rafieba 23.09.05, 11:31 tylko gdzie mozna go kupic w Krakowie? Ktos ma moze jakis pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szut Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- 23.09.05, 12:12 Najlepiej w restauracji (jest tez kawiarnia) ukrainskiej na Kanoniczej. Zdaza sie tez czasem w sklepach (np. Plus). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Kwas chlebowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:41 Potwierdzam - na pewno jest w "Ukraińskim smaku" na Kanoniczej. Kiedyś widywałem też kwas chlebowy w delikatesach koło "Hawełki" na Rynku, ale już dawno tam nie kupowałem. Szkoda tylko, że teraz jest tylko w butelkach plastikowych 1 l, kiedyś bywał w szkle 0,33 l :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kwas chlebowy IP: *.netcontrol.pl 23.09.05, 15:02 Jest prawie cały czas w carrefurze na Witosa. I w Biedronce na Wysłouchów na stoisku piekarniczym. Niestety właśnie tylko ten sprowadzany przez jakas poznańską firmę, czyli w 1l plastikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwas Re: Kwas chlebowy IP: *.chello.pl 04.10.05, 01:26 i na topolowej produkują we szkle;P mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwas Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: *.compower.pl 23.09.05, 15:26 nie wiem , czy dobrze kojarze, ale czy kwas chlebowy ma smak przeslodzonej coli? kiedys kupilem taki kwas w Wilnie i smakowal wlasnie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 16:09 a z kim ty człowieku planujesz tę randkę i czego się po niej spodziewasz?! Odpowiedz Link Zgłoś
zeev Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- 23.09.05, 17:09 może daj jej walonki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:20 słusznie, zima zapowiada się tęga, no to i coś na głowę, może pilotkę z podpinką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina jaki znowu trunek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 00:23 "trunek" to z definicji napój alkoholowy, a obawiam się, że kwas chlebowy procentów nie ma... :))))) ale smaczny, faktycznie, taki słodki gazowany napój. można go znaleźć w większosci hipermarketów ale zazwyczaj stoi w dziwnych miejscach... w Carrefour'rze na Zakopiańskiej stoi w rzędzie pod ścianą po prawej stronie, obok Frugo, niedaleko piw. w meksykańskim barze w Plazie też go dostaniesz. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zeev jestem za pilotką 24.09.05, 10:17 zresztą najlepszy byłby cały zestaw a la Stirlitz w Moskwie: pilotka, walonki, wlokący się spadochron, a w ręku kwas chlebowy (Carrefour - Leader Price?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: jestem za pilotką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 14:44 jasne, nic tak nie kręci lasek, jak pilotka, kufaja i walonki, a nie design a`la jakiś tam postmodernistyczny bond (james bond), z tym jego tandetnym smokingiem, marini i ferrari... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwas Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: *.chello.pl 04.10.05, 01:24 hej. w Krakowie na ul. topolowej jest sklepik eko i piekarnia i tam mają kwas własnej produkcji...miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 02:20 W Krakowie na Zamenhoffa w sklepie ze zdrową żywnością mają Kwas chlebowy w szklanych butelkach, chyba importowany z Litwy. Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: Sok z brzozy (troche nie na temat) 04.10.05, 07:29 Na Krzywej jest taki maly sklepik ze zdrowa zywnoscia - maja nawet sok z brzozy (chodzi mi o taki w kartonie litrowym), import z Bialorusi. Na Bialorusi i Litwie byl tani, a u nas az 8 zl za litr.... :((( Maja tez takie soki z brzozy w duzych slojach, ale tych nie probowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:32 w restauracji "karczma pod Balacha" w cichym kaciku mozna dostac litewski kwas za 5 zl Odpowiedz Link Zgłoś
anisua Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- 05.10.05, 10:27 wczoraj z ciekawości, bo tak zachwalacie kupiłam go w delikatesach na Krupniczej i niezłe;) koszt 1,80zł za 1,5 l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Kurdwanowów Re: Kwas chlebowy - najlepszy trunek na randke ;- IP: w3cache.* / *.2-0.pl 05.10.05, 17:01 przyjacielu najlepszy trunek na randkę to nie jest kaws chlebowy, ale alkohol mieszany rano zaraz po śniadaniu zacznij go smolić ma być minimum flacha 0,5 L podaję recepturę 1 cytryna, 1 wino, 1 flacha wódki, 1 piwo marki porter, to razem po wymieszaniu musi się gryżć 48 /h a pod wieczór pij i idż na randkę będziesz to mogł robić jak "miś brunatny" Odpowiedz Link Zgłoś