Gość: Janek IP: 213.77.32.* 18.10.05, 09:54 Coz chciec. Wszak to TEPSA. Banda kretynow sterowanych przez rownie glupich Francuzikow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a3212 Re: A redaktorzy GW jak byli gupi,tak zostali... 18.10.05, 10:18 1. do linii ISDN dużo trudniej się podpiąć. Można, ale trzeba mieć specjalne urządzenie, i znać główny MSN (numer subskrybenta)linii. To wyklucza raczej tzw. "chłopców z osiedla". 2. Linia cyfrowa ma te same możliwości, co telefonia GSM - można ją tak skonfigurować, żeby dwoniący w trakcie trwającej rozmowy 'pukał'. Można nawet rozmawiać z dwoma naraz (konferencja...). Ale da się zablokować tak, by dziłał jak stary POST (telefon analogowy) Ale dla babci to za skomplikowane. Niech ma analoga i daje chłopcom z osiedla doładować komórki, albo porozmawiać... Nawiasem, widać, że Telefranca strzeliła sobie samobójczego gola. Oferują ADSL (Telefranca nazywa to, chyba jedyna na świecie Neostradą(?!)) w tzw, Anexie A czyli do analogu (POST), podczas gdy cały świat używa raczej Annex B z ISDN-em. Sutek? prawie wszyscy porezygnowali z ISDNa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chickenrun mam dla babci inną radę IP: *.wil.pk.edu.pl 18.10.05, 14:07 Mając zwykły tel. i jeden nr płacę 3 PLN za blokadę na połączenia międzynarodowe oraz mam blokade 0700. Zostaje problem komórek, ale na bilingu wszystko wydaje się czytelne i jasne. Na razie jestem zadowolony, a jak pojawi się problem (ktoś się podłączy) to moja reklamacja ma mocne podstawy (rachunki od "zawsze" na podobne kwoty). dotychczas nie zawodzi. Aha, miedzynarodowe dzwonie przez lokalne nr-y dostępowe lub internet (z kablówki ale jest spoko) Odpowiedz Link Zgłoś