Dodaj do ulubionych

Moja podstawowka nr.61

15.09.02, 00:42
Tak sobie wspominam moja szkole. Juz w roku 1918 uczyla w niej pani
Stanislawa (moja rodzina). I lata 70-te (moje) z Mieciem Maniakiem jako
dyrektorem.
I kilka ciekawych osiagniec sportowych, myle ze Bonzaj sie zainteresuje.
I stary budynek szkoly w ktorym zaczynalem nauke i przenosiny do nowego.
Pamietam te czasy, zreszta sami przeczytajcie jesli macie chwile czasu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rybitwa Re: Moja podstawowka nr.61 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.02, 15:46
      Witam !
      hmm...ale fajnie poczytać o swojej podstawówce. Skończyłam ją...naście lat
      temu, teraz chodzi do niej moja córa. Nic się w niej nie zmieniło. Kompletnie
      nic. Na stołówce tak samo poustawiane stoły, kolor ścian ten sam i kadra w 25%
      ta sama :) Nawet ciepłą wodę, której nigdy tam nie było, dzieciaki mają od
      tego roku dopiero. Na parterze tylko, bo na reszte przez tyle lat szkoły nie
      stać ;) Co za bzdura !
      To była fajna szkoła. Kiedyś, jak jeszcze była szkoła sportową. Teraz to
      jest...może się nie wypowiem ? :)
      Super ! Fajny wątek. Miło powspominać :)

Pozdrawiam
      • Gość: rita Re: Moja podstawowka nr.61 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 16:25
        Witam
        Tylko teraz szkoła jest bezpańska, nie ma w niej dyrektora. 1 wrzesnia dostała
        dyrektorka nominację a już 2 września ją usuneli. A pamietacie wożną, taaaką
        drubą, fajna kobiecina.
        • Gość: Rybitwa Re: Moja podstawowka nr.61 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.02, 16:47
          Woźną pamiętam, właśnie TĄ woźna :) Pracuje nadal tam taka woźna która za
          moich czasów też była. Tamta niestety już nie.
          Szkoła jest faktycznie bezpańska od zeszłego tygodnia. Zobaczymy jak to się
          rozwinie dalej.

Pozdrawiam
          • Gość: rita Re: Moja podstawowka nr.61 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 16:55
            Rybitwa - czy ty mieszkasz przy szkole. Muszę ci powiedzieć, że Prokocim bardzo
            tęskni na swoimi okolicami, więc jak masz coś nowego o szkole i okolicy, napisz
            mu.
            Czy wiesz co dziś odbywa się w naszym parku - wielka promocja Lasoty. Byłaś tam
            z dziećmi.
            • Gość: Rybitwa Re: Moja podstawowka nr.61 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.02, 23:44
              No mieszkam koło szkoły, to prawda. Nie będe o niej nic pisać bo mnie to
              miejsce, chociaż mam bardzo miłe wspomnienia, bardzo irytuje w tej chwili.
              W parku nie byłam, nawet nie wiedziałam, że jest jakaś impreza.

Pozdrawiam
              • Gość: rita Re: Moja podstawowka nr.61 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 21:01
                Rybitwa, to dlaczego odpowiadasz , jeżeli cię ta szkola irytuje. Malo udzielasz
                się na forum - dlaczego - napisz coś o sobie, czuję , że gdzieś kolo mnie
                oddychasz.
                • Gość: Rybitwa Re: Moja podstawowka nr.61 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.02, 23:05
                  Napisałam, że mnie ta szkoła irytuje bo przez naście lat nic się w niej nie
                  zmieniło. Poza tym miło było powspominać. Mam do niej ogromny sentyment.

Droga rito, nie udzielam się na Gazecie od dłuższego czasu, ale czytam i piszę
                  w innych miejscach. Wstyd się przyznać, ale latam po gazecie a tutaj w
                  zasadzie wcale nie zaglądałam :( Może to zmienie.

Pozdrawiam
                  • Gość: rita Re: Moja podstawowka nr.61 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 23:42
                    Dobra , zgadzam się zgadywać w którym rejonie mieszkasz, może cierpliwie po
                    nitce dojdę do miejsca.
                    Zacznę od ulicy Bieżanowskiej - tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka