Dodaj do ulubionych

VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH

IP: 213.25.166.* 23.09.01, 18:13
BEZ DWÓCH ZDAŃ JET TO NAJLEPSZE LICEUM W KRAKOWIE. TE WSZYSTKIE NOWOTFORKI DO
PIET NIE DORASTAJA TEJ CUDOWNEJ SZKOLE. FANTASTYCZNA ATMOSFERA, FANTASTYCZNI
LUDZIE I NAUCZYCIELE. TAK POWINNA WYGLADAC POLSKA SZKOLA
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH IP: 213.17.128.* 24.09.01, 15:08
      A ja sie nie zgodze...Choc jestem absolwentka tego liceum. Ono bylo najlepsze z
      najlepszych, ale kilka czy kilkanasie lat temu. Za dyrektora Korca. Jaki byl,
      taki byl, ale o szkole dbal. Wiec i dobra kadra byla, i swietna wspolpraca
      miedzynarodowa, i wszyscy jakos czuli wspolnote z ta szkole no i niejaka dume,
      ze sie do niej chodzi. Bo byla to szkola w jakis sposob elitarna i chodzenie do
      niej bylo jednak jakims tam wyroznieniem. A teraz? Jest to szkola, jak kazda
      inna. Bo niestety o tym, ze jakas szkola jest najlepsza nie swiadcza tylko
      uczniowie, ktorzy ze soba zawsze sie dogadaja i ktorym zawsze w jakis sposob
      bedzie ze soba dobrze.
      • Gość: jones Re: VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH IP: *.attcanada.com 25.09.01, 18:30
        Tez je konczylam, jeszcze za Korca i bylo moze powyzej przecietnego, ale znowu
        nic specjalnego. Korca wcale tak dobrze nie wspominam, wspolpraca
        miedzynarodowa byla mierna, poziom jezykow dosc wysoki, fakt.
        • Gość: beata Re: VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH IP: 213.17.128.* 25.09.01, 18:39
          No to proponowalabym zobaczyc jak jest teraz. Ja Korca tez jakos super nie
          wspominam, ale z perspektywy czasu widze, ze to byl dobry dyrektor.
    • Gość: a Re: VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH IP: 213.25.166.* 26.09.01, 21:44
      jak najbardziej popieram
    • Gość: aaaaaa Re: VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH IP: 213.25.166.* 11.10.01, 19:39
      buuuuuuuu
      czemu NIKT nie pisze?
    • Gość: Is Re: VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 13:11
      Z kadencji Korca zapamietalam tylko jego coroczne inaugurujace rok tyrady,
      powiadamiajace zestresowanych uczniow o liczbie osobnikow,
      cytuje, "niewydolnych umyslowo, ktorzy poszli kontynuowac nauke w innych
      zakladach"...Jak naprawde bylo w naszym zakladzie wszyscy sie dowiedzieli,
      kiedy Korzec udal sie na "bezterminowy urlop"...Dbal o szkole, a zwlaszcza o
      swoje iteresy...Za Zieblinskiej bylo lepiej, czlowiek mial przynajmniej
      poczucie, ze ktos go rozpoznaje na korytarzu...Z szostej placowki, Bogu dzieki,
      w tym roku mnie wypuszczono, wiec nie bede sie dluzej musiala uzerac z kadra,
      ktorej znakomita wiekszosc stanowia miernoty w stylu Madame Rozmus...
      Poziom jezykow teraz tez spada...Odeszla Sendor, a angielskiego uczy np. zona
      prof. Slawka Kubasa...
      Najlepsi nauczyciele (vide Domoslawska) odchodza...Dobrze, ze uchowali sie
      przynajmniej Rak, Kowalczuk i najwspanialsza na swiecie lacinniczka, prof.
      Caba...
      • Gość: To ja Re: VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH IP: 213.25.166.* 14.10.01, 19:23
        Gość portalu: Is napisał(a):

> Z kadencji Korca zapamietalam tylko jego coroczne inaugurujace rok tyrady,
        > powiadamiajace zestresowanych uczniow o liczbie osobnikow,
        > cytuje, "niewydolnych umyslowo, ktorzy poszli kontynuowac nauke w innych
        > zakladach"...Jak naprawde bylo w naszym zakladzie wszyscy sie dowiedzieli,
        > kiedy Korzec udal sie na "bezterminowy urlop"...Dbal o szkole, a zwlaszcza o
        > swoje iteresy...Za Zieblinskiej bylo lepiej, czlowiek mial przynajmniej
        > poczucie, ze ktos go rozpoznaje na korytarzu...Z szostej placowki, Bogu dzieki,
        >
        > w tym roku mnie wypuszczono, wiec nie bede sie dluzej musiala uzerac z kadra,
        > ktorej znakomita wiekszosc stanowia miernoty w stylu Madame Rozmus...
        > Poziom jezykow teraz tez spada...Odeszla Sendor, a angielskiego uczy np. zona
        > prof. Slawka Kubasa...
        > Najlepsi nauczyciele (vide Domoslawska) odchodza...Dobrze, ze uchowali sie
        > przynajmniej Rak, Kowalczuk i najwspanialsza na swiecie lacinniczka, prof.
        > Caba...
        >
        Dzięki za posta. tak się składa ze ja mam akurat tą przyjemność
        lub tez i nie uczeszczania do zakładu 6. Mialam to szczescie ze uczyla mnie prof
        Domosławska najlepsza nauczycielka chyba w calej szkole. Niegdy nie zapomnie
        lekcji z Nia. Nie mialam szczescie co do nauczycielki matematyki. Zapewne
        pamietasz prof.H.Koszmar. Masz racje jesli chodzi o jezyki. W zeszlym roq uczyla
        mnie taka babka ang., za jak narazie nie umiem kompletnie nic nie mam pojecia jak
        zdam mature. Na szczescie w tym roq ja wywalili i moja obecna nauczycielka cos
        uczy chociarz wydaje mi sie ze i tak za malo. Z ta szkola w ogóle porobilo sie zle
        Ja juz sie w tym wszystkim polapac nie moge.Mielismy chodzic na rano i co?
        Chodzimy na 11 a wychodzimy o 17 wiec ani rano nauka ani wieczorem( pozostaje
        tylko noc)Ja nie wiem jak to dalej bedzie ale ja tak dlugo nie pociagne......
        Pozdrawiam Cie serdecznie, milo bylo mi Cie mijac na korytarzu, tak mówie teraz z
        perspektywy czasu:))))))

Ps Ale zaluj ze nie widzialas nowej sali gimn, na której.....nic nie ma:))))))
        Nawet 1 pilki:)
        • Gość: Xman Re: VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH IP: 213.25.166.* 14.10.01, 21:11
          Jestem absolwentem VI LO w Krakowie rocznik 1996, za moich czasów mimo
          dyrektorowania Korca poziom zaczął się obniżać. Moja klasa była podzielona na
          dwie połówki, ta pierwsza miała lepszych prowadzących, tym drugim przypadli
          gorsi. Tak wyglądały lekcje języków obcych. Wymmiana międzynarodowa w
          dzisiejszych czasach to żaden cymes. Wierzcie mi że sam wolałem wyjazd na
          Słowacje. Kiepski poziom historii, jęz. polskiego. Mieliśmy problemy z
          dostaniem się na studia dzienne. Korepetycje z jęz. polskiego przed maturą
          brała połowa klasy, tych których nie było na to stać pozostały bryki.
        • Gość: Xman Re: do to ja IP: 213.25.166.* 14.10.01, 21:15
          Przeczytaj mojego posta i nie załamuj się, nie wart mnie też groził wylot z
          powodu matematyki. Trzymaj się ciepło, jak chcesz to mogę do Ciebie mailować.
          • Gość: To ja Re: do to ja IP: 213.25.166.* 14.10.01, 21:30
            Gość portalu: Xman napisał(a):

> Przeczytaj mojego posta i nie załamuj się, nie wart mnie też groził wylot z
            > powodu matematyki. Trzymaj się ciepło, jak chcesz to mogę do Ciebie mailować.

hehehe:))) ciekawy jest Twój adres:)))))))))

• Gość: Xman Re: do to ja IP: 213.25.166.* 15.10.01, 14:19
              Sorry, moja poczta to sirexile@wp.pl.
              • Gość: To ja Re: do to ja IP: 213.25.166.* 15.10.01, 18:13
                Gość portalu: Xman napisał(a):

> Sorry, moja poczta to sirexile@wp.pl.

Nie chodziło mi o TEN adres (za który zreszta b. dziekuje) Zobacz na adres
                serwera...............

• Gość: beata Re: VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH IP: *.tvwisla.com.pl 15.10.01, 16:57
          Hihi, przeciez tam nigdy nic nie bylo :) Nawet pani od wuefu :)
      • Gość: beata Re: VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH IP: *.tvwisla.com.pl 15.10.01, 16:56
        Hmmm...ale te powitania mialy swoj urok...Nigdy nie zapomne mojego
        pierwszego "apelu", w Kijowie oczywiscie, gdy Korzec zaczal mowic o
        niewydolnych umyslowo, ktorzy dzieki Bogu opuscili nasz zaklad :) Przerazenie
        malowalo sie na twarzy kazdego pierwszaka. Potem oglosili, kto bedzie
        wychowawca mojej klasy...syk i jeki rozlegly sie po sali. Z kina wyszlam
        narawde przerazona.
        Przez pozostale lata nauki przerazenie nie przeszlo :) Ale teraz wcale tak zle
        tego nie wspominam. Nauczycielom, ktorzy kiedys przerazali, jestem teraz
        wdzieczna. Z mojej klasy prawie wszyscy dostali sie na te studia, na ktore
        chcieli.
        I mysle ze to przede wszystkim dzieki takim nauczycielom jak pani Burdek, pani
        Sendor a potem Lubinska, pani Sulkowska...
        • Gość: GZ Re: VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH IP: 195.116.219.* 16.10.01, 09:04
          Czy jest tutaj jakiś absolwent(ka) z 1990 roku ??
          • Gość: Xman Re: VI LO NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH IP: 213.25.166.* 16.10.01, 12:53
            A ja wspominam bardzo źle p.Burdek. Nienawidziła mnie i kilku moich kolegów.
            Pamiętam jak pewnego poranka wykrzyknęła na naszą grupę:"Wyślę was do RPA" a
            muszę nadmienić że wstrętna pani profesor myślała o zamieszkach jakie wówczas
            tam wybuchły. Ale najlepsze w jej wydaniu były klasówki które oblewało ok 50%
            moich kolegów i koleżanek, i to jej pastwienie się nad klasą. Sam zdawałem z
            oceny niedostatecznej na mierną gdzieś ok. 15 czerwca.
            Co renomy liceum, tu trzeba sięgnąć do prehistorii. Za mojej kadencji zaczęło
            się to już psuć, a na lekcjach jęz. angielskiego u przesympatycznej i młodej
            pani profesor kilka osób znało lepiej ten język niż prowadząca. Moim sukcesem w
            tym zakładzie było to że poznałem kilku fajnych ludzi z którymi znam się do
            dziś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka