Dodaj do ulubionych

Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;-)

23.09.05, 11:31
tylko gdzie mozna go kupic w Krakowie? Ktos ma moze jakis pomysl?
Obserwuj wątek
    • szut Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- 23.09.05, 12:12
      Najlepiej w restauracji (jest tez kawiarnia) ukrainskiej na Kanoniczej.
      Zdaza sie tez czasem w sklepach (np. Plus).
      • Gość: dark Kwas chlebowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:41
        Potwierdzam - na pewno jest w "Ukraińskim smaku" na Kanoniczej. Kiedyś
        widywałem też kwas chlebowy w delikatesach koło "Hawełki" na Rynku, ale już
        dawno tam nie kupowałem.
        Szkoda tylko, że teraz jest tylko w butelkach plastikowych 1 l, kiedyś bywał w
        szkle 0,33 l :)))
        • Gość: Andy Re: Kwas chlebowy IP: *.netcontrol.pl 23.09.05, 15:02
          Jest prawie cały czas w carrefurze na Witosa. I w Biedronce na Wysłouchów na
          stoisku piekarniczym. Niestety właśnie tylko ten sprowadzany przez jakas
          poznańską firmę, czyli w 1l plastikach.
        • Gość: kwas Re: Kwas chlebowy IP: *.chello.pl 04.10.05, 01:26
          i na topolowej produkują we szkle;P mniam
    • Gość: kwas Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: *.compower.pl 23.09.05, 15:26
      nie wiem , czy dobrze kojarze, ale czy kwas chlebowy ma smak przeslodzonej
      coli? kiedys kupilem taki kwas w Wilnie i smakowal wlasnie tak...
    • Gość: norek Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 16:09
      a z kim ty człowieku planujesz tę randkę i czego się po niej spodziewasz?!
      • zeev Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- 23.09.05, 17:09
        może daj jej walonki?
        • Gość: norek Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:20
          słusznie, zima zapowiada się tęga, no to i coś na głowę, może pilotkę z
          podpinką?
    • Gość: Alina jaki znowu trunek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 00:23
      "trunek" to z definicji napój alkoholowy, a obawiam się, że kwas chlebowy
      procentów nie ma... :))))) ale smaczny, faktycznie, taki słodki gazowany napój.

można go znaleźć w większosci hipermarketów ale zazwyczaj stoi w dziwnych
      miejscach... w Carrefour'rze na Zakopiańskiej stoi w rzędzie pod ścianą po
      prawej stronie, obok Frugo, niedaleko piw.
      w meksykańskim barze w Plazie też go dostaniesz.
      pzdr
      • zeev jestem za pilotką 24.09.05, 10:17
        zresztą najlepszy byłby cały zestaw a la Stirlitz w Moskwie: pilotka, walonki,
        wlokący się spadochron, a w ręku kwas chlebowy (Carrefour - Leader Price?)
        • Gość: norek Re: jestem za pilotką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 14:44
          jasne, nic tak nie kręci lasek, jak pilotka, kufaja i walonki, a nie design
          a`la jakiś tam postmodernistyczny bond (james bond), z tym jego tandetnym
          smokingiem, marini i ferrari...
    • Gość: kwas Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: *.chello.pl 04.10.05, 01:24
      hej. w Krakowie na ul. topolowej jest sklepik eko i piekarnia i tam mają kwas
      własnej produkcji...miodzio
      • Gość: xxx Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 02:20
        W Krakowie na Zamenhoffa w sklepie ze zdrową żywnością mają Kwas chlebowy w
        szklanych butelkach, chyba importowany z Litwy.
        • szut Re: Sok z brzozy (troche nie na temat) 04.10.05, 07:29
          Na Krzywej jest taki maly sklepik ze zdrowa zywnoscia - maja nawet sok z brzozy (chodzi mi o taki w kartonie litrowym), import z Bialorusi. Na Bialorusi i Litwie byl tani, a u nas az 8 zl za litr.... :(((
          Maja tez takie soki z brzozy w duzych slojach, ale tych nie probowalem.
    • Gość: natalia Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:32
      w restauracji "karczma pod Balacha" w cichym kaciku mozna dostac litewski kwas
      za 5 zl
      • anisua Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- 05.10.05, 10:27
        wczoraj z ciekawości,
        bo tak zachwalacie kupiłam go w delikatesach na Krupniczej
        i niezłe;)
        koszt 1,80zł za 1,5 l
    • Gość: franek Kurdwanowów Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: w3cache.* / *.2-0.pl 05.10.05, 17:01
      przyjacielu najlepszy trunek na randkę to nie jest kaws chlebowy, ale alkohol
      mieszany rano zaraz po śniadaniu zacznij go smolić ma być minimum flacha 0,5 L
      podaję recepturę 1 cytryna, 1 wino, 1 flacha wódki, 1 piwo marki porter, to
      razem po wymieszaniu musi się gryżć 48 /h a pod wieczór pij i idż na randkę
      będziesz to mogł robić jak "miś brunatny"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka