Dodaj do ulubionych

socjotechniczne ogłupianie wyborcy

16.09.05, 01:58
Od kilku tygodni w mediach słuchać piękne słowa Donalda TUSKA " Moja mama po
16 latach pracy w szpitalu, dostała 1600 zł odprawy, a prezes kontrolowanej
przez państwo firmy po 14 dniach miał dostać 700 000 zł (...) SKONCZYMY Z
PRZYWILEJAMI WLADZY " jak to pięknie brzmi .. szkoda że Pan Panie Tusk nie
dopowiedział jak to kończenia przez Pana ma wyglądać. To ja dopowiem ...
chcecie sprywatyzowac ten zakład gdzie ten prezes odprawe sobie pobrał i inne
podobne ... a kto je kupi ??? Pana mama z 1600 zl odprawy ? A może przeciętny
Polak z 1000 zł pensji ? Nie wie Pan Panie TUSK kto, a może nie chce Pan
powiedzieć, bo reklama by była nieskuteczna ? To ja dopowiem TEN ZAKŁAD KUPI
SOBIE TEN PREZES WŁAŚNIE Z TEJ ODPRAWY !!! Czyli, REASUMUJĄC : SKOŃCZMY Z
PRZYWILEJAMI WŁADZY SPRZEDAJMY TYM PREZESOM CO SOBIE BIORĄ PO 700 000 ZL
ODPRAWY ZAKŁADY ... A moja mama i reszta Polaków niech nadal nie ma nic ... a
młodzi ludzie niech po studiach myć gary .. w końcu Europa cała się przed
nami otwiera ! Dzięki Panu i takim jak Pan, dziś kandyduję do sejmu z listy
nr 1 z pozycji nr 5 w okręgu Krakowskim ... bo mam dość takich co mówią
pięknie a wychodzi .... to co jest od 16 lat i co Panu (który od n lat jest
połem) zawdzięczam. Michał KUPIEC
Obserwuj wątek
    • Gość: Szott Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:53
      Rzeczywiście ,zostałeś totalnie ogłupiony . Żeby nie wchodzić w szczegóły i
      warianty - nawet jak ten gościu sobie kupi , to zatrudni tam kogoś , da pracę
      żeby się rozwijało bo swojego nie będzie chciał dołować . Jak da pracę i będzie
      konkurencja to nie może zapłacić głodowej pensji . I to jest najgorszy wariant
      w tej sytuacji . No chyba ,że zostanie to państwowe , będzie bida , dokładanie
      z naszych wspólnych pieniędzy i szukanie przez lepszych jakby tu dorobić . Tego
      chcesz ? Nie daj się socjotechnicznie ogłupiać , Panie Michale !
      • Gość: Michal Kupiec Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 16.09.05, 19:31
        chyba sie nie douczyłeś ... a czy TP SA nie jest panstwowa ??? Panstwowa !!!
        nalezy do rzadu francuskiego !!! ktory ma wiekszosc akcji France telekom !!! i
        co bida we france telekom ??? A Renault ??? tez panstwowe !!! I co bida ??? A
        może najszybciej roziwjająca się firma branży w europie ??? Skoncz chrzanic
        pozdrawiam
    • gph nieźle Ci ta reklama w czajnik dała... 16.09.05, 10:57
      a swoją drogą, to co to jest lista numer 1?
      • krakszczur Re: nieźle Ci ta reklama w czajnik dała... 16.09.05, 11:15
        to jest lista Michała Kupca, którego programem jest, że Tusk jest kiepski
        • gph Re: nieźle Ci ta reklama w czajnik dała... 16.09.05, 11:19
          krakszczur napisał:

> to jest lista Michała Kupca, którego programem jest, że Tusk jest kiepski

program ma niezły.
          najwyraźniej idzie po władzę :DDD

to jacyś młodzi komuniści, czy faszyści?
        • Gość: Michal Re: nieźle Ci ta reklama w czajnik dała... IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 16.09.05, 19:32
          nie jest kiepski jest cwany i ma swietnych ludzi i kampanie ! umie powiedziec
          ze g... bedziesz mial tak zebys mu klaskał !!!
    • nooboo Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy 16.09.05, 11:22
      ostro!
      Rewolucja, koniecznie rewolucja, prezesów na taczka w nieznane wywozizić będziemy, a co??
      TOŻ PO TO WŁAŚNIE PRYWATYZUJĄ, ŻEBY TE ODPRAWY NIE BYŁY TAKIE KOSMICZNE, a jak będą to jest problem właściciela, jego kasa, nich sobie robi co mu się podoba.
      Właśnie ta prywatyzacja skończy z ciepłymi posadkami dla bonzów partyjnych z lewicy czy prawicy.
      Nie dajmy się ogłupić, czas z tym skończyć, a tylko PO może nam to dzisiaj zagwarantować, bo jeśli nie oni to KTO?
      • gph Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy 16.09.05, 11:31
        +
        > Nie dajmy się ogłupić, czas z tym skończyć, a tylko PO może nam to dzisiaj
        zagw
        > arantować, bo jeśli nie oni to KTO?

KTO to teatr. raczej nie angażują się w prywatyzację. Z zawodu spredają ułudę i
        miraże.
        A z ta wiarą w PO nie przesadzałbym. To nie jest partia o krystalicznie
        czystych rękach... Po wyborach zobaczymy czy choć 10% z tych obietnic
        pozostanie.
      • Gość: Kupiec Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 16.09.05, 19:34
        a znasz państwewe co funkcjonują dobrze ?? Nie znasz ja ci podam - france
        telekom właścicil TP SA - panstwowa !!! Renault !!! pantwowa ??? Douczcie sie
        faktow !!! [pozdrawiam
        • nooboo Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy 17.09.05, 12:18
          Pan sobie doczyta, jest taka książeczka PODSTAWY EKONOMII. Państwowe przedsiębiorstwo NIE MA PRAWA FUNKCJONOWAĆ lepiej niż prywatne, z założenia. Zdarzają się wyjątki, ale wyjątki oparte na subwencjach, kontaktach, innym traktowaniu, pozycji monopolistycznej, czy jeszcze kilku innych czynnikach.

Dobrze płatne stanowiska w zarządach wam się marzą, a FIGĘ do roboty!
          Jak tacy ludzie mają być w nowym sejmie to ja dziękuje.
          • michal_kupiec Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy 17.09.05, 13:53
            Pan niech nie czyta teoretyków ekonomii w stylu Balcerka !!! Pan niech się
            rozgląda dookoła. Ja Panu podam kilka takich co wg. Pana nie istnieją. TP SA
            jest państwową spółką !!! TAK TAK PANSTWOWĄ - nalezy do France telekom a ta do
            rzadu FRANCJI !!!! TP SA jest PANSTWOWĄ SPOŁKĄ FRANCUSKĄ !!! To raz ... DWA
            RENAULT JEST PANSTWOYM KONCERNEM .. a rozwija sie najlepiej w europie ! To
            tylko dwa .... niech Pan przemysli ... i nei daję się złodziejom ogłupiać !
            • nooboo Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy 17.09.05, 14:18
              ROTFL
              Jak to jest, że z teoretykami fizyk, medycyny czy chemii jakoś nikt nie chce się spierać, ale już na ekonomii zna się każdy polityk i to najlepiej!

DO PODRĘCZNIKÓW, A PÓŹNIEJ SIĘ WYPOWIADAĆ, a jak się nie chce studiować to słuchać tych którym się chciało. Balcerowicza się czepiać, śmieszni są ci nasi kandydaci.
              • michal_kupiec Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy 17.09.05, 16:27
                Widzisz zapraszam cie na rozmowe osobista bo to dlugi wyklad .. wykaze ci ze
                decyzja balcerowicza spowodowaly szkody kilkuset milionow zlotych dla polskiej
                gospodarki ! I nie jest to slogan to fakty sam sie przekonasz - dotyczy to
                obcego zachodneigo kapitalu spekulacyjnego jego polityki procentowej i
                manipulacji kursem dewiz. To sie da udowodnic i za to ten koles kiedys bedzie
                musial sie tlumaczyc - pytanie kiedy .. moze jak ja dojde do wladzy ! jak ci
                sie chce zadzwonic to moj telefon 887 300 595 pozdrawiam Kupiec
                • Gość: . Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy IP: *.cable / 218.98.193.* 19.09.05, 13:29
                  'k
            • Gość: Helenka To licz dalej na mój głos. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:33
              Jusz lecem.
              • Gość: Kupiec Do Helenki ! IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 18.09.05, 12:34
                Jak ktoś jest latawica to lata !
    • krzychut Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy 16.09.05, 11:31
      I o to chodzi Michał, że dzięki takim jak Tusk, nawet taki gośc jak ty, może
      kandydowac z listy numer któryś tam, do sejmu.
      • Gość: Kupiec brednie IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 16.09.05, 19:37
        jemu kochany i takim jak on zawdzieczmy dzis zadluzenie ponad 40 000 zl na
        rodzine !!! To nei Girek nas zadłuzyl lecz tacy jak tusk i cala reszta AWS i
        PZPR pod wieloma nazwami wiele razy zmienianymi !!!
        • krzychut Re: Głupiec 17.09.05, 12:45
          Gość portalu: Kupiec napisał(a):
          "jemu kochany i takim jak on zawdzieczmy dzis zadluzenie ponad 40 000 zl na
          rodzine !!! To nei Girek nas zadłuzyl lecz tacy jak tusk i cala reszta AWS"

Nie jestem twoim kochanym chłoptasiu.
          Zastanawiam się czy twoje nieuctwo jest świadome, czy jesteś jednym z wielu
          startujących w tych wyborach przygłupów z klapkami na oczach.
          Jeszcze za rządów komunistycznych często wyjeżdżałem na kontrakty eksportowe jak
          to się wówczas nazywało, na zachód Europy i ze smutkiem i przerażeniem oglądałem
          jak ta Europa, przecież też socjalistyczna ale z normalną, rynkową gospodarką,
          odjeżdża nam z prędkością statku kosmicznego. Różnice w wyglądzie miast, ludzi,
          samochodów, zaopatrzeniu sklepów były porażające. U nas akurat odsunięto od
          władzy Gierka a swoje światłe rządy zaczął równie światły Jaruzelski.
          Piszesz, że a Gierek jest w porządku a liberał Tusk zadłużył cię na 40 000 zł.
          Takie brednie plecie pożal się boże kandydat z listy jakiejś tam do sejmu III RP.
          Do takich jak ty przeciwników liberalizmu, najtrudniej dociera prawda, że
          liberalizm to nie libertynizm czy anarchia. Liberalizm wymaga twardego prawa i
          jego egzekucji, nie toleruje bałaganu i głupoty.
          Zamiast zawracać ludziom głowę swoją kandydaturą poczytaj trochę na temat
          historii i ekonomii, być może będzie z tego jakiś pożytek, przynajmniej dla ciebie.

• Gość: Kupiec Głupiec - Pan sie doucz !!! IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 17.09.05, 13:06
            zanim powie Pan cos niech Pan sie douczy !
            1.Za czasów komunistów - historii Pan nei zna !!! Komuniści to m in Piłsudzki,
            i ci których Rosja wybiła w 1945-46 roku w imie sowieckiej pomocy !!! od 1945
            roku najbardziej prześladowani byli właśnie komuniści to oni trafili na Sybir,
            a to co Pan nazywa komunizmem Panie szanowny to nie komunizm ... lecz epoka
            podległości sowieckiej Polski! To w kwestii historii Panie douczony !

2 Co do zadłużenia NIECH PAN POSZUKA INFORMALCJI W NECIE ZANIM PAN NAPISZE
            COS ... bo PAN BREDZISZ na www.mf.gov.pl sobei Pan znajdzie zadłużenia Polski
            od lat 1989 roku. Jak sie PANU NEI CHCE To ja Panu zaserwuje tutaj : rok 1991
            65,8 mld zł, rok 2001 350,3 mld zł, rok 2005 425 mld zł. I co niby po Gierku te
            długi ??? A czy dziś nie jest 10 razy tyle co 1 1991 ... SKONCZ PAN SIE DAWAC
            SOCJOTECHNICZNIE OSZUKIWAC KLAMSTWAMI ... nei bede sie PANU klanial nei jestem
            politykiem, jak cos mi sie nie podoba mowie wprost. Pan sam dojdzie do tego, że
            zmieni PAN zdanie pod wpływem faktów. Polecam liczby one nie kłamią - POLITYCY
            A JUZ ZAWODOWI TO NON STOP !!!
            • krzychut zmądrzej,doucz się albo wytrzeźwiej.. 17.09.05, 13:17
              pożal się boże "kandydacie", wtedy będziesz mógł ze mną dyskutowac.

• michal_kupiec NIE MA ARGUMENTÓW ?...to są inwektywy TEZ METODA ! 17.09.05, 13:50
                niestety chyba na liczby Pan nie był w stanie nic powiedzieć .. to i
                inwektywami się skończyło ... czy cos z przedstawionych liczb się nei
                zgadza ??? A może Pan uparcie woli mówić że ma racje mimo że fakty mówią
                inaczej ?? No cóz ... liczę na Pana głos mimo wszystko.
                • Gość: Helenka Proszę bardzo, oto liczby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:48
                  21, 14, 8, 3, 32, 17 ( i dodatkowa - 31)
                  • Gość: Kupiec Helenka i Lotto IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 18.09.05, 12:39
                    To nie kolektura, za dużo reklam oglądasz - spal TV uwolnisz się od medialnej
                    socjotechniki HAHAHA !!!
        • Gość: Helenka Nei Girek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:44
          Ano własnie to Nei Girek nas zadłuzył. A żeby wstawiać mniej wykrzykników,
          wystarczy spocony paluszek trzymać nieco krócej na klawiszu. To bardzo pomaga.
          I tylko nie zrób siusiu z przejęcia.
          • Gość: Kupiec Re: Nei Girek IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 18.09.05, 12:29
            Widzisz jak sie czasem pisze za szybko robi sie bledy ! Pozdrawiam ... i sie
            ciesze, że nadal brak argumentow rzeczowych ... tylko inwektywy slysze, bo to
            znaczy ze argumentow brak, a przeciwnicy sie irytują pozdrawiam.
          • Gość: Kupiec Re: Nei Girek IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 18.09.05, 12:40
            Lubie jak ten co poprawia też robi błędy !!! Szanowna Helenko, nie zaczyna się
            zdania od "i" :) pozdrawiam i całuję gorąco (hahaha).
    • Gość: Michal Kupiec ZAPRASZAM DO ZADAWANIA PYTAŃ ! Kandyduję z listy 1 IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 17.09.05, 01:13
      • Gość: Wyborca Ile Pan bierze w łapę? IP: 212.122.214.* 17.09.05, 03:15
        Od tego trzeba zacząć Panie Kupiec.
        • Gość: Kupiec od pana wezme .... IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 17.09.05, 12:56
          od Pana chętnie wezmę X :) Panie X
          proszę pamiętać o naszej korupcyjnej umowie - Pan mi X 'a ja Panu normalną
          Polske .. pozdrawiam ;)
      • Gość: Helenka Puk, puk, puk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:49
        Zapraszamy do reklamy
        • Gość: Kupiec Re: Puk, puk, puk IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 18.09.05, 12:42
          A mówiłem, że za dużo reklam i miałem rację ! Od ciebie Helenko też chętnie X
          przyjmę jako łapówkę - oczywiście X musi być w niedziele 25.09.2005 przy moim
          nazwisku - KUPIEC MICHAŁ na liście nr 1 pozycja 5. To co umową korupcyjna
          między nami stoi ??? Ty mi X ja Ci normalną POLSKE :) ?
    • Gość: adam WON Z KOMUNĄ RAZ NA ZAWSZE, NIE MA PRAWA BYC 5% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 10:53
      jw
      • Gość: Kupiec KOMUNY W PL NIGDY NIE BYLO BYLA PODLEGŁOŚC ROSJI IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 17.09.05, 13:13
        Komunistów wybito w pień w 1945-46, a tych co nie wybito wywieziono na Sybir.
        Komunistą był m in Piłsudzki. Od 1946 roku mamy współpracę z ZSRR ! Czyli oni
        nam tone złomu, my im jako brat przyjaciel dwie tony czystego żelaza w zamian!
        To była współpraca państw !!!
        • Gość: Hel;enka Aleź oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:42
          ...że PiłsuDZKI był komunistą. Na szczęście nie wiem, o kogo chodzi, a
          PiłsuDSKI (Józef)był socjalistą, a dokładnie członkem PPS-u. W niezłym
          towarzystwie: Mościcki, Wojciechowski, Arciszewski...Uciumaj w czółko swoją
          Panią - czy też Pana - od historii. Nie zarobili uczciwie swoich pieniążków.

"Z czerwonego tramwaju wysiadłem na przystanku <niepodległość>"
          Józef Piłsudski
          • Gość: Kupiec Re: Aleź oczywiście IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 18.09.05, 12:44
            Obstaję przy swoim. Polecam poszukac różnić i spójności między socjalizmem a
            komunizmem, wtedy będzie śliczniutko można rozpocząc dywagacje ! Pozdrawiam -
            przypominam też o naszej umowie korupcyjnej !!!
    • czesiekkk Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy 17.09.05, 11:58
      Ja bym oczekiwał od przyszłego prezydenta Polski, gruntownego zrewidowania
      polskiej polityki zagranicznej, bo jej założenia i cele wypracowane na początku
      i w połowie lat 90-tych są już nieaktualne. Naszym ostatnim sukcesem było
      wstąpienie do Unii Europejskiej, potem przyszła gorycz dzielenia z Amerykanami
      niepowodzeń w Iraku i pakt gazowy, bo pod prywatną inicjatywą gospodarczą kryje
      się polityczne zbliżenie między Niemcami a Rosją na nastepne 50 lat.
      Polska znów musi wypracować sobie pomyślną koniunkturę międzynarodową i nie
      będzie to zadanie łatwe.
      • Gość: KUPIEC Polska przestaje istnieć IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 17.09.05, 13:09
        Zgadzam sie z Panem, ale Polska powoli przestaje istnieć - jest w tracjie 4
        zaboru ! Nie mamy juz przemyslu Polskiego ! Tracimy Polską ziemię - firmy co są
        zachodnie u nas są właścicielami ziemi pod swoimi fabrykami. Nie mamy swoich
        złoz bo sprzedajemy firmy wydobywcze obcym .... to zwykły rozbiór Polski !!!
        Tylko jak przystało na XXI wiek rozbiór w białych rękawiczkach i krawacie !
        Liczę na Pański głos ! Pozdrawiam
        • Gość: Helenka "Firmy, co są zachodnie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:51
          Bardzo ciekawa składnia, bardzo ciekawa.
          • Gość: Kupiec Re: "Firmy, co są zachodnie" IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 18.09.05, 12:27
            Ciekawa faktycznie, podobnie jak kilka lapsusów słownych, zmienionych liter np.
            nei zamiast nie itd itd i błędów także, cóż TZak bywa jak za szybko się pisze.
            Pozdrawiam. Co do komunistów ... chętnie porozmawiam, ale już nei tu i
            przekonamy się kto ma rację. Polecam książki historyczne i pewne założenia i
            różnice między socjalizmem a komunizmem !
    • michal_kupiec Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy 19.09.05, 02:23
      • frustrat Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy 19.09.05, 07:30
        Jakby nie to, że "Za mało wolności niszczy forum szybciej, niż jej nadmiar"
        i to, że nawet taki głąb jak Ty, ma prawo do wypowiedzi to bym Cię wysłał na
        oślą ławkę z przyjemnością......
        Ale za poziom "programu", wiedzę ekonomiczną masz honorowy tytuł lokatora oślej
        ławki.
        • henio56 oj, adminie ! 19.09.05, 08:31
          chyba trochę przesadzasz
          • Gość: Kuku Oj! Oj! IP: *.net.autocom.pl 19.09.05, 08:42
            Mamy Tuska w aferze, no teraz się znowu zacznie...
            • skks Re: Oj! Oj! 19.09.05, 08:50
              "Nosił wilk razy kilka...."
              "Jak Kuba Bogu tak...."
              "Nie rób komuś tego co tobie...."
        • Gość: Kupiec CIEKAWE CZEMU INWEKTYWY - WAZNE - POLECAM !!!! IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 19.09.05, 10:18
          Dziwi mnie w że w Polsce, o 18 % bezrobociu i pensjach nie wyższych niż 2000
          zł, 40 % ludzi takich jak Pan popiera program wsparcia bogatzch kosztem Pana
          portfela. To swoistz precedens na skalę świata, by ktoś z uporem maniaka
          walczył o interesy 3% grupy ludzi kosztem swoich interesów.

WIEM ZE 75% to ludzie młodzi, którym PO wmówiło medialnie ... że kiedyś będą
          sami zarabiać tyle że będą musieli płacić górną stawkę... relia globalnych
          gospodarek jest jednak inna !

Otóż - czego dowodzi przykład USA jedynie 1 na 15/20 kiedykolwiek będzie
          zatrudniał pracowników !!! SKutecznie oczywiście, bo założyć firme to nie
          kłopot, kłopot natomiast ją utrzymać i mieć z tegop pieniądze !

JESZCZE ABSURDALNIEJSZE jest wasze zachowanie zwolennicy PO biorąc pod uwagę
          fakt - że jedynie 3ech do 5ciu z WAS kiedykolwiek będzie miało okazję zapłacić
          najwyższy próg PODATKOWY !!!!
          TAK TAK - taka jest niestety prawda - ja wiem że każdemu nastolatkowi się
          wydaje że to on będzie miał mercedesy i samolot a reszta będzie u nieo
          pracować ..... niestety musicie patrzyć na realia - uda się 3em z was na
          sto !!!! Przy dzisiejszym stanie Polski - uda się to tylko tym, których rodzice
          już mają ogromny majątek, a wasz sukces - będzie jedynie polegał na tym, że
          rodzice posadzą was na swoim miejscu i odejda na spoczynek zawodowy.

Odliczając więc taka oczywistą rodzinną protekcję - jedynie 2óch na 300 z was,
          których rodzice nie mają ogromnych majątków, będzie miało szanse zapłacic w
          życiu górną stawkę podatkową.

Wiem ZE TO PRZYKRE SŁOWA ALE >>>>>> NIESTETY TAKA JEST PRAWDA I REALIA
          GLOBALNEGO SWIATA - te dane to statystyka z USA, NIEMIEC, KANADY !!!

Statystyka z Rosjo ten bilans szans że szarak stanie się miionerem wynosi 1en
          zwykły człowiek młody na 100 000. To tragiczna statystyka ... niestety
          prawdziwa !!!

PRZESTAŃMY ZATEM WALCZYĆ O KIESY BOGATYCH KTÓRYMI NIGDY NIE BĘDZIEMY, WALCZMY O
          TO BY ZA 5 LAT W POLSCE MINIMALNA PENSJA WYNOSILA 6000 ZL JAK W UNII. TO MOZNA
          ZROBIC ... MIN PROGRAMEM GOSPODARCZYM "NORMALNA POLSKA" MOJEGO AUTORSTWA

POZDRAWIAM I LICZE NA PRZEMYSLENIA !
    • Gość: jaj Re: socjotechniczne ogłupianie wyborcy IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 20.09.05, 19:09
      no wez

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka