Dodaj do ulubionych

Cechy wspólne

04.10.05, 13:52
Co wspólnegpo ma ze sobą Radio Maryja z ojcem dyrektorem oraz Lech Kaczyński
kandydat na Prezydenta?
Sądząc z ostatnich informacji niemało. A szkoda, bo Rydzyk aniołem nie jest,
a nawet powiedziałbym dosć to postać nieciekawa...
Czy szuka wsparcia ten u tego czy ten u tego?
trudny
Ubolewać jedynie nad bojówkarskim tonem i agresją tych spod znaku jakby
pojmowanego inaczej...No coż świat potrafi zaskoczyć...
Świat tak ale ten manewr zupełnie nie , a jedynie podkreśla prawość
pozostawiajac na potem spawiedliwosć...)))
Obserwuj wątek
    • czesiekkk Re: Cechy wspólne 04.10.05, 14:02
      Niestety w demokracji już tak jest że mniejszość jest przegłosowywana przez
      większość. Ja np. jestem za rozdziałem Kościoła od państwa, ale mimo że chodzę
      na wybory i głosuję to nie ma takiej siły politycznej która by to chciała
      przeprowadzić. Widocznie i ty, i ja jesteśmy w mniejszości, bo chyba większość
      woli łączyć religię z polityką.
      • trudny2002 Re: Cechy wspólne 04.10.05, 14:18
        Ta sama demokracja pozwala na funkcjonowanie i tego typu Kościoła...smutne to,
        ale ten akurat Kościól to raczej rodzaj wcale nie osobliwej sekty za wszystkimi
        jej cechami nie wyłaczając wodza.Mam przekonanie, ze ta sama demokracja nie
        dość ze pozala mi tak myślec to pozwala mi to mówić.
        Pamiętam tez nieźle czemu a i komu tę demokrację zawdzięczać należy...
        Tylko myślę także iż znów ta sama demokracja pozwala w dowolny sposób spłacac
        ten dług wdzięczności...
        Zupęłnie demokratycznie jeszcze myślę, iz tej demokracji potrzeba jeszczesporo
        lat doświadczenia, dojrzewania i pielęgnacji...po zapuszczona moze zostac łatwo
        zaprzepaszczona i odebrana...na rzecz? W tym własnie rzecz.
        trudny)))
        • viking73 Re: Cechy wspólne 04.10.05, 14:23
          Szesnastoletnia demokracja. Toż to na razie taka roztrzepana nastolatka;)
          Może za piętnaście lat okrzepnie.
          • trudny2002 Re: Cechy wspólne 04.10.05, 14:25
            a nie powiesz wtedy, ze to stara d...
            No wiesz, kto wie...)))
            trudny
            kazdy czeka na jakies odejscie, a jak się zdarzy to czeka jakby nie zdarzyło
            się wcale...
        • czesiekkk Re: Cechy wspólne 04.10.05, 14:36
          Masz rację, ale problem o którym piszesz spotyka się z postawą obojętności i
          bierności, i wszystko wskazuje na to że jeszcze długo tak będzie.
          W Polsce mamy demokrację, ale brakuje ludzi zainteresowanych demokracją i to
          jest najsmutniejszy w tym wszystkim.
          • trudny2002 Re: Cechy wspólne 04.10.05, 15:26
            W ramach bezramowej wszak demokracji a wciaz tej samej pojawiają się
            wyraziciele woli takiego melanzu Lepper, Giertych, Kaczyńscy z premierem na
            M....jako ta świeżosć kolejnej Rzeczypospolitej.
            Świeżość w tym zaiste najświeższa, ale ani o takcie mówic nie mozna ani chyba
            o śladach najdrobniejszych rozsądku bo o zdrowym rozsądku zapomniec by
            nalezało...
            Ale sam pomysł kapitalny i nawet wydaje sie trafnym aby żywo przystapili do
            realizacji planów budowania , jednak tym razem jako rzeczywiście ferszalunkowi
            wykonawcy...
            Lepperowi nawet mozna zbudować oddzielny chlew lub wielopozycyjną chlewnię...z
            superkorytem.Taki wszechpolski chlew z prawie sprawiedliwym korytem ...
            trudny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka