reptar 27.09.02, 12:55 Taki jeden, ważniejszy od całej reszty? Bo ja mam, i on wygląda tak: www.canoma.com/Tutorials/magritte/magritte10.jpg (jeśli oczywiście link zadziała) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepperoni78 Re: Czy macie swój ulubiony obraz? 27.09.02, 13:02 Ja z kolei nie będę chyba zbyt oryginalny: www.vangogh.art.pl/vangogh/dziela/sloneczn/sloneczn.htm Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Czy macie swój ulubiony obraz? 27.09.02, 13:17 ja juz totalnie wtórny: lubie całego malczewskiego ( najchętniej obłędne koło ), a na pisaniu linków się nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Czy macie swój ulubiony obraz? 27.09.02, 13:22 peteen napisał: > ja juz totalnie wtórny: lubie całego malczewskiego ( najchętniej obłędne > koło ), a na pisaniu linków się nie znam... No to może tak: artyzm.com/m/malczewski/kolo.htm Rzeczywiście, robi wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
013y Re: Czy macie swój ulubiony obraz? 27.09.02, 13:16 Mój ulubiony obraz wisi umnie w domu, nigdzie nie jest publikowany i w miarę świeżej daty (tylko kilka lat).Codziennie po wejściu oglądam go w oryginale- a wisi na wprost drzwi.Moje przywiązanie do niego wygląda na poważną rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_ Re: Czy macie swój ulubiony obraz? 27.09.02, 13:29 "Ukrzyżowanie" Dalego "Pocałunek" Klimta i jeszcze Turner, Van Gogh, Malczewski Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 Re: Czy macie swój ulubiony obraz? 27.09.02, 13:50 widziałem kiedyś w zamierzchłych czasach taką grafikę, która przedstawiała dwa rzędy rycerzy wchodzących i schodzących, postacie szły w przeciwnych kierunkach (grafika z dziedziny efektu iluzji przestrzennej). Poszukuję tego, lecz jak dotąd bezskutecznie. Może ktoś z Was spotkał się z tym w sieci ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita Re: Czy macie swój ulubiony obraz? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 14:00 Autorem jest M.C. Escher. Grafika ma tytul "Jezdzcy". Gdzie szukac? No.....mam pod reka na polce album wydany przez Taschen (angielskojezyczna wersja 1992 rok)......Moze siec? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Wspólnymi siłami...? 27.09.02, 14:12 Gość portalu: kobita napisał(a): > Autorem jest M.C. Escher. Może to: www.skidmore.edu/academics/fll/janzalon/escher1.html (tylko że tytuł jest "Ascending and Descending") Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 Re: Czy macie swój ulubiony obraz? 27.09.02, 14:13 Gość portalu: kobita napisał(a): > Autorem jest M.C. Escher. Grafika ma tytul "Jezdzcy". Gdzie szukac? No.....mam > > pod reka na polce album wydany przez Taschen (angielskojezyczna wersja 1992 > rok)......Moze siec? > pozdrawiam. wielkie, wielkie, wielkie dzięki !!!! nazwisko autora (którego nie pamiętałem) naprowadziło mnie do właściwego miejsca. Dzieło w oryginale nazywa się "Ascending and Descending" www.worldofescher.com/gallery/AscendingDescendingLg.html Dozgonnie wdzięczny pozostaję z wyrazami uznania. Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda3000 Re: Czy macie swój ulubiony obraz? IP: *.uwoj.krakow.pl 27.09.02, 14:11 Szał Podkowińskiego-tam jest wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Czy macie swój ulubiony obraz? 27.09.02, 14:14 Vermeer van Delft - wszystkie sceny we wnetrzach - za swiatlo Whistler - wszystko - za "sztuke dla sztuki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Czy macie swój ulubiony obraz? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 14:20 "Wschód Słońca" C. Moneta Zawsze myślałem, że za nim mamy sejf :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
swing Re: Czy macie swój ulubiony obraz? 27.09.02, 16:27 reptar napisał: > Taki jeden, ważniejszy od całej reszty? portret kobiety Modigliani'ego reprodukcja wisiała w pokoju rodziców kiedy byłam mała, uważałam, że przedstawia moją mamę i często zastanawiałam się o czym ona myśli, że jest taka zatroskana, wydawała mi się bardzo dobra i piękna, do dziś kojarzy mi się z ciepłym i przytulnym domem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby William Turner, zdecydowane! 1-szy impresjonista. IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.09.02, 17:13 prawie wszystkie są niesamowite... mój ulubiony to wczesny Turner np. Dido Buildind Catharge, 1815 (pierwszy na pierwszym linku) www.ibiblio.org/wm/paint/auth/turner/ sunsite.dk/cgfa/turner/ tutaj biografia i prace w ujęciu hist: www.ellensplace.net/turner.html tak sie zapaliłem, ze chyba "lęcę" dalej oglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
anna_wu Klimt 27.09.02, 17:21 Podobnie jak Tosia bardzo bardzo lubie obraz "Pocalunek" i w ogole Klimt jest jedyny w swoim rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Czy macie swój ulubiony obraz? IP: 217.96.43.* 27.09.02, 17:19 Ostatnia wieczerza Dali stoki.home.staszic.waw.pl/strony/swiecz.html ale jakośc kiepska w orginal;e ten hiperrealistyczny obraz jest powalający Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
an-nah Re: Czy macie swój ulubiony obraz? 27.09.02, 22:09 "Dziwny Ogród" Mehofera. Uwielbiam secesję, ale ten obraz szczególnie.Jest piękny i niepokojący zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś