Dodaj do ulubionych

falszowanie podpisow w skarbowce

02.10.05, 23:31
w styczniu 2004r, zalozono mi siedzibe firmy w moim wlasnym domu, bez mojej wiedzy i zgody przez osobe ktora jest TYLKO
zameldowana.jest napisana umowa urzyczenia z podrobionym moim podpisem, gdy sie o tym dowiedzialam (kwiecien) poszlam do Urzedu
Miasta z zapytaniem dlaczego mam siedzibe firmy zalozona, a Pani Urzedniczka mi odpowiedziala ze ich nie ineresują zadne umowy
tylko adres.jedynie Urzad skarbowy moze byc zainteresowany tą umową.
Poszlam z osoba towarzszaca do skarbowki i o dziwo pani nie chiala mi pokazac mojego zekomo podpisanego -dokumentu- umowy
urzyczenia lokalu twierdzac ze chroni ją ustawa o ochronie danych osobowych.ABSURD!!!!!!
Po paru dniach wrocilam do skarbowki z zarzadnaiem okazania mi tego pisma, no i w koncu pokazala.Widzielismy na wlasne oczy ta
umowe z czerwona pieczatka urzedu skarbowego, umowa napisana na maszynie i na niebiesko podpsana umowa.Powiedzialam kierowniczce
ze to jest sfalszowana umowa i napisalam stosowne pismo do skarbowki.
Sprawa trafila do prokuratury, i jak sie okazalo nie bylo juz oryginalu tejze umowy tylko kserokopia!!!!!!Pani urzednik tak
zeznala na komisariacie w trakcie przesluchania.
kserokopia ze skserowana pieczatka urzedu skarbowego.
takze grafolog nic nie mogl rzekomo zrobic i umozono mi sprawe z braku dowodow.ALE FIRME MAM W DALSZYM CIAGU W DOMU!!!!!!!!
Napisalam pismo do prokuratury o ponowne wszczecie postepowania w listopadzie 2004.Do tej pory nic sie nie zmienilo a pani
prokurator odpowiedziala mi ze ma wazniejsze sprawy niz ta.

Niech mi ktos odpowie jak mozna przyjmowac kserokopie z sfalszowanym podpisem i nic w tym kierunku nie robic?????

Jak mozna byc tak opieszalym w stosunku do obywatela mimo zlozenia zawiadomienia o popelnionym przestepstwie????????

Mija juz rok i 7 miesiecy i nic sie z tym nie robilo

Moze ktos ma pomysla na zalatwienie tych urzędasów zeby w koncu wzieli sie do roboty a nie pierdzieli w stłki !!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam wszystkich chetnych do wypowiadania sie na ten temat
Obserwuj wątek
    • Gość: KR Galopada myśli i pomysłow IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 00:00
      Poukładajmy Twoje problemy
      1/Czy u Ciebie jest zameldowany (i prowadzący firmę ) ktoś ze "skarbówki " ?
      • Gość: KR Re: Galopada myśli i pomysłow c.d IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 00:13
        -jezeli nie to nie "skarbówka " sfałszowała umowę .
        2/wyraziłaś zgodę na zameldowanie "kogoś "w Twoim domu -to chyba go znasz i
        masz z nim kontakt .Jeżeli nie mieszka faktycznie u ciebie to wystąp do UMK
        o "wymeldowanie z Urzędu "
        3/ Kogo oskarżasz o przestępstwo : czy swojego domownika ,czy pracownika Urzędu
        Skarbowego ; czy też obie osoby ?
        • Gość: KR Re: Galopada myśli i pomysłow c.d IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 00:26
          4/ opieszałość prokuratury -skarż się do Prokuratora wyższego rzędu
          5/Czy jesteś za tym by właściel domu miał ustawowe prawo przegladania
          dokumentów składanych do Urzędów Skarbowych . Jest to postulat bolszewicki -
          wystąp z incjatywą o zmiane prawa do jakiegoś nowego posła (najbliższą takim
          pogladom jest PiS )

6/ postulat zajęcia się sprawdzaniem meldunków i opinii grafologicznej
          dokonywanej w kazdym przypadku przyjęcia pisma przez " skarbówke " jest ciekawy
          lecz sprzeczny z pomysłem PO zwolnienia 1/2 pracowników i obcięcia 1/2
          budżetu " skarbówki ".Spełniając Twój postulat nalezałoby przyjać do pracy
          pewnie dodatkowe 50% stanu pracowników i zmienić wcześniej prawo.
          • kasia26_a Re: Galopada myśli i pomysłow c.d 03.10.05, 00:44
            witam, chodzi o to ze osoba zameldowana zlozyla w urzedzie skarbowym takową umowe uzyczenia, skarbowka o tym wie ze to nie jest moj podpis, poniewaz zlozylam w urzedzie takowe pismo ze nie podpisalam tej umowy.
            Ten dom odziedziczylam po mamie wiec i domownika tez niestety.Nieukrywam ze jest to moj ojciec.Niestety ma ku temu powazne powody zeby go z tąd wyeksmitowac ( wyrok o eksmisje mam juz za soba z tym ze moze on mieszkac do ostatniego listopada br. )Do Prokuratury zlozyla pismo skarbowka, pani urzednik zeznala na komisariacie policji ze przyjela ta umowe urzyczenia w postaci kserokopi, ale ta kserokopia jak ogladalam na policji jest z zkserowana z pieczatka urzedu skarbowego, chodzi mi o datownik.Do tego nie pisze nawet "za zgodnosc z oryginalem poswiadczam...."
            Co do prokuratora, napisalam pismo o zmiane na innego poniewaz uwazam ze jest niekompetentny i dziala na szkode moja.Niestety nie zmienili mi prokuratora a sprawa byla rozpatrywana od poczatku.Do tej pory nic sie nie zmienilo
            • kasia26_a do GOSCIA KR 03.10.05, 00:48
              czyli mam rozumiec ze moj problem to nie problem?? Ze tak moze byc??Ze mozna skladac kserowki w urzedach, a moze sprobowac wyslac PIT zskserowanym podpisem? jak uwazasz bedzie wiarygodny?No nie wiem ale skoro jest potrzebna zgoda wlasciciela nieruchomosci zeby zalozyc siedzibe firmy to znaczy ze jest to warunek prawda?A skoro jest warunek to bez niego nie powinno wogole miec miejsca takowy przypadek.
          • kasia26_a Re: Galopada myśli i pomysłow c.d 03.10.05, 01:35
            widac ze prawo mamy do duuuu.......... i trzeba go zmienic bo sa pogwalcane prawa obywateli i wlasciceli swoich nieruchomosci ( nie mowie tu o wlascicelach kamienic tylko zwyklych domow jednorodzinnych"
            • Gość: Smok Podwarszawski Re: Galopada myśli i pomysłow c.d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 05:44
              Nie są pogwałcone żadne prawa w tym przypadku. Urzędnik nie wiedział iż podpis
              jest sfałszowany , no bo skąd miał wiedzieć.
              Dalsze postępowanie urzędnika z Urzędu Skarbowego (ginie oryginał, jest kopia o
              ile masz na to świadków , że był oryginał itp) to już postępowanie klasyczne
              dla biurwy, która narobi Ci wiele kłopotu, szkód aby tylko uratować swoją rację
              i stanowisko.
              • kasia26_a do Smoka Podwarszawskiego 03.10.05, 10:00
                odnosnie osoby ktora to podpisala to ja zlozylam w urzedzie stosowne pismo, i podalam konkretne dane ososby ktora to zrobila, wiec skarbowka wiedzac o tym kto popelnil przestepstwo nic nie robi tez w tej sprawie juz nie mowiac o prokuraturze gdzie tez maja takowe pismo.
    • Gość: norek weź, też podrób... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:30
      i przerejestruj tę firmę do mieszkania naczelnika us….
      • kasia26_a do norka 03.10.05, 23:39
        wiesz, ze to jest dobre rozwiazanie myslalam o tym ale kurcze nie mam adresu zameldowania tej pipy.dzieki za podpowiedz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka