Dodaj do ulubionych

Dla samotnej kobiety w Osiedlu Europejskie...

17.09.05, 23:48
...i nie tylko. Samotny ucciwy wolny WLOCH, szuka zony!
Mieszkam w Krakowie od kilka lat. Kiesy sie przeprowadzilem myslalem
ze "pare miesiacy i juz nie bede sam". Wielka pomylka.

Prawie minelo 4 lata i jestem caly czas sam. Mam wyzsze wykszltalcenie,
wysoki IQ, pracuje w Polsce jako freelance, mam 38 lat wiec nie jestem
staruszek, ale mimo wszystko jestem sam.

jesli jakas SAMOTNA I WOLNA (nie szukam przygody) kobieta, NIEPALACA
i z WYZSZYM WYKSZTALCENIE chce mnie poznac, prosze pisac na moj
email: wolnywolny@tlen.pl

odsilam foto, daje chetnie telefon. jestem jaknajbardziej konkrenty.

prosze NIE kasowac moj post! nawet jesli nie jest za bardzo w temacie,
miejcie litosci.. probowalem w kazdy sposob poznac kobiete mojego
zycia, a moze TU bedzie miejsce gdzie ona sie dowie ze "ja jestem"?

Daniele
Obserwuj wątek
    • dorotek_s Re: Dla samotnej kobiety w Osiedlu Europejskie... 18.09.05, 17:07
      To co z Toba nie tak..? ;) W Krakowie tyle pięknych kobiet.. :)
      • cudzoziemiec_w_pl Re: Dla samotnej kobiety w Osiedlu Europejskie... 18.09.05, 22:39
        TAK. mam niestety IQ 180 (badanie MENSA we wloszech)

masz inne pytanie?
        • franeknordgreen Re: Dla samotnej kobiety w Osiedlu Europejskie... 19.09.05, 08:56
          Kolego, Polska to nie wielkie biuro matrymonialne. To, co piszesz jest
          uwłaczające dla polskich kobiet i doskonale pokazuje, dlaczego do tej pory Ci
          się nie udało. Przerośnięte ego i wymagania, które zapewne nijak nie
          odpowiadają temu, co sam jesteś w stanie zaoferować.
          • lukas774 Re: Dla samotnej kobiety w Osiedlu Europejskie... 19.09.05, 13:48
            a ja stanę w obronie kolegi :)uważam że to nic zlego że tak pisze oczywiście
            żaden polak by na to nie wpadł że można coś takiego napisać na forum ze zwględu
            na swój temperament a włoch potrafi :) poza tym ocenianie kogoś jak się go nie
            zna i po trzech zdaniach na sieci świadczy o kulturze osobistej.

pozdrawiam Włocha :)
            • anetamr Re: Dla samotnej kobiety w Osiedlu Europejskie... 19.09.05, 13:57
              A ja rowniez pozdrawiam Wlocha.
              szkoda, ze Polacy mają tak mało poczucia humoru ;)
              • cudzoziemiec_w_pl Re: Dla samotnej kobiety w Osiedlu Europejskie... 19.09.05, 15:42
                dzieki aneta i lukasz. :)

ja naprawde nie rozumiem jak mozna atakowac czlowieka
                ktory na dzien dobry pisze jasno ze CIERPI!

ja nie ukrywam ze CIERPIE dla moj samotnosci!

a IQ to FAKT. to sprawa GENETYCZNA! ja nie pisze to
                zeby sie "chwalic". bo chwalic mozna dla sprawe dla ktory
                walczylismy, pracowalismy. ja to dostalem od LOSU. od urodzenia!

a nie pisze to zeby sie chwalic! pisze poniewaz 90% a moze 95% kobiet
                z mna nie ma szans. to MOJ dramat. bo one, z normalna inteligencja,
                disponuja z wielka masa mozliwich partnerow. ja NIE.

po co mam ukrywac? a potem co? umawiam sie, przychodzi piekna
                laleczka na randka. rozmawiamy przy kawie. a padaja mi rece.
                wiec po co taka randka? lepiej wyjasnic od razu! KAWA NA LAWA!

"UWAGA! GENIUSZ!"

tylko osobe ktore nie wiedza co to znaczy moga myslec ze jest to
                fajnie. jako dziecko okropnie cierpialem caly czas podstawowki.
                IQ 180 znaczy ze kiedy mialem 10 lat, mialem INTELIGENCJA jak
                dorosly, i owszem, rozwoj emocjonalne jako 10latek!

To wcale nie jest piekne.

Kto rzuca kamien musialby zastanawiac....
                • crassus Re: Dla samotnej kobiety w Osiedlu Europejskie... 19.09.05, 20:03
                  Coż, faktycznie okrutnie cierpisz z powodu tego IQ. To się rzuca w oczy od
                  pierwszego wyrazu. Wyrazy współczucia. Geniusza zrozumieć trudno, więc nie
                  pojmuję, dlaczego szukasz kandydatki na żonę na forum Osiedla Europejskiego?
                  Wszak jest tyle innych, odpowiedniejszych ku temu miejsc zarówno w sieci, jak i
                  w realu.
    • gonzuleniek Re: Dla samotnej kobiety w Osiedlu Europejskie... 19.09.05, 20:08
      Poecam forum na
      www.mensa.pl
      a nuz sie uda
      trzymam kciuki
      • dorotek_s Re: Dla samotnej kobiety w Osiedlu Europejskie... 20.09.05, 19:04
        :))))
        • cudzoziemiec_w_pl Re: Dla samotnej kobiety w Osiedlu Europejskie... 21.09.05, 08:52
          dorotek, TY jestes zainteresowana? TAK / NIE?
          • dorotek_s Re: Dla samotnej kobiety w Osiedlu Europejskie... 21.09.05, 10:30
            Nie nie, ja zajęta jestem.
            Tak się tylko uśmiechnęłam do Ciebie ;)
            • beebee3 Bujda 21.09.05, 23:23
              To jakaś choroba z tym IQ. Przecież testy MENSA mierzą TYLKO inteligencje tzw.
              matematyczną. Inteligencję ogólną mierzą inne testy. Twoje IQ świadczy jedynie
              o tym, że dobrze sobie radzisz z problemami logicznymi, a o reszcie niestety
              nic nie świadczy... Myślę, że Twoje problemy z kobietami mają źródło gdzie
              indziej (i nie mam tu na myśli kobiet). A tak całkiem poza tym, to niejaka Doda
              Elektroda ma IQ ponoć ponad 150, a kto tą panią słyszał choć raz, ten wszystko
              już wie... I jeszce jedno - nie wierzę w historyjkę z Włochem (choć mogę się
              mylić)...
              Forza Italia!
              • polepole PROSTACZKA SIE ZNALAZLA.... 23.09.05, 10:07
                hej prostaczko, az mi sie nudzi czytac od KRETYNKI ktore
                same maja problemy z obcymi jezykami, i oskarzaja mnie ze
                "nie moge byc wlochem, bo mowie po polsku".

zalosna.

a druga bzdura: test MENSA nie mierzy tylko inteligencja
                matematyczna. bo inteligencja jest inteligencja i TYLE.

matematyczna? pracuje jako tlumacz, tlumacze PL>IT okolo 1000 slowa/godz.
                NORMALNY TLUMACZ, OWSZEM PROFESJONALISTA, tlumacze okolo 250-300 slow/godz.

nic wspolnego z matematyki.

oj, problemy z kobietami maja TUTAJ ZRODLO. bo ja na przyklad
                poznaje prosta baba ktora pisze co TY PISZESZ, ja juz nie jestem
                zaintersowany.

o to DOKLADNIE chodzi.

dla was, prostych, KAZDY czlowiek z odmiennego plci jest potencjalne
                kandydat pod wzgledem intelektualne. owszem, robicie selekcja
                jesli podoba sie wizualnie itd.

dla mnie, chyba tylko 5%-10% pasuje, bo ma WYSTARCZAJACY poziom
                intelektualnie. a potem dopiero ja tez robie selekcje pod wzgledem
                czy podoba mi sie wizualnie itd..

wiec WY prostakow macie 10-20 raz wiecej latwiej niz ja.

Daniele
                • franeknordgreen Re: PROSTACZKA SIE ZNALAZLA.... 23.09.05, 10:21
                  No i wyszło szydło z worka...

• lukas774 Re: PROSTACZKA SIE ZNALAZLA.... 23.09.05, 11:19
                    już nie staję w obronie włocha i go nie pozdrawiam :(
                    • cudzoziemiec_w_pl Re: PROSTACZKA SIE ZNALAZLA.... 23.09.05, 13:04
                      no to SPIER-DALAJ lukasz.

wiec co mi obchodzi o twoja obrona?
                • crassus Re: PROSTACZKA SIE ZNALAZLA.... 23.09.05, 11:36
                  polepole napisał:

"hej prostaczko, az mi sie nudzi czytac od KRETYNKI ktore
                  same maja problemy z obcymi jezykami, i oskarzaja mnie ze
                  "nie moge byc wlochem, bo mowie po polsku"... itd., itp., aż do końca

Daniele!
                  Wypowiedź tak inteligentna, że powala. Znajomość języka polskiego również.
                  Ciekawe jak z włoskim?
                  • cudzoziemiec_w_pl Re: PROSTACZKA SIE ZNALAZLA.... 23.09.05, 13:09
                    > Wypowiedź tak inteligentna, że powala. Znajomość języka polskiego również.
                    > Ciekawe jak z włoskim?

wiesz kolego, ZALOSNY polacy tlumacz NA JEZYK OBCY.
                    to na swiecie sie NIE ROBI.

robia ludzi w POLSCE, w RUMUNI a chyba tez w AFRYCE.

ja tlumacze TYLKO I WYLACZNIE NA WLOSKI, czlowieku.

a pisze DOSKONALE.

wczoraj pracowalem 7 godzin, a na fakture pisze 758 ZL.

owszeeeeeeeeeeeeeem, mozesz nie wierzyc.
                    a wiesz co mi obchodzi?

jesli MOJ klienci mi placa DOBRZE dla moje tlumaczenie
                    na wloski, co za roznica ze jakies sfrustruowany "crassus"
                    pisze "ciekawe jak z wloskim"?

ZADNA.

idz pracowac pod-czlowieku. bo ty potrzebujesz tydzien (a moze
                    wiecej) zeby robic to co ja na jeden dzien.

wiec nie marnuj czas. bo umierasz z glodu.. ha ha ha
                    • password3 Re: PROSTACZKA SIE ZNALAZLA.... 23.09.05, 13:55
                      Do "nieszczęśliwego" Włocha
                      Może i masz wysokie IQ, ale pojęcia nie masz o życiu i o relacjach z innymi
                      ludzmi. Wiesz dlaczego nie znalazłeś jeszcze żadnej dziewczyny? Bo nie jestes
                      atrakcyjny - szczególnie zachowaniem. Myslisz, że jesli bedziesz tak sie
                      zachowywal, jak to widac z twoich wypowiedzi, to kogos znajdziesz? Musisz byc
                      naprawde nienormalny. Obrażanie ludzi, ktorzy zarabiają mniej od ciebie, nie
                      swiadczy o twojej inteligencji. A gdybys mial takową, to na pewno poradzilbys
                      sobie ze znalezieniem dziewczyny skoro tak tego pragniesz.
                      Wracaj lepiej do Włoch i zrób tam furorę swoim IQ;-)
                    • crassus Re: PROSTACZKA SIE ZNALAZLA.... 23.09.05, 14:02
                      Daniele,
                      skoro tak sobie miło gawędzimy, czy oprócz żony nie brakuje Ci południowego
                      słoneczka, prawdziwej pizzy, lampki np. Chianti (to z hipermarketu jest
                      wstrętne), ...?
                      • lukas774 Re: PROSTACZKA SIE ZNALAZLA.... 23.09.05, 14:25
                        crassus podoba i się twoje poczucie humoru :)
                        • aga.ana Biedny Włoch 23.09.05, 17:39
                          tak czytam sobie ten post i obserwuję, co z rozmowy na temat szukania polskiej
                          żony przez superinteligentnego Włocha wyniknie, i przyznaje, że rozczarowałeś
                          mnie Daniele... oj bardzo mnie rozczarowałes. Sądząc po tonie Twojej wypowiedzi,
                          jestes swoim największym i najbardziej zagorzałym fanem , a fanki płci
                          przeciwnej jakoś nie widać...

Rozpisujesz sie o swojej inteligencji, jakby to ona własnie Cię ustawiała w
                          ludzkiej hierarchii, i to Twoim zdaniem - na samym szczycie. Masz więc pod sobą
                          pod-ludzi (Nietzsche by sie nie powstydził takiej pychy, doprawdy)którzy nie
                          zarabiają tyle, co Ty ( to Twoja druga, obok superinteligencji, wspaniała
                          cecha), i nie masz oporów przed powiedzeniem wszystkim, ze po prostu nimi gardzisz.

Wcale sie wiec nie dziwie, ze nie masz kobiety i nie mozesz jej znalezc, bo bije
                          od Ciebie zarozumiałość, o egoizmie i szeregu jeszcze mniej przyjemnych cech nie
                          wspominając. No i pewnie dobrze Ci samemu, skoro do tego czasu życie nie
                          nauczyło Cie pokory i szacunku do innych.

Ja jestem wolna i mam 20 lat, podobno bardzo inteligentna, nie zarabiam tyle co
                          Ty i nie mam najmniejszej ochoty Cie poznać.

Pozdrawiam wszystkich na forum :)
                          • cudzoziemiec_w_pl Biedna Polka 21.10.05, 14:17
                            aga.ana napisała:

> Ja jestem wolna i mam 20 lat, podobno bardzo inteligentna,
                            > nie zarabiam tyle co Ty i nie mam najmniejszej ochoty Cie poznać.

dziecko, ja NIE SZUKAM MALOLATY!
                            ha ha ha ha

zadna strata.

malolata 20 lata albo babcia 90latka mi pisze ze "nie chce mnie"?
                            ohhhhhhhhh cala noc bede plakal...

HA HA HA HA
                • beebee3 Do Danielle 25.09.05, 11:39
                  Wiesz Danielle - masz duuuuuży problem ze sobą samym... Jesteś nadpobudliwy,
                  m.in. Proponuję popracować nad sobą...
                  • cudzoziemiec_w_pl Do BEEBEE3 + POLECAM FILM 21.10.05, 14:21
                    1) mam na imie DANIELE. tylko 1 "L". nie badz analfabeta...

2) "WieCIE POLACY - maCIE duuuuuży problem ze sobą samym... JesteSCIE trupy
                    chodzacy, pozbawiony reakcje, m.in. Proponuję popracować nad sobą..."

polecam film: "czlowiek bez przeszlosci". tam widac finnowie.
                    a polacy sie smieja: "ale SZTYWNY te finnowie"

SUPER. ogladajac ten film mozecie wiedzic jak WY wygladacie na OCZY WLOCHA!

zapraszam do kina

• julaa włoch-don juan 23.09.05, 19:12
      zauważyłam że danielle zamieścil swe towarzyskie anonse nie tylko na naszym
      forum :> straszny podrywacz z niego ;)
      • crassus Re: włoch-don juan 23.09.05, 19:52
        ..., a i owszem, oferował również "pracę".
        • ballerinapl Re: włoch-don juan 24.09.05, 21:10
          Hmmmm,
          Raz w mieście spotkałam Włocha który świetnie mówił po polsku i miał na imię
          Daniello. Tłumaczył i chwalił się że jest w mensie, zapytał mi się też czy
          można mnie poderwać. Powiedziałam, że nie bo jestem zajęta, na co on odparł
          że "my polki już tak mamy że musimy wcześnie sobie kogoś szukać", a później
          jeszcze coś równie podnoszącego na duchu :) Domyślam się, że to ten sam
          Daniello, chociaż w realu miał trochę więcej wdzięku niż na Waszym forum :)
          Jedyne co mogę mu poradzić - przestań się chwalić swoją mensą, mensę w polsce
          załątwiła już sobie nawet cycata Doda. Nie obrażaj polskich kobiet, nie pokazuj
          swojej wyższości - nie jesteśmy niemotami które polecą na Twoje zarobki oraz
          intelekt. To za mało. No i ćwicz, ćwicz kulturę osobistą :)
          Pozdrowienia dla dalszych sąsiadów (mam na myśli os. Europejskie, nie Włochy)
          • dorotek_s Re: włoch-don juan 24.09.05, 21:46
            Co Ty chcesz od Dody?? :) Mensy nie zalatwiała, tylko powaznie ma taki wynik.
            • crassus Re: włoch-don juan 25.09.05, 10:28
              Członkowie Mensy świadczą o Mensie. I cóż ... , nieszczególnie to wygląda.
              Pozdrowienia dla wszystkich, mniej lub bardziej inteligentnych, tych którzy
              posiedli sprawność wypełniania testów również.
              • ballerinapl Re: włoch-don juan - OT 30.09.05, 10:12
                No właśnie. Jakby w Mensie przeprowadzano test z savoir-vivre'u to pewnie
                byłaby o wiele bardziej elitarna. Parę osób by odpadło :)
          • amb25 Re: włoch-don juan 18.10.05, 09:54
            Mnie wydaje się to popuszczaniem nas. Nie wierzę, żeby inteligenty człowiek
            chawlił się w ten sposób np. swoim IQ czy zarobkami.
            Ale to prawda, że inteligencja przeszkadza w znalezieniu partnera. I to
            niestety głównie kobietom. Bo wykształcona inteligentna Pani szuka właśnie
            takiego mężczyzny. Sama znam kilka pań w okolicach 30 z doktoratami,
            uczestniczki międzynarodowych sympozjów. I co - są samotne. Bo na dłuższą metę
            facet o inteligencji odbiegającej od ich po porstu staje się nudny.
            I jestem pewna, że na faceta który na wstępie chwali się, że ma IQ 180 nawet by
            nie zerknęły. Szkoda, że Paniom nie pokazujesz zaświadczenia z MENS-y. Może
            wtedy uwierzą?
            Jesli to rzeczywiście pisze zasmucony Włoch - to mogę Ci napisać, że w ten
            sposób inteligentnej Pani nie poderwiesz. Polki (przynajmniej te w okolicach
            30) są przyzwyczajone do większej fantazji a inteligencją nie trzeba się
            chwalić - to wychodzi w trakcie rozmowy, w sposobie zachowania, spojrzeniu itp.
            • tfl Re: włoch-don juan 19.10.05, 22:34
              Wlasnie przyczytalem sobie caly ten watek i mam wrazenie ze to jest doscyc
              ciekawa prowaokacja. Nawet udana bo wywolala ciekawa dyskusje. Uderza w
              sereotyp ze jak facet napisze w polce ze jest wlochem to kobiety oszaleja na
              tym punkcie, no mozna w sumie takie reakcje zaobserwowac czsami ale swiadczy to
              o prymitywnosci tych kobiet a w koncu oferta jest skierowana do osoby
              superinteligentnej :)
              Pozatym niemozliwe wydaje mi sie zeby osoba bardzo inteligentna mogla sie tak
              wyrazac, nawet jezeli ma wloski (mityczny) tempreament. Mialem okazje poznac
              troche wlochow i wiekszosc z nich byla rozlazłymi maminsynkami mieszkajacymi u
              mamusi do 40 roku zycia.
              Nie dajcie sie nabierac na prowokacja i glupie stereotypy.
              • outum Re: włoch-don juan 20.10.05, 08:35
                Niestety nie jest to prowokacja, trudno w to uwierzyć, ale tak jest.
              • cudzoziemiec_w_pl OTO SWIADECTWO MENSA :) dla ludzi malej wiary.. 21.10.05, 14:15
                HA HA HA

prosze:

www.wolnywolny.republika.pl/iq180.jpg
                • julaa Re: OTO SWIADECTWO MENSA :) dla ludzi malej wiary 21.10.05, 15:51
                  bravo, bravo bravissimo!
                  • cudzoziemiec_w_pl Re: OTO SWIADECTWO MENSA :) dla ludzi malej wiary 09.11.05, 23:26
                    grazie
                    • babeta5 Re: OTO SWIADECTWO MENSA :) dla ludzi malej wiary 04.04.06, 22:20
                      No to i ja sie wlacze: swietny watek! Ubawilam sie czytajac. I musze wam
                      powiedziec, ze to, o przeczytalam w watkach samotnego Wlocha moze byc prawda,
                      niestety... Bylam kiedys z ramienia MENSY we Wloszech (zalatwilam sobie taki
                      krotki wyjazd zeby pozbierac materialy do pracy mgr) i mieszkalam u Wlocha -
                      czlonka MENSY. Poznalam tez innych czlonkow tejze organizacji, nie tylko
                      Wlochow. Otoz pan ow mial certyfikat ZAWIESZONY NAD DRZWIAMI! A do MENSY dostal
                      sie chyba dwoma punktami... Wiec to jednak moze byc autentyk, ten samotny
                      Wloch.
                      Do Daniele: wiesz, Polska dawno juz wyszla z okresu rozwoju, w ktorym mozna
                      bylo sobie znalezc zone za rajstopy. Proponuje poszukac dalej, nie obrazajac
                      nikogo z tych krajow. Ale moze jakas biedna dziewczyna z glodu albo zeby
                      ratowac rodzicow z nedzy zgodzi sie ciebie znosic? Pozdrawiam wszystkich
                      watkowacow.
                      • babeta5 Re: OTO SWIADECTWO MENSA :) dla ludzi malej wiary 04.04.06, 22:29
                        P.S.

Jeszcze do Daniele: zanim zaczniesz bluzgac i obrazac Polakow proponuje
                        zapoznac sie z kombinacjami jezykowymi np. u tlumaczy etatowych Unii
                        Europejskiej. Funkcjonuje tam cos takiego jak jezyk A i B (oba czynnie i
                        biernie). Wiec nie tylko Polacy i Rumuni tlumaczana jezyki obce. Ale to trzeba
                        byc profesjonalista wysokiej klasy, a nie tylko maszyna do szybkiego przerobu
                        slow na godzine.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka