoniecznie trzeba wierzyć...GEO niestety kręci-pod koniec września infomowali mnie że o żadnym opóżnieniu nic nie wiadomo-a przecież było jasne że terminu nie dotrzymają... Niestety niektóre teorie z tego forum odnośnie GEO zaczynają się sprawdzać... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.nespo.pl / *.w-net.pl 19.10.05, 21:57 droga archimedio, jeśli mieliby budować budynki np. kolejny pół roku przed zakonczeniem poprzedniego to od rozpoczęcia 1 do zakończenia ostatniego /przyjmując śr. 1,5 roku na jeden budynek/ mamy ok. 5,5 roku. jeśli mają budować /mając pozwolenie na wszystkie budynki !!!/ w krótkich odstępach - obecnie B1 06.07r., B2 07.07r., to /NO przyjmijmy że 6 miechów dzieli start poszczególnych bud./ mamy o 3,5 roku. wg mnie ok, no przy założeniu, że faktycznie te odstępy będą w miarę krótkie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 19:18 Witam... Prawda jest taka że GEO od początku miało zamiar występować o pozwolenie na całość ( 5 budynków )-tak mnie poinformowano na początku lipca...Zmieniło się tylko to że mieli je uzyskać do końca pażdziernika a okazało się że może do końca stycznia będzie...To są przecież dopiero przedbiegi a juz taka klapa... Ponadto wydaje mi się że ostatnio dla żadnej inwestycji nie otrzymywali pozwole- nie w ustawowym terminie-tak więc dalsza zwłoka jest bardzo prawdopodobna... A budować będą zgodnie z harmonogramem robót...ani szybciej ani wolniej ( taką mam nadzieję ) Muszę natomiast przyznać że uzyskanie pozwolenia tak jak to zapowiadali niewiele by wniosło w sensie budowlanym i prace na serio i tak można by zacząć w marcu... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.nespo.pl / *.w-net.pl 19.10.05, 21:43 bo nie ma oferty w tzw."mediach". przyjmuja zapisy na wyrost, mają listę z danymi i sugestiami potencjalnych klientów na kolejne budynki - tak mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:48 A ze stronki GEO wynika, że jeszcze jest 28 mieszkań w budynkach B1 (13) i B2 (15), które nie znalazły jeszcze nabywców Odpowiedz Link Zgłoś
gorter Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów 20.10.05, 13:43 wydaje mi się, że optymizm teodora jest trochę na wyrost. Przecież planowana jest druga część inwestycji, po wybudowaniu tych pierwszych pięciu (chyba) bloków, na terenie, na którym obecnie znajdują się malownicze pozostałości Zrembu, o ile pamiętam. A to nie jest tak daleko, przynajmniej od tych bloków, które będą położone głębiej. Co z tego, że te nasze bloki będą szybciej budowane, skoro i tak zaraz obok, pewnie od 2008, będzie plac budowy, a prace skoncza się nie wiadomo kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.ghnet.pl 20.10.05, 19:31 ciekaw jestem, co Wy wiecie o terenie na jakim ma powstać budynek. co tam kiedyś było i jaki jest w tym problem. życzę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:29 uwielbiam takie bezsensowne i pozbawione treści posty.... jak się coś wie to powinno się napisać.Bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.ghnet.pl 20.10.05, 23:55 a jaki mam biznes w tym, aby pisać i Geo zniechęcać klientelę? Odpowiedz Link Zgłoś
gorter Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów 21.10.05, 08:51 chodzi o wyciek ropy pod terenami, gdzie znajduje się baza PKS, czyli po drugiej stronie ulicy. Sa tez plotki mowiace o tym, ze pewne osoby wyolbrzymiaja problem i czynia z tego przedmiot rozgrywek prawnych w celu uzyskania duzego odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:04 Od razu widać, że maniek to bardzo "konkretny" facet, same konkrety w jego wypowiedziach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:23 1.Czy może mi ktoś powiedzieć jakie będą dokładnie konsekwencje nie podpisania przeze mnie aneksu do umowy? 2.Jak należy interpretować zapis artykułu 3 umowy z GEO, punkt 2: "Cena lokalu mieszkaniowego nie obejmuje podatku VAT, który będzie doliczany według obowiązujących przepisów, a także nie uwzględnia wpływu ratalnej zapłaty za lokal mieszkalny" czy stwierdzenie o wpływie ratalnej zapłaty to furtka do podniesienia ceny za lokal w przypadku opłaty ratami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:27 Witam... Jak już wiemy z umowy rezerwacyjnej GEO się nie wywiązało-jeżeli do 31 nie podpiszesz aneksu zwrócą ci pieniądze z odsetkami a mieszkanie wróci do sprzedaży ( wcześniej pewnie spróbują sie kontaktować telefonicznie ). O podniesieniu ceny nie ma mowy - to deweloper nie spółdzielnia i oferuje wybudowanie mieszkania za ustaloną z góry kwotę.To o czym piszesz to nic innego jak nawiązanie do innego punktu umowy - waloryzacja wpłat 0,5% kwartalnie... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.nespo.pl / *.zax.pl 24.10.05, 23:25 0,5% miesięcznie, wg mojej wiedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:56 oczywiście-masz rację-niestety... A swoją drogą-obserwuję że na tym forum pojawia się sporo osób wyłącznie po to żeby psuć innym humor...taki na przykład maniek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.ghnet.pl 24.10.05, 21:20 jako strona postępowania admisnitarcyjnego zaskarżę decyzję o pozwoleniu na budowę, jeśli zostanie wydana, hehe! parę miesięcy w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.nespo.pl / *.zax.pl 24.10.05, 23:28 maniek nie żartuj, plis!!!. nie rób mi /i innym/ tego! dogadajmy sie jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.ghnet.pl 25.10.05, 09:12 śpijcie spokojnie, narazie się nic nie dzieje, oni dopiero co występują o pozwolenie, żadnym zaskarżaniem się nie stresujcie. pilnujcie jedynie spółki, aby Wam o wszystkim raportowała i podpisujcie mądre umowy. Będzie dobrze!!!życzę, abyście jak najszybciej mogli wprowadzić do waszego M! miłego dnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 10:58 Maniek nie przejmuj się - nikt się nie stresuje twoimi wypowiedziami. Chciałeś zaisać zamęt, ale chyba ci się nie udało... Ludzie nie przejmują się takimi co to udają, że wszystko wiedzą, nie wiadomo co mogą - ale nic nie mogą napisać, bo to tajemnica.Pewnie jeszcze pogrozisz, że nam jeszcze pokażesz. Ja tam śpię spokojnie - mieszkanie będzie w VI 2007 i radzę nie poddawać się nastrojom ogólnej paniki i z góry zakładać, że ta inwestycja to będzie wojna dewelopera z przyszłymi mieszkańcami.Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: 86.43.70.* 25.10.05, 14:11 ja tez pozdrawiam sasiadow. GEO to w koncu to jeden z lepszych developerow w krakowie. nie sadze, zeby chcieli sobie zepsuc reputacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:50 Witam... Przyszłych mieszkańców pozdrawiam zawsze...ale przesadnym optymistą nie jestem...Reputacja GEO nic tu nie zmieni.Budowanie z deweloperem jest bardzo ryzykowne nawet jeżeli jest to GEO.Przeczytajcie artykuł w Dzienniku na temat budowy Salwatora...Urzędnicy z Wydz.Arch. nie rozumieją pojęcia - prawomocne,procedura jest wielomiesięczna a i tak w końcu sprowadza się do rzutu monetą...Sprawy traktują z taką starannością jakby chodziło o szycie garnituru ( jakby co to się spruje ) gdy tymczasem chodzi o niemałe pieniądze które ktoś z trudem zarobił a stracić je można naprawdę bezpowrotnie - jest w Krakowie parę takich budów -pomników... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: 86.43.70.* 26.10.05, 14:09 tak to juz jest, ze w branzy budowlanej sa opoznienia i problemy. budowanie, wczesniej projektowanie to sprawa zlozona i uzalezniona od wielu czynnikow, wielu osob. w trakcie procesu powstawania budynku, budowli, pojawiaja sie problemy zawsze, na kazdym etapie. cala sztuka polega na tym, zeby sobie z tymi problemami poradzic. mam zaufanie do GEO, i wierze, ze oni chca ten budynek zbudowac. i nie nazwalabym mojego zaufania przesadnym optymizmem - to raczej realizm. final oczywiscie moze byc rozny, ale nie sadze, zeby GEO chcialo zwinac pieniadze swoich klientow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gorter Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów 26.10.05, 15:06 Mnie też się wydaje, że firma nie ma takich złych zamiarów, jak niektórzy to przedstawiają. Pojawiły się oczywiście niepomyślne wieści związane z opóźnieniem budowy, ale ja raczej wolałabym, żeby ten wątek pozwolił przyszłym sąsiadom na porozumiewanie się i ew. jakieś wspólne działania, a nie wzajemne straszenie się. Jest dużo różnych spraw, które mogą zrobić wspólnie tylko mieszkańcy, na razie nie wiadomo za bardzo jakie będą problemy po wybudowaniu naszych budynków, ale już wiemy jak wygląda okolica... mnie się np. nie podoba, że na Cystersów nie ma progów ograniczających prędkość, kiedyś to była ulica jednokierunkowa, od niedawna jest inaczej. Byłoby ciszej i bezpieczeniej, przede wszystkim dla dzieci, gdyby takie progi tam były. Cieszę się, że ten wątek powstał, bo może właśnie dzięki niemu powstanie w przyszłości jakaś sensowna inicjatywa. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archimedia Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:42 Witam... Tego typu nieuczciwość - ucieczka z naszymi pieniędzmi - w przypadku GEO na szczęście nie wchodzi w grę...Chodzi mi raczej o to że firma która reklamuje się jako "najstarszy deweloper w Krakowie" - co ma oznaczać że posiada niebywałe doświadczenie - powinna sobie. moim zdaniem, nieco lepiej radzić z problemami tego świata a nie już na starcie być 3 miesiące do tyłu...Jasne że te budynki kiedyś powstaną...Sytuacja zmienia się - obok nas z wielkim osiedlem ląduje Bryksy i nawet dwa kierunki w Cystersów mogą nie wystarczyć... Pozdrawiam sąsiadów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 08:51 Coś m.in. o nas :) miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2991465.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 07.11.05, 13:05 a mnie to przekonało, że w zamian za niewielki opóźnienie będę mieć za jednym razem wykończone całe osiedle, druga częśc osiedla o której pisza na forum z tego co wiem będzie niezależna, tzn. pierwsza będzie ogrodzona i nie będzie połączona z następną, deweloper jest znany z uczciwosci (znam ludzi którzy kupili mieszkanie na Mazowieckiej i sa bardzo zadowoleni), od kilkunastu lat buduje w Krakowie, można zobaczyć jak wybudował dotychczasowe budynki pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: 213.17.178.* 18.12.05, 21:19 jeśli G.E.O. to jeden zlepszych developerów krakowskich to ja jestem CHIŃSKI CESARZ.pozdrawiam naiwnych.j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 10:43 jarek? ale o co ci tak naprawdę chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: 213.17.178.* 19.12.05, 17:42 właśnie o to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.autocom.pl 07.11.05, 16:05 Bedziecie mieli piekny widok z okna na kolejny szkielet biurowca :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaN_Smietana Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.autocom.pl 07.11.05, 16:09 Pytanie do przyszlych mieszkancow Zlotej Bramy.Czy nie wiecie co tutaj maja postawic??[URL=img130.imageshack.us/my.php?image=cosnowego2fr.jpg][IMG]http://img130.imageshack.us/img130/2609/cosnowego2fr.th.jpg[/IMG][/URL]To jest przy skrecie na Cystersow. A tu wasza dzialeczka [URL=img130.imageshack.us/my.php?image=bramacystersow0gb.jpg][IMG]http://img130.imageshack.us/img130/8504/bramacystersow0gb.th.jpg[/IMG][/URL] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.autocom.pl 07.11.05, 17:06 img130.imageshack.us/my.php?image=cosnowego2fr.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.autocom.pl 07.11.05, 17:07 img130.imageshack.us/my.php?image=bramacystersow0gb.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan-Przepraszam Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.autocom.pl 07.11.05, 17:07 img130.imageshack.us/my.php?image=bramacystersow0gb.jpg BArdzo przepraszam ze tyle linkow sie potworzylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: 80.51.176.* 02.12.05, 21:32 Witam, Czy ktoś coś wie o tym, jak idzie Geo z uzyskaniem pozwolenia na budowę na "złotą bramę"? Myślicie, że zmieszczą się w terminie, do konca stycznia 06? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: *.interia.pl 06.12.05, 16:45 ul Cystersów to teren przemyslowy zreszta wskazuje na to nawet nazwa sasiedniej ulicy tj Fabryczna. Popatrzcie na okolice Polfa, Zremb, sklad budowlany, sklad poczty itp w niedalekiej odleglosci tory kolejowe po ktorych ostatnio kursuje coraz wiecej pociagow towarowych. Ten szkielet na przeciwko terenu przyszlej inwestycji Geo dodaje tylko uroku temu miejscu. Tymczasem jest juz lista rezerwowa na kolejne dwa budynki. Kraków rzeczywiscie chyba oszalal na kupnie mieszkan. Klasyczna hossa a developerzy tylko zacieraja rece i co miesiac podwyzszaja cene o 5-10 %. Radze przemyslec potencjalne inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: "Złota Brama" - ul. Cystersów IP: 80.51.176.* 06.12.05, 20:01 Witam, A masz może jakieś informacje na temat pozwolenia na budowę, wiem że złożyli wniosek natomiast nie wiem czy sa szanse by do konca stycznia mieli to pozwolenie (oczywiście ostateczne). A co do terenu przemysłowego to myślę, że będzie się on powoli zmieniał. Przeciez drugi etap inwestycji zapalnowany jest właśnie na terenie Zrembu. z góry dziękuję za informację i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czy.ja.wiem Jeden z najgorszych deweloperow! 27.12.05, 21:56 Znajomy kupowal od nich mieszkanie na AK- na zebraniach lokatorow co chwile padal glos "czy w to moze juz wejsc prokurator"? Odpowiedz Link Zgłoś